Idézet: Crybaby - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 1:20
Az egyensúlyod meg pont hogy eltolódik, és nagyon könnyen kibillentenek abból, az ellentámadásról már nem is beszélek.
Ilyesfajta bohóckodás kick box-ban van max
Értem, tehát a tradicionális harcrendszerek kidolgozóinak - ha úgy tetszik mestereinek - alapszabályai csak szavak.
Egész véletlenül űztem a sportot. Nem könyvben olvastam, hanem tapasztaltam, tanultam, alkalmaztam. Az egyik legnagyobb erejű rúgás az egyenes rúgás. Példa okáért a törőrúgások zöme is egyenes rúgás. Természetesen ehhez az kell, hogy - mint mindíg - a távolság jól legyen megválasztva, hisz ha túl távol van az ellenfél, elveszik a rúgás ereje, ha túl közel, akkor meg nem lehet/kockázatos kivitelezni. Abban igazad van, hogy az ellenfél távoltartására is kiválóan alkalmas - főleg ha valakinek hosszú lábai vannak -, viszont hogy szerinted nem romboló hatású, az azt jelenti, hogy fogalmad sincs, miről beszélünk. Vagy rosszul tanultad. Egy köríves rúgás pl. sokkal jobban kiszolgáltatottá teszi az egyensúlyod és a védelmed, főleg ha elrontod véletlenül. Ne érts félre, nem akarlak kioktatni, sem pedig vitázni - pláne nem offolni. Úgyhogy erről ennyit szerintem.

Súgó
A téma zárva.