SuSE Linux SuSE Linux
Elküldve: 2008. 09. 02. 08:30
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 09. 02. 09:47
Sajnos sokszor Win95 érzésem van, mert ritkán, de előfordul, hogy egy progi lefagy, kilép, stb. XP alatt ilyen nincs...

Ha sikerülne még beállítanom az ASUS notim hangerő potiját, akkor nagyon boldog lennék.

Elküldve: 2008. 09. 04. 09:29

Elküldve: 2008. 09. 07. 10:50
Elküldve: 2008. 09. 09. 11:39

Ez miért van így... most megint böngészhetem a netet valami megoldásért. Ezért utálom a linuxot, mert mindig van valami sz@rság ami nem megy, sosem 100% a rendszer. Kanosszát jártam a monitor beállításával, most meg ez.

Elküldve: 2008. 09. 09. 20:25
Itt van a cpuinfo:
ays@AYS-laptop:~> cat /proc/cpuinfo
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 15
model name : Intel® Core2 Duo CPU T7300 @ 2.00GHz
stepping : 10
cpu MHz : 1995.041
cache size : 4096 KB
physical id : 0
siblings : 2
core id : 0
cpu cores : 2
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts pni monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr lahf_lm ida
bogomips : 3994.10
clflush size : 64
processor : 1
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 15
model name : Intel® Core2 Duo CPU T7300 @ 2.00GHz
stepping : 10
cpu MHz : 1995.041
cache size : 4096 KB
physical id : 0
siblings : 2
core id : 1
cpu cores : 2
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts pni monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr lahf_lm ida
bogomips : 3989.92
clflush size : 64
ays@AYS-laptop:~> cat /sys/devices/system/cpu/
cpu0/ cpuidle/
cpu1/ sched_mc_power_savings
ays@AYS-laptop:~> cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/
cache/ cpuidle/ crash_notes microcode/ topology/
ays@AYS-laptop:~> cat /sys/devices/system/cpu/cpu1/
cache/ cpuidle/ crash_notes microcode/ online topology/
a kernel az alap még nem nyúltam hozzá
próbáltam már powernowd powersave nem használtak

Elküldve: 2008. 09. 09. 21:03
egy program? ha az, mit jelent a "nem tudom elinditani"?
Szerkesztette: bogdan 2008. 09. 09. 21:04 -kor
Elküldve: 2008. 10. 08. 00:22
Nem szeretik az előre telepített SUSE-t. Nem csodálom. Aki most ismerkedik a sz.gépekkel, tuti hülyét kap a Linuxtól. Én mint gyakorlott Windows felhasználó is sokszor kivagyok egyes megoldásokon.
Elküldve: 2008. 10. 08. 09:28
(es akkor a VMS-rol nem is beszeltunk!!

Elküldve: 2008. 10. 08. 13:39
Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 1:22
Aki most ismerkedik a számítógépekkel, annak a Linux és a Windows is egyaránt új, és nincsenek a másik rendszer használatából adódó berögződött megszokásai, amin változtatnia kellene, ezért simán meg fogja tanulni és szokni bármelyiket. Ha pedig olyanról van szó, akinek már van gyakorlata az egyik rendszerrel, akkor osztom bogdan véleményét.
Mondjuk hogy konkrétan a SuSE-t nem szeretik, azt én se csodálom
![:]](https://forum.hwsw.hu/public/style_emoticons/default/gonosz.gif)
Elküldve: 2008. 10. 08. 23:59
A SuSE fejlesztőinek viszont arra kéne jobban gondolni, hogy egyszerűbben, "windowsosabban" működjenek a dolgok, mert nincs ideje arra sok embernek, hogy megtanuljon egy teljesen már rendszert, szóval nem ti vagytok a célcsoport, hanem mi.

Szóval a netbook esetében nem ti, gyakorlott linux felhasználók vagytok az elsőrangú célcsoport, hanem a többiek, akiket szeretnének átvenni a linuxhoz.
Elküldve: 2008. 10. 09. 01:43
A gyakorlott Windows felhasználóként megélt linuxos kalandjaidra pedig újra csak bogdan megjegyzését ismételhetném, de minek.
Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 0:59
Szerintem nem szeretnének senkit áttéríteni Linuxra... Egyszerűen csak a lehető legolcsóbban akarják adni a netbookjukat.
Elküldve: 2008. 10. 09. 07:09
a netbook vasarloi eseten lehet, hogy az a cel, hogy minel inkabb windows kinezete legyen. de ez a kivanalom semmikeppen sem atvivendo a linuxra, amit eppen esetlegesen ezek a netbookok hasznalnak! abbol, hogy a netbook hasznaloinak nem eleg windows-on a felulet nem az kovetkezik, hogy a linuxnak kell megvaltoznia, hanem az, hogy rossz operacios rendszert valasztott a fejleszto.
a SuSe (vagy mas linux) megvaltoztatasa masfelol sem biztos, hogy olyan egyszeru keplet, mint ahogy Te gondolod, miszerint a vasarloi meghoditas az egyeduli(!) cel. egyfelol nem biztos, hogy a linux kozossegnek ez a celja. (es a SuSe fugg a linux kozossegtol, nem mehet vele szemben.) masfelol ha nagyon windows-os lesz, akkor elveszeten azt a poziciojat, amit a szerverek kozott ert el, es valojaban az a fizeto vasarlokozonseg, nem azok, akik ingyen letoltik.. szoval ez az 1x1 nem ilyen am, ahogy Te latod.
Elküldve: 2008. 10. 09. 07:25
Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 0:59
A SuSE fejlesztőinek viszont arra kéne jobban gondolni, hogy egyszerűbben, "windowsosabban" működjenek a dolgok, mert nincs ideje arra sok embernek, hogy megtanuljon egy teljesen már rendszert, szóval nem ti vagytok a célcsoport, hanem mi.

Szóval a netbook esetében nem ti, gyakorlott linux felhasználók vagytok az elsőrangú célcsoport, hanem a többiek, akiket szeretnének átvenni a linuxhoz.
A SuSE fejlesztoi valoszinuleg nagyon meszirol szarnak arra, hogy mi van a netbook fronton. Na jo, szarni nem szarnak, de egyaltalan nem ez fogja meghatarozni a kovetendo uzleti strategiajukat. Foleg, mivel ebbol ok vszinu egy figyinget nem latnak, mivel gondolom nem SLES porog az eeken, hanem openzsuzsi. A novellnek pedig a SLES vonal a fontos, az meg kokemenyen szerverekre valo, az egesz kore epult infrastruktura arrol szol. Igencsak sokadlagos szempont, hogy te mint gyakorlott windows felhasznalo ugyanazt szeretned viszontlatni, mint a windows, csak ingyen. Teny hogy az open egy komoly torekves arra, hogy egy jol hasznalhato desktop linux legyen. Es egyebkent amennyire en tudom -- bar szemelyesen nem igazan szeretem -- az is. Jo desktop linux. Nem pedig jo ingyen desktop windows.
Az igazsag az, hogy ezt ketten szurjak el. Az egyik az asus, akinek nem igazan sikerult ravakarni a vasra a zsuzsit, gondok vannak pl a wifivel, meg ilyes. Ezt le is irta az asusos bacsi. Ez meg biza az o szaruk, a windowsos gepeiknel is nekik kell gondoskodni a mukodo driverekrol, nem az MSnek.
A masik az a kedves vasarlo, aki a tipikusan ez olcsobb, ezt veszem mentalitas menten otthon jon ra, hogy hadeezennemiswindosvanatbsztakakocsogok!!!111111
Par elborulton kivul egyebkent a linux (vagy inkabb opensource) kozossegnek nem is celja, hogy mindenki ezt hasznaljon. Mukodo, jol mukodo szoftvert szeretnenek tobbyire (illetve a sajat ceges izeiket szerverfronton beletolni a kernelbe, de ez most itt mellekes), es a legtobben hatarozottan szeretnek, ha rengeteg minden ott maradna a windowsban, es meg csak veletlen sem jonne a kozelbe.
Altalaban nem cel, hogy mindenfele pistikek nulla tanulassal hasznalni tudjak, (mert ok ertenek a windowshoz). Vannak olyan projektek, amiknek celja ezen dolog megkonnyitese, teny. De alapvetoen felrenezed te itt a celokat, es a sajat, onzo szempontjaidat szeretned generalice kikialtani a kovetendo utnak.
Ez nem gond, csak szolunk hogy nem ugy van

Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2008. 10. 09. 09:08

És tessék végre fejbe vésni:
"A Linux nem Windows, de a Windows se Linux"
Egyáltalán nem kötelező Linux-ot használni. Akinek megfelel a windows, mert ismeri és tudja kezelni, akkor azt kell használni.
Én használom mindkettőt. Bent melóhelyen régebben linux-ot használtam, de most a policy miatt Windows-t kell használjak. Nagyon sok olyan program, funkció hiányzik belőle amik nélkül sokkal nehezebben tudok dolgozni, de ez van ezt kell használnom. Otthon évek óta Linux desktop fut és egyáltalán nem hiányzik a win. Néha betöltöm, hogy játsszak egy kicsit..

Na de szerintem ennyi, mert ez nem a Linux vs. Windows topic, ha SUSE...

Linux vs. Windows itt.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2008. 10. 09. 17:25
Szerkesztette: zoli62 2008. 10. 09. 17:32 -kor
Elküldve: 2008. 10. 09. 23:35
- a legkönnyebben használható disztribúció létrhozása
- a legjobb linux disztibúció létrehozása a világon ami egyaránt használható kezdőként és haladóként.
Gondoltam, miért ne, jöjjön a SuSE. Vágytam egy Windowsnál stabilabb és biztonságosabb rendszerre. Ez volt a cél. A 10.3-nak örültem és eddig az ment a legjobban, de aztán a hibák sorozata a 11-es felrakásával, majd más disztrók kipróbálásával folytatódott és azt a jól beharangozott stabilitást egyáltalán nem kaptam meg. Na ezért vagyok csalódott és írok negatív hangnemben a SuSE-ről.
Szerettem volna váltani, mert érdekelt a dolog, de túl sok problémába ütköztem. Még mindig itt van a gépemen a Windows mellett és remélem az update-ekkel majd egyre jobb lesz.
A netbook témában, meg aki szerint a Novell-t nem érdekli, hogy hány márka használja a SuSE-t annak ajánlom EZT a cikket.
Elküldve: 2008. 10. 10. 06:15

Elküldve: 2008. 10. 10. 07:10
Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 7:15

Hát hogy a Novell mit szeretne, az az ő dolga.
De hogy egy netbookot kiknek szánnak, azt szerintem nem a Novell, hanem a netbook gyártója dönti el. Őt pedig aligha érdekli más, minthogy minél nagyobb haszonnal minél többet eladni. Ezért nyitottak a Linux felé, hogy megspórolhassák az oprendszer licencköltségeit, nem pedig azért, hogy teszemazt "segítsenek az open source közösségnek terjeszteni az igét". Hát hogy ez nem jött be, mert az egyszeri windowshoz szokott felhasználók meg se nézték, hogy mit vesznek, aztán csak lestek, mert nem találtak start menüt, e betű helyett valami begubózott róka adta a Zinternetet, és nem tudták telepíteni a kedvenc kisvirágos képernyővédőiket, és visszavitték a cuccot? Oh well.