HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1061 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 15:19

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 10:05

Igen, csak nem arra lett kitalálva. Ezek szerint, mindegy, mit veszel, csak GPS legyen benne... :omg:

Nem az a lényeg, mire lett kitalálva, hanem hogy mire alkalmas. :)
És ki mondta, hogy mindegy? Egyáltalán nem mind1, ezért próbálok érvelni mellette, hogy ti majd fölhozzatok olyan dolgokat, amikből jobban látszik, hogy mi a különbség. :)

#1062 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 15:22

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 10:09

Ez most komoly? A windows mobile kicsit "más" környezetbe van optimalizálva. Ne hasonlítsd az asztalihoz.

És? Ugyan miért ne? Asszed talán elölröl találtak ki mindent a Windows Mobile fejlesztésénél, azaz hogy semmit nem vettek át?
Amúgy látod, van lehetőség PageFile-ra, Jahno írta.
Az persze már más kérdés, hogy végülis nem nagyon érdemes, mivel egy jobb microSDHC sebessége is olyan 9-10 MByte/s, kicsit lassú lenne a cucc. :) De legalább nem lenne Out of memory. :)

Idézet

ps.: mondjuk személy szerint PDA-t vennék, mert arra olyan szoftvert veszek/rakok, amit csak akarok. Nagyobb lehetőségek, kérdés, számít-e neked.

Há hogyne számítana, PDA-t akarok én is, aszittem ez már világossá vált az eddigiekből. :)

Idézet

Nekem p360 van, majd megnézem, mp3 lejátszás közben megy-e az igo8 és fordítva.

Köszi!!

#1063 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 15:28

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 15:16

egy akksicsere pontosan annyi, mint egy mobiltelefon esetében.

Legfeljebb a 6. csere után már pöcök eltörik, kilazul, aztán jön a szigszalagozás.
Make love not Wor.

#1064 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 15:31

Idézet: Tiga - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 11:09

Mennyi hülyeséget összehordasz Fenyő :)

Valóban? Pld mit?

Idézet

Véleményem szerint vegyél egy erős PDA-t, rakj rá iGO-s és Garmin XT a turistautak.hu kiegészítéssel és teszteld le melyik a jobb.

Amióta realizáltam, hogy a Garmin-nak is van telepíthető (szal nem beépített) cucca (mobile XT), azóta pontosan ezt tervezem. :)
Ami az erőt illeti, ha a kinézett Glofiish V900 533Mhz-es procival viszi együtt az MP3+iGO/Garmin/akármilyenGPS-t akkor pontosan az kell nekem, mert funkcionalitásban sokkal több, mint a leggyorsabb PDA, az Asus P565 (800Mhz). Van pld FM-rádiója, DVB-T, DVB-H, DAB vevője, van LED világítása(vakkunak, elemlámpának), a Headset-je külön 2.5mm Jack-en jön nem USB-n, az USB-je 1.1 helyett 2.0, az aksija 1300mAh helyett 1530mAh. (ezek a különbségek a V900 és a P565 között)

Idézet

Szerint a Garmin jobb túrázáshoz, nézd csak meg a fent említett honlapot.

Néztem, de nem igazán láttam, mitől jobb. Szinte semmi nem derül ki abból ami ott van, persze lehet csak elkerülte a figyelmemet, amit néznem kéne rajta. :)

#1065 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 15:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 15:28

Legfeljebb a 6. csere után már pöcök eltörik, kilazul, aztán jön a szigszalagozás.

Ugyanmár, ne légy ilyen pesszimista. :)
Most van egy Nokia 6230-asom, annak a fedelét szinte naponta veszem le, hogy hozzáférjek a memóriakárytához, és lassan két éve használom, de semmi baja.
Amúgy ha letörik, akkor valahogy visszaszerkeszteném, nem szigetelőszalagoznék.
Meg amúgy azon gondolkodom, hogy lehet szerzek majd napelemes töltőt, amit a ruhámra szerelek, és akko csumi. :)
Biciklimen meg 22Ah-s aksi lesz a lámpájához, és fogok csinálni mobiltöltő csatlakozót hozzá, szal ha bringával túrázok, akkor arról tud menni elég soká még éjjel is. :)

#1066 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 15:44

Vegyél PDA-t, és használd, de amíg nincsenek tapasztalataid ez meddő vita.
Én is PDA-t (majd később okostelefont) használtam mindenre, mert úgy gondoltam ez a végső megoldás, azután bringázáshoz/túrázáshoz befigyelt egy garmin, a kocsiba/motorra meg egy PNA. Nem szégyenlem bevallani hogy az amit akkor gondoltam tévedés volt, kényelmesen és hatékonyan a fentieket nem lehet egy készülékben megvalósítani.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1067 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 15:47

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:22

...
Amúgy látod, van lehetőség PageFile-ra, Jahno írta.
Az persze már más kérdés, hogy végülis nem nagyon érdemes, mivel egy jobb microSDHC sebessége is olyan 9-10 MByte/s, kicsit lassú lenne a cucc. :) De legalább nem lenne Out of memory. :)...

Max. a kártya bírna ki aktív használat mellett pár hónapot... Az SD kártya NEM gyakori írásra lett kitalálva, persze nem is arra való. Mint az egyéb "flash alapú" eszközök se. De nekem végülis mindegy. Elvben lehetséges, sőt, gyakorlatilag is működne - egy ideig.

Meg az alkalmazások sem nagy memóriára lettek optimalizálva, ha használnák is a kártyát, a sebesség, amit felhasználóként tapasztalsz, vagy nem látszana, vagy még rosszabb lenne!

És, amit a windows mobile tervezésénél "átvettek", az a külső volt, a GUI. A belső működés egészen más, mivel a hardver is egészen más. Nagyon nem szabadna az órajeleket vagy akármit emlegetni, meg az asztalihoz hasonlítani, teljesen más vas. Bár nekem nem kell elhinni. Ha egyszer fejlesztesz ilyen eszközre, meglátod. Nekem volt szerencsém, igaz csak Palm-ra, de a lényeg lejött.

ps.: akksicseréhez: a PDA-knak mondjuk szerintem kevesebb, mint "fele" esetében beépített akksi van, a youtube-on attól még lehet kivétel, hisz van is. A pda-k még alapvetően NEM olyanok ebből a szempontból, mint a mobilok, attól, hogy vannak kivételek. Ezért írtam, hogy "már amelyik".

ps/2.: a készülékek összehasonlítása esetén, mivel a fogyasztást nem vetted figyelembe, szerintem önmagában az akksi kapacitása alapján nem biztos, hogy el lehet dönteni, melyik fogja bírni tovább az akksis üzemet. A több funkciós eszközök többet is szoktak enni. Meg beállítás kérdése is. Meg nem lehet tudni.

ps/3.: az iGo azért nem túrához való, mert a térképek egyszerűen utcaszintűek, lakott területen kívül nagy hasznát nem veszed, csak max. mint iránytűnek. De felvehetsz POI-kat, csak van olyan program, ami tárol túraútvonalakat is, esetleg kimondottan kerékpárosoknak, olyan földutakat meg fákat, erdőket, padokat, kis fogadókat, panziókat, amik az iGo-ból azért maradtak ki, mert kocsival oda vagy nem lehet, vagy nem szoktak menni. Hegyek, folyók, ilyesmi. Ha használod az iGo-t, hamar rá lehet erre jönni.

Szerkesztette: Warrior 2009. 01. 28. 16:04 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1068 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 15:48

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 10:09

Nekem p360 van, majd megnézem, mp3 lejátszás közben megy-e az igo8 és fordítva.

Hmm.
Mio P360:
  CPU: 400 MHz-es Samsung 2443
  ROM: 1 GB
  RAM: 64 MB
Na erre kíváncsi leszek. Ha ez is viszi az MP3+GPS-t, akkor a Glofiish V900 is csak viszi mán...

#1069 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 15:55

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 15:44

Vegyél PDA-t, és használd, de amíg nincsenek tapasztalataid ez meddő vita.
Én is PDA-t (majd később okostelefont) használtam mindenre, mert úgy gondoltam ez a végső megoldás, azután bringázáshoz/túrázáshoz befigyelt egy garmin, a kocsiba/motorra meg egy PNA. Nem szégyenlem bevallani hogy az amit akkor gondoltam tévedés volt, kényelmesen és hatékonyan a fentieket nem lehet egy készülékben megvalósítani.

De ez gondolom nem most volt, azóta viszont fejlődött az ipar.
De áruld már el, végülis miért nem lehet szerinted egy készülékben megvalósítani?

#1070 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:00

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:55

De áruld már el, végülis miért nem lehet szerinted egy készülékben megvalósítani?

Mert pl. a navi program használata mellett a telefonálás lesz izgalmas, vagy a licenszeléssel lesz baj, vagy gyenge lesz az aksi, vagy nem lesz cseppálló, vagy görcsölni kell a kártyákkal az mp3 másolásához. S akkor még pl. a hangerőről nem esett szó.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1071 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:01

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 15:47

Max. a kártya bírna ki aktív használat mellett pár hónapot... Az SD kártya NEM gyakori írásra lett kitalálva, persze nem is arra való.

Hát, ebben azért van igazság. :)

Idézet

Mint az egyéb "flash alapú" eszközök se.

Na ezt azért már nem mondanám. Intelnek van egy SSD-je, ami SLC alapú, 250MByte/s olvasás, 170MByte/s írás, IO műveletek száma is valami sok, elsősorban szerverekbe tervezték adatbázisok alá, de oprendszer is vígan elfutkorászhat rajta, sőt egyesek direkt ezzel példállóznak, hogy SSD-ről milyen gyorsan indul mondjuk a windows. Akkor pedig PageFile is van rajta szépen.

#1072 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:05

ps/2.: a készülékek összehasonlítása esetén, mivel a fogyasztást nem vetted figyelembe, szerintem önmagában az akksi kapacitása alapján nem biztos, hogy el lehet dönteni, melyik fogja bírni tovább az akksis üzemet. A több funkciós eszközök többet is szoktak enni. Meg beállítás kérdése is. Meg nem lehet tudni.

Igen ez igaz, de mivel egyiknek sem ismerem a fogyasztását, ezért merészelem feltenni, hogy közel azonos, mivel információ hiányában ez a legvalószínűbb.
Viszont ha önmagában nézzük, az, hogy egy akksi nagyobb kapacitású, az önmagában mindenképp jobb.
Az, hogy több funkció van, az meg egy dolog, nem feltétlen használod őket éppen, szal az meg inkább használattól függ, nem is önmagában attól, hogy hányféle funkciója van.

#1073 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:05

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:01

...
Na ezt azért már nem mondanám....

Inkább ne is mondd, mert az SSD nem flash alapú... :)

Manapság terjed az SSD, de azt tudni kell, hogy ott is van cellafáradás, NEM írható egy cella akárhányszor! Tök mindegy, hova van kitalálva, a működéséből következik.

SSD esetén mondjuk 1 millió, egy pendrive esetén 10ezer-szer írható 1 bit. Sacc. Semmi nem készpénz. De azért hamis illúziók se legyenek. Azért az az 1 millió sem végtelen. Össze sem vethető egy hdd-vel. Más kérdés, hogy az MTBF jóval magasabb az SSD esetén. Tehát jó ideig garantáltabban nem megy tönkre.

Szerkesztette: Warrior 2009. 01. 28. 16:28 -kor

#1074 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:07

ps/3.: az iGo azért nem túrához való, mert a térképek egyszerűen utcaszintűek, lakott területen kívül nagy hasznát nem veszed, csak max. mint iránytűnek. De felvehetsz POI-kat, csak van olyan program, ami tárol túraútvonalakat is, esetleg kimondottan kerékpárosoknak, olyan földutakat meg fákat, erdőket, padokat, kis fogadókat, panziókat, amik az iGo-ból azért maradtak ki, mert kocsival oda vagy nem lehet, vagy nem szoktak menni. Hegyek, folyók, ilyesmi. Ha használod az iGo-t, hamar rá lehet erre jönni.

Ok, ezt értem, és ez teljesen jogos is. De biztos, hogy az iGO-hoz nincs semmi térképkiegészítés, ami túrára alkalmatos?
De amúgymeg tényleg majd meglátom úgyis, ha összehasonlítom a Garmin Mobile XT-vel. :)

#1075 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:08

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:05

...
Az, hogy több funkció van, az meg egy dolog, nem feltétlen használod őket éppen, szal az meg inkább használattól függ, nem is önmagában attól, hogy hányféle funkciója van.

Attól még fogyaszthat "alapon" is többet egy komolyabb készülék. Hiszen manapság épp ez a "divat"... Az akksik erősebbek, de a készenléti idők nem nagyon növekednek a néhány évvel ezelőttiekhez képest. Persze vannak speciális eszközök, de nem volt még itt ilyenről szó.

#1076 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:11

ps.: akksicseréhez: a PDA-knak mondjuk szerintem kevesebb, mint "fele" esetében beépített akksi van, a youtube-on attól még lehet kivétel, hisz van is. A pda-k még alapvetően NEM olyanok ebből a szempontból, mint a mobilok,

2210-es HPnál pld. aki akkut is cserélgetett, annak kilazult a pöcke, de ezt nyilván akkor szokta észrevenni, mikor minden törlődtt belőle. Jó régi darab, ma már nem törlődik, de azért menet közben ha ilyen miatt kikapcsol, akkor a 3. eset után húzhatna el a háztól.

2210nél még azzal is szívtak, hogy a mágneses GPS tartó meghúzta maga felé az akkut, így felrakás/levétel közben újraindulhatott a PDA.
Make love not Wor.

#1077 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:12

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 15:55

Amíg nincs gyakorlati tapasztalatod ezen eszközök egyikével sem, addig felesleges minden szájtépés, készülékadatlap idézgetés, akku/memória kapacitásról, iparági trendekről filozofálgatás...  :p
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1078 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:17

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:07

Ok, ezt értem, és ez teljesen jogos is. De biztos, hogy az iGO-hoz nincs semmi térképkiegészítés, ami túrára alkalmatos?

PDara lehet szkennelni meg netről jpg-ben betöltött térképet tenni, aztán terepen felvett pár alappont szerint bekalibrálni, utána tudod a pozíciót.

Gugli kép- és egyéb keresőjébe írd be, hogy "topoguide"

http://images.google.hu/images?gbv=2&hl=hu...20&sa=N&ndsp=20

Ami kifejezetten Garminos cucc, terepre való, meglátod, hogy mire gondolunk, ami az igoban nincs.
Make love not Wor.

#1079 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:19

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:12

Amíg nincs gyakorlati tapasztalatod ezen eszközök egyikével sem, addig felesleges minden szájtépés, készülékadatlap idézgetés, akku/memória kapacitásról, iparági trendekről filozofálgatás...  :p

Főleg ha valaki megírja, működik az ekkora procival. Másik cuccban ugyanakkorával meg lehet nem is működik, mert az olyan. Majd a következő fw megjavítja, attól meg lehet a BT kapcsolat lesz döcögős :-)
Make love not Wor.

#1080 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:32

Találtam is animgifet, egyik az igo, másik a Garminos varázslat, ennél jobban nehéz megmondani, hogy mivel lehet turházni:

http://www.navigator-miskolc.hu/topoguidem...rszag/topo2.gif
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »