ja, amúgy, most akkor mennyit "szabad" letölteni? az ok, hogy van a szerződés , meg minden, de szerintük mi az a határ ami fölé nem lehet menni?..
T-Online ADSL korlát? azaz, ne tölts, mer akkor felmondunk!
Elküldve: 2005. 08. 05. 15:24
ja, amúgy, most akkor mennyit "szabad" letölteni? az ok, hogy van a szerződés , meg minden, de szerintük mi az a határ ami fölé nem lehet menni?..
Elküldve: 2005. 08. 05. 15:28
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:24
Hat nekem azt mondtak, hogy az enyem tobb mint 10x-ese a normalisnak, tehat akkor max 17-18 gigat
Elküldve: 2005. 08. 05. 15:29
Idézet: Burgnyik - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:22
Annak csak toredeket teszem el.
Ugye az ember nem mindent tesz el, amit letolt.
Es letoltes az olyan adat is, ami nem file, hanem vmi program kapcsolatot tart, pl jatek, stb.
Elküldve: 2005. 08. 05. 15:37
Elküldve: 2005. 08. 05. 15:39
Idézet: YikeSS - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 15:20
Felhívtam őket, és azt mondták, hogy többet töltök le, mint szerintük normális! Normálisak?
Más is kapott már ilyet?
Hihetetlen balfasz banda ez...
Ha csak balfasz lenne...de ez a sunyi g.ciség iskolapéldája.
Elküldve: 2005. 08. 05. 15:41
Idézet: YikeSS - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 16:01
viszont azt nem tiltottak meg, hogy azonnal ujraszerzodj veluk, vagy akar mas adsl-t szolgaltato ceggel. van 2 honapod, megteheted batran addig, amig "kihuzzak a vezeteket a kozpontbol", vagy esetleg alairsz veluk egy husegszerzodest/atvaltasz masik csomagra es annyi.
az egeszben tenyleg az a szanalmas, hogy az ember elgondolkodik: fel ev mulva mar a 100gigasakat fogjak tiltani? 1 ev mulva en kovetkezem? miert nem szoltak elore, hanem csak kozlik, hogy szerzodesbontas..?
hiszen a hatarvonalat meghuztak, minden limites csomagnal 3 es 6 gigabajt forgalom tartozik ingyenesen a havidijba, ami valljuk be eleg szukos, biztosan ez lett a meroszam, es aki tobbet forgalmaz, mar valamilyen szinten "halozatot tulterhelo user".. :confused:
Elküldve: 2005. 08. 05. 15:41
Idézet: Burgnyik - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:37
Probaltal te mar letoltes kozben jaccani?
Nyilvan egyszerre csak az 1ik megy.
De ha epp nem jaccom, akkor elinditok vmi letoltest, vagy pl. ha melozok akkor VPN-t csinalok koztem es a melohely kozott, az is tud forgalmat generalni, stb.
Elküldve: 2005. 08. 05. 15:43
2mbites adslel lehet játszani letöltés mellett. belövöm netlimiterrel 150k/ra a letöltést, és kész
Elküldve: 2005. 08. 05. 15:43
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 16:22
Ez így ebben a formában nem igaz.
Dedikált szakasz az a telefonvonali szakaszod, a last mile, vagyis az otthonod és a DLSAM port(ami jellemzően a telefonközpontban található) közötti telefonkábel, de onnantól ugyanúgy oszott média ahogy minden más esetben. Az egész internet a osztott hálózati erőforrások gazdaságos elosztására épül. Már magának a DLSAM-nak az uplinkje is korlátozott kapacitású, pl. E3(34Mbps) vagy OC-3(155Mbps) vagy legjobb esetben az új IP alapú eszközöknél GE(1Gbps). A DLSAM-ok sem közvetlenül kapcsolódnak a nagysebességű gerinchálóra, az odáig vezető úton is lehetnek szűk kapacitások.
Elküldve: 2005. 08. 05. 15:49
Elküldve: 2005. 08. 05. 15:50
Azt tudom hogy minden ÁSZF-ben létezik valami olyasmi hogy a hálózatot veszélyezető felhasználás esetén a szolgáltató jogosult a szolgáltatás korlátozására vagy megszüntetésére. Csak kíváncsi vagyok ez e a jogalapjuk vagy valami más.
Kell lennie valami indoklásnak, mert csak úgy konkrét ok nélkül felmondani nem hiszem hogy lehet meg nem is túl szerencsés, mert könnyen visszafelé sülhet el a fegyver.
Elküldve: 2005. 08. 05. 15:53
Elküldve: 2005. 08. 05. 15:57
Idézet: Burgnyik - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 16:53
Ha valaki annyit tölt mint amennyi csövön kifér az ne best effort jellegű szolgáltatást vegyen hanem bérelt vonalat, és akkor annál nem fog problémázni a szolgáltató mert ott ez belefér a rendeltetés szerű használatba.
Elküldve: 2005. 08. 05. 16:00
Idézet: shabba - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:57
De mint mar irtam, nem annyival toltottem, ami a csovon kifer, hanem nem ertem el a 30%-os kihasznaltsagot sem.
A pontos szoveget, amit kuldtek, beirom majd ide.
Elküldve: 2005. 08. 05. 16:02
Idézet: freeone - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 16:49
Ezt könnyen megoldhatják a szolgáltatók. Ahogy a bankoknak is van közös adatbázisú fekete listájuk a "rossz ügyfelekről" aki fiókról fiókra jár hitelért aztán végül nem fizetnek, úgy ez akár itt is megoldható. Sőt míg a bankok különálló cégek akiknek semmi közül egymáshoz, addig itt minden szolgáltató azonos nagykertől vásáról szóval a kapcsolódási pont adott. Ráadásul a sávszél terhelés ugyanúgy a nagyker problémája is hisz az ő hálózatán is keresztül haladnak a bitek, szóval még a közös motíváció is adott. Ergo ha nem az ISP tilt hanem ezt tovább adja a telconak és ő nyílvánít tégedd "rossz ügyfélnek" akkor már mehetsz bármelyik szerződéses ISP-hez egyik sem fog szóbaállni veled.
Elküldve: 2005. 08. 05. 16:03
Idézet: YikeSS - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 17:00
a legelso ember a listan 3x annyit toltott, mint Te... de ennek egyebkent nincs jelentosege szerintem..
Elküldve: 2005. 08. 05. 16:05
Elküldve: 2005. 08. 05. 16:06
Idézet: Burgnyik - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 17:05
nem tiltottak meg neki, hogy ujra szerzodjon, azert irtam amit, feljebb. de az egyaltalan nem biztos, hogy meg is teszik, ez csak a sajat gondolatod...
Elküldve: 2005. 08. 05. 16:09
Idézet: YikeSS - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 17:00
A szolgáltatók az áraik meghatározásokat egy átlagos vonal kihasználtsággal kalkulálnak ami jellemzően 1:50 körüli érték. Ez teszi lehetőség hogy olcsóbb legyen a best effort jellegű netszolgáltatás a bérelt vonalihoz képest. Persze a felhasználói szokások nem egyeznek tökéletesen az átlaggal, van aki többet van aki még ennél is kevesett tölt de szerencsés esetben a mérleg két oldala egyensúlyban marad. De azok akik nagyon kilógnak a sorból azok könnyen a szolgáltatók elsőszámú céltáblái lesznek. Külföldön is jellemzően először a 100GB fölött usereket szedték elő, majd később még tovább halad a profiltisztítás. Már nem emléxem pontosan melyik angol cég, talán a Nildram legutóbb már 15GB felett küldte a leveleket hogy szankciók nélkül szerződést bonthat az ügyfél amennyiben nem tud ezen határ alatt maradni, de a szolgáltatónak nincs szükséges ilyen nagyforgalmú ügyfélre a többi ügyfelének nemszolgáltatási színvonalának védelme érdekében. Ezt így megírták kerek perec, ennyi. Vissza kéne keresni hol írtam erről mert már rég volt jó pár hónapja, bár ez a sávszél korlátozós dolog mindig újra és újra előjön mint téma.

Súgó
A téma zárva.