HWSW Informatikai Kerekasztal: SMCWBR14-G ADSL hiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMCWBR14-G ADSL hiba ADSL hiba

#141 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 11:20

Idézet: Gezaneni - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 18:20

Hol lehet megnézni, hogy milyen az aktuális firmware rajta, mert már nem tudom mit tettem fel legutoljára??

A router: SMCWBR14-G2

Köszi előre is

Home Network Settings--->Status--->Information--->Runtime Code Version

Elméletileg ez az.
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#142 Felhasználó inaktív   Joker26 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 14:58

Üdv!

Van valakinek ötlete miért nem tudom szerkezteni a NAT-ba a virtual server részt. Csak a wireless-es gépről lehet szerkezteni. De másnapra üres az egész.
csak ezt írja ki:"Note: Please make sure your DHCP server lease time is set to "Forever"."
persze a lease time forevere van állítva.Ehez szóljatok hozzá!

#143 Felhasználó inaktív   Gezaneni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 17:20

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 12:20

Home Network Settings--->Status--->Information--->Runtime Code Version

Elméletileg ez az.

Köszi

#144 Felhasználó inaktív   hihahi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 18:25

helló mindenkinek!

a következő a problémám, hátha tud valaki segíteni:

ma lett felszerelve egy SMCWBR14-G2-es router, és azóta semmilyen torrentklienssel nem tudok letölteni, meg a lapokat is lassabban hozza be, de pl DDL esetén maxszal tölt.

fontos még tudni, hogy a routert nem én telepítettem, meg egyáltalán nem értek hozzá.

valaki esetleg tudna segíteni?

#145 Felhasználó inaktív   amdrulez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 18:17

Sziasztok!

Vettem egy másik SMC-t (WBR14-T), a WBR14-G2 a szomszédban muzsikál.
A p2p szakadást ezzel az eszközzel is tapasztaltam, és MSN is rendetlenkedett. Ekkor már majdnem biztos voltam abban, hogy szoftver - értsd ami a PC-n fut - probléma lesz.
A torrent kliens (uTorrent) tűzetesebb átvizsgálása után találtam ilyent:
Torrentek->Kapcsolatok együttes maximális száma:    ; itt nekem 90 volt , levettem 20-ra.
Torrentek->Peer kapcsolatok együttes maximális száma torrentenként:    ; itt 50 volt, levettem 10-re.
Ezután se MSN, se DC nem dob le, a kapcsolat nem szakad meg.
A WBR14-G2 -t most nem tudom kipróbálni - szomszéd nem netezik annyit mint Én :) -, ha valaki kipróbálná, és működik, akkor ide megírhatná, a többieknek.
A kapcsolat egy 2M/192k -s ADSL.
Ami még tetszik, hogy tűzfallal (SPI and DoS) is működik.

#146 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 12:15

Nálam sem dobál, ha beállítom ezeket az értékeket, nincs szakadás és msn is jó. (Eddig) :)
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#147 Felhasználó inaktív   csifamil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 17:22

Szevasztok!Én is szenvedője vagyok egy smc wbr14 g2-es routernek.Már frissitettem több féle firmware-t,korlátoltam a torrent peer-jeit stb.plusz az MTU-t is beállítottam 1400-ra,de igy sem jó:( nem tudtok még vmi tippet?mert már lassan egy hete minden estém erre megy el és csak kikészít idegileg ez a helyzet,hogy csinálom,csinálom ,de értelmetlenül.thx,bye

#148 Felhasználó inaktív   csifamil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 21:00

Na szevasztok!kipróbáltam ,hogy a skype-pal is szakad-e a netem.és azt vettem észre,hogy az nem.csak az msn-nel van probléma.más is tapasztalt ilyet? az smc wbr14 g2 routerrel.

#149 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 19:42

Nos megint probléma adódott ezzel a routerrel :(
Vezetékes gépen torrentezés megy.
Vezeték nélküli gépen, pedig WoW-ozni próbálkozom...
2 precenként szadak a net a vezeték nélküli gépnél (ledob és újra csatlakozik). Ezt kb 10szer eljátsza, majd csak router resettel lehet újra csatlakozásra bírni.
Portokat beállítottam NAT/Virtual server és NAT/Special Aplication menüben egyaránt (problémát jelent ez, hogy mind a ketttőben beállítottam?) Sajnos nem tudom mi a két lehetőség közti különbség.
Leet, hogy csak az egyikbe kellene beálíltani a portokat? eredményezhet ez ilyen szakadásokat?
Fura, mert csak akkor produkálja ezt, ha World of Warcraft megy a Vezetéknélküli hálózaton.
A torrentes max kapcsolatokat megpróbálom kevesebbre venni ,háta az eredményez valamit.
Ha valakinek van 5lete ossza meg pls :)

Köszi

#150 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 01:10

Noha ahogy olvasgattam erről a routerről, már megbántam, hogy lefoglaltam a nagykerben. Holnap megyek érte.

A következő felállásban kellene működnie. Jahno kartács figyelj légyszi és adj tanácsot, hogy műxeni fog-e a dolog?

Szóval Chello+ és telefon webstar modemmel. Most egy target nevű valami csodarouter osztja a dolgokat mint a huzat, de csak vezetéken.  4gépre A vezetékes részét az SMC-nek is használnám 1 gép utp madzaggal 40 méterre 5 betonfal és egy komplett villanyóra szoba van közte. (wireless szóba sem jöhet.) 2 gép itt a szobában fixen telepítve utp-n és egy gép a kölök szobájában frankón kiépített utp-n. (kb 20 méter)
Nahmost mindezt szeretném az SMC WBR14-G2 EU router vezetékes részével leküzdeni a wirelessre meg rákötni a karácsonyra kapott laptopomat. Tehát itt csak egy router csere történne. Viszont a felszabaduló target routert átvinném a kölök 20 méteres utp madzagjának a végére és akkor arra ő a gépe mellett ráköthetné a karácsonyra kapot playstationját is.

Szaktársak! Fog ez így működni? Hogy kéne neki, azt tudom. De olvasok itt különféle torrentdobálós dolgokat, akkor pedig a kölök szülőgyilkosságot követ el a sérelmemre. :)
Nekem eszembe sem jutna torrentezni, vagy MSN ezni, de ő nyomja a torrentet és az Msn-t.

Be merjem vállalni, vagy írtó nagy szívás lesz?

#151 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:02

Idézet: xmatrix - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 20:42

Nos megint probléma adódott ezzel a routerrel :(
Vezetékes gépen torrentezés megy.
Vezeték nélküli gépen, pedig WoW-ozni próbálkozom...
2 precenként szadak a net a vezeték nélküli gépnél (ledob és újra csatlakozik). Ezt kb 10szer eljátsza, majd csak router resettel lehet újra csatlakozásra bírni.
Portokat beállítottam NAT/Virtual server és NAT/Special Aplication menüben egyaránt (problémát jelent ez, hogy mind a ketttőben beállítottam?) Sajnos nem tudom mi a két lehetőség közti különbség.
Leet, hogy csak az egyikbe kellene beálíltani a portokat? eredményezhet ez ilyen szakadásokat?
Fura, mert csak akkor produkálja ezt, ha World of Warcraft megy a Vezetéknélküli hálózaton.
A torrentes max kapcsolatokat megpróbálom kevesebbre venni ,háta az eredményez valamit.
Ha valakinek van 5lete ossza meg pls :)

Köszi

Áhh talán megvan mi a hiba. Azureus torrent kliens és a World Of Warcraft néhány portja azonos. Valszeg ezért dob le a játék. Nem tudja valaki, hogyan lehet a portokat a programokra beállítani. pl. a 6900-7000-ig tartományba tartozó portokat, csak egy beálított program használhassa.
Előre is köszi a segítséget.

#152 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 17:14

masfel honapja szivok a utorrentes porttal... probaltam mar mindenutt beallitani, de mindig azt irja, hogy zart a port.

hol kell pontosan a portot megnyitni? advanced/nat/virtual server?
az eletben nem lattam meg zolden... nemtom emiatt e, de rohadt lassu tud lenni a letoltesem (ritkan megy a feltoltesi seb fole). a feltoltes ok.

a router a g2es csoda... miket szokott meg muvelni? mert neha tortennek erdekes dolgok - de sose tudom, hogy en vagyok a bena vagy vmi mas gebac van.

#153 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 17:16

van rajta egy halozati lejatszom (wirelessen)... neha leall. akkor az is emiatt van? nem ir ki semmit, csak megall.

#154 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 10:20

Idézet: arn - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 18:16

van rajta egy halozati lejatszom (wirelessen)... neha leall. akkor az is emiatt van? nem ir ki semmit, csak megall.

szerintem emiatt lehet, mert a wireless gép nálunk akkor szakad, ha torrent megy.
Minden szó nélkül leáll szép lassan és csak a router kihúz-bedug 220 működik :(
Fostalicska az egész van egy olyan érzésem. Ki kell cserélni ezt a routert. Csak tudnám minek árulnak olyan cumót ami nem képes rendesen működtetni a wireless és az utp portjait egyszerre. Nem is érdekelne, ha enyém lenne, de barátnőméknél ég a fejem a béna vásárlás miatt...
Valakinek van jó ötletre olyan routerre ami műxik is rendesen? :)

#155 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 02. 10:26

Idézet: xmatrix - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 10:20

Csak tudnám minek árulnak olyan cumót ami nem képes rendesen működtetni a wireless és az utp portjait egyszerre. Nem is érdekelne, ha enyém lenne, de barátnőméknél ég a fejem a béna vásárlás miatt...
Valakinek van jó ötletre olyan routerre ami műxik is rendesen? :)

Műxik ez rendesen, csak otthoni kisirodai felhasználásra, amit nem éppen 10eezer sessionnel szoktak mérni. Meglepődsz, ha azt mondom, a többmilliós 10milliós routereknek is van korlátja ugye?
Make love not Wor.

#156 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 10:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 11:26

Műxik ez rendesen, csak otthoni kisirodai felhasználásra, amit nem éppen 10eezer sessionnel szoktak mérni. Meglepődsz, ha azt mondom, a többmilliós 10milliós routereknek is van korlátja ugye?

bocsi a 10000 sessiont nem igazán értem :)
én azon csodálkozom, hogy miért nem számítok otthoni felhasználónak, amikor összesen 2 gép van a routeren mégpedig az egyik utp-n a másik wirelesen, de ha bármelyiken is torrent indul a wirelessnek annyi.
És hiába állítom a kapcsolatok számát kevesebbre mondjuk 20-ra az eredeti 90 helyett akkor is lehal. Sztem 20 kapcsolatot simán kellene vinnie, mert ha mind a 4 utp-n lenne gép + wireless az már simán megfelel 20 kapcsolatnak :)

#157 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 02. 10:57

Idézet: xmatrix - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 10:30

bocsi a 10000 sessiont nem igazán értem :)

Sessionokben szokták mérni az aktív kapcsolatok számát. Nekem az SMC-k így hasraütve a logból olyan 7ezresig még szoktak működni gond nélkül. Extra torrentes izé nélkül 3 gép fent lóg rajt, aztán ez még meg sem kottyan.

Torrent kliensekkel meg nem foglalkoztam mit csinálnak, vagy mit nem, gondolom tripla forgalmat 30 irányban.
Make love not Wor.

#158 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 15:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 11:57

Sessionokben szokták mérni az aktív kapcsolatok számát. Nekem az SMC-k így hasraütve a logból olyan 7ezresig még szoktak működni gond nélkül. Extra torrentes izé nélkül 3 gép fent lóg rajt, aztán ez még meg sem kottyan.

Torrent kliensekkel meg nem foglalkoztam mit csinálnak, vagy mit nem, gondolom tripla forgalmat 30 irányban.

Tudnál nekem segíteni, hogy hogyan lehetne az aktív kapcsolatok számát mérni?
Vagy ,hogy hol tudom ezt korlátozni. Tényleg minimális használata vana netnek. mondjuk, ha egy torrentet 25-en osztanak abból nem lehet olyan sok aktív kapcsolat nem?
esetleg ebben:
"hogyan lehet a portokat a programokra beállítani. pl. a 6900-7000-ig tartományba tartozó portokat, csak egy beálított program használhassa"

lehet, hogy ez lesz a bajság :)

#159 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 16:27

Lekaparom a falat emiatt a router miatt. lehet, hogy holnap megy vissza a CHS-be. Csak azt nem tudom, hogy mit hozassak helyette. Akár rá is fizetnék, de mostmár piszok tanácstalan vagyok.

Kölök torrentezik ezerrel. Valszeg emiatt dobál le a netről ez a csuda. Ugyanakkor a 4 éves gagyi Target router viszi a cuccot, mint az állat.

Szóva leírom a felállást:
Öreg ezeréves routeren minden baj nélkül ment a háló 4 gépen. Csakhogy vettem egy laptopot és a kölök kapott egy PS2-őt és gondoltam beszerzek egy SMCWBR14-G2-őt, ami kiszolgálná a 4 gépet UTP-n és az én laptopomat Wireless. A régi routert meg bekötém a gyerek gépe elé és így a PS2-ővel is tudna hálón játszani. Minden megy is pöpecül egy darabig, majd a kölköt elkezdi ledobálni az online játékról és az MSN-ről, az asszonyt meg a jójátékról. Most visszakötöttem 3 gépet az öreg routerbe és a 4. LAN portjáról hajtom az SMC WAN portját. Arról az én gépemet és plusz a laptopot wifin. De így a kölöknek nincs routere.
Kurva nehéz megmagyarázni neki, hogy bazze ne torrentezzé egyszerre ezer ágon, miközben nyomulsz online játékban és MSN-ezel! Asszongya basszam ki a szuper smc wifi routert a kukába, ha ennyit sem bír, amikor az öreg ketyere vígan viszi mindezt. Jahno kartács, hogy van ez a sessonökkel. SMC nem viszi, Target meg hasítja?

Ha valakinek kell egy ilyen szar az igyekezzen, mert mingyá repül ki az ablakon. Nem hallgatom tovább az asszony meg a kölök sirámait, hogy levágja őket a net.

Kéne tanács, hogy milyen wifi routert vegyek, ami nem dobál le. Akár kicsit drágábban is de szakadás nélkül menjen.

#160 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 09:15

Megnyugtatlak, a csilivili Linksys WRT54G v7 sem viszi 2x ennyiért.

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.