HWSW Informatikai Kerekasztal: K-1 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

K-1 Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 09:35

Idézet: Crybaby - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 1:20

Ezek csak szavak, aki űzte is a sportot, tudja hogy ez egyfajta távoltartó rúgás, semmi több, ezzel nem lehet rombolni/támadni, ez csak levegővételhez segít, és szinte csak kezdők ellen.
Az egyensúlyod meg pont hogy eltolódik, és nagyon könnyen kibillentenek abból, az ellentámadásról már nem is beszélek.

Ilyesfajta bohóckodás kick box-ban van max

Értem, tehát a tradicionális harcrendszerek kidolgozóinak - ha úgy tetszik mestereinek - alapszabályai csak szavak.

Egész véletlenül űztem a sportot. Nem könyvben olvastam, hanem tapasztaltam, tanultam, alkalmaztam. Az egyik legnagyobb erejű rúgás az egyenes rúgás. Példa okáért a törőrúgások zöme is egyenes rúgás. Természetesen ehhez az kell, hogy - mint mindíg - a távolság jól legyen megválasztva, hisz ha túl távol van az ellenfél, elveszik a rúgás ereje, ha túl közel, akkor meg nem lehet/kockázatos kivitelezni. Abban igazad van, hogy az ellenfél távoltartására is kiválóan alkalmas - főleg ha valakinek hosszú lábai vannak -, viszont hogy szerinted nem romboló hatású, az azt jelenti, hogy fogalmad sincs, miről beszélünk. Vagy rosszul tanultad. Egy köríves rúgás pl. sokkal jobban kiszolgáltatottá teszi az egyensúlyod és a védelmed, főleg ha elrontod véletlenül. Ne érts félre, nem akarlak kioktatni, sem pedig vitázni - pláne nem offolni. Úgyhogy erről ennyit szerintem. :)

#182 Felhasználó inaktív   Crybaby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 11:11

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 8:35

Értem, tehát a tradicionális harcrendszerek kidolgozóinak - ha úgy tetszik mestereinek - alapszabályai csak szavak.

Egész véletlenül űztem a sportot. Nem könyvben olvastam, hanem tapasztaltam, tanultam, alkalmaztam. Az egyik legnagyobb erejű rúgás az egyenes rúgás. Példa okáért a törőrúgások zöme is egyenes rúgás. Természetesen ehhez az kell, hogy - mint mindíg - a távolság jól legyen megválasztva, hisz ha túl távol van az ellenfél, elveszik a rúgás ereje, ha túl közel, akkor meg nem lehet/kockázatos kivitelezni. Abban igazad van, hogy az ellenfél távoltartására is kiválóan alkalmas - főleg ha valakinek hosszú lábai vannak -, viszont hogy szerinted nem romboló hatású, az azt jelenti, hogy fogalmad sincs, miről beszélünk. Vagy rosszul tanultad. Egy köríves rúgás pl. sokkal jobban kiszolgáltatottá teszi az egyensúlyod és a védelmed, főleg ha elrontod véletlenül. Ne érts félre, nem akarlak kioktatni, sem pedig vitázni - pláne nem offolni. Úgyhogy erről ennyit szerintem. :)

MOndom lehet hogy ilyen light contact kick boxban ezt pontot vagy valamit ér, de thai boxban ez csak vicc, időnyerés, távoltartás, pihenés, semmi több. Ezzel nem lehet legyőzni az ellenfelet, nem is használják.

Nem tudom miért hasonlítod a mae gerit a többi rúgáshoz, amikor ez nem is támadó rúgás, de te biztos értöl hozzá ;)

befejeztem ;)
Konfig #2:
IWill XP333-R; XP 1700@1633Mhz 1.55V,Zalman NB47j; Spire Whisperrock IV ; 512MB Corsair VS PC3200 DDR;  Inno 6600GT 128MB AGP; Samsung 80GB 7200 RPM ATA-133 ; IBM DTLA 75MB 7200 RPM , Pioneer 110D DVD-RW, Pioneer 120S DVD , Benq 937s+ , Chieftec 360W , Jazz 9902 ,  XP Prof Hun SP2
Szorgos népünk győzni fog! ;)

#183 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 12:35

Crybaby: kaptál már egy rendes mae geri-t ?  :D
all bitches

#184 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 13:13

A Mae geri feltartó rugás.
Ettől függetlenül ha korrektül van kivitelezve, és jó helyre/kellő erővel megy, romboló hatású is lehet. (Mint minden ütés/rugás/fojtás/feszítés/etc. :) )

Ezért nem értem, min vitatkoztok. :)

Szerkesztette: Etele 2006. 02. 28. 13:16 -kor

#185 Felhasználó inaktív   Crybaby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 13:35

Idézet: richies - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 11:35

Crybaby: kaptál már egy rendes mae geri-t ?  :D

Thai Boxon ha csinált is valaki ilyet azt csak 1x csinálta, mivel az ellenfele ilyenkor megfogta a lábát, és egy kőkemény belső combost nyomott a tartó lábára, amitől összecsuklott :DDDDDDDDDDDDDDD
Konfig #2:
IWill XP333-R; XP 1700@1633Mhz 1.55V,Zalman NB47j; Spire Whisperrock IV ; 512MB Corsair VS PC3200 DDR;  Inno 6600GT 128MB AGP; Samsung 80GB 7200 RPM ATA-133 ; IBM DTLA 75MB 7200 RPM , Pioneer 110D DVD-RW, Pioneer 120S DVD , Benq 937s+ , Chieftec 360W , Jazz 9902 ,  XP Prof Hun SP2

#186 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:01

Idézet: Etele - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 13:13

A Mae geri feltartó rugás.
Ettől függetlenül ha korrektül van kivitelezve, és jó helyre/kellő erővel megy, romboló hatású is lehet. (Mint minden ütés/rugás/fojtás/feszítés/etc. :) )

Ezért nem értem, min vitatkoztok. :)

Nem vitatkozunk, beszélgetünk... ;)

Szerk.: Mae geri: EGYENES rúgás... :)

#187 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:14

pl yoko-gerivel is nagyon fel lehet tartani :)
all bitches

#188 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:16

Idézet: richies - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 14:14

Vagy ushiro gyaku mawashi geri-vel... :D

#189 Felhasználó inaktív   Crybaby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:29

egy combossal is fejre :D
Konfig #2:

#190 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:43

Egyenes rugas is lehet megrendito vagy ko ereju, csak nem latni a fatol az erdot, ugyi?
Senki nem kezd egyenes rugassal, ez max egy befejezo eleme lehet egy kombinacionak.
Ertelemszeruen inkabb tavolsagtartasra jo, foleg magasabb, nagyobb testtomegu ellenfel hasznalhatja sikerrel. Mit kell ezen vitatkozni :think:

#191 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:47

Idézet: szabinar - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 14:43

Egyenes rugas is lehet megrendito vagy ko ereju, csak nem latni a fatol az erdot, ugyi?
Senki nem kezd egyenes rugassal, ez max egy befejezo eleme lehet egy kombinacionak.
Ertelemszeruen inkabb tavolsagtartasra jo, foleg magasabb, nagyobb testtomegu ellenfel hasznalhatja sikerrel. Mit kell ezen vitatkozni :think:

Nem vitatkozunk, beszélgetünk. :)

#192 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 15:14

"Amikor nem ismertem a harcművészetet, az ütés csak egy ütés, a rúgás csak egy rúgás volt számomra. Ahogy tanultam a harcot, az ütés már többet jelentett egy ütésnél, s a rúgás többet egy rúgásnál. Most, hogy megértettem a harcművészet lényegét, az ütés ismét csak egy ütés, a rúgás ismét csak egy rúgás a számomra." - Bruce Lee. <-- ha jól emlékszem.

A harcos nem hinném, hogy a mozdulatok funkcióján gondolkodik, cselekvés közben. Csupán egyszerűen cselekednie kell minden átgondolás nélkül, szinte ösztönösen (általában ez a cél, ha a technikák mikéntjéről és kivitelezéséről van szó). Bár gyakorlatban nem művelem már sajnos semilyen formában az ilyesmit, így meg ugye akármit lehet mondani. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#193 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 15:16

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 14:01

Nem vitatkozunk, beszélgetünk... ;)

Oké.

Idézet

Szerk.: Mae geri: EGYENES rúgás... :)

Nem a nevét fordítottam le (tudom hogy egyenes rúgást jelent, köszi :omg: ), hanem az alkalmazási módot írtam. És bizony a Mae gerit elvileg küzdelem közben arra használod, hogy a feléd mozgó ellenfelet megakaszd a mozgásban, feltartsd (ugye a láb messzebb elér mint a kéz), és utána te indíts akciót. Ezt persze az tudja, aki akár kicsit is beleszagolt a versenyszerű küzdősportokba. :cool: 

Szerkesztette: Etele 2006. 02. 28. 15:17 -kor

#194 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 15:24

Idézet: richies - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 14:14

Ld. Drummnak írt soraimat. :D

Persze, mindennel fel lehet tartani az ellent, akár felütéssel is... Nem állítottam az ellenkezőjét, mert a küzdősportok pont arról szólnak, hogy az adott pillanatban a megfelelő megoldást húzd elő a kalapból, mégis vannak egy-egy szituációra általánosan alkalmazható módszerek, ütés/rúgásfajták- és kombinációk.
Mondjuk én a Mae geri ütés-párjának a balegyenest tartom, azt is remekül lehet arra használni, hogy az előre jövő delikvenst megakaszd. :D Vagy a balegyenes rúgás-analógiája a Mae geri? :D :D

#195 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 16:45

Idézet: Etele - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 15:16

Oké.

Nem a nevét fordítottam le (tudom hogy egyenes rúgást jelent, köszi :omg: ), hanem az alkalmazási módot írtam. És bizony a Mae gerit elvileg küzdelem közben arra használod, hogy a feléd mozgó ellenfelet megakaszd a mozgásban, feltartsd (ugye a láb messzebb elér mint a kéz), és utána te indíts akciót. Ezt persze az tudja, aki akár kicsit is beleszagolt a versenyszerű küzdősportokba. :cool: 

Nah, akkor még egyszer és utoljára neked is: NEM az volt a kérdés, hogy mire való az egyenes rúgás, épp eleget közdősportoltam (versenyszerűen is) ahhoz, hogy tudjam. Az eredeti kijelentés, amivel nem értettem egyet és amelyből a beszélgetés kerekedett az az volt, hogy az egyenes rúgás nem romboló hatású, hanem kickboxos bohóckodás. Ez, és csak ez volt, amivel nem értettem egyet, s amit crybaby mesterrel PÜ-ben már le is tisztáztunk. :)

#196 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 17:30

:think:

Én nem Crybaby-vel beszélgettem, hanem a nekem címzett mondandódra válaszoltam, ha nem tévedek... ;)
Ha versenyszerűen "küzdősportoltál" akkor végképp nem értem, miért nem értetted rögtön (vagyis miért írtad le a rúgás megnevezését korrekcióként) mire akartam utalni azzal, hogy a Mae geri feltartó rúgás, de mind1, hagyjuk, ez K1 topik, nem pedig küzdősport-technikai. :D

(Azt meg már réges-régen letárgyaltuk, hogy romboló is lehet a Mae geri. :omg: )

#197 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 17:55

Idézet: Etele - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 17:30

:think:

Én nem Crybaby-vel beszélgettem, hanem a nekem címzett mondandódra válaszoltam, ha nem tévedek... ;)
Ha versenyszerűen "küzdősportoltál" akkor végképp nem értem, miért nem értetted rögtön (vagyis miért írtad le a rúgás megnevezését korrekcióként) mire akartam utalni azzal, hogy a Mae geri feltartó rúgás, de mind1, hagyjuk, ez K1 topik, nem pedig küzdősport-technikai. :D

(Azt meg már réges-régen letárgyaltuk, hogy romboló is lehet a Mae geri. :omg: )

Csak csigavér, értettem. A korrekciót azért írtam, mert nekem úgy tűnt, hogy szó szerinti fordítást eszközöltél és nem szerettem volna, ha ha hibás definícióból indulunk ki ;) . Azaz elbeszéltünk egymás mellett... :D

Na, vissza a K1-hez. Miért nincs fegyveres harc is? :ninja: :D

#198 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 20:53

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 17:55

Csak csigavér, értettem. A korrekciót azért írtam, mert nekem úgy tűnt, hogy szó szerinti fordítást eszközöltél és nem szerettem volna, ha ha hibás definícióból indulunk ki ;) . Azaz elbeszéltünk egymás mellett... :D

Csiga vagyok. :D

Nem szó szerinti fordítást eszközöltem, ennek ellenére voltam már olyan kempo edzésen, ahol az edző feltartó rúgásnak hívta a mae gerit. :) (Igaz, az az edző eléggé khm... eredménycentrikus vonulatot képviselt, és a mentális részével nemigen törődött a dolognak. :D )

Idézet

Na, vissza a K1-hez. Miért nincs fegyveres harc is? :ninja: :D

Hehe. :)

Mondjuk a könyökütést még behozhatnák. :D Lenne durvulás. :D

#199 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 08:29

Idézet: Etele - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 19:53

Nem szó szerinti fordítást eszközöltem, ennek ellenére voltam már olyan kempo edzésen, ahol az edző feltartó rúgásnak hívta a mae gerit. :) (Igaz, az az edző eléggé khm... eredménycentrikus vonulatot képviselt, és a mentális részével nemigen törődött a dolognak. :D )

Ha már a szó szerinti fordítás, akkor még egy valami: egyenes rúgás nem csak a "klasszikus" mae geri, hanem pl a tökönrúgás is  :D  ...és annak biztosan van romboló és feltartó ereje is  :D
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#200 Felhasználó inaktív   Grof 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 09:00

Nagyon leült a topic. Látta valaki a Seoul-i tornát? Jó volt.  :up:
Ments meg egy életet!
Állatvédő.hu

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven
 tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."     Mahatma Gandhi

Téma megosztása:

• (11 Oldal)