HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#761 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 10:51

nem kell pda. az 50-60e sajnos nem jatszik. az "itt erdemes nezelodni"-bol hianyzik a link.. ha a megbizhato es olcso kozott kell valasztani (ismeretlen terep kellos kozepen...) akkor ezen arak es az anyagi lehetosegeim szerint az olcsobbat valasztom. az arakat gyanitottam, eppen ezert irtam a hasznaltat. konkret tipust nem tudtok ajanlani?

hogy elvonja-e a kezdo vezeto figyelmet? igen, nehez kerdes. de a kezdo vezeto figyelmet az is elvonja, hogy probal tajekozodni.. mindenesetre ha mas nem midfahrer hasznalatra azert ez is jobb a semminel. (persze ha igy is draga marad az analog verzio: terkep! :D)

a tobbi infot koszonom nagyon!

mondjuk nezzuk a legeslegolcsobb uj keszuleket az altalad linkelt oldalakrol. a leiras alapjan nagyjabol tudja azt, amiket kesobb irtal (raadasul meg divx-et is lejatszik -- ez az egyetlen plusz funkcio, ami izgat, bar a penzszuke erosebb.) mi lehet vele a gond, miert nem jo?
http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?do=2...&prod_id=101367

szia, a divix, mp3. kepnezegeto meg ilyen hulyesegeket el koll felejteni. a dolog aranak nagy reszet a jo terkepszoftver es a jo terkepek teszik ki. ha kimondottan k-eu es magyarorszag a fo celterulet, akkor 1ertelmuen iGo. a magyarorszag utinfo szerintem nagysagrendekkel vacakabb. Jo terkepszoffer meg a Tom-Tom is, ambator az elegge angolszasz/ny-eur szemleletu, a terkepei nem roszabbak mint az iGo-e, de szerintem a lokalizacioja sokkal gyengebb. hasznalhatosag tekinteteban az iGo szerintem a legjobb, es foleg tan azert, mert nagyon jo a voice navigacios resze, igaz meg eztis szokni kell - tudod a terepnek van prioritasa :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 21. 11:07 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#762 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:06

nincs 50-60e Ft-om a bulira. ha csak ez a megoldas jatszik, akkor a nem veszek lesz a valasztas.

(azert azon egy picit csodalkoznek, ha nem lehetne joval kevesebbol meguszni ha hasznaltan veszi az ember. ebay pl? eleg keves az a muszaki cikk, aminek a hasznaltpiaci ara ne esne le a toredekere nehany ev alatt.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#763 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 10:51

az "itt erdemes nezelodni"-bol hianyzik a link..

Kattints rá az "Ide kattintva" szókapcsolatra. Először csak "Itt"-et akartam írni, azt hittem, így egyértelműbb lesz.

#764 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:11

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:06

eleg keves az a muszaki cikk, aminek a hasznaltpiaci ara ne esne le a toredekere nehany ev alatt.

Néhány éve még nem voltak olcsó navigációs eszközök és PDA-k, az ötszámjegyű készülékek csak az utóbbi időban váltak népszerűvé. Egy olcsó alternatívát ajánlottam (PDA+BT GPS kombó), kifejezett PNA készüléket pedig ennyiért tudsz vásárolni. Használtan persze lehet venni, de nem lesz sokkal olcsóbb, hiszen divatcikk, nagy rá a kereslet.

#765 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:06

(azert azon egy picit csodalkoznek, ha nem lehetne joval kevesebbol meguszni ha hasznaltan veszi az ember. ebay pl? eleg keves az a muszaki cikk, aminek a hasznaltpiaci ara ne esne le a toredekere nehany ev alatt.)

ez igaz, csaktod tapizohato lcdrol beszelunk. sajnos nem tartanak orokke, kb 3-4 ev egy kutyunek az elettartama. az ocsitasnal aztis vedd szamitasba, hogy vannak esetek amikor rabizod magad a keszulekre. ha tul olcsot veszel es parszor lesre futsz vele, akkor csak frusztralni fog az egesz, holott pont az lenne a celt, hogy csokkentse a stresszt vezetes kozben. szerintem sporolj inkabb egy rendesre.

hallottam ezt is dicserni. de a legtobb ismerosomnek vegul kiveel nelkul iGos cucca lett. (azts felejtsd el hogy az iGo-val a magyar szofferipart tamogatod :) )

#766 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Mio PNA-t a NavnGo-val történt szakításuk miatt én most  nem vennék...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#767 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

debaj: en az "itt erdemes nezelodni"-rol beszelek, ami joval feljebb van es hasznalt keszulekekkel kecsegtet..

Szerkesztette: bogdan 2008. 03. 21. 11:18 -kor

a forum ma:

#768 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:19

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:11

Használtan persze lehet venni, de nem lesz sokkal olcsóbb, hiszen divatcikk, nagy rá a kereslet.

a mobiltelefon is divatcikk, oszt olyan nagyszeru mobilt lehet kapni 5-10e Ft-ert, hogy orom nezni.. (es jobbra nincs is szuksegem..) persze elhiszem en, ha mondjatok, csak fura.
a forum ma:

#769 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:21

Ja, értem.

Ilyen olcsó készüléket nem éri meg venni, ezek több bosszúságot tudnak okozni, mint örömet. Lopott, instabil Windows CE, rosszminőségű (rosszabb esetben balesetveszélyes!) alkatrészek, akadozó, fagyogató szoftver, régi, hiányos, esetleg frissíthetetlen térképek, satöbbi. A Magyarország Útinfó meg például elég egyedi módon értelmezi a KRESZ-t, ugyan személyes tapasztalatom nincs vele, de több helyen olvastam már, hogy szó nélkül bevisz az egyirányú utcába a rossz irányból, meg ilyenek.

Szerintem megér annyit a plusz húszezer forint, hogy egy megbízható készüléket vegyél, ami hosszútávon is kiszolgálja az igényeidet.

#770 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:05

szia, a divix, mp3. kepnezegeto meg ilyen hulyesegeket el koll felejteni.

nem is celja a vasarlasnak. de ha ugyanazt ugyanannyiert esete forog fent ket keszulek kozott, akkor a divx-et lejatszo azert erdekel: ez az egy funkcio, amit tudnek meg hasznalni, sot hasznalnam is!
a forum ma:

#771 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:25

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:19

a mobiltelefon is divatcikk...

Rossz a hasonlat, a mobiltelefon már régóta a mindennapi élet része, a navigációs rendszerek csak mostanában kezdenek kinőni a luxuscikkek közül. Pár éve még elérhetetlen volt, mostanában jelentek meg azok, amelyek hozzáértés nélkül, bárki számára elérhetőek, a használtak is szinte újak, vagy már agyon vannak strapálva.

#772 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:26

ok, ertem amit magyaraztok. ne vegyek ennyire olcsot, mert vacak a software.

es mi van a hasznalt keszulekekkel? mondjuk egy nemet ebay-rol vett egesz europas regebbi nem lehet jo megoldas?

(az ilyen olcso keszulekrol ugye nem az 5-10e-et ertetted? mert azt a mobilra irtam! bar ha ennyiert tudtok ajanlani az sem baj. :D)
(a hasonlat nem akart teljes erteku lenni, egesz egyszeruen arra mutattam ra, hogy az, hogy valami divatcikk nem hogy feljebb, de eppen lejebb viszi a hasznalt arakat. hogy itt, ebben a szegmensben mi van, arrol persze fogalmam sincs.)

Szerkesztette: bogdan 2008. 03. 21. 11:28 -kor

a forum ma:

#773 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:34

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:23

nem is celja a vasarlasnak. de ha ugyanazt ugyanannyiert esete forog fent ket keszulek kozott, akkor a divx-et lejatszo azert erdekel: ez az egy funkcio, amit tudnek meg hasznalni, sot hasznalnam is!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  :rolleyes:

#774 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:37

Nem, dehogyis. Amúgy linkelték negyvenért a Garmin Nüvi 200-at, az egész jó választás.

Nyugat-Európából vásárolt készülékekkel az a baj, hogy nagyon ritka az olyan verzió, amiben normális (tehát nem autópálya/főútvonal-szintű) Magyarország/Kelet-Európa térkép van, és sok szoftverre csak plusz pénzért tudsz térképet vásárolni.

A divatcikkel meg arra céloztam, hogy a kereskedőknek nem érdekük lejjebb vinni az árakat, mert a jelenlegi árszínvonalon is viszik, mint a cukrot.

#775 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:26

es mi van a hasznalt keszulekekkel? mondjuk egy nemet ebay-rol vett egesz europas regebbi nem lehet jo megoldas?

ne vegyel nemet ebay-rol, mert nemetorszagban olyanok vannak ami egy nemetre van optimalva, te meg nem ott elsz :)
az arsavodban ajanlotta a garmin nuvit

#776 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:38

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:13

Mio PNA-t a NavnGo-val történt szakításuk miatt én most  nem vennék...

nezd persze, buszkeseg, de a bonvernel vehet meg olyet iGo (k)europaval. olcsot akar. persze vehet asust is :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 21. 11:39 -kor

#777 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:20

koszonom az infokat!

egyet nem ertek mar csak a nemeteknel vasarolt keszulekkel kapcsolatban. az vilagos, hogy vannak lokalizalt valtozatok (gyors ranezessel nemet, osztrak svajc terkeppel), de mi van azokkal, ahol mondjuk ugyanazt a full europa terkepet adjak? az mitol ne lenne full? vagy ez azt jelenti, hogy ha magyarorszagon vennek egy full europaterkepes verziot, akkor nem magyarorszagon az is vacak lenne? ez olyan ertelmetlennek tunik.. nem jogos az a velekedes, hogy ha full europaterkeppel veszi az ember, akkor teljesen mindegy, hogy hol veszi meg, mondjuk magyarorszagra ugyanazt a terkepet kapja, mint a magyarorszagon vett magyarorszagterkepes verzio?
a forum ma:

#778 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:27

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:20

egyet nem ertek mar csak a nemeteknel vasarolt keszulekkel kapcsolatban. az vilagos, hogy vannak lokalizalt valtozatok (gyors ranezessel nemet, osztrak svajc terkeppel), de mi van azokkal, ahol mondjuk ugyanazt a full europa terkepet adjak?

adjak, adjak, csak maskepp nem talal meg dolgokat, a nem teljesen megfelelo lokalizacio miatt. krinyo cikke pl a tom-tomrol...

Idézet

Eltűntünk a térképről

A 720 GO tökéletes eszköznek tűnik, egy érthetetlen problémával azonban szembesülhetünk, mely inkább a TomTomnak, semmint a készüléknek róható fel: Magyarország még mindig a Balkán része a vállalat szemében. Bár minden magyarul szól hozzánk, az intelligensen, saját memóriából települő TomTom Home PC-s szoftver is magyarul beszél, Magyarország nincs a helyünket meghatározó országok közötti listában, kénytelenek vagyunk megadni egy szomszédost, például Ausztriát. Pedig ha Zimbabve és Csád belefért, igazán beleférhetne Magyarország is. Ez főként azért bosszantó, mert ennek semmi jelentősége sincs, minden opció működik hazánkból működtetve is, az interneten nincsenek határok.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 21. 12:30 -kor

#779 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:38

nezd persze, buszkeseg, de a bonvernel vehet meg olyet iGo (k)europaval. olcsot akar. persze vehet asust is :)

Nem tudom mi lesz az I-Go alapú MioMap-pel, és a legális térképfrissítésekkel, mert ezek most mennek a levesbe, erre céloztam. Mio PNA-ra persze lehet hekkelni a későbbiekben más szoftvert/téképet, de most nem vennék egy olyan PNA-t aminek a saját szoftvere nem lesz tovább fejlesztve...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#780 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:31

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:20

de mi van azokkal, ahol mondjuk ugyanazt a full europa terkepet adjak? az mitol ne lenne full?

Mert mondjuk a Nav'n'Go-nak nem érdeke, hogy a többi gyártóval megossza a saját, részletes térképeit, amit többek között önkéntes és lelkes iGO felhasználók segítségével tart naprakész állapotban? Az iGO Európa is rosszabb külföldön, mint egy helyi térképiroda által karbantartott adatbázis.

Szerkesztette: debaj 2008. 03. 21. 12:33 -kor

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.