Sziasztok!
Nemrég felraktam a 10.3-as süsüt. Húdejó, minden oké, egészen odáig, hogy felraktam az operát, és egy torrent klienst. Mindkettővel az a baj, hogy iszonyat lassan töltenek le.
Több webes teszt programmal is próbáltam, saját tárhelyre is felraktam nagy fájlokat, és 1200 Kbit/sec jön ki Operával, holott az előre telepített Firefox 3.4Mbitet tud mp-enként ugyanolyan körülmények között.
(Amúgy a netem 4Megás, amiből a windows 3.7-et hoz ki.)
A torrent kliens is iszonyat lassú, windows-os torrent progikkal kb. 10x akkora letöltési sebesség jön ki tartósan mérve ugyanavval a file-al.
A hálózati beállítás a következő: Routerbe bemegy a net, és az szétdobja három gép között. Mindegyik gép fix IP-re van állítva, azonos alháló, stb, stb. A két Windows-os gép tökéletesen gyorsan tud netezni bármilyen progival, minden szuper.
A linuxos géppel is oké minden a belső hálót nézve, beállítottam a sambát, file másolás megy 7-8MByte/sec-el.
Tehát mégegyszer; a probléma csak annyi, hogy a beépített Firefox-on kívül minden utólag felrakott progi nagyon lassan fér a nethez. (opera, monotorrent, Direct Connect Pro, Wine+StrongDC, Wine+uTorrent)
Amit eddig próbáltam: window_scale átállítása 4096 65536 65536 értékre, window_scale kikapcsolása, tűzfal kikapcsolása.
Ezek közül egyik sem segített.
Mi javasoltok?
Előre is köszi!
Szerkesztette: Bici 2008. 03. 11. 19:31 -kor
Á, mint Álemér...