HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 05. 13:37

Azt hiszem ez is rendben van, rájöttem, hogy a függőségek miatt nem mind1 milyen sorrendben telepítem a csomagokat, meg hogy ahogy írtad is amihez hiányzik valami, ahhoz megkeresi a hiányzó csomagot. Ha minden igaz, akkor a kodekek felmentek, most a dvd playert kéne megreszelnem még.

#1262 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 21:21

Na a mai nap összegzése. Sikerült feltelepíteni mindent. A DVD nem akar látszani a meghajtók között, legyen benne bármilyen tartalom. Az MPlayer nem játszik le semmit. A hibaüzenet szerint a videokártya frame buffere nem támogatja a beállított felbontást és színmélységet. A másik média lejátszó szerint a video out nem érhető el, amit végképp nem értek.
Próbáltam a képernyő beállításait módosítani, de az erre szolgáló beállítást sem érem el, mert ott is hibaüzenetet kapok, ami szerint érvénytelen a képernyő beállítása, így nem tudom sem a felbontást, sem a színmélységet állítani.

Megpróbáltam azt is, hogy az erősítő helyett közvetlenül a plazmába dugom a hdmi kábelt, de változás így sincs. Gondolom az eredeti beállítások maradnak, és nem működik semmi plug n play, hogy a rendszer indulásakor felismerné a kijelzőt.

Most egy kicsit elfogyott a türelem, de azért fel még nem adtam. Köszi az eddigi segítséget!

#1263 Felhasználó inaktív   Szig 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 06. 11:10

Szaisztok,
lenne egy egyszerű ( számomra bonyolult, de nektek tuti egyszerű :) ) kérdésem. Most kezdek ismerkedni a linuxos dolgokkal és feltettem az openSuse 10.3-at. Van egy nvidia 8600Gt kártyám és olvastam, hogy ebben az új rendszerben már van 3d támogatás, amitől "szebb" lesz a felület. Beállítottam az nvidia szervert a frissítéshez, rákerestem, fel is kínálta az x11-video-nvidiaG01 - nvidia GL drivers és az nvidia-gfxG01-kmp-default - NVIDIA gfx driver kernel module csomagokat, fel is telepítette szépen. A meghajtóknál kiírta a hogy
Gyártó:  nVidia Corporation
Típus:  GeForce 8600 GT
Meghajtóprogram:  nvidia (3D támogatás)

Viszont amikor a hardverkezelőben be akarok menni a videókártya és montor részbe, akkor jön az üzenet, hogy a 3d gyorsítás nem támogatott...

Mi lehet a gond?

Előre is köszi a válaszokat.

#1264 Felhasználó inaktív   KelleJ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 15:19

Az nem probléma, ott kiírja, de ha indítasz 1 3D-t használó alkalmazást, működik szépen.

Lenne 1 kérdésem:

gondolom a 169-es drivert használod.
TV-OUT neked működik vele?

#1265 Felhasználó inaktív   horvath94 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 08:48

vki pls segitsen felettem a drivereket amiket kért az nvidiám (nvidia 8600 gt) és a meghajtó programhoz azt irja h ismeretlen mi lehet a baj ??? :s

#1266 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 12:26

Idézet: horvath94 - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 9:48

vki pls segitsen felettem a drivereket amiket kért az nvidiám (nvidia 8600 gt) és a meghajtó programhoz azt irja h ismeretlen mi lehet a baj ??? :s

Pontosabban?
Mit kért az nvidiád? Szerintem semmit. Te felraktál valamit, de nem tudjuk mit, és azt sem, hogyan.

#1267 Felhasználó inaktív   horvath94 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 19:31

x11-video-nvidiaG01 - nvidia GL drivers és az nvidia-gfxG01-kmp-default - NVIDIA gfx driver kernel module csomagokat tettem fel és ezután csináltam egy restartot és azt irja a meghajtó program h ismeretlen meg ha tud vki adjon oldalat h honnan tölthetem le a csomagokat kártyám nvidia 8600 Gt mert most kezdtem el linuxozni és még nem annyira mennek ezek a dolgok

#1268 Felhasználó inaktív   horvath94 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 19:34

ha vki tudna segiteni ebbe a dologba vegyen fel msn :horvath.adrian.1994@gmail.com

#1269 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 21:32

Idézet: horvath94 - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 20:31

x11-video-nvidiaG01 - nvidia GL drivers és az nvidia-gfxG01-kmp-default - NVIDIA gfx driver kernel module csomagokat tettem fel és ezután csináltam egy restartot és azt irja a meghajtó program h ismeretlen meg ha tud vki adjon oldalat h honnan tölthetem le a csomagokat kártyám nvidia 8600 Gt mert most kezdtem el linuxozni és még nem annyira mennek ezek a dolgok

Ki írja, mi írja, hogy ismeretlen?
Kicsit részletesebben, ha lehet.
Ez így olyan nekem, mintha kínaiul beszélnél. (Nem tudok kínaiul.  :) )

Az 1 click install miért nem volt jó?

#1270 Felhasználó inaktív   horvath94 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 19:10

amikor bemegyek a linuxnál a meghajtókba ott irja ki h meghajtóprogram ismeretlen de ha tudnál adni oldalat h honnan telepitsem az segitene kártyám nvidia 8600 Gt

#1271 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 09:07

Idézet: horvath94 - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 20:10

ha tudnál adni oldalat h

opensuse.org
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1272 Felhasználó inaktív   horvath94 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 11:49

1 click install=Probléma megoldva :) nagyon köszönöm a segitségeteket :)
Gyártó:  nVidia Corporation
  Típus:  GeForce 8600 GT
  Meghajtóprogram:  nvidia (3D támogatás)

#1273 Felhasználó inaktív   kepe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 20:13

szerk

Szerkesztette: kepe 2008. 02. 09. 20:16 -kor

#1274 Felhasználó inaktív   wtf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 22:45

Hát én nem tudom ,de ezzel a 10.3-mal jól beszívtam. :)
Feltelepítettem az x64-es verziót. Minden szépnek és jónak nézett ki. Aztán gondoltam egyet : na ,akkor frissítem az Amarokot.
Vagyis csak frissítettem volna ,ha.....
Iszonyat mennyiségű függőségekkel települt fel ez a szutyok ! Még azt is meg merem reszkírozni hogy semmit sem lehetett volna YAST-tal felrakni. És a vicc az egészben : ez egy totál szűz OS volt ,semmi variálás ,stb a telepítésnél !
Na ,azóta van Mandriva-m......

(openSUSE 10.2 x64-gyel semmi bajom nem volt ,nagyon frankó kis oprendszer!)

#1275 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 12:21

Idézet: wtf - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 23:45

Hát én nem tudom ,de ezzel a 10.3-mal jól beszívtam. :)
Feltelepítettem az x64-es verziót. Minden szépnek és jónak nézett ki. Aztán gondoltam egyet : na ,akkor frissítem az Amarokot.
Vagyis csak frissítettem volna ,ha.....
Iszonyat mennyiségű függőségekkel települt fel ez a szutyok ! Még azt is meg merem reszkírozni hogy semmit sem lehetett volna YAST-tal felrakni. És a vicc az egészben : ez egy totál szűz OS volt ,semmi variálás ,stb a telepítésnél !
Na ,azóta van Mandriva-m......

(openSUSE 10.2 x64-gyel semmi bajom nem volt ,nagyon frankó kis oprendszer!)

Köszönjük az élménybeszámolót.  :)

Újabb adalék a "user error" fejezethez.
Ha esetleg elárultad volna, miért pont (kizárólag) az amarokot akartad frissíteni, és elmondtad volna, hogyan fogtál neki, esetleg valaki talán segíteni tudott volna.

A linuxnak van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy végrehajtja azt, amire utasítod.
Akkor is, ha hülyeség.

A részletes problémaelemzésedre azt tudom mondani mindenre kiterjedő részletességgel:
NEKEM MEGY MINDEN GOND NÉLKÜL.
:nevet2:

#1276 Felhasználó inaktív   wtf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 20:52

Hát akkor elmondom hogy kezdődött.
Beraktam a DVD-t az olvasóba ,majd rebootoltam. ;)
Komolyan mondom ,semmi különleges nem volt. Simán feltelepítettem. Már nem emlékszem hogy az install folyamán mik voltak ,de azt tudom hogy tényleg semmit nem variáltam. Mindent 'default'-ban telepítettem.
Mikor kész volt ,gondoltam hallgatok egy kis zenét miközben bekonfolom a SUSE-t ,de előbb YAST-tal ,a szokásos módon update-elek egyet az Amarokon. Na,AKKOR jött ez a sok függőség. De miért ?? Rejtély.
Ja ,hazudtam. Elöbb bepötyögtem Packman repojat a YAST-ba.
A vasam :
Asrock AM2-NF3 VSTA
7600 GT 512
x2 4600

Így már jó ? :)
Mint mondtam ,semmit sem csináltam ,csak telepítettem. Lásd feljebb.
Nos ,ehhez valaki hozzá tud szólni ? (Egyébként sajnalom hogy 10.3 nem lett jó. Jobban bejön mint Mandriva.)

#1277 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 22:59

Idézet: wtf - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 21:52

Hát akkor elmondom hogy kezdődött.
Beraktam a DVD-t az olvasóba ,majd rebootoltam. ;)
Komolyan mondom ,semmi különleges nem volt. Simán feltelepítettem. Már nem emlékszem hogy az install folyamán mik voltak ,de azt tudom hogy tényleg semmit nem variáltam. Mindent 'default'-ban telepítettem.
Mikor kész volt ,gondoltam hallgatok egy kis zenét miközben bekonfolom a SUSE-t ,de előbb YAST-tal ,a szokásos módon update-elek egyet az Amarokon. Na,AKKOR jött ez a sok függőség. De miért ?? Rejtély.
Ja ,hazudtam. Elöbb bepötyögtem Packman repojat a YAST-ba.
A vasam :
Asrock AM2-NF3 VSTA
7600 GT 512
x2 4600

Így már jó ? :)
Mint mondtam ,semmit sem csináltam ,csak telepítettem. Lásd feljebb.
Nos ,ehhez valaki hozzá tud szólni ? (Egyébként sajnalom hogy 10.3 nem lett jó. Jobban bejön mint Mandriva.)

Simán telepítetted. Mit? Milyen ablakkezelőt választottál?
Ha vindózos szokás szerint ráböktél a legfelsőre, akkor gnome felületet telepítettél.
Az ablakkezelő kiválasztás panelen a lehetőségek abc-sorrendben vannak. (gnome, kde, xfce)
Ha így történt, érdemes tudni, hogy az amarok a kde-hez tartozik, tehát fenti esetben a fél kde-t magával rántja.
Továbbá: az amarok (nem hivatalos - mint pl. packman) frissítései többnyire feltételezik a kde folyamatos karbantartását. Tehát a telepítési forrásokhoz érdemes felvenni a kde repo-kat is.

Saját tapasztalat szerinti telepítési eljárásom nagy vonalakban:
- előző rendszer frissítése, telepítés közbeni update futtatása
-repo-k hozzáadása:
a) (oss és non-oss hozzáadása, amennyiben lusta vagyok készenlétben tartani a telepítő dvd-t)
b) kde források hozzáadása - ezután az összes lehetséges frissítés lefuttatása (kde-t használok, nekem jobban kézreáll, mint a gnome - nyilván azért, mert megszoktam)
c) gnome források hozzáadása - programfrissítések futtatása (továbbiakban pf)
d) packman hozzáadása - pf

Ezután a saját szükségleteimnek megfelelő programok telepítése, további repo-k hozzáadása.
(vlc, mozilla, OOo, wine, Educations stb. - de ez teljesen egyéni igényektől függ)

Ezen a módon eddig mindig stabil rendszert kaptam eredményül.
Igaz, így nem 15 perc a ráfordított idő, de nekem megéri.

#1278 Felhasználó inaktív   wtf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 08:33

Annyiban nyertél hogy nem közöltem : KDE-t választottam ablakkezelőnek. :)
De mondom ,érthetetlen hogy alapból függőségek voltak. Az hogy hozzáadok egy repo-t vagy sem ,nem jelent semmit. Vagy mégis ?!

#1279 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 20:03

Idézet: wtf - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 9:33

Annyiban nyertél hogy nem közöltem : KDE-t választottam ablakkezelőnek. :)
De mondom ,érthetetlen hogy alapból függőségek voltak. Az hogy hozzáadok egy repo-t vagy sem ,nem jelent semmit. Vagy mégis ?!

Vagy mégis.  :)
Az amarok KDE Backports repón található változata nem azonos a Packman repón lévővel. Pedig mindegyik a 10.3-hoz van, és állandóan fejlesztés alatt.
Nem csak a verziószámban különböznek, hanem licencjogi megfontolások alapján némileg funkcionalitásban is.

Ezért van pl. az a jelenség, hogy egy valahonnan letöltött .rpm függőségeit sokszor nem lehet feloldani, pedig látszólag fel vannak telepítve. Csakhogy esetleg más a gyártó. Csak akkor működik, ha az rpm lelőhelye (értem alatta: repo-ja) fel van véve a telepítési források közé.

Ha gondolod, túráztathatod még ezen magadat, de nem érdemes.  :)
Így működik, ez van.

#1280 Felhasználó inaktív   wtf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 13:46

Ugyanazt a repót kapta meg mint a 10.2-es ,csak ez most 10.3 volt. :)

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.