HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#791 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 17:47

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 9:44

hiába csábító a Symbian vagy szimpatikus a Palm OS, olyan navigációs programot találni rá, aminek jó és rendszeresen frissített magyarországi lefedettsége van, nehéz)

Azért a Garmin Mobile XT symbian-ra elég jó szoftver. A térképellátottsága tökéletes, mobillal túrázásra verhetetlen (topoguide+turistautak).
Tesztelgetem E51-el, nagyon jónak találom, más mint az iGO, de nem rosszabb szvsz.

#792 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:13

Idézet: Bucy - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 17:47

Azért a Garmin Mobile XT symbian-ra elég jó szoftver. A térképellátottsága tökéletes, mobillal túrázásra verhetetlen (topoguide+turistautak).
Tesztelgetem E51-el, nagyon jónak találom, más mint az iGO, de nem rosszabb szvsz.

a NaviGuide Magyarország térkép nem tölthető fel a kártyára  :down:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#793 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:13

Akkor szerinted ez mi? :)
http://www.garmin.hu...uide_v46_SD.zip
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#794 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:25

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:18

link. lap alja. ovasni...  :rolleyes:

#795 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:25

link. lap alja. ovasni...  :rolleyes:

Akkor azt írd, hogy a Mobile XT CityNavigator 2008 mellé a forgalmazó szerint nem másolható, ne azt hogy  a NaviGuide Magyarország térkép nem tölthető fel a kártyára, mer az így nem igaz...

A Naviguide Magyarország SD kártya tartalma GMAPSUP2.IMG/GMAPSUP2.UNL néven amúgy símán a CityNavigator 2008 mellé rakható, és használható egy kártyáról a két térkép.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#796 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:45

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:40

Akkor azt írd, hogy a Mobile XT CityNavigator 2008 mellé a forgalmazó szerint nem másolható, ne azt hogy  a NaviGuide Magyarország térkép nem tölthető fel a kártyára, mer az így nem igaz...

A Naviguide Magyarország SD kártya tartalma GMAPSUP2.IMG/GMAPSUP2.UNL néven amúgy símán a CityNavigator 2008 mellé rakható, és használható egy kártyáról a két térkép.

en a gyarto magyarorszagi weblapjarol szo szerint ideztem, bocs de nekem ok az autentikusabbak.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 21. 18:50 -kor

#797 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:13

Nem tudom mit írnak, de nekem most rajta van az eu2008+navi_hu 4.61+topo 3.1+ tursitautak.

#798 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:45

en a gyarto magyarorszagi weblapjarol szo szerint ideztem, bocs de nekem ok az autentikusabbak.

Ja, ha idézni teccik, akkor a teljes mondatot sziveskedjék, abból nem lehet félreértés. (amúgy meg nem tudom kinek okoz gondot 2 kártya használata)
Az ott szereplő figyelmeztetés alapja pedig az, hogy a MobileXT alapvetően egy térkép(készlet) használatára van kitalálva, de valójában képes több térkép használatára is.

#799 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:59

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:55

Ja, ha idézni teccik, akkor a teljes mondatot sziveskedjék, abból nem lehet félreértés. (amúgy meg nem tudom kinek okoz gondot 2 kártya használata)
Az ott szereplő figyelmeztetés alapja pedig az, hogy a MobileXT alapvetően egy térkép(készlet) használatára van kitalálva, de valójában képes több térkép használatára is.

jo. akkor ismeteljuk meg a gyarto allitasat.

A Mobile XT Európa kártya a CityNavigator 2008 térképállományával rendelkezik, a NaviGuide Magyarország térkép nem tölthető fel a kártyára

#800 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 22:28

Idézet: Bucy - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:51

Nem tudom mit írnak, de nekem most rajta van az eu2008+navi_hu 4.61+topo 3.1+ tursitautak.

Nem látod, vastaggal írják hogy ilyen nincs is.  :Đ
És az a Topo tutira csak 2.1.es...  :)

#801 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 23:14

no akkor átfogalmazom úgy, hogy értsétek is miről van szó. Nincs jogod rátölteni/telepíteni. az, hogy rá tudod warezolni, az egy másik kérdés.

#802 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 23:15

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 22:28

És az a Topo tutira csak 2.1.es...  :)

Upsz, 1.3-as magyar TopoGuide akart lenni, bocs.

#803 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 23:19

Idézet: Bucy - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 23:15

Upsz, 1.3-as magyar TopoGuide akart lenni, bocs.

ne ez meg a másik, a 3.1-es létezéséről énsem tudtam de nem akartam belekötni  :p

#804 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 23:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 23:14

no akkor átfogalmazom úgy, hogy értsétek is miről van szó. Nincs jogod rátölteni/telepíteni. az, hogy rá tudod warezolni, az egy másik kérdés.

Szerintem ezzel arra akarnak utalni, hogy 2 külön progi a kettő, ezért külön megvásárolandó.
Nem tudom mi káruk származna abból, ha én megveszem mindet és egy kártyán használom?
Végülis az előnyös tulajdonsága a Garminnak a szabadon variálható PC-s térkép és útvonaltervezés.

#805 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 23:29

Idézet: Bucy - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 23:26

Szerintem ezzel arra akarnak utalni, hogy 2 külön progi a kettő, ezért külön megvásárolandó.
Nem tudom mi káruk származna abból, ha én megveszem mindet és egy kártyán használom?
Végülis az előnyös tulajdonsága a Garminnak a szabadon variálható PC-s térkép és útvonaltervezés.

tök mindegy hogy szerintem/szerinted mi van, erre a termékre ez a licenszpolitikájuk, amit odafirkantottak a weblapra. azért tettem be a  :down: -t mert nyugodj megm nekem se tetszik ez így.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 21. 23:31 -kor

#806 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 23:39

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 23:29

tök mindegy hogy szerintem/szerinted mi van, erre a termékre ez a licenszpolitikájuk, amit odafirkantottak a weblapra. azért tettem be a  :down: -t mert nyugodj megm nekem se tetszik ez így.

Nem az első rossz húzásuk, az ID nélküli StreetPilot-ra azt mondták dobjam ki, amikor megkérdeztem, mennyibe kerülne térképet frissíteni rajta. :down:

#807 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 09:43

Ahogy tapasztalom, ebben a fenti esetben az is probléma hogy a 2 térkép más forrásból (Navteq/TopMap) valók, és átfedéssel rendelkeznek. Mivel nincsenek összekapcsolva, a tervezés csak térképkészleten belül lehetséges, a CityNavigator esetében pl akkor lehet innen külföldre tervezni, ha a Naviguide ki van kapcsolva.

#808 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 10:03

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 9:43

Ahogy tapasztalom, ebben a fenti esetben az is probléma hogy a 2 térkép más forrásból (Navteq/TopMap) valók, és átfedéssel rendelkeznek. Mivel nincsenek összekapcsolva, a tervezés csak térképkészleten belül lehetséges, a CityNavigator esetében pl akkor lehet innen külföldre tervezni, ha a Naviguide ki van kapcsolva.

Így van, nem ajánlott, hogy egyszerre be legyen kapcsolva a kettő.
Csak kedden tudom kipróbálni, de ha jól rémlik úgy működött együtt, hogy az EU-ból kihagytam a magyart feltöltéskor.

#809 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 10:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:59

jo. akkor ismeteljuk meg a gyarto allitasat.

A Mobile XT Európa kártya a CityNavigator 2008 térképállományával rendelkezik, a NaviGuide Magyarország térkép nem tölthető fel a kártyára

nem kivanok tulzottan beleszolni a "nagyok" vitajaba, de ez a mondat (nyelvtanilag) nem azt jelenti, hogy tilos, hanem azt, hogy nem lehetseges! azaz ha veszek legalisan egy ilyet, es megis sikerul ra feltoltenem (nem feltornom!), akkor egyszeruen hibas allitasrol van szo, nem jogkovetkezmenyekkel terhelt dologrol.
persze ettol meg lehet, hogy ezt akartak irni, ez volt a szandekuk, de nem sikerult.

(az amugy sem egeszen vilagos, hogy tilthatna meg egy ceg, hogy egy altalam akarmilyen terkepet feltolthessek ra. meg ha azt meg is buheralom valamivel. azert max az a ceg panaszkodhat -- jogilag -- akinek a termeket megbuheraltam!)

p.s.: latom jo nagy vitat sikerult generalnom ezzel a lefedettseg/terkep kerdessel.. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#810 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 11:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 10:30

nem kivanok tulzottan beleszolni a "nagyok" vitajaba, de ez a mondat (nyelvtanilag) nem azt jelenti, hogy tilos, hanem azt, hogy nem lehetseges!

bogdan nyelvtanilag tevedesben vagy, szintaktikailag nincs jelentes. jelentes csak szemantikailag van, ott pedig a "nem tölthető fel"-nek többféle jelentése lehet.
a) technikailag nem tölthető fel
b) nem engedélyezett.
(a) egy ökörség, énis tudom hogy feltölthető, sőt még működik is.
nem kell ragozni sokat a  "nem tölthető fel" ennyi. nem engedélyezett a gyártó szerint. a gyártó nem azt írta, hogy fizikailag lehetetelen. max az állt elő, hogy te sem értetted miről van szó. mindenki tudja, ahogy Bucy is leírta, hogy mindhárom térképcsaláddal működik a mobiltelós szoffer, gond nélkül.

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 10:30

(az amugy sem egeszen vilagos, hogy tilthatna meg egy ceg, hogy egy altalam akarmilyen terkepet feltolthessek ra. meg ha azt meg is buheralom valamivel. azert max az a ceg panaszkodhat -- jogilag -- akinek a termeket megbuheraltam!)
már hogyne tilthatná! egy használati jogot vásárolsz, az általa szabott üzemeltetési feltételeknek megfelelően. ha ezzel nem értesz egyet, akkor ne vásárold meg!

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 22. 11:19 -kor

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43