HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? IV. Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 12. 09:13

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 10:03

Te láttál már közelről, netén vezettél Coltot? Esetleg egy Clio-Punto után közvetlenül? Mert ha nem, hiába is magyarázom. Eggyel komolyabb autó.

Finomabb járású, alacsonyabb fogyasztású, erősebb, nyomatékosabb a motorja, mint egy 80 lovas Puntónak. Katalógusadatot nem böngészten, használhatóbbnak érzed a motort, ennyi. A futóműve precízebb és kényelmesebb egyszerre, nem pattog kisautósan. Közelebb áll sokkal egy Bravához (talán azt jobban ismered), mint a Puntóhoz. Felnőttesebb, hogy úgy mondjam. A váltója meg ég és föld mind pontosság, mind tartósság terén. A Kedvesemében 115e van, és egyszerűen rohadtul tökéletes a váltója, nem olyan, mint egyes 20e-t futott Puntókban, ahol a gyári állapotnak már a halvány emléke sincs meg. Az sem rossz különben, de a Colté kifejezetten jó.

Kory, próbálj már ki egy Coltot vagy egy 3 ajtós békalámpás Corollát, és félre fogod tenni az "olasz-francia a kedvenc, mert stílusuk van, le az unalmas japánokkal" hozzáállást. Ismerem ezeket, és egy nagyságrenddel jobb kocsik, mint a Punto-Clio kategória. Próbáld ki lehetőség szerint elfogulatlanul ezeket, mert addig hiába magyarázok.

A töréstesztje biztos jobb a Puntónak, ebben nincs vita.

Elég közelről láttam Coltot, de valóban igazad van viszont hogy a felsoroltakkal ellentétben nem vezettem.

Persze hogy nyomatékosabb a motorja. Mekkora is? 1,6-os? Mégis mit vártál, hogy egy 1,2-es Punto is hasonló karakterisztikájú legyen?

Akkor vegyetek 800 ezerért 1,6-os  Punto I-es Sportingot (90 LE) :) Állítom az is hasonló lenne, meg elég ritka is :)
Sajnos a II-es Puntoban az 1,2-es után már csak a HGT volt benzinesben.

Az alacsonyabb fogyasztást azért megnézném :)

A barátom 63 ezret futott 1,5 éves Puntójának tökéletes a váltója, ha a Colté még annál is jobb, ám legyen :respect:

Majd igyekszem próbálni :)

#2282 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 09:16

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 10:09

Az a világoskék nem rossz szerintem se (én azt nézném meg, utána a másik kettőt), s azt a 100-200 km-t pedig nem kell sajnálni autónézés ügyben, ha komolyan gondolod. ÉN megnézném a 2000-es fehér, keveset futottat is.

Hol nincs teljesítmény-adat megadva?

Pl. itt es itt

A 2000-es mar 5 eves iden... fiatalabbat szeretnek. Videk meg nem jatszik... nincs masik kocsi a csaladban, vonatozni es videki tomegkozlekedest keresgelni tul sok macera...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2283 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 09:19

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 10:16

Pl. itt es itt

A 2000-es mar 5 eves iden... fiatalabbat szeretnek. Videk meg nem jatszik... nincs masik kocsi a csaladban, vonatozni es videki tomegkozlekedest keresgelni tul sok macera...

Samott

ÖÖ SZVSZ én ezt a kettőt nem is linkeltem a fenti hozzászólásban. :think:

Hát akkor ez egy kompromisszumos autóvásárlás lesz :)

Akkor egyelőre sok sikert a két kiválasztott megvizsgálásához  ;)

#2284 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 09:23

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 10:19

ÖÖ SZVSZ én ezt a kettőt nem is linkeltem a fenti hozzászólásban. :think:

Persze hogy nem, az en felteleim szerinti (2002, 5 ajto, klima, max 1,7milla) keresesnel jottek elo. Koszi a biztatast, segitseget... majd beszamolok, hogy mi lett vegul. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2285 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 09:25

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 10:23

Persze hogy nem, az en felteleim szerinti (2002, 5 ajto, klima, max 1,7milla) keresesnel jottek elo. Koszi a biztatast, segitseget... majd beszamolok, hogy mi lett vegul. ;)

Samott

A kis horpadás ellenére még a sötétkék Emotiont se hagynám ki, az Emotion a "csúcs Punto", a HGT-t leszámítva, szebb a belseje is vmivel. De az aranyszínű HLX is jó, bár az a sötétítés...de szépnek tűnik - képen.

Szerkesztette: Kory 2005. 10. 12. 09:26 -kor

#2286 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 09:28

van egy szebb is :p

Kép

Ár: 350.000 Ft
Évjárat: 1972
Műszaki vizsga érv.: 2006 / 12
Állapot: Megkimélt
Üzemanyag: Benzin
Hengerűrtartalom: 1300 cm³
Kivitel: egyéb
Szín: bordó
Ajtók száma: 2
"A legjobb barát az aki a legszebb mosolyodat látja az arcodon és tudja, hogy valami baj van."

"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."

#2287 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 09:33

Kory, Satriani:

Nem is oly rég egy ugyanilyen Colton (1.3@83LE?) gondolkoztunk egy haverommal, elmentünk ki is próbáltuk. Sőt annak idején ('96-ban) elég sokat vezettem az 1.6-os 115 lovas elődőt. Szóval érdekes volt, hogy ABS, klíma és szervó mellet elektromos ablak nem volt benne, csak zöld kvarcóra. :) A külsejére (3 ajtós volt könnyűfém felnivel) rá is lehet fogni hogy sportos, a motorja pöpec volt. Jól húzott de a futómű hangolása nekem picit pattogós volt. A belseje tényleg masszívan a 80-as évek végét tükrözi, de hát nem az akkori kategóriatársakkal kell összehasonlítani (pl Golf III), mivelhogy ez egy 3 éves autó volt... Egy 3 éves autó kérem ne nézzen úgy ki mint egy 10-en x éves.  :rolleyes: A külső faceliftel a belsejét is át kellett volna alakítani, úgy látszik ez nem volt fontos.

Szóval összességében nekem tetszett a Colt (1.9-et kértek érte), de haverom végül is egy Jtd Puntót vett. :D   
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2288 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 09:44

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 9:51

Mindenképp ráncfelvarrottat keress (utána kellene olvasni, az melyik évjáratot érintette), az utolsó szériák viszonylag jók voltak. Sok belőlük a törött, mert az 1,6-os motorral igen jól mentek, így a Ladához szokott egyszeri magyar hamar leszaladt vele az útról. Mondjuk meg kell nézni a futóművét (lengőkarokat, lengéscsillapítókat eszik a hazai utak), a kasztnit (tényleg sok a törött belőle), a motort (ha szét van hajtva, olajos), a váltót (szinkrongyűrű visszatérő hiba, én vezettem anno több olyan Bravát, amiben nem működött a harmadik és/vagy a negyedik fokozat), de jó állapotban tényleg használható autó.

Mindenképpen 2000 utáni jöhet csak szóba. Találtam már 1-2-t, el kéne menni, megnézni őket. Azt mondják, jobb választás, mint a Xsara.

Itt van 1
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2289 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 09:49

Idézet: Indy - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 10:33

Kory, Satriani:

Szóval összességében nekem tetszett a Colt (1.9-et kértek érte), de haverom végül is egy Jtd Puntót vett. :D

Erről eszembe is jutott, hogy miközben felcsaptam önkéntes Punto nézőnek, láttam 2002-es 1.9 JTD Puntót klíma-ABS 1,75 millióért, igaz 3 ajtósat :)

Orrnehéz, meg minden, de a biztosítása ugyanannyi mint egy 1,6-os benzinesnek.
Papíron ez a leggyengébb 1,9 JTD, ami kijött, 81 LE, ami nem sok (bár tuning se lehetetlen elvileg), de gyanítom ha már nyomatékról és fogyasztásról volt szó biztosan jobb az 1,6-os Coltnál :D

#2290 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 09:50

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 10:44

Mindenképpen 2000 utáni jöhet csak szóba. Találtam már 1-2-t, el kéne menni, megnézni őket. Azt mondják, jobb választás, mint a Xsara.

Itt van 1

A fekete színű autót én jól meggondolnám :)

A Xsaránál nekem is jobban tetszik, arról Studi tudna mesélni, de sajnos ő kitiltatta magát a fórumról.

#2291 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 09:56

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 10:50

A fekete színű autót én jól meggondolnám :)

A Xsaránál nekem is jobban tetszik, arról Studi tudna mesélni, de sajnos ő kitiltatta magát a fórumról.

Idézet

sötét kék (metál)

mondjuk ugyanolyan gány, nagybátyám  Fiestája valami hányadék módon néz ki 2 évesen ebben a színben
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#2292 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 09:58

Idézet: Syner - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 10:56

"sötétkék"

Jah, akkor csak sz..r a monitorom :)

#2293 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 10:26

Barátnőm valami sötét színűt szeretne. Az igaz, hogy nagyon hulladék tud lenni 1-2 év után, de azért nézek valami szürke-metált is.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2294 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:50

megane olajevésből és szerviz hozzállásból... kezd elegem lenni, még bízok benne hátha rendberakják, de azért kezdek nézelődni...

igazából 1 autó van ami tetszik megane coupén kívül, az a 3 ajtós focus.

szóval ha lát/tud valaki eladó 3 ajtós focust az szóljon :)
2 milla körül, 2001+ évjárat, 100 ezer km alatti futás, 1,8 vagy 2,0 benzines. klímás, lehetőleg sérülésmentes :)

sajnos nem sok ilyen van :(
eleve 3 ajtós elég ritka, és ami van az is 1,6 egy csomó :(

persze ha van bármi 5let hasonló autóra hogy mit lehet érdemes azt is szívesen meghallgatom, de már végignéztem mindent ezerszer és semmit se találtam... :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2295 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:52

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 12:50

megane olajevésből és szerviz hozzállásból... kezd elegem lenni, még bízok benne hátha rendberakják, de azért kezdek nézelődni...
igazából 1 autó van ami tetszik megane coupén kívül, az a 3 ajtós focus.
szóval ha lát/tud valaki eladó 3 ajtós focust az szóljon :)
2 milla körül, 2001+ évjárat, 100 ezer km alatti futás, 1,8 vagy 2,0 benzines. klímás, lehetőleg sérülésmentes :)
sajnos nem sok ilyen van :(
eleve 3 ajtós elég ritka, és ami van az is 1,6 egy csomó :(
persze ha van bármi 5let hasonló autóra hogy mit lehet érdemes azt is szívesen meghallgatom, de már végignéztem mindent ezerszer és semmit se találtam... :(

:(

Ezt nézted? Kis alku és 2 milla... Bár picit több a km.

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024

Illetve van még ez:

Ez sokal kevesebb km és 2,0-es is, viszont az évjárata kérdéses, ugyanis ez még a 2002 előtti modell.

Szerkesztette: Kory 2005. 10. 12. 11:53 -kor

#2296 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:53

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 10:13

Persze hogy nyomatékosabb a motorja. Mekkora is? 1,6-os? Mégis mit vártál, hogy egy 1,2-es Punto is hasonló karakterisztikájú legyen?

Csak 1,3-as, 82 lovas.

Kedvesem kocsijában szintén 1,3-as, 75 lovas motor van, és miközben nem megy rosszul, 6,5-nél többet nem nagyon eszik. Pályán meg lehet vele eteni 7-et. Mikor a Cliót használtam, kb. egyformán tankoltunk Kedvessel, jellemzően 6-6,5 körül.

Különben az igazi az az 1,6-os 115 lovas lenne, az egész egyszerűen tökéletes egy ekkora autóba: országúton 7 litert sem eszik, miközben megy, mint a barom.

#2297 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:54

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 12:52

:(

Ezt nézted? Kis alku és 2 milla... Bár picit több a km.

Illetve van még ez:

Ez sokal kevesebb km és 2,0-es is, viszont az évjárata kérdéses, ugyanis ez még a 2002 előtti modell.

103 helyett 115 paci. :)

#2298 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 12:00

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 12:53

Csak 1,3-as, 82 lovas.

Kedvesem kocsijában szintén 1,3-as, 75 lovas motor van, és miközben nem megy rosszul, 6,5-nél többet nem nagyon eszik. Pályán meg lehet vele eteni 7-et. Mikor a Cliót használtam, kb. egyformán tankoltunk Kedvessel, jellemzően 6-6,5 körül.

Különben az igazi az az 1,6-os 115 lovas lenne, az egész egyszerűen tökéletes egy ekkora autóba: országúton 7 litert sem eszik, miközben megy, mint a barom.

Jah, azt nem láttam hogy írtad volna a nyitó-hsz.-ben :think:
Azt hittem ez is 1,6-os, amiről már korábban volt szó, hogy az milyen jó.

(Persze hogy nem eszik sokat, mert papírból van :D - poénként kezelni)

Ennyi erővel egy 1,6-os 110 LE-s Clio II is megy, mint a barom és elvileg 7-nél többet országúton az se eszik. Jó, tudom ferdén áll a kormánya :D
Az a Clio pedig hozzá képest "alul"motorizált volt.

Tökéletes autó mondjuk nincsen.

#2299 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 12:02

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 12:54

103 helyett 115 paci. :)

Igen, azt elírták, de közben azon gondolkoztam, hátha a LE jó, csak a cm3 nem.

De kiderült hogy mégis 1,8-as lesz :)

Gyártmány:
FORD
Típus:
FOCUS 1.8I TREND
Szín:
SÖTÉTSZÜRKE
A jármű körözés alatt áll?
Nem
Egyéb:
A lekérdezett jármű forgalomban van

#2300 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 12:02

Idézet: Indy - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 10:33

Szóval érdekes volt, hogy ABS, klíma és szervó mellet elektromos ablak nem volt benne, csak zöld kvarcóra. :) ... A belseje tényleg masszívan a 80-as évek végét tükrözi, de hát nem az akkori kategóriatársakkal kell összehasonlítani (pl Golf III), mivelhogy ez egy 3 éves autó volt... Egy 3 éves autó kérem ne nézzen úgy ki mint egy 10-en x éves.  :rolleyes: A külső faceliftel a belsejét is át kellett volna alakítani, úgy látszik ez nem volt fontos.

Az elektromos ablak, illetve annak hiánya egyrészt kutyát nem érdekli (ez egy használt autó, amit használni akar az ember, nem villogni vagy csajozni vele, így legalább kevesebb dolog romolhat el rajta), másrészt ha jól tudom, széria volt az itthoni Coltokban :think:

A futóműve csak a Clio után tűnik pattogósnak; ülj be egy Puntóba vagy egy Pandába közvetlenül előtte, szinte hajónak fogod tartani :) A Corollámhoz képest sem kemény a futóműve, egészen tűrhető.

A belsejével kapcsolatban annyit, hogy '96-ban készítették el a Coltot, és 2003-ig gyártásban maradt. Ez tényleg iszonyú hosszú modellciklus, meg is látszott a Colt eladásain. Szerintem sem szép a belseje, de ha valakit ez riaszt el az autóvásárlástól, annak úgy kell :D (Csak zárójelben: érdekes, hogy mindenki lefinnyázza a Colt belsejét, ugyanakkor a Lancia Ypsilonra olvastam valakitől, hogy fölösleges luxus - pedig ahhoz képest a Punto valóban igénytelennek és kiöregedettnek tűnik... Különben én sem vagyok oda a puccos belsőkért és inkább a belső értékek, mint a flanc miatt választok autót, de az Ypsilon és a Lybra is egyszerűen annyira jól néznek ki kívül-belül, hogy ahogy meglátom őket, a szív átveszi az irányítást az észtől, és már nyúlok is a pénztárcámért :D)

A JTD-vel biztos jól járt a haverod, a motorja miatt jobb választás lehet annak, aki sokat megy. Azonos áron én is elgondolkodnék a két kocsi között.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.