HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#681 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 14. 13:28

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 13:53

Igen, hat abban is van tenyleg FM transzmitter, meg ilyen online szolgaltatasok. :D Olcsobbnak olcsobb, tenyleg, egy hasonlo meretu kijelzovel szerelt C520 tenyleg csak 70-80e kozott van, Bluetooth kihangosito ALAPfunkciokat is tud, de online-ban nulla. PDA-k szepek, de ekkora kijelzojunk nincsen, nameg a nagy atlagnak nem kellenek egy PDA funkcioi.

Az FM Transzmitter ténleg pálya, de nem sok ismerősöm tart a PNA-jan zenéket, gondolom nem sok PC-s alkalmazással szinkronizálható (iTunes/WMPlayer), így a zene általában iPodról, vagy egyéb zenebigyóról megy. A térkép frissítés már érdekesebb dolog, a közel egy kategóriás Mio C720-hoz most jött ki olyan hivatalos firm/szoft/térképfrissítés amibe februári/márciusi térképeket sikerült rakni, ez nagyobb gond szerintem. Jó, a TomTom pénzt kér az újabb térképekért, de legalább elérhetők, és nem kell a legális PNA szoftvert hekkelni egy augusztusi magyar térképért...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#682 Felhasználó inaktív   RealPhoenix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 16:24

IGO??

MIJAZA IGO??

TOMTOM!!!

A magyar cumokbol elegem van a bena magyar termekek miatt, es az IGO sem masmilyen.

Es ha mar allast neznek, az IGO fejlesztoihez nem csatlakoznek, mert valoszinuleg ott is megy a faxparaszt magyar mentalitas.

Mint ahogy a graphisoftnal es egyeb helyeken, jah es akkor meg a fizut meg sem emlitettem, szval az a LIGO xarsag mehet a xemetbe!
Asus P5WD2-Premium, Intel P4840EE@3833MHZ 2*1M cache, Corsair 1G 1GHZ, GF6600, Chieftech Dragon, 550W Chieftech tap, Philips109S4 Lightframe 3, 2*250G winch, Canon LPB-810, Thomson WHP 540D, Logitech MX518,Ninja1000;

#683 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 16:49

Idézet: RealPhoenix - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 17:24

IGO??

MIJAZA IGO??

TOMTOM!!!

A magyar cumokbol elegem van a bena magyar termekek miatt, es az IGO sem masmilyen.

Es ha mar allast neznek, az IGO fejlesztoihez nem csatlakoznek, mert valoszinuleg ott is megy a faxparaszt magyar mentalitas.

Mint ahogy a graphisoftnal es egyeb helyeken, jah es akkor meg a fizut meg sem emlitettem, szval az a LIGO xarsag mehet a xemetbe!

Gondolom aznap szűnt meg alulfizetett állásod, amikor az I-GO-val navigálva először elkéstél a melóhelyről.
Ennyi elkeseredettség és gyűlölet láttán másra nem tudok gondolni... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#684 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 14. 17:06

Idézet: RealPhoenix - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 16:24

Első körben az Igo nem magyar. Másrészt fene tudja, fejlesztőknél van rossz is, jó is, de nyilván ilyen stílus miatt meg sem hallgattak, mert amúgy szép pénzt lehet kapni :-)
Make love not Wor.

#685 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 22:11

Miert maradt ki a cikkbol a TomTom Mapshare reszletesen? Azaz a vilagon sok szazezer felhasznaloval kozesen minden felhasznalo es a tobbiek is, egymast segitve kiegeszithetik es frissithetik a terkep adatbazist, orszagtol fuggetlenul. A kritikusabb valtoztatasokat meg a TomTom ellenorzi a foldmero autojaval, majd publikalja.

Olyan lehetosegek vannak, mint:
- utak lezarasa (idoszakos, teljes, reszleges)
- egyiranyusitas
- uj utak letrehozasa

MapShare terkepfrisitesek:
- sokak altal javasolt modositasok
- kevesek altal javasolt modositasok
- bevalt, megbizhato felhasznalok altal javasolt modositasok
- hivatalos, ellenorzott TomTom altal kiadott modositasok
- sajat modositasok

A GO720-ban van egy harom iranyu gyorsulaserzekelo es iranytu, aminek koszonhetoen minden mas eszkoznel jobban tudja merre megyuk egy alagutban, vagy nagyon magas hazak kozott.

Vannak meg amolyan "aprosagok", mint: egy megbeszelesre igyekszem, beallithatom, hogy mikorra kell ott lenni legkesobb es a navigalas alatt folyamatosan tajekoztat, hogy oda fogok-e erni vagy sem, illetve mennyivel kesek vagy mennyi lazsalas lehetseges. Na ilyen sincs masnak.

Vagypedig fel lehet vinni a haverokat a rendszerbe es ket GO720-as mobilon keresztul (persze ha bekapcsoljuk) elbeszelget egymassal es tudjuk hol van a cimbink.

A TomTom mindig is ilyenekrol volt hires, eddig nem volt jo hazai terkepuk, most van. Aki meg a Mio-val akarja osszevetni, meg kene neznie eloben egy GO720-at, anyagminoseg, meret, design. Tenyleg erdemes...

Szerkesztette: mozso 2007. 11. 14. 22:17 -kor

#686 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 22:38

A mapshare csak a navcore 7-es verziótól van a kütyükben, bár nem régi dolog szerintem is tuti ötlet, az viszont nem tetszik hogy csak 1 évig használható, térképváltásnál új adatbázis készül. Ha a régi térképet használja tovább megmaradnak a saját módosítások (amik nem kerültek az új térképbe pl) viszont nem érheti el mások az új térképen végzett módosításait, ha fizet az új térképért a régi saját módosításoknak lőttek, viszont egy évig ismét használható a mapshare másoktól is...

#687 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 14:54

GPS vevőn gondolkozok, elsősorban helymeghatározás, másodsorban navigációra. Ezen alapon arra gondoltam hgoy BT-s GPS vevő, telefonra (javas) progi, alárakhatok többféle térképet is (túrisatérkép), váltogathatok is és öröm bódottá...

Ezek közül Blumax BlueTooth GPS (17K,SirfIII, x akkuidő, csak bt) és Altina GBT-709 (15K SirfIII, 9-10óra, usb is, antenna csatl. lehetőség is, nokia com. akksi van benne, ez is 20 csatornás, hálózati meleltt autós töltő is van hozzá) -ot néztem ki.

De ha hasonló költségvetéssel (max 25K, használt is jó) olyan verzió is van amivel navigáció is van, akkor az is érdekelne...
Ezesetben gyalogos és biciklis túrákhoz kellen, szal ütést és vizet nem árt ha bírja...
(Amúgy W810re raknám az sw-t, szal csak akkor venném elő ha gebasz van, nem a kormányon lógna.)

Ti mit ajánlanátok ilyen célra? :respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#688 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 21:49

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 15:54

GPS vevőn gondolkozok, elsősorban helymeghatározás, másodsorban navigációra. Ezen alapon arra gondoltam hgoy BT-s GPS vevő, telefonra (javas) progi, alárakhatok többféle térképet is (túrisatérkép), váltogathatok is és öröm bódottá...

Ezek közül Blumax BlueTooth GPS (17K,SirfIII, x akkuidő, csak bt) és Altina GBT-709 (15K SirfIII, 9-10óra, usb is, antenna csatl. lehetőség is, nokia com. akksi van benne, ez is 20 csatornás, hálózati meleltt autós töltő is van hozzá) -ot néztem ki.

De ha hasonló költségvetéssel (max 25K, használt is jó) olyan verzió is van amivel navigáció is van, akkor az is érdekelne...
Ezesetben gyalogos és biciklis túrákhoz kellen, szal ütést és vizet nem árt ha bírja...
(Amúgy W810re raknám az sw-t, szal csak akkor venném elő ha gebasz van, nem a kormányon lógna.)

Ti mit ajánlanátok ilyen célra? :respect:

Az a gond, hogy nálunk a jobb képességű készülékek aránytalanul drágák:

Azért szoktam mégis őket javasolni, mert ezek ugyan nem a legújabbak, de kiforrott kipróbált vevők, sok teszt és leírás található róluk, nem vesz zsákbamacskát az ember.

Bluetooth-os cuccok közül pl a Globalsat BT-338: http://www.pocketgps...hp#_Toc99554379
Sokáig bírja, jó minőségű, strapabíró. Sajnos nem mini USB-s töltője van, és nincs külső antenna csatlakozója sem, de ez utóbbi nem számít mivel nagyon jó érzékenységű vevő, és nem hinném hogy egy 1,5-3m-es kábellel ellátott külső aktív antennával bárki is küszködne terepen... :)

A Holux GR-236 ( http://www.pocketgps...d.com/gr236.php ) is nagyon jó, , usb-s működés, viszont kevesebb ideig bírja szuflával, és kevésbé masszív, ennél mondjuk van külső antenna lehetőség, de ez szerintem nem szempont.

Az általad említettek közül, az Altina-ról találtam tesztet ( http://www.kutyu.hu/index.php?option=com_c...d=446&Itemid=45 ) ez alapján jó választás lehet.

Egyik sem terepre való cucc, de mivel nincs kábel, egyszerűen be lehet őket csomagolni őket hogy víz és
ütésállóak legyenek.

#689 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 07:31

Tesztet én is megtaláltam; ez és a paraméterei alapján ez az egyik esélyes...

Szal akkor inkább azt javaslod ha szűkös a keret akkor javas progi+bt gps vevő a tatyóba? Én is ilyesmit néztem, de bíztattak hogy 20 körül találhatok pl garmin navigációkat (túrázósakat) használtba; de hát nem nagyon látok :(. (Ugye ott az lenne a plusz hogy az kinn maradhtna állandóra, tényelges navigációra is jó lenne, nem csak helymeghatározásra...)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#690 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 07:39

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 7:31

de bíztattak hogy 20 körül találhatok pl garmin navigációkat (túrázósakat) használtba; de hát nem nagyon látok :(.

20-ért nem sok jót lehet venni, meg kérdés, mi a a navigáció? Mutatja a pontot, meg az irányt, aztán árkonbokron, vagy beszél hozzád, hányadik kijárat a körforgalomból az autóval?
Make love not Wor.

#691 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 08:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 8:39

20-ért nem sok jót lehet venni, meg kérdés, mi a a navigáció? Mutatja a pontot, meg az irányt, aztán árkonbokron, vagy beszél hozzád, hányadik kijárat a körforgalomból az autóval?

http://forum.bikemag...7&postcount=185

#692 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 08:42

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 8:40

Hjahh. Én hamar azt mondom, valami célszoftver kell, aztán ha terepen bringázol, akkor topotérképet is alá. Persze ennek csak a tartója egy kisebb vagyon, de nem kell vele pöcsörészni, folyamatosan rögzít útvonalat, meg minden földi jó, de legalább jó drága is :-)
Make love not Wor.

#693 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 10:36

Használtan pl Garmin eTrex, Geko ami terpre jó lehet, de ezek sem a 20ezres kategória (30tól indulnak). A bennük levő chipset is korábbi generációs, szabad ég alatt ez nem sok gondot okoz, sűrű vizes erdőben meg a másik sem lát. A turistautak.hu oldal közössége által folyamatosan fejlesztett térképek elérhetők garmin img formátumban is, de utána kell járni hogy melyik készülék ezeket hogyan tudja fogadni. Kültéri tájékozódásra ezek az ideálisak és minden szempontból felkészítettek.

Java alapú, telefonon futó programokat nem használok (és az ismerőseim sem), és ahogyan Jahno is említette, terepen csak topotérképpel érsz valamit, és nem nagyon hallottam még olyan javas alkalmazásról ami kezelte volna ezeket (jellemzően garmin, oziexplorer, fugawi formátumú térképadatok).

Szerkesztette: Szabcsi 2007. 11. 16. 10:37 -kor

#694 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 12:05

Terepen a javas progikkal turistatérképet gondoltam használni; ugyan be kell lőni 1×, de utána használható. Az is elég ha tudom hol vagyok a térképen...

Ennyi rá a keret, ha huszonxből találok használtan legendet akkor éljen (ebayről talán), ha nem akkor marad másnem egy vevő... 40-50K nincs rá, akkor marad a térkép továbbra is és csoki. (Vagy egy hót 1×ű térképet nem ismerő, de azért sajálok kiadni annyit (18-25), akkor inkább 15ért vevő+alá turistatérkép...)

Legend: Magyar sw-t a hozzáadott (?) soros kábellel tudok rá műteni ha nincs; ill térképeket is? A 8mb az fix, osszam be, vagy bővíthető (nem találtam)?

Szerkesztette: MC Pite 2007. 11. 16. 12:14 -kor

#695 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 12:27

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 13:05

Terepen a javas progikkal turistatérképet gondoltam használni; ugyan be kell lőni 1×, de utána használható. Az is elég ha tudom hol vagyok a térképen...

Ennyi rá a keret, ha huszonxből találok használtan legendet akkor éljen (ebayről talán), ha nem akkor marad másnem egy vevő... 40-50K nincs rá, akkor marad a térkép továbbra is és csoki. (Vagy egy hót 1×ű térképet nem ismerő, de azért sajálok kiadni annyit (18-25), akkor inkább 15ért vevő+alá turistatérkép...)

Ha a helymeghatározás az első, akkor nem hiszem hogy nagy gond lenne. Gondolom javas mobilra is van olyan "navigációs" alkalmazás ami egy bekalibrált/feltöltött jpg (tér)képen megmutatja a pozíciót. PPC-n ilyen pl a GPS Tuner (persze ezen felül egy csomó hasznos szolgáltatással). Ehhez tényleg nem kell más csak egy bluetooth-os GPS a telefon mellé.
A google maps-en is sokat fejlesztettek GPS-szel összekapcsolva eddig csak a windows-alapú pocket pc-ken tudott pozíciót mutatni (és navigálni), de nemrég már BlackBerry 8800 és Nokia 95 alá is megcsinálták. Előbb utóbb más javas telefont is támogatni fog, és akkor a térképeket sem kell magaddal hurcolászni, persze csak ha van térerő és valami adatcsomagod a mobilra.... :)

#696 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 12:57

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 13:05

Legend: Magyar sw-t a hozzáadott (?) soros kábellel tudok rá műteni ha nincs; ill térképeket is? A 8mb az fix, osszam be, vagy bővíthető (nem találtam)?

Ja, a legend sorosan bizergálható, bővíteni az x-es végűeket lehet microsd-vel (pl 60CSx), a többinél az adott belső memóriával kell gazdálkodni, ami sokmindenre elég.
Bővebb info a térképekről/feltöltésről itt: http://turistautak.hu/garmin.php

#697 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 13:05

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 12:05

Az is elég ha tudom hol vagyok a térképen...

Hááát, nagy gyakorlatom nincs benne, de egy mobilnál most összecsippantani a GPS-el, aztán azon a kis képernyőn kavarni, leeght egyszerűbb körbenézni az égbolton, meg iránytű.
Make love not Wor.

#698 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 13:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 14:05

Hááát, nagy gyakorlatom nincs benne, de egy mobilnál most összecsippantani a GPS-el, aztán azon a kis képernyőn kavarni, leeght egyszerűbb körbenézni az égbolton, meg iránytű.

Annyira nem tragikus az a 176x220... :)
http://alantyc.blogspot.com/2007/04/gps-fo...ooth-holux.html

#699 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 14:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 14:05

Jaja, főleg fullscrrenben (sok SE progi tudja) nem olyan vészes ám a 176×220...
Figy, pl élménytúrán mikor már 15órája gyalogolsz és még messez a cél, és hárman nyégyfélét tippeltek hogy hol vagytok a térképen; tájolóval (persze csak ha van vmi beazonosítható tereptárgy!!!) kijön 2 hely is ahol lehetünk :D olyankor megváltás lehet az ilyen :).

#700 Felhasználó inaktív   RealPhoenix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 11:37

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 15:49

Gondolom aznap szűnt meg alulfizetett állásod, amikor az I-GO-val navigálva először elkéstél a melóhelyről.
Ennyi elkeseredettség és gyűlölet láttán másra nem tudok gondolni... :)

Szabcsi: Latszik kicsit rosszul gondolkodsz, de sebaj, a lenyeg az, hogy ezzel azt is sugaltad: xar az I-GO termek, mert ha ezt hasznalod, elkesel a melohelyedrol, nyilvan a tapasztalataid alapjan irtad ezt.

Orulok hogy megosztod a tapasztalataidat es sajnalom hogy ez a xar termek fejlesztes normalis rendes fain termekek elol szippantja el a fejlesztesi osszegeket es eroforrasokat, de hat vannak idiotaknak valo cegvezetok es tulajdonosok, csak sajna nem ott ulnek ahol kellene (kozalkalmazottkent a takarito helysegben) :)
Asus P5WD2-Premium, Intel P4840EE@3833MHZ 2*1M cache, Corsair 1G 1GHZ, GF6600, Chieftech Dragon, 550W Chieftech tap, Philips109S4 Lightframe 3, 2*250G winch, Canon LPB-810, Thomson WHP 540D, Logitech MX518,Ninja1000;

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.