Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)
Elküldve: 2009. 01. 26. 23:55
Szal még egy szavazat a Garmin mellett túrázáshoz, kocsikázáshoz, stb.
Sokat foglalkozom velük, ezért is merem ezt állítani, de természetesen szigorúan egyéni vélemény.
Elküldve: 2009. 01. 27. 23:22
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 23:41
Vazz...
Hopp, most jut eszembe: hát a warezos iGO az nyilván nem lehet kártyához kötve, hisz mivel letöltöm, olyan kártyára teszem fel, amire akarom, működnie kell, hisz tört.
Szal mivan ha azt csinálom, hogy megveszem, aztán a törtet használom egy 8GB-s microSD kártyán?
Amúgy köszi mindenkinek az infókat.
Elküldve: 2009. 01. 27. 23:38
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 0:44
No, ma beszéltem a nagybátyámmal, neki van egy T-mobil MDAII -je, amiben csak egy 400 Mhz-es samsung proci van, 128 MB(?) RAMmal.
Kipróbáltattam vele a dolgot, elindította a WMP-t egy mp3-mal, majd iGO8 be, és a zene a háttérben vígan muzsikált, semmi nem akadt, szépen ment rajta mind a kettő minden gond nélkül!
Pedig ez vagy 5 éves PDA, rajta Windows Mobile 2003-mal!
Ha ez bírta, akkor egy E-TEN Glofiish V900-as aminek 533 Mhz-es procija van (kár hogy még nem lehet kapni), nehogy már ne bírja.
Mondjuk ha ennél a kombónál még rá is telefonáltam (amúgy skype-on beszéltem vele) akkor a zene megállt(de nem azért mert nem bírta volna tovább, hanem mert ezt csinálja híváskor a WMP), utána kézzel kellett újra elindítani a zenét.
Viszont a könyvtárban az MP3-akat nem látta többet a se a WMP se az intéző, SD kártya kivesz, visszatesz, és helyreállt, látja. Szal a Windows 2003 mobile valszeg bugos kicsit, azért lehetett ez.
Amúgy neki iGO közbeni híváskor amúgyse volt semmi, beszélt, aztán iGO-t vissza előtérbe.
Szal úgy néz ki, eltúloztad ezt, menni fog ez az MP3+iGO8 kombó.
Szerkesztette: Fenyő 2009. 01. 27. 23:40 -kor
Elküldve: 2009. 01. 28. 02:54
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 0:44
Hopáá!
Rákerestem ezekre, - mondom megnézem má mifélék is ezek - és majd mindegyiknek a procija nem éri el még a 200 (!) Mhz-et sem!!!!
Így nem csoda, ha akadozott, és szar volt mindegyik!
Az iGO 8 specifikációjában az szerepel, hogy minimum 300 Mhz-s proci kell hozzá!
Ezekből egyedül a Mio 701 -nek van csak 520 Mhz-es procija. Viszont mindegyiken 5.0-s Windows Mobile van.
Szerkesztette: Fenyő 2009. 01. 28. 02:57 -kor
Elküldve: 2009. 01. 28. 10:03
Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 0:12
"ha lemerül akkor meg csak beletolod az akkukat a zsebedből"
Ez amúgy a PDA-kra is igaz.
...
Már amelyiknél. Csak legyen nálad csavarhúzó meg egy kis kézügyesség.
Elküldve: 2009. 01. 28. 10:05
Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 0:22
- Ezeket mindet tudja az iGo 8 is ha jól tudom.
...
Igen, csak nem arra lett kitalálva. Ezek szerint, mindegy, mit veszel, csak GPS legyen benne...
Elküldve: 2009. 01. 28. 10:09
Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 0:48
Amúgy ezt nem is értem. Ezek a PDA-s windozok nem használnak PageFile-t?
Ha belenyomok 8 GB microSD-t, akkor lenne hely PageFile-nak is szépen.
Ez most komoly? A windows mobile kicsit "más" környezetbe van optimalizálva. Ne hasonlítsd az asztalihoz.
ps.: mondjuk személy szerint PDA-t vennék, mert arra olyan szoftvert veszek/rakok, amit csak akarok. Nagyobb lehetőségek, kérdés, számít-e neked.
Nekem p360 van, majd megnézem, mp3 lejátszás közben megy-e az igo8 és fordítva.
Szerkesztette: Warrior 2009. 01. 28. 10:14 -kor
Elküldve: 2009. 01. 28. 11:09
Véleményem szerint vegyél egy erős PDA-t, rakj rá iGO-s és Garmin XT a turistautak.hu kiegészítéssel és teszteld le melyik a jobb.
Szerint a Garmin jobb túrázáshoz, nézd csak meg a fent említett honlapot. Mondjuk szerinten kocsikázni is jobb a Garmin, de azért van iGO-m is, ha már tesztelem őket :Đ
De, ha ennyire nyomod előre az iGO-t, akkor mire vársz? Szaladj és vedd is meg izibe, aztán túrázz az autópályán
Szerkesztette: Tiga 2009. 01. 28. 11:14 -kor
Elküldve: 2009. 01. 28. 13:46
Idézet: Tiga - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 12:09
Véleményem szerint vegyél egy erős PDA-t, rakj rá iGO-s és Garmin XT a turistautak.hu kiegészítéssel és teszteld le melyik a jobb.
Szerint a Garmin jobb túrázáshoz, nézd csak meg a fent említett honlapot. Mondjuk szerinten kocsikázni is jobb a Garmin, de azért van iGO-m is, ha már tesztelem őket :Đ
De, ha ennyire nyomod előre az iGO-t, akkor mire vársz? Szaladj és vedd is meg izibe, aztán túrázz az autópályán
NEkem IGO8-as cucc van, hát túrázásra valóban nem való, nem is lehet vele, de autózáshoz mindenképp az a befutó és nem a Garmin. Túrázáshoz meg ott a Russia, még a PNA-mra is fel tudtam tenni, és van magyar túratérkép is hozzá elég sok jóféle.
Elküldve: 2009. 01. 28. 15:16
Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 10:03
Csavarhúzó?? Minek az?
Nemtom te milyen PDA-kat ismersz, de én amit tervezek Glofiish V900 annak úgy nyílik a fedele, mint bármelyik mobiltelefonnak, láttam youtube-os videón, h egy akksicsere pontosan annyi, mint egy mobiltelefon esetében.
Elküldve: 2009. 01. 28. 15:19
Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 10:05
Nem az a lényeg, mire lett kitalálva, hanem hogy mire alkalmas.
És ki mondta, hogy mindegy? Egyáltalán nem mind1, ezért próbálok érvelni mellette, hogy ti majd fölhozzatok olyan dolgokat, amikből jobban látszik, hogy mi a különbség.
Elküldve: 2009. 01. 28. 15:22
Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 10:09
És? Ugyan miért ne? Asszed talán elölröl találtak ki mindent a Windows Mobile fejlesztésénél, azaz hogy semmit nem vettek át?
Amúgy látod, van lehetőség PageFile-ra, Jahno írta.
Az persze már más kérdés, hogy végülis nem nagyon érdemes, mivel egy jobb microSDHC sebessége is olyan 9-10 MByte/s, kicsit lassú lenne a cucc.
Idézet
Há hogyne számítana, PDA-t akarok én is, aszittem ez már világossá vált az eddigiekből.
Idézet
Köszi!!
Elküldve: 2009. 01. 28. 15:28
Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 15:16
Legfeljebb a 6. csere után már pöcök eltörik, kilazul, aztán jön a szigszalagozás.
Elküldve: 2009. 01. 28. 15:31
Idézet: Tiga - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 11:09
Valóban? Pld mit?
Idézet
Amióta realizáltam, hogy a Garmin-nak is van telepíthető (szal nem beépített) cucca (mobile XT), azóta pontosan ezt tervezem.
Ami az erőt illeti, ha a kinézett Glofiish V900 533Mhz-es procival viszi együtt az MP3+iGO/Garmin/akármilyenGPS-t akkor pontosan az kell nekem, mert funkcionalitásban sokkal több, mint a leggyorsabb PDA, az Asus P565 (800Mhz). Van pld FM-rádiója, DVB-T, DVB-H, DAB vevője, van LED világítása(vakkunak, elemlámpának), a Headset-je külön 2.5mm Jack-en jön nem USB-n, az USB-je 1.1 helyett 2.0, az aksija 1300mAh helyett 1530mAh. (ezek a különbségek a V900 és a P565 között)
Idézet
Néztem, de nem igazán láttam, mitől jobb. Szinte semmi nem derül ki abból ami ott van, persze lehet csak elkerülte a figyelmemet, amit néznem kéne rajta.
Elküldve: 2009. 01. 28. 15:35
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 15:28
Ugyanmár, ne légy ilyen pesszimista.
Most van egy Nokia 6230-asom, annak a fedelét szinte naponta veszem le, hogy hozzáférjek a memóriakárytához, és lassan két éve használom, de semmi baja.
Amúgy ha letörik, akkor valahogy visszaszerkeszteném, nem szigetelőszalagoznék.
Meg amúgy azon gondolkodom, hogy lehet szerzek majd napelemes töltőt, amit a ruhámra szerelek, és akko csumi.
Biciklimen meg 22Ah-s aksi lesz a lámpájához, és fogok csinálni mobiltöltő csatlakozót hozzá, szal ha bringával túrázok, akkor arról tud menni elég soká még éjjel is.
Elküldve: 2009. 01. 28. 15:44
Én is PDA-t (majd később okostelefont) használtam mindenre, mert úgy gondoltam ez a végső megoldás, azután bringázáshoz/túrázáshoz befigyelt egy garmin, a kocsiba/motorra meg egy PNA. Nem szégyenlem bevallani hogy az amit akkor gondoltam tévedés volt, kényelmesen és hatékonyan a fentieket nem lehet egy készülékben megvalósítani.
Elküldve: 2009. 01. 28. 15:47
Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:22
Amúgy látod, van lehetőség PageFile-ra, Jahno írta.
Az persze már más kérdés, hogy végülis nem nagyon érdemes, mivel egy jobb microSDHC sebessége is olyan 9-10 MByte/s, kicsit lassú lenne a cucc.
Max. a kártya bírna ki aktív használat mellett pár hónapot... Az SD kártya NEM gyakori írásra lett kitalálva, persze nem is arra való. Mint az egyéb "flash alapú" eszközök se. De nekem végülis mindegy. Elvben lehetséges, sőt, gyakorlatilag is működne - egy ideig.
Meg az alkalmazások sem nagy memóriára lettek optimalizálva, ha használnák is a kártyát, a sebesség, amit felhasználóként tapasztalsz, vagy nem látszana, vagy még rosszabb lenne!
És, amit a windows mobile tervezésénél "átvettek", az a külső volt, a GUI. A belső működés egészen más, mivel a hardver is egészen más. Nagyon nem szabadna az órajeleket vagy akármit emlegetni, meg az asztalihoz hasonlítani, teljesen más vas. Bár nekem nem kell elhinni. Ha egyszer fejlesztesz ilyen eszközre, meglátod. Nekem volt szerencsém, igaz csak Palm-ra, de a lényeg lejött.
ps.: akksicseréhez: a PDA-knak mondjuk szerintem kevesebb, mint "fele" esetében beépített akksi van, a youtube-on attól még lehet kivétel, hisz van is. A pda-k még alapvetően NEM olyanok ebből a szempontból, mint a mobilok, attól, hogy vannak kivételek. Ezért írtam, hogy "már amelyik".
ps/2.: a készülékek összehasonlítása esetén, mivel a fogyasztást nem vetted figyelembe, szerintem önmagában az akksi kapacitása alapján nem biztos, hogy el lehet dönteni, melyik fogja bírni tovább az akksis üzemet. A több funkciós eszközök többet is szoktak enni. Meg beállítás kérdése is. Meg nem lehet tudni.
ps/3.: az iGo azért nem túrához való, mert a térképek egyszerűen utcaszintűek, lakott területen kívül nagy hasznát nem veszed, csak max. mint iránytűnek. De felvehetsz POI-kat, csak van olyan program, ami tárol túraútvonalakat is, esetleg kimondottan kerékpárosoknak, olyan földutakat meg fákat, erdőket, padokat, kis fogadókat, panziókat, amik az iGo-ból azért maradtak ki, mert kocsival oda vagy nem lehet, vagy nem szoktak menni. Hegyek, folyók, ilyesmi. Ha használod az iGo-t, hamar rá lehet erre jönni.
Szerkesztette: Warrior 2009. 01. 28. 16:04 -kor
Elküldve: 2009. 01. 28. 15:48
Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 10:09
Hmm.
Mio P360:
CPU: 400 MHz-es Samsung 2443
ROM: 1 GB
RAM: 64 MB
Na erre kíváncsi leszek. Ha ez is viszi az MP3+GPS-t, akkor a Glofiish V900 is csak viszi mán...
Elküldve: 2009. 01. 28. 15:55
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 15:44
Én is PDA-t (majd később okostelefont) használtam mindenre, mert úgy gondoltam ez a végső megoldás, azután bringázáshoz/túrázáshoz befigyelt egy garmin, a kocsiba/motorra meg egy PNA. Nem szégyenlem bevallani hogy az amit akkor gondoltam tévedés volt, kényelmesen és hatékonyan a fentieket nem lehet egy készülékben megvalósítani.
De ez gondolom nem most volt, azóta viszont fejlődött az ipar.
De áruld már el, végülis miért nem lehet szerinted egy készülékben megvalósítani?
Elküldve: 2009. 01. 28. 16:00
Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:55
De áruld már el, végülis miért nem lehet szerinted egy készülékben megvalósítani?
Mert pl. a navi program használata mellett a telefonálás lesz izgalmas, vagy a licenszeléssel lesz baj, vagy gyenge lesz az aksi, vagy nem lesz cseppálló, vagy görcsölni kell a kártyákkal az mp3 másolásához. S akkor még pl. a hangerőről nem esett szó.

Súgó
A téma zárva.