HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1. IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1. IV Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:22

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 11:47

A biztonság, áram vonalasabb kocsi és a gyorsaság szerintem nem támasztja alá azt, hogy könnyebb.

Van előnye. Biztonság és gyorsaság. Na meg ha lehet használni, akkor miért ne?

Azért biztonságosabb, mert nem kell elengedni a kormányt. Ez viszont nem jelenti azt, hogy könnyebb.

Ez azért a gyakorlatban nem így van. A vezető nem figyel ilyenekre, hanem vált amikor kell, ez nagyon hamar beidegződik. Vezetés közben Te se a forimérőt nézed és felkészülsz minden váltásra, hanem vezetsz és megy minden magától.

Ha vissza is hoznák a sima váltót, szerintem akkor is szekvenciális lenne és ott nincs lehetőség melléváltani. Lehet, hogy Senna azért váltott mellé, mert pl a kicsi hely miatt nem tudott rendesen váltani.
A gombnyomás és egy kar előre hátra huzogatása között nincs olyna nagy különbség.

Értem én, hogy mi az álláspontod, de szerintem a versenyen semmit se változtatna ha sima váltóval mennének. Talán úgy lenne értelme, hogy ha rendes H típúsú váltó lenne és mindig kéne kuplungolni, de ez se túl nehéz.

Nehogy már attól legyen áramvonalasabb egy kocsi, hogy nincs benne a manuális váltó. A gyorsaság viszont már arról is szól, hogy könnyebb.

De azt hiszem, befejeztem veled a vitát, azért ennyire csökönyösen ragaszkodni ahhoz, hogy semmivel sem könnyebb gombbal váltani, mint lenyúlni a váltóhoz, számomra eléggé monomániának tűnik. Nem beszélve arról, hogy érvet sem hozol fel mellette, csak azt, hogy nem könnyebb, és ezt ismételgeted minden sorban. Bocs, egyszerűen elfogyott a cérnám.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2382 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:48

Lipton, próbáld ki, hogy nehezebb e. De ne az utcán tögymörgésből indulj ki, hanem versenyhelyzetben, 200kmh feletti átlagsebességgel, határon autózva, ehhez megfelel akár egy számítógépes játék is, lehet, hogy nem 100% életszerű, de azt érezheted rajta, hogy mennyi a különbség a gombnyomás és a lenyúlás között, még akkor is, ha nem is H váltó hanem szekvenciális és csak előre hátra kell lökdösni a kart.

#2383 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:14

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 13:22

Nehogy már attól legyen áramvonalasabb egy kocsi, hogy nincs benne a manuális váltó. A gyorsaság viszont már arról is szól, hogy könnyebb.

De azt hiszem, befejeztem veled a vitát, azért ennyire csökönyösen ragaszkodni ahhoz, hogy semmivel sem könnyebb gombbal váltani, mint lenyúlni a váltóhoz, számomra eléggé monomániának tűnik. Nem beszélve arról, hogy érvet sem hozol fel mellette, csak azt, hogy nem könnyebb, és ezt ismételgeted minden sorban. Bocs, egyszerűen elfogyott a cérnám.

Ennyi erővel én is írhatnám azt, hogy csak hajtogatod, hogy mennyivel nehezebb, pedig szerintem nem az. Te csak ezt ismételjeted, bocs.
A gombos váltó gyorsasága szerintem csak arról szól, hogy egy hajszálnyival jobb időt tudnak menni.
Azt azért kifejthetnéd, hogy miért nehezebb lenyúlni egy karhoz, és tolni vagy húzni rajta egyet.

Hülyeség ilyenen vitatkozni, mert szerinted nehezebb, szerintem nem. Aki nem ért veled egyet az mindjárt hülye? :down:

#2384 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:20

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 13:48

Lipton, próbáld ki, hogy nehezebb e. De ne az utcán tögymörgésből indulj ki, hanem versenyhelyzetben, 200kmh feletti átlagsebességgel, határon autózva, ehhez megfelel akár egy számítógépes játék is, lehet, hogy nem 100% életszerű, de azt érezheted rajta, hogy mennyi a különbség a gombnyomás és a lenyúlás között, még akkor is, ha nem is H váltó hanem szekvenciális és csak előre hátra kell lökdösni a kart.

Ha biztosítasz egy F1 kocsit, akkor nagyon szívesen kipróbálom. :D

A rally autókban se gombos vátó van, hanem egy kart lökdösnek előre hátra, mégis tudnak menni a kocsikkal, pedig szerintem sokkal nehezebb egy 3 méteres sáros úton irányítani a kocsit, mint egy 15 méter széles aszfaltcsíkon.

Most komolyan, egy F1 pilótának nehézséget okozhat a váltás? Akkor nincs ott a helye.

#2385 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:31

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 14:14

Ennyi erővel én is írhatnám azt, hogy csak hajtogatod, hogy mennyivel nehezebb, pedig szerintem nem az. Te csak ezt ismételjeted, bocs.
A gombos váltó gyorsasága szerintem csak arról szól, hogy egy hajszálnyival jobb időt tudnak menni.
Azt azért kifejthetnéd, hogy miért nehezebb lenyúlni egy karhoz, és tolni vagy húzni rajta egyet.

Hülyeség ilyenen vitatkozni, mert szerinted nehezebb, szerintem nem. Aki nem ért veled egyet az mindjárt hülye? :down:

Szerintem a hülye onnan ismerszik meg, hogy nem hagyja, hogy az realitás megzavarja az igazát.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2386 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:41

Olvass vissza, kifejtettem. Több hozzászólásban is. Persze ha valaki nem akarja megérteni, vagy egyéni definíciója van a 'könnyebb' szóra, az szíve joga, csak ez esetben ne várja el, hogy túlzottan odafigyeljek rá. Te most ebbe az utcába jöttél be, sorry. Sajnos nem először :( Ez van. Úgy látszik, nem kompatibilis az érvrendszerünk.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2387 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:41

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 14:20

Ha biztosítasz egy F1 kocsit, akkor nagyon szívesen kipróbálom. :D

A rally autókban se gombos vátó van, hanem egy kart lökdösnek előre hátra, mégis tudnak menni a kocsikkal, pedig szerintem sokkal nehezebb egy 3 méteres sáros úton irányítani a kocsit, mint egy 15 méter széles aszfaltcsíkon.

Most komolyan, egy F1 pilótának nehézséget okozhat a váltás? Akkor nincs ott a helye.

A rallysok ritkán mennek 200-250 km-es sebességátlagot egy futamon, de ettől függetlenül abban egyetértek, hogy semmivel sem könnyebb (sőt!) az irányításuk, mint az F1-nek.
Ellenben azt is vedd figyelembe, hogy egy wrc irányításához egész más kormányforgatási stílusra (és mennyiségre) van szükség, mint az F1-eshez, kezdve ott, hogy az F1-nél 1:1 a kormányzási arány, a wrc-knél meg asszem 3:1, vagy 4:1 (nemtom pontosan). Tehát utóbbi esetben értelmét is vesztené a kormányról való váltás, épp ezért nem is használják.
Egyszóval nem lehet a két autót összevetni semmilyen téren. :)

#2388 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 14:05

En kiprobaltam meg regebben a Driving Force Pro kormanyom "botvaltojat", de nagyon nem ereztem ra az izere...de pl. a FIA GTR nevu progiban tok jo volt hasznalni...ott nem okozott gondot a hasznalata.

#2389 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 15:22

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 14:31

Szerintem a hülye onnan ismerszik meg, hogy nem hagyja, hogy az realitás megzavarja az igazát.

Talán lehet saját véleményem, és az az, hogy a sima váltó nem nehezítené a kocsi vezetését.
Még szerencse, hogy te olyan kurva okos vagy. Családon belül hülyézz ha lehet.

Szerkesztette: Lipton 2005. 10. 06. 15:37 -kor

#2390 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 15:27

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 14:41

Olvass vissza, kifejtettem. Több hozzászólásban is. Persze ha valaki nem akarja megérteni, vagy egyéni definíciója van a 'könnyebb' szóra, az szíve joga, csak ez esetben ne várja el, hogy túlzottan odafigyeljek rá. Te most ebbe az utcába jöttél be, sorry. Sajnos nem először :( Ez van. Úgy látszik, nem kompatibilis az érvrendszerünk.

Nem fejtettél ki semmit. Azt írtad, hogy szerinted nehezebb lenne, és azért is vezették be, hogy könnyítse a vezetéset. Nem is tudom, hogy más sorozatokban, hogy vezetnek a pilóták a sima váltóval. Azt se indokoltad meg, hogy miért nehezebb egy kart tologani, mint egy gombot nyomogatni.

Nekem más a véleményem, ennyi. Fogadd el, ahogy én is elfogadom a Te vélemyényed.

A nem előszört mire írod? (Remélem nem a gumimelegítős dologra, mert azt most se hiszem, hogy nem lehet egy gumit felmelegíteni egy olyan ezközzel amivel akár szét is lehet olvaszani.)

#2391 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 15:49

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 16:27

A nem előszört mire írod? (Remélem nem a gumimelegítős dologra, mert azt most se hiszem, hogy nem lehet egy gumit felmelegíteni egy olyan ezközzel amivel akár szét is lehet olvaszani.)

Felmelegíteni fel tudod, de az maximum megkönnyíti a tapadását, nem attól fog üzemi hőfokra és tapadásra beállni.
Azt csak erőhatások által lehet megoldani.
RDaneel_hu

#2392 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 16:42

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 16:49

Felmelegíteni fel tudod, de az maximum megkönnyíti a tapadását, nem attól fog üzemi hőfokra és tapadásra beállni.
Azt csak erőhatások által lehet megoldani.

Ha ezt valamivel alátámasztod, akkor elhiszem. Miért csak erőhatásokkal lehet elérni? Pont ugyanúgy felmegszik az egész gumi mintha a kocsin lenne. A hőmérséklete a lényeg, nem az, hogy hogy megítetted fel.
Mennyi az üzemi hőfoka a guminak, 100 fok? Egy elektromos melegítővel bőven 100 fok fölé lehet melegíteni a gumit. Csak idő kérdése, és az egész gumi átmelegszik, még a legvastagabb pontján is. Erőhatásokkal se tudod jobban átmelegíteni a gumit.
A hőmérséklet szempontjából teljesen mindegy, hogy azt a súrlódás által érted el, vagy egy melegítővel.
Akkor lehetne ilyen gond, hogy ha szabályozva lenne a melegítőpaplan teljesítmánye, mert mondjuk 100 Wattal biztos nem lehet az egész gumit rendesen felmelegíteni.

#2393 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 17:56

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 16:22

Talán lehet saját véleményem, és az az, hogy a sima váltó nem nehezítené a kocsi vezetését.
Még szerencse, hogy te olyan kurva okos vagy. Családon belül hülyézz ha lehet.

OFF:

Személyeskedsz, pedig ha megnézed én csak definiáltam, számomra mit jelent a "hülye". Az, hogy magadra veszed, szvsz nem engem minősít.

#2394 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 18:00

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 18:56

OFF:

Személyeskedsz, pedig ha megnézed én csak definiáltam, számomra mit jelent a "hülye". Az, hogy magadra veszed, szvsz nem engem minősít.

Legalább válald fel a véleményed és ne álszenteskedj, te is nagyon jól tudod, hogy mit írtál.

#2395 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 19:30

Te szerintem rosszul értelmezted a dolgot. Nem arról van szó, hogy a gomb helyett egy karral kell váltani, hanem hogy van kuplungpedál is, meg kar is.
De ha tévedtem akkor sry.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#2396 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 20:00

Idézet: Syner - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 20:30

Te szerintem rosszul értelmezted a dolgot. Nem arról van szó, hogy a gomb helyett egy karral kell váltani, hanem hogy van kuplungpedál is, meg kar is.
De ha tévedtem akkor sry.

Igen, ezt tényleg nem tisztáztuk.
Kézi váltó alatt olyanra gondoltam mint amilyen a sportmotorokon is van. Kuplungolni csak induláskor kell, és a sebességek 1 síkban vannak. Ezt meg lehet oldani elektonika nélkül is.
Olyan 10 éve eljártunk a szomszéd gokartjával szórakozni, és már azon se kellett kuplungolni a fokozatok között, csak visszaváltásnál azt hiszem.

:offtopic:

http://www.rallyalbum.hu/climb.htm
Erre a videóra gondoltam, köszönet Bucynak a linkért. :up:
Vatanennek még arra is van ideje, hogy az egyik kezézével kitakarja a napot. :D

Szerkesztette: Lipton 2005. 10. 06. 20:10 -kor

#2397 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 20:25

Most értem net közelbe. Váltó témához: Colinnak most Japánban elromlott a váltóelektronikája, kénytelen volt a habverővel váltogatni, km-enként 1mp-et vesztett vele megközelítőleg.

szerk.:

Idézet

Kézi váltó alatt olyanra gondoltam mint amilyen a sportmotorokon is van. Kuplungolni csak induláskor kell, és a sebességek 1 síkban vannak. Ezt meg lehet oldani elektonika nélkül is.

Erre tudsz sportautoban vagy utcaiban élő példát? Érdekelne.

Szerkesztette: Bucy 2005. 10. 06. 20:32 -kor

#2398 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 20:30

http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport...one/4310930.stm

Jenson Button claimed Honda's purchase of BAR was the "final piece of the jigsaw" in his quest to become Formula One world champion.
JóSebesség

#2399 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 21:17

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 19:00

Legalább válald fel a véleményed és ne álszenteskedj, te is nagyon jól tudod, hogy mit írtál.

Írtam amit írtam. Arról, hogy te mit képzelsz bele, nem tehetek.

#2400 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 21:45

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 22:17

Írtam amit írtam. Arról, hogy te mit képzelsz bele, nem tehetek.

Ó, hát persze... :)

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.