HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 27. 17:44

Idézet: a-tika - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 17:05

Hello!

Igy jár, aki nem énekel riliz nótát...  :)
Ennek akkor is kellene mennie, amikor induláskor az oldalon felül vannak a menüelemek, alul pedig be lehet irni a + paramétereket? Mert igy probáltam, de nem jött össze... esetleg készitsek egy új bejegyzést a grub menübe?
Most elvonulok, és meditálok egyet  :think:

Üdv és köszönet:
A-tika

Elvileg a rendszernek kellett volna értesítést adnia az új hardware-ről.
Ennek hiányában a yast - rendszer - partícionálás modulban készítsd el a megfelelő bejegyzéseket.
(Csatolási pont, jogosultságok)
Arra vigyázz, hogy legyen jelölés a "Ne kerüljön csatolásra rendszerindításkor" opciónál, különben ha nincs bent a rack, akkor a rendszer megdeglik.

#1242 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 28. 19:05

hi

ubuntu-t gyorsan "lecseréltem" kiwi ubuntura, megy minden pöpec, de hogy a windows-t igazán kiválthassa, 1-2 dolog hiányzik

-nvidia driver felbontást valahogy nem akarja megtartani, de hamar visszaállítom. tv-re is sikerült 720p képet kirakni :)
-x-fi hangkártyámat egyáltalán nem támogatja, 1db béta 64bites linux driver van csak a creative oldalán :(
-esik szét a kép, v-sync-et hiába kapcsolom be, de ez a videólejátszásnál a legrosszabb, legyen az vlc, xine vagy mplayer :(

lehet suse 10.3-al próbálkozok 64biten, csak így kényelmes volt kiwivel, hogy firefox alá megvan az összes flash plugin, stb :)

szal mit gondoltok, jobban járok 64 bites suse-val? thx

#1243 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 28. 21:41

Idézet: EmThor - Dátum: 2007. nov. 28., szerda - 20:05

hi

ubuntu-t gyorsan "lecseréltem" kiwi ubuntura, megy minden pöpec, de hogy a windows-t igazán kiválthassa, 1-2 dolog hiányzik

-nvidia driver felbontást valahogy nem akarja megtartani, de hamar visszaállítom. tv-re is sikerült 720p képet kirakni :)
-x-fi hangkártyámat egyáltalán nem támogatja, 1db béta 64bites linux driver van csak a creative oldalán :(
-esik szét a kép, v-sync-et hiába kapcsolom be, de ez a videólejátszásnál a legrosszabb, legyen az vlc, xine vagy mplayer :(

lehet suse 10.3-al próbálkozok 64biten, csak így kényelmes volt kiwivel, hogy firefox alá megvan az összes flash plugin, stb :)

szal mit gondoltok, jobban járok 64 bites suse-val? thx

1. Lehet, hogy az nvidia-val több szerencséd lesz, egy kattintással felteszi a drivert.
2. Ez a hangkártya süsülinuxon sem fog működni.
Sound Blaster X-Fi

UNKNOWN
[Unsupported] [PCI] Card delivered to developers. Completely new architecture. Creative actively preventing support due to no datasheets being released to ALSA developers. Reverse engineering work not started due to lack of time.
http://www.alsa-project.org/main/index.php...r-Creative_Labs

3. Ld. első pont

#1244 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 28. 21:47

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2007. nov. 28., szerda - 21:41

1. Lehet, hogy az nvidia-val több szerencséd lesz, egy kattintással felteszi a drivert.
2. Ez a hangkártya süsülinuxon sem fog működni.
Sound Blaster X-Fi

UNKNOWN
        [Unsupported] [PCI] Card delivered to developers. Completely new architecture. Creative actively preventing support due to no datasheets being released to ALSA developers. Reverse engineering work not started due to lack of time.
http://www.alsa-project.org/main/index.php...r-Creative_Labs

3. Ld. első pont

köszi

envy-vel felraktam nvidia drivert, megy is úgy ahogy dehát v-sync gépkezelés közben nem érdekel, videózás meg így halál.

van 64 bites béta driver hangkarim alá, de nincs kedvem megint rendszert pakolni :D

#1245 Felhasználó inaktív   a-tika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 29. 11:34

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 18:44

Elvileg a rendszernek kellett volna értesítést adnia az új hardware-ről.
Ennek hiányában a yast - rendszer - partícionálás modulban készítsd el a megfelelő bejegyzéseket.
(Csatolási pont, jogosultságok)
Arra vigyázz, hogy legyen jelölés a "Ne kerüljön csatolásra rendszerindításkor" opciónál, különben ha nincs bent a rack, akkor a rendszer megdeglik.

Hello!

Bocs, lehet nem voltam elég világos, de ha a rack is bent van, akkor a rack lesz az sdb, ami eddig a sata winyo volt a rendszerrel, tehát nem indul el...
Akár odairtam a "hwprobe=-modules.pata" paramétereket a kernelhez, akár nem ( lehet, hogy rossz helyre irtam???), a helyzet a következő:
2 winchester: ide0,master: sda,  sata:sdb
3 winchester: ide0,master:sda,  ide0,slave(rack): sdb,  sata:sdc
ez pedig - szerintem - elég csunya dolog...

Üdv: A-tika

#1246 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 13:39

https://www.hwsw.hu/hirek/34783/suse_linux_...s_rendszer.html

Valakinek sikerült már tesztelnie?
"Légy szerény mint én..."

#1247 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 15:39

http://news.opensuse.org/?p=563
"Légy szerény mint én..."

#1248 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 21:53

Hello mindenki!

Biztos nem fogtok szeretni, hogy a láma kérdéseimet itt teszem fel, de végül is ez a SuSE topic.

Szóval az történt, hogy kaptam egy PS3-at. Nem kértem, csak úgy kaptam karácsonyra, de ha már kaptam gondoltam megnézem mit tud. Elkezdtem olvasgatni, és kiderült, hogy lehet rá Linuxot telepteni. Ekkor azt gondoltam, hogy iziben kiváltom a tv melletti PC-t. Először egy YDL került fel, de ott a felbontást képtelen voltam belőni, annak ellenére, hogy az összes howto-t kiolvastam, és elméletileg jól is paramétereztem, de kép minden felbontásban széthullott (HD plazma).

Emiatt feltettem a SuSE PS3-ra ajánlott PPC oprendszerét. Minden szép és jó, bár a wireless nem megy, de ez hivatalosan nem megy, egyőle elleszek nélküle. A problémám az, hogy nem találok rá olyan playert, amivel az mkv konténeres filmeket le tudnám játszani. Forrásból fogalmam sincs, hogy kell fordítani, szal ezt vagy elmagyarázza valaki nagyon egyszerűen, vagy adok magamnak néhány hetet, hogy kitaláljam hogy kell.
A másik teljesen hülye problémám (gondolom az a baj, hogy Windowson nevelkedtem, igaz eleinte még DOS volt:) ), hogy nem találom az optikai meghajtót. A felület KDE. Ezt valahogy mountolni kell? Ha igen, akkor hogy? Lehet más probléma is? Onnan telepítettem a rendszert, tehát használnia kellett.

Elnézést, ha nagyon ostobák a kérdéseim, de icike picikét rutintalan vagyok. Ha valaki segíteni megköszönném. Addig is BUÉK!

#1249 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 10:07

Idézet: s3nki - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 22:53

Szóval az történt, hogy kaptam egy PS3-at. .....

Emiatt feltettem a SuSE PS3-ra ajánlott PPC oprendszerét.....

Elnézést, ha nagyon ostobák a kérdéseim, ....

Több lehetőség van.
1. Vagy idetéved valaki, aki PS3-ra rakott már süsülinuxot, és csípőből tud neked válaszolni.
2. Mivel gyanítom, hogy ez ritka, első lépésként több info kellene.
a) Belinkelnéd a PS3-ra vonatkozó suse oldalt? (Lusta vagyok keresni.)
b) Melyik süsü verziót tetted fel? (10.1, 10.2, 10.3?)
c) Az mkv-vel kapcsolatban: milyen telepítési forrásaid vannak? Ez megvan? (Ti. ezt lejátssza a kaffeine meg az mplayer is - de hogy ppc-n hogy van, lövésem sincs.)
http://en.opensuse.org/Additional_YaST_Pac...Packman_for_PPC
d) Az optikai meghajtót elvileg a 'hal' automatikusan csatolja, ha beteszel egy lemezt. A 10.2 esetében voltak problémák a dvd-vel. A futási szinteket kellene ellenőrizni, lehet, hogy ott a bibi.
Vagy keresel egy D:/ meghajtót? Azt keresheted, amíg kitavaszodik. Olyan a linuxon nincs.  :)
e) A wifi-ről ne mondj le eleve, ha több info van (pl. az, hogy milyen típus  :)  - egyelőre ennyi is elég lenne) talán még segíteni is tudna valaki.

Persze lehet, hogy a rávezető kérdéseimmel már elkéstem, hiszen ez egy előző évi probléma.... :nevet2:

#1250 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 10:21

Esetleg Fedora 7? Itt egy bácsi szépen leírta, hogyan kell, mondjuk néha ír butaságokat, de át lehet ugrani:

http://www.sg.hu/lis...3?id=1174563681

#1251 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 13:37

Sziasztok!

Megreggelizek, és írok mindent. :D

#1252 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 14:23

http://en.opensuse.org/PS3

Ezen a fenti címen találtam a szükséges dolgokat.
A 10.3 lett feltéve.
Az mkv-val kapcsolatban már ott elakadtam, hogy honnan szedjek PPC-s mplayert, olyat mit csak telepítenem kell.
A D: meghajtó miatt megnyugodtam kicsit. Mellesleg egy olyan lemez került a gépbe, amin mkv-s film volt. Ha nem ismeri fel a formátumot, akkor nem is csatolja?
A WIFI-ről nem mondtam le teljesen, de ez a probléma zavarna legkevésbé, ha a PC-t száműzhetném a nappaliból. Csak filmnézésre használom, és így nem sok értelme van. A WIFI típusáról még nem tok semmit, de a YDL leírások között már találtam valamit, csak nekem még nehezen érthető, így kell egy kis idő amíg megemésztem.

Silver: Megpróbálom egyelőre a SuSE-t, mert bár itt sem tökéletes a felbontás, de legalább nem lóg le semmi a képről, hanem van egy fekete keretem. Szal ez így azért jobb, mint YDL-nál, ahol a kép két oldala nem volt meg.
Gondolom az lehet a baj, hogy a HDMI a házimozi erősítőbe megy, így a Linux nem tudja a kijelző adatait kiolvasni. Persze lehet, hogy ez hülyeség. :)

#1253 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 15:41

Idézet: s3nki - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 14:37

Sziasztok!

Megreggelizek, és írok mindent. :D

Én meg most megyek dolgozni, úgyhogy késő este, vagy holnap tudok újra a csevelyben részt venni.  :)

#1254 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 09:03

Idézet: s3nki - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 15:23

Az mkv-val kapcsolatban már ott elakadtam, hogy honnan szedjek PPC-s mplayert, olyat mit csak telepítenem kell.

Arról a linkről, amit fentebb megadtam.
De ne direkt töltsd le, hanem add meg a telepítési forrást.
http://en.opensuse.o...itories_to_YaST
Ezután az összes, abban a repo-ban fellelhető program megjelenik a programlistában.
Erre azért van szükség, hogy az adott programhoz a függőségeket is megtalálja, és automatikusan telepítse.
Ugyanezt természetesen meg lehet oldani "kézimunkával" is, de az álmoskönyv szerint ez sok szívást eredményez, sűrű káromkodásokkal kísérve.

Más: a behelyezett lemezt a rendszer mindenképpen csatolja, tekintet nélkül a tartalmára.
Nézd meg a yast - rendszer - futási szint szerkesztő
haldaemon  -
Bekapcsolva: "igen" jelzést kell mutatnia.
Ha nem így van, kapcsold be.
Ha csillag van a jelzés mellett, akkor valami zűr van.

Persze vaktában lövöldözök, még nem láttam süsülinux ppc-t.
A logikám szerint nagyon nem térhet el a pc-s változattól.

#1255 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 11:39

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 10:03

Arról a linkről, amit fentebb megadtam.
De ne direkt töltsd le, hanem add meg a telepítési forrást.
http://en.opensuse.o...itories_to_YaST
Ezután az összes, abban a repo-ban fellelhető program megjelenik a programlistában.
Erre azért van szükség, hogy az adott programhoz a függőségeket is megtalálja, és automatikusan telepítse.
Ugyanezt természetesen meg lehet oldani "kézimunkával" is, de az álmoskönyv szerint ez sok szívást eredményez, sűrű káromkodásokkal kísérve.

Más: a behelyezett lemezt a rendszer mindenképpen csatolja, tekintet nélkül a tartalmára.
Nézd meg a yast - rendszer - futási szint szerkesztő
haldaemon  -
Bekapcsolva: "igen" jelzést kell mutatnia.
Ha nem így van, kapcsold be.
Ha csillag van a jelzés mellett, akkor valami zűr van.

Persze vaktában lövöldözök, még nem láttam süsülinux ppc-t.
A logikám szerint nagyon nem térhet el a pc-s változattól.

Szia!

Nálam jobban nem tudsz vaktában lövöldözni, akkor sem, ha a gép előtt ülök. Szerzek valahonnan egy hálókábelt, és rádugom a routerre, mert másképp nem fog menni ez a telepítőcsomagos dolog. Utána írok, addig köszi a segítséget!

#1256 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 02:54

Üdv!

Ezt már SuSE alól írom, ami azt jelenti van netem. :) Igaz nem wireless, de van. Volt már egy kernel frissítésem is, most éppen az általad megadott könyvtárat adtam meg forrásnak. Itt el is akadtam. Minden áron leakar tölteni egy info.txt, és egy licence.tar.gz fájlt, amiket nem talál a kiszolgálón. Most nyomkodom az ok-ot, hogy hiba történt a telepítőrendszer előkészítése közben. :( Ha lesz változás majd beszámolok róla...

#1257 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 09:53

Idézet: s3nki - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 3:54

Üdv!

Ezt már SuSE alól írom, ami azt jelenti van netem. :) Igaz nem wireless, de van. Volt már egy kernel frissítésem is, most éppen az általad megadott könyvtárat adtam meg forrásnak. Itt el is akadtam. Minden áron leakar tölteni egy info.txt, és egy licence.tar.gz fájlt, amiket nem talál a kiszolgálón. Most nyomkodom az ok-ot, hogy hiba történt a telepítőrendszer előkészítése közben. :( Ha lesz változás majd beszámolok róla...

Ez attól lehet, hogy amikor elindítottad a szoftvertelepítés menüt, akkor megnézte, mi van abban a repóban.
De 2 másodperccel később frissítették az egészet, és így persze, hogy nem találja, mert már más a tartalma.

Megoldás: később, mégeccer.  :)

Az is lehet, hogy elqrtad. Ugye ftp forrást választottál? (Mert azon van.)
Ha a http-t választottad, akkor a jelenség ugyanaz.

Ui.: most próbáltam ki, gond nélkül működik. Persze utána azonnal töröltem, mert nincs ilyen procival szerelt kütyüm.

Ja, ha sikerül, a telepítendő programokhoz add hozzá a w32codec-all -t is, úgy rémlik, alapértelmezésben ezt nem rakja hozzá az mplayerhez.

#1258 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 11:44

Szia!

Idő közben rájöttem, hogy a http-vel lehet baja, mert forrásnak a weboldal head-jét olvasta be soronként. Most törölgethetem ki a listából. Viszont a DVD-vel valami nem ok. A haldaemont megnéztem, fut és nincs hiba. Viszont amikor elindítottam valami média lejátszót, az azt írta, hogy nem találja az eszközt, vagy nincs jogosultság. Asszem ezt, de majd a ps-en megnézem pontosan mit írt. Ha beteszek lemezt akkor sem találom az eszközt, de ha indul a rendszer, akkor választhatom azt boot-ra, ha a Linux telepítő van benne.
Egyébként az az oldal amit egadtál nem x86-ra tartalmaz programokat?

#1259 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 12:01

Szóval ezt írta: A DMA-mód ellenőrzése nem sikerült. Nincs jogosultság, vagy nincs ilyen eszköz: "/dev/dvd".

#1260 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 12:48

Na, a forrás hozzá van adva, már csak arra kell rájönnöm ebből hogy telepítsek. :)

Nem tudom jól csinálom-e, de szoftverek telepítésénél próbálkozom. Az kicsit furcsa, hogy nem látom a telepíthető csomagokat, hanem rá kell keresnem pl. arra, hogy codec. Na ez eddig meg is van. Kapok egy listát a codecekről, de amikor mellé rakom a pipát, hogy szeretném telepíteni, akkor kapok egy hibaüzenetet. Mindegyiknél kivétel nélkül ezt vagy hasonlót ír: xvid-devel nem telepíthető hiányzó függőségek miatt.

Ez nem jó gondolom. :)

Szerkesztette: s3nki 2008. 01. 05. 13:02 -kor

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »