HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1341 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 24. 17:28

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 13:27

A térképeket lehet külső (SD) kártyán elérhetővé tenni, s akkor nincs ilyen gond.

Az rendben, ellenben az aktuális szelvényt azt a ramba rángatja be, ami útközben csúnyán el tud fogyni.
Make love not Wor.

#1342 Felhasználó inaktív   szalkay88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 26. 21:25

Sziasztok!

Nem nagyon vagyok otthon a GPS-ek világában, és a következőt szeretném kérdezni.
Van 2 fajta GPS, az egyik a Navon N260, másik az Orion OGPS-03. Az első 24 000, a második 45 000 (kerekítve). Összehasonlítottam őket és igazából nem értem, hogy mi indokolja az ekkora árkülönbséget. Az Orionnak nagyobb a kijelzője és van neki Bluetooth-a, valamint teljes EU térkép van hozzá, míg a Navonhoz csak iGO8 Magyarország térkép jár. Ezzel szemben a Navon multimédia lejátszó is, míg az Orion csak MP3-at tud, igaz azt legalább FM transzmitterként.

Mindez indokolja ezt az árkülönbséget, vagy én nem értek nagyon valamit?

#1343 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 13:05

Idézet: szalkay88 - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 21:25

Van 2 fajta GPS, az egyik a Navon N260, másik az Orion OGPS-03. Az első 24 000, a második 45 000 (kerekítve). Összehasonlítottam őket és igazából nem értem, hogy mi indokolja az ekkora árkülönbséget. Az Orionnak nagyobb a kijelzője és van neki Bluetooth-a, valamint teljes EU térkép van hozzá, míg a Navonhoz csak iGO8 Magyarország térkép jár.

A térkép már kézzel fogható, aztán kész.

Plusz egy ugyanolyan tudású e-Machines meg egy Dell laptop közt akár 2x szorzó is lehet árban.
Make love not Wor.

#1344 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 28. 21:08

A nagyobb kijelzőt is meg kell fizetni. Sokaknak kicsi a 3,5"...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1345 Felhasználó inaktív   nlq 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 20:32

Idézet: EV6 - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 11:44

Az az érdekes, hogy a legtöbb, ha nem az összes PNA és az legtöbb iGo certified PDA is 64 MB RAM-os, amiből egyiknél sem marad több szoftverfuttatásra, mint ~37 MB, szóval akkor egyik sem működik? Nem esetleg az általad próbált iGo werzió volt a defektes?

most a 37MB ot csak egy cikkbol vettem, mert pontos adatramar nem emlekeztem hiszen  tobb min 1eve hogy ezzel a hibaval osszefutottam

de a lenyege az hogy a mio p560 3-4 Mb al kevesebbet hagy a felhasznalonak amitol  az ilyen nagy terkeppel nekem gondjaim voltak

nem, tutti nem volt defektes bar nem kereskedelmi (de jogtiszta) peldany volt...
kozben a masik pda-n ugyanezen verzio meg rendesen mukodott
Panasonic Toughbook CF-19KHRAXAM
iphone 3GS, Ericcson R250S PRO

---------------------------------------------------
one cigarette costs 2 minutes of your life.
one bottle of beer costs 4 minutes of your life.
one working day costs 8 hours of your life.

#1346 Felhasználó inaktív   nlq 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 21:10

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 14:27

Jaja, kicsit érteni is kéne hozzá, nem csak leszólni...

A térképeket lehet külső (SD) kártyán elérhetővé tenni, s akkor nincs ilyen gond.

gratula!

igen jol latod a dolgot 1 kicsit erteni kell hozza es nem beszolni!
szoval ha elolvasod a sajat masodik mondatod, akkor mindenkinek egyertelmu lattal mar SD kartyat  :eek:
Panasonic Toughbook CF-19KHRAXAM
iphone 3GS, Ericcson R250S PRO

one cigarette costs 2 minutes of your life.
one bottle of beer costs 4 minutes of your life.
one working day costs 8 hours of your life.

#1347 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 00:21

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 8:15

Miért nem mentél tovább?  ;)

(Innen kezdve meg inkább szoftverproblémának tűnik. Bár Olaszország, Bajorország, Belgium, Franciaország meglehetősen gond nélküli... nekem.)

Nekem is jól teljesített a p360, igaz, "csak" Némethonba. és vissza. Szerintem más lesz ott a gond, ahol minduntalan kilépked. Sőt, nem tudni, hogy pontosan milyen hibát is ír, melyik verzió, blabla.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1348 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 00:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 18:28

Az rendben, ellenben az aktuális szelvényt azt a ramba rángatja be, ami útközben csúnyán el tud fogyni.

Hagy asszem 5 megát szabadon, folyamatosan (tervezéskor). Navigálás közben viszont valami 10 mega körülit hagy. Más kérdés, hogy lelassul. Olyan környezetben teszteltem igaz, ahol indításnál valami 24 mega volt szabad (Glofiish x500, standard).

Megint más kérdés, hogy fentebb említett feltételezett szoftveres hiba létezhet simán, ugyanis nekem pl. Miskolc-Debrecen vonalon fagyott simán ki a p360@iGo8.3, pedig ott csak országút volt. Aztán az útvonal berepülésénél is... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1349 Felhasználó inaktív   vilian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 21:59

Idézet: terja - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 21:22

Sziasztok!

Karácsonyi ajándékként vettem 2db. Alcor Meet típusú készüléket. Szoftver nélkül vettem ezeket mert naívan azt hittem, hogy csak annyi lesz az egész, hogy letöltök, telepítek és kész! Sajnos akármelyik WinCE 5.0 alapú navigációs szoftverrel próbálkoztam eddig mindig ugyanazt az eredményt kaptam...semmit. Nem tudom elindítani a programokat, a "navigáció" gomb megnyomására nem történik semmi. Kicsit utána olvasgattam a dolgoknak és ha jól sejtem valahogy elő kellene csalnom a Win kezelőfelületét és ebből elindítani az exe-t. Ha tévúton járok kérlek javítsatok ki. Szóval a kérésem az lenne: hogyan lehet "előhívni" a Win-t? Vagy ha más megoldást tudtok akkor informáljatok!
Elég sürgős lenne, mert nyakunkon a karácsony és mint említettem ezek ajándékok!

Segítségeteket előre is köszönöm!!

Szia,
Én is szenvedtem az Alcor Meet-el egy jó darabig, míg sikerült megtalálni a megoldást, ami pedig nagyon egyszerű: ha van win ce alapú szoftvered, azt felmásolod az sd kártyára, a szoftvert tartalmazó mappát átnevezed MobileNavigator-ra, illetve a programban található .exe file-t is át kell nevezni MobileNavigator.exe-re. Én így Sygic McGuider-t raktam fel rá, gond nélkül.
Remélem ez segít.

#1350 Felhasználó inaktív   Csirkeh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 15:49

Sziasztok

Egy kérdésem lenne: a Mungarian az magyart jelent?

#1351 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 16:17

Idézet: Csirkeh - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 15:49

Egy kérdésem lenne: a Mungarian az magyart jelent?

Az inkább hungarian lenne, de attól függ hol írták el.
Make love not Wor.

#1352 Felhasználó inaktív   Csirkeh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 16:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 16:17

Az inkább hungarian lenne, de attól függ hol írták el.

Ebay-en írtáak ehhez a navigációhoz:
http://global.ebay.com/4GB_ULTRA-THIN_5_WI...0506627491/item

#1353 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 16:25

Az valami ilyesmi lehet:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  mun.jpg (0byte)
    Letöltések:: 12

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1354 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 16:27

Idézet: Csirkeh - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 16:22

Nehogy pénzt adj érte.
Make love not Wor.

#1355 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 16:31

Idézet: Csirkeh - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 16:22

Izgalmas, hogy a tartozékokat körbefotózták millió szögből, de a kütyüről csak egy renderelt képet mertek betenni...

#1356 Felhasználó inaktív   Csirkeh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 16:34

Köszönöm a válaszokat!
Mindenképpen szerettem volna tapasztaltabbak véleményét kikérni, mert nekem is sántított a dolog kicsit.

#1357 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 16:36

Idézet: debaj - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 16:31

Izgalmas, hogy a tartozékokat körbefotózták millió szögből, de a kütyüről csak egy renderelt képet mertek betenni...

Zászlólogó, meg a többi is. Ráadásul navigációt térkép nélkül mutatni, plusz leírásban sincs semmi extra. Ilyenkor rákérdezünk a Fekete Pákó utcára /:-D/ vagy ha nem is, de pár dologra, oszt kibújik a szög a zsákból.

Ehhez semmi update, frissítés, lófasz nem lesz, bár a kütyü létezhet, gyanúsan sok a pozitív. Idehaza viszont tuti nem találunk el semerre, vagy ad majd egy fasza tört térképet, oszt mehet a szopolás.
Make love not Wor.

#1358 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 16:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 16:36

Ehhez semmi update, frissítés, lófasz nem lesz, bár a kütyü létezhet, gyanúsan sok a pozitív.

Nyilván rányomja a pozitívot, ha egyben megérkezik. Itt is láttunk már olyat, akinek két hét intenzív használat után az Emachines volt a laptopok királya, mi meg a hülyék hülyéi, hogy ami két hetet kibírt, az kibír húsz évet is. :)

#1359 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 10:05

Idézet: nlq - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 21:09

jah tok jol nyomjak a cikkben, de az altaluk ajanlott p560+igo 8 max magyarorszagra jo...

ha kimesz franciaba, a 4-5 restart utan ki fogod dombni az ablakon a keszuleket!   :reklamacio:

merthogy a p560 a 37 MB  free memoriajaval  nem birja futtatni az igo8-at egy francia orszag terkeppel!!!!  :down:  :down:  :down:

Kíváncsivá tett ez a dolog, szóval teganp este kipróbáltam. Na nem mentem el ezért Franciaországba, csak terveztettem egy útvonalat Bp. - Párizs, városközpont között. Nyomtam egy berepülést, 2-3 óra alatt le is futott, minden gond nélkül.

CNS Stylus, 37 MB free ram, Igo8 (8.3) - 3D, épületek bekapcsolva, mindenhol max. részletesség.

:think:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1360 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 07:44

Idézet: EV6 - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 11:05

Kíváncsivá tett ez a dolog, szóval teganp este kipróbáltam. Na nem mentem el ezért Franciaországba, csak terveztettem egy útvonalat Bp. - Párizs, városközpont között. Nyomtam egy berepülést, 2-3 óra alatt le is futott, minden gond nélkül.

CNS Stylus, 37 MB free ram, Igo8 (8.3) - 3D, épületek bekapcsolva, mindenhol max. részletesség.

:think:

Akinek nem működik, annak olyan a verziója, vagy valamit hekkelt. Nekem simán tervez, repül, akár Európa másik végébe is, München, Párizs, kutyatöke. Mondjuk épületek láthatósága KIkapcsolva, a sebessége miatt, mert a pannolás lassú olyankor.

A p360-560 simán futtatja az igo8.3-at (is).

Szerkesztette: Warrior 2010. 01. 11. 07:44 -kor

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.