Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 11:47
Van előnye. Biztonság és gyorsaság. Na meg ha lehet használni, akkor miért ne?
Azért biztonságosabb, mert nem kell elengedni a kormányt. Ez viszont nem jelenti azt, hogy könnyebb.
Ez azért a gyakorlatban nem így van. A vezető nem figyel ilyenekre, hanem vált amikor kell, ez nagyon hamar beidegződik. Vezetés közben Te se a forimérőt nézed és felkészülsz minden váltásra, hanem vezetsz és megy minden magától.
Ha vissza is hoznák a sima váltót, szerintem akkor is szekvenciális lenne és ott nincs lehetőség melléváltani. Lehet, hogy Senna azért váltott mellé, mert pl a kicsi hely miatt nem tudott rendesen váltani.
A gombnyomás és egy kar előre hátra huzogatása között nincs olyna nagy különbség.
Értem én, hogy mi az álláspontod, de szerintem a versenyen semmit se változtatna ha sima váltóval mennének. Talán úgy lenne értelme, hogy ha rendes H típúsú váltó lenne és mindig kéne kuplungolni, de ez se túl nehéz.
Nehogy már attól legyen áramvonalasabb egy kocsi, hogy nincs benne a manuális váltó. A gyorsaság viszont már arról is szól, hogy könnyebb.
De azt hiszem, befejeztem veled a vitát, azért ennyire csökönyösen ragaszkodni ahhoz, hogy semmivel sem könnyebb gombbal váltani, mint lenyúlni a váltóhoz, számomra eléggé monomániának tűnik. Nem beszélve arról, hogy érvet sem hozol fel mellette, csak azt, hogy nem könnyebb, és ezt ismételgeted minden sorban. Bocs, egyszerűen elfogyott a cérnám.

Súgó
A téma zárva.