HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások IV. Tech FAQ: http://ctf.antiszoc.hu/ Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 13:22

khmm :reklamacio:

Idézet

This Message was undeliverable due to the following reason:

Each of the following recipients was rejected by a remote mail server.
The reasons given by the server are included to help you determine why
each recipient was rejected.

Recipient: <kkgmod@kign.org>
    Reason:    5.7.1 <kkgmod@kign.org>... spam source - see http://spamcop.net/w...p=213.46.255.28

Please reply to <Postmaster@chello.at>
if you feel this message to be in error.

Reporting-MTA: dns; viefep19.chello.at
Arrival-Date: Fri, 2 Sep 2005 14:01:16 +0200
Received-From-MTA: dns; [80.98.114.66]

Final-Recipient: RFC822; <kkgmod@kign.org>
Action: failed
Status: 5.1.1
Remote-MTA: dns; mail.elender.hu (212.108.200.67)
Diagnostic-Code: smtp; 550 5.7.1 <kkgmod@kign.org>... spam source - see http://spamcop.net/w...p=213.46.255.28

a kkgmod az egy levlista.
ilyenkor mi a teendő? ezekhez a spamlistákhoz nagyon nem értek :(

Szerkesztette: qnadam 2005. 09. 02. 13:34 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#702 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 13:39

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 14:22

khmm :reklamacio:

a kkgmod az egy levlista.
ilyenkor mi a teendő? ezekhez a spamlistákhoz nagyon nem értek :(

Nekem is dobált ilyet párszor a chello smtp szerver. De más más címekre. Utána elküldtem még1x akkor elment.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#703 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 13:46

ez tény, hogy másodszorra megy, csak éppen nem megoldás...

#704 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 13:48

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 14:46

ez tény, hogy másodszorra megy, csak éppen nem megoldás...

Nekem se tetszett mikor csak másnap reggel vettem észre h nem ment el a mail. Azóta nem is használom :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#705 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 14:28

Lassan csökken az előnye lightnak az olcsó csomagok piacán. Míg év elején akár havi 1500ft-os megtakarítást előnyt kínált, most az új szereled magad ADSL csomagok mellett ez egyre csökken. Pl. Datanetnél már havi bruttó 6 rongyért adnak 1 év hűség mellett 512kbps-es korlátlan ADSL-t. És a hűségidő lejárta után vagy lehet kötni másik határozott idejűt vagy határozatlan idejűvé vélik maximálisan 7 rongyos havidíj mellett.

Ez már egész jó ajánlat, árban rátronfolni csak a 2 éves hűség díjával tud Chello ott is max 500 pénzt. Azonos időszak mellett egálba kerültek és határozatlan díjban is jobb lett Datanetes csomag. És a DSL-nél még 5GB-os limit utáni sebességi korlátozással sem kell számolni.

Azért örvendetes hogy a light-tal UPC beindította az árak csökkenését az alsó szegmensben. Kérdés hajlandóak lesznek-e újabb hasonló tettre vagy itt megállnak az árak az elkövetkezendő évekre.

#706 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 16:19

Idézet: shabba - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 15:28

Lassan csökken az előnye lightnak az olcsó csomagok piacán. Míg év elején akár havi 1500ft-os megtakarítást előnyt kínált, most az új szereled magad ADSL csomagok mellett ez egyre csökken. Pl. Datanetnél már havi bruttó 6 rongyért adnak 1 év hűség mellett 512kbps-es korlátlan ADSL-t. És a hűségidő lejárta után vagy lehet kötni másik határozott idejűt vagy határozatlan idejűvé vélik maximálisan 7 rongyos havidíj mellett.

Ez már egész jó ajánlat, árban rátronfolni csak a 2 éves hűség díjával tud Chello ott is max 500 pénzt. Azonos időszak mellett egálba kerültek és határozatlan díjban is jobb lett Datanetes csomag. És a DSL-nél még 5GB-os limit utáni sebességi korlátozással sem kell számolni.

Azért örvendetes hogy a light-tal UPC beindította az árak csökkenését az alsó szegmensben. Kérdés hajlandóak lesznek-e újabb hasonló tettre vagy itt megállnak az árak az elkövetkezendő évekre.

Én a mostani light 768/256-ra emelését (10G limittel) és egy 384/128-os csomag bevezétését (5G-vel) látnám jó megoldásnak. Egyébként a külföldi chellokban a 4-5-6 csomag sem ritka, mert ahogy nő a sávszél egyre jobban kell és érdemes szegmentálni. Ezek mellett a jelenegi 30-60G-ről 50-100G-re, de legalább 40/80-ra emelnék szép halkan. Akiknek az 512/128 elég volt, azoknak a 768/256-nak nagyon fognak örülni és a nagyon kis igényűek és a kis pénzüek egy jó alternatívához jutnának egy olcsó 384-es csomaggal (főleg a falvakban lenne ennek keletje) és ezzel újabb kapuk nyílnának a VoIP-jük felé. A versenyképességet és az eddig meglévő arányos árelőnyt így tudnák továbbra is megatartani. Arról persze lehet vitázni, hogy a 384 az "semmi", de rengeteg olyan embert ismerek, aki GPRS-ezik, faxmodezik, ISDN-ezik vagy már broadband de a lightot sem használja ki és bőven elvan vele.

#707 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 16:23

én anno az adslnél nagyon jól elvoltam a 384gyel :) (persze, örülök a mostani 2,5 mbitnek, szó se róla, de meg tudnék lenni nélküle)

#708 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 02. 16:36

Mikor lesz már emelés? Már vagy 3 hete ugyanaz a sebesség és ez így nagyon unalmas. Megemelkedett az ingerküszöbünk. A Nők Lapja is hetenként jön, nem lehetne mondjuk ahhoz igazítani?  :) 
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#709 Felhasználó inaktív   bedxman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 17:41

Idézet: gdeak - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 20:52

...Ha jól emléxem, egy ideje már a sima csellót is meg lehet osztani házon belül -asszem max. 3 fele.

Téves az infó, megnéztem az ÁSZF-et, maximális számítógépek száma: 1 db.  :(
Az usb+utp kábeles csatlakozás nagy baromság  :confused:
Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Ami pedig megy, az úgysem kell majd semmire :D

#710 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:17

Idézet: bedxman - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 18:41

Téves az infó, megnéztem az ÁSZF-et, maximális számítógépek száma: 1 db.  :(
Az usb+utp kábeles csatlakozás nagy baromság  :confused:

Nem nézted meg elég alaposan.

#711 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:32

A nap jóhíre: http://chellotechfaq.antiszoc.hu/

A CTF MaskimX munkájának köszönhetően jelentősen megújult kapott szép és egyszerű CMS-t. A régi címet tech okokból (konkrétan hozzámkerült az oldal az UW-ről) változtattuk. Anyázást nem, észrevételt és ötletet viszont szívesen fogadunk a fenti oldalon levő "Kapcsolat" pontban. Írások jöhetnek hálózati biztonság és mindenféle internet tekintetben. Nem pusztán egy chello oldal a cél, hanem egy biztonságos és normális internetezést segítő oldal.

A cucc valszin a chellotechfaq.net domain alá kerül, ha ezzel a többség egyetért. A tulaj én lennék (az egyszerűség kedvéért), de ha úgy alakul bárki számára lemondok rólla szívesen.

Asszem így hirtelen ennyi, hajrá. :) Ja igen, ha ez így elfogadható, a többség szerint, akkor az UW-s oldalra feldobok egy redirect-et.

#712 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:39

Idézet: andrej - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 17:19

Én a mostani light 768/256-ra emelését (10G limittel) és egy 384/128-os csomag bevezétését (5G-vel) látnám jó megoldásnak. Egyébként a külföldi chellokban a 4-5-6 csomag sem ritka, mert ahogy nő a sávszél egyre jobban kell és érdemes szegmentálni. Ezek mellett a jelenegi 30-60G-ről 50-100G-re, de legalább 40/80-ra emelnék szép halkan. Akiknek az 512/128 elég volt, azoknak a 768/256-nak nagyon fognak örülni és a nagyon kis igényűek és a kis pénzüek egy jó alternatívához jutnának egy olcsó 384-es csomaggal (főleg a falvakban lenne ennek keletje) és ezzel újabb kapuk nyílnának a VoIP-jük felé. A versenyképességet és az eddig meglévő arányos árelőnyt így tudnák továbbra is megatartani.

Teljesen igazad van. Csakhogy amig nyugaton a cégek fogyasztó orientáltak, ( mert bizony hamar eltünhetnek a piacról, ha szórakoznak a fogyasztóval) addig kis hazánkban pl: a T-Mobile is megengedhet magának mindent... OFF: Benzinárak Európában Mo-n a legmagasabbak!! Magyarázhatják  nekem az adótartalmat... OFF.

Ami miatt a UPC változtat, az a piaci versenynek, köszönhető, nem a fogyasztói óhaj-sohajnak sajna. Nem csinált felmérést, kérdőivet, -  tudomásom szerint - hogy vajon volna-e igény több csomagra. Miért? Mert ráforditással járna? Mailt azért még pl. minden ügyfelének lehetne küldeni... :)

Nem. Nálunk minden téren az a módi: Eszi nem eszi, nem kap mást. El lehet menni másik szolg.-hoz, ha nem tetszik. (Minden cégre ez jellemző itt kis hazánkban szerintem. ) Fogyasztói érdekek? :(

Szerkesztette: K75 2005. 09. 02. 18:44 -kor

#713 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:40

Idézet: shabba - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 15:28

Szerintem egyik szolgáltatónak sem érdeke, hogy gyilkos árversenybe menjen bele. Bár a datanet féle easy és easy_c csomagok tényleg odavágósak. Ilyen csomagok akciózásáról meg árakról a marketing meg a sales csapat dönt mindenhol, erre meg nekem sok rálátásom nincs, nem is nagyon érdekel a téma :), de szerintem a light árcsökkenése nem ma lesz. Nemrég indult, és a 6-7k körli szegmenst célozta meg akkor, amikor erre nem nagyon volt DSL fronton alternatíva. Most van, de ha marketinges lennék, várnék, több okból is:
- egyrészt egyelőre a chello van köztudatban, a csapból is a light 5490,-es ára folyik, ehhez képest a Datanet nem mutat akkora marketingerőt, a matáv eleve nagykereskedő, talán majd ha a t-online is csinál valami hasonlót barbierózsaszínben és elkezdi nyomni, akkor mozdulhat valamit a piac, addig csak a geek-ek tudnak róla, ők viszont eleve nem a light-ot vennék (a korlát miatt)
- másrészt most indult az őszi chello kampány, amiben új bekötéseknél fél-1 év telefon előfizut kapsz ajándékba a matávhoz képest 10-30%-kal alacsonyabb percdíjakkal, ott pedig az ADSL árához még hozzá kell adnod 3k jó magyar forintot. Ezt beleszámolva már kb 50%-kal dágább a datanet csomagja, igaz korlátlan.
- harmadrészt az év fel van bontva marketingszempontból periódusokra, ha megfigyeled, kb minden szolgáltató egyszerre jelenti be az újdonságait - ezek kb a negyedévekhez vagy hasonlókhoz köthetők, plusz 1-2 spéci időszak (karácsony, farsang, nyár...). Mivel most jött ki az új kampány, eleve biztos, hogy 2-3 hónapig marad minden a jelenlegi állapotban
Továbbá lassan érdemes a gazdaságossági szempontokat is figyelembe venni, egy 3000 pénz körüli csomagnál szerintem egy szolgáltató már a megtérülés határán mozgolódik, hiszen abból évente 36k huf jön be, ennek a harmadát eleve elviszi a modem, a bekötésnél van kábelezés, szerelékek, egy kiszállás autóval a szekrényben bekötés és installálás miatt, és ha még hibát is jelent be 1-2x, amihez ki kell menni szerelni, ehhez még hozzájön a humánerőforrás és minden egyéb adminisztrációs költség (számlanyomtatás, posta), akkor közeledünk a nullszaldóhoz.

#714 Felhasználó inaktív   Öcsisajt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:44

Hajra, hajra!
Pofas az oldal, nekem nagon teccik a forummal 1ut! :lollypop: ;)
CHELLO! Mert megérdemlem... | Consolefreak!!! :Đ | A Lossless ereje  legyen veletek :Đ |

#715 Felhasználó inaktív   tonz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:55

Idézet: andrej - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 19:32

A nap jóhíre: http://chellotechfaq.antiszoc.hu/

A CTF MaskimX munkájának köszönhetően jelentősen megújult kapott szép és egyszerű CMS-t. A régi címet tech okokból (konkrétan hozzámkerült az oldal az UW-ről) változtattuk. Anyázást nem, észrevételt és ötletet viszont szívesen fogadunk a fenti oldalon levő "Kapcsolat" pontban. Írások jöhetnek hálózati biztonság és mindenféle internet tekintetben. Nem pusztán egy chello oldal a cél, hanem egy biztonságos és normális internetezést segítő oldal.

A cucc valszin a chellotechfaq.net domain alá kerül, ha ezzel a többség egyetért. A tulaj én lennék (az egyszerűség kedvéért), de ha úgy alakul bárki számára lemondok rólla szívesen.

Asszem így hirtelen ennyi, hajrá. :) Ja igen, ha ez így elfogadható, a többség szerint, akkor az UW-s oldalra feldobok egy redirect-et.

BLOG:CMS... :)

miért nem Nucleuscms ?

az nemcsak szebb (és eredetibb), de jobb support is van...:p

#716 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:56

Idézet: andrej - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 17:19

Én a mostani light 768/256-ra emelését (10G limittel) és egy 384/128-os csomag bevezétését (5G-vel) látnám jó megoldásnak. Egyébként a külföldi chellokban a 4-5-6 csomag sem ritka, mert ahogy nő a sávszél egyre jobban kell és érdemes szegmentálni. Ezek mellett a jelenegi 30-60G-ről 50-100G-re, de legalább 40/80-ra emelnék szép halkan. Akiknek az 512/128 elég volt, azoknak a 768/256-nak nagyon fognak örülni és a nagyon kis igényűek és a kis pénzüek egy jó alternatívához jutnának egy olcsó 384-es csomaggal (főleg a falvakban lenne ennek keletje) és ezzel újabb kapuk nyílnának a VoIP-jük felé. A versenyképességet és az eddig meglévő arányos árelőnyt így tudnák továbbra is megatartani. Arról persze lehet vitázni, hogy a 384 az "semmi", de rengeteg olyan embert ismerek, aki GPRS-ezik, faxmodezik, ISDN-ezik vagy már broadband de a lightot sem használja ki és bőven elvan vele.

Useroldalról van benne ráció, amit mondasz, de az előző hozzászólásomból sztem látszik, hogy árban _nagyon_ nem lehet lemenni. Egy emelt sebességű (és esetleg forgalmú) light alá ha odatennénk a chello easy-t, akkor azt 4000-4500 vagy 4500-5000 (2 ill 1 év hűséggel) köré lehetne belőni árban, és a listaárat valahova 6,5-6,9 köré pozicionálni, h az ügyfélnek megérje aláírni a hűséget (a szolgáltatónak pedig megtérüljön a beruházás). De ezek csak fikciók, semmi konkrét tervről nem tudok, amiben ez szerepelne.

#717 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:57

:respect:  :respect:

#718 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 19:00

Gratula az oldalhoz, és THX mindenkinek aki részt vett/vesz a készítésében.  :respect:

#719 Felhasználó inaktív   bedxman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 19:11

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 19:17

Nem nézted meg elég alaposan.

Igaz, ingatlanon belül lehet....csak egy oldallal kellett volna lejjeb lapoznom. Mindenesetre akkor a max. 1db. gépet minek írták le? Ezt továbbra sem értem... :think:
Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Ami pedig megy, az úgysem kell majd semmire :D

#720 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 19:18

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 19:40

Szerintem egyik szolgáltatónak sem érdeke, hogy gyilkos árversenybe menjen bele.

- másrészt most indult az őszi chello kampány, amiben új bekötéseknél fél-1 év telefon előfizut kapsz ajándékba a matávhoz képest 10-30%-kal alacsonyabb percdíjakkal, ott pedig az ADSL árához még hozzá kell adnod 3k jó magyar forintot. Ezt beleszámolva már kb 50%-kal dágább a datanet csomagja, igaz korlátlan.
- harmadrészt az év fel van bontva marketingszempontból periódusokra, ha megfigyeled, kb minden szolgáltató egyszerre jelenti be az újdonságait - ezek kb a negyedévekhez vagy hasonlókhoz köthetők, plusz 1-2 spéci időszak (karácsony, farsang, nyár...). Mivel most jött ki az új kampány, eleve biztos, hogy 2-3 hónapig marad minden a jelenlegi állapotban
Továbbá lassan érdemes a gazdaságossági szempontokat is figyelembe venni, egy 3000 pénz körüli csomagnál szerintem egy szolgáltató már a megtérülés határán mozgolódik, hiszen abból évente 36k huf jön be, ennek a harmadát eleve elviszi a modem, a bekötésnél van kábelezés, szerelékek, egy kiszállás autóval a szekrényben bekötés és installálás miatt, és ha még hibát is jelent be 1-2x, amihez ki kell menni szerelni, ehhez még hozzájön a humánerőforrás és minden egyéb adminisztrációs költség (számlanyomtatás, posta), akkor közeledünk a nullszaldóhoz.

Aki igénybe veszi ezeket az "olcsó" szolgáltatásokat, az valószínű tovább is lép.
Ma már kevés az olyan új, aki 10k-t leperkál, és élvezi a netezést. Szerintem......
Sok előfizetőt lehetne csalogatni az olcsó csomaggal, majd igény szerint lépne feljebb, és feljebb.
A másik egy modemet ne számolj 12k forint körüli összeggel, hisz amit vissza adnak, az még jó....
Van egy régi mondás: nincs üzlet kockázat nélkül....
A csábítás: művészet.
Az, hogy egy-két hónap ingyen, szerintem nem csábító.

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.