HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 05:44

na meg igy sokadik ev reg utan az egesz forum atlathato teljesen :D
macbook air 2014

#862 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 01. 19:15

Az ATI honlapjáról letölthető driver létezik, hogy nem compatible ATI Radeon 9800 SE karimmal? Modulba forgatom, mindent (szerintem) ahogy kell, de kifagy. :( Márpedig kéne nekem videókari támogatás, rengeteg mindentől elesek így. Többekközt nem tudok S-viedón TVt beállítani, valamint az XGL betáját sem tudom feltenni.

:think:

Én volnék az egyetlen aki ilyen problematikával küszködöm? ((igen kezdő vagyok a témában, kérlek segítsetek, simán lehet, hogy valami egyszerű dolgot *aszhatok el figyelmetlenségből.))

Szép napot!

#863 Felhasználó inaktív   Newfronter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 13:15

Sziasztok!

Sajnos nekem nem sikerült beüzemelni az XGL-t, pedig felraktam a szükséges csomagokat hozzá.

http://en.opensuse.o...USE_Linux#Setup
Ennek alapján. Az ATI drivert is felszenvedtem, remélem működik is :s
Mert ahhoz is kellett a kernel-source.

Az XGL meg ezt írja nekem, pedig a legújabb kompatibilitási lista is megvan hozzá.
Your graphics card is not in XGL's database.

3D Acceleration pedig be van kapcsolva.
Ha engedélyezem az XGL-t, akkor ugyanúgy néz ki minden, csak szaggat az egész desktop. :s

Ha valaki tud segíteni megköszönném!

ATI Radeon 9800 Pro-m van. (a legújabb ATI driverrel)

#864 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 06. 20. 19:56

Olvastátok a HWSW-n ezt az új Linux-témát? Ezt le lehet valahonnét tölteni? Valamilyen módon tudok alatta futtatni Adobe, Corel, Quark programokat?  :confused:

#865 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:12

te mirol beszelsz?
macbook air 2014

#866 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:21

Idézet: evone - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 20:12

te mirol beszelsz?

Nem szoktál HWSW-t olvasni? mer én minden nap, azt írják hogy: vasárnap jelent meg valami suse izé. amúgy most néztem, hogy a novell oldaláról le lehet ingyé tölteni a suse linux 10.1-et??? ez igaz? nem tudok semmit róla csak azt hogy irodába kéne valami qrva gyors gép, ami nem Mac, de nem is windows van rajta, mert Mac az már van és meg vannak a területek amire használjuk, (meg most nincs annyi zsetonunk) windowst meg nem akarunk mert nagyon lassú, van egy új munkatárs az ő gépére kellene úgy hogy esetleg tudna dolgozni rajta a fentebb említett programokkal.

#867 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:25

...A 2.6.17-es rendszermag számos újdonságot vonultat fel a Wi-Fi eszközök támogatása terén.

#868 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:41

Leírjam a konfiget amit vett a főnököm, hogy egyáltalán futattható-e? Asus K8N, Sempron 2800+, Samsung 512Mb PC 3200, Samsung ATA-133 160Gb, Nvidia Fx550 128Mb, Ehez a géphez jön egy Canon Pixma ip4200, valami canon scanner, logitech cordless desktop lx700, nagyjából ennyi.
Szerintem nem valami új konfig, úgy vette mint kifutó széria, de sza*é-hú*yé!

#869 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:43

Senki nincs itt, aki ért a Linuxhoz?  :reklamacio:

#870 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:47

Azt látom hogy ez egy sokkal bonyolultabb téma mint a windows.

#871 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:58

Ember, ez nem cset, és egyébként is meccs van :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#872 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 21:08

http://en.opensuse.o...to_openSUSE.org

Download SUSE Linux
Get the last released version or current development build of SUSE Linux.

SUSE Linux 10.2 Alpha 1 was released on Wednesday, 14th of June.

Ez mi? Komolyan nem értem ezeket a dolgokat. Segítene olyan aki ért hozzá?

#873 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 21:25

ertenek hozza sokan, csak te kerdezel rosszul... ;) es szoktam hwsw-t olvasni.
macbook air 2014

#874 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 22:10

Idézet: Basic - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 21:41

Leírjam a konfiget amit vett a főnököm, hogy egyáltalán futattható-e? Asus K8N, Sempron 2800+, Samsung 512Mb PC 3200, Samsung ATA-133 160Gb, Nvidia Fx550 128Mb, Ehez a géphez jön egy Canon Pixma ip4200, valami canon scanner, logitech cordless desktop lx700, nagyjából ennyi.
Szerintem nem valami új konfig, úgy vette mint kifutó széria, de sza*é-hú*yé!

Na kérlek. Lappal, procival, vinyóval szinte biztos nem lesz gond, szerimtem az fx550el sem.

ip4200 húzósabb, cannon cuccok ált szenvedősek. konkrétan az ip4000re van valami itt: http://linuxprinting.org/show_printer.cgi?...um=Canon-iP4000 a 4200 talán ezzel: http://www.turboprint.info/ , de itten valami eurókat is emlegetnek, a valami cannon scanner az passz, nem fogadnék rá  :Đ

A cordless desk úgyfest a szokvány úton mehet: http://linux.seindal.dk/item65.html

Ami gázabb, az bizony a programok. Konkrétan Corell szerintem nincs, quark se hiszem, adobeból meg ott a reader, azt annyi, ha jól emlékszem. Persze lehet, hogy mennek mondjuk wine segítségével, de erre se fogadnék, és macerás.
Kérdés, hogy ezek muszájak-e, vagy lehet alternatívát használni, van e aki ért hozzá (úgylátom nincs), miből gondolod, hogy gyorsabb lesz a windowsnál? stb stb stb. Szal én a helyedben maradnék annál production környezetben, amihez értek...

Még két dolog: egyrészt ne türelmetlenkedj már, legyél olyan jó, ez itt egy fórum, és ha pattogsz, meg reklamálsz, akkor az ember jó eséllyel ignorálni fog, másrészt pedig ha nem vagy képes értelmezni egy hírt, miszerint a suse linux jelenlegi fejlesztői ágából kijött egy alfa verzió, akkor ott azért komoly bajok vannak... Mit nem lehet ezen érteni?

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#875 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 11:13

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 22:10

Na kérlek. Lappal, procival, vinyóval szinte biztos nem lesz gond, szerimtem az fx550el sem.

ip4200 húzósabb, cannon cuccok ált szenvedősek. konkrétan az ip4000re van valami itt: http://linuxprinting.org/show_printer.cgi?...um=Canon-iP4000 a 4200 talán ezzel: http://www.turboprint.info/ , de itten valami eurókat is emlegetnek, a valami cannon scanner az passz, nem fogadnék rá  :Đ

A cordless desk úgyfest a szokvány úton mehet: http://linux.seindal.dk/item65.html

Ami gázabb, az bizony a programok. Konkrétan Corell szerintem nincs, quark se hiszem, adobeból meg ott a reader, azt annyi, ha jól emlékszem. Persze lehet, hogy mennek mondjuk wine segítségével, de erre se fogadnék, és macerás.
Kérdés, hogy ezek muszájak-e, vagy lehet alternatívát használni, van e aki ért hozzá (úgylátom nincs), miből gondolod, hogy gyorsabb lesz a windowsnál? stb stb stb. Szal én a helyedben maradnék annál production környezetben, amihez értek...

Még két dolog: egyrészt ne türelmetlenkedj már, legyél olyan jó, ez itt egy fórum, és ha pattogsz, meg reklamálsz, akkor az ember jó eséllyel ignorálni fog, másrészt pedig ha nem vagy képes értelmezni egy hírt, miszerint a suse linux jelenlegi fejlesztői ágából kijött egy alfa verzió, akkor ott azért komoly bajok vannak... Mit nem lehet ezen érteni?

OK :respect:

#876 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 11:23

Akkor a Linux arra lenne jó hogy pl: van egy nem túl nagy erőgép -magyarul olcsógép- van rajta egy Linux, amiben van open office integrálva(?) (ami majdnem olyan jó, mint az ms office) és akkor a titkárnőnk ezen a nagyon olcsó és valszeg stabil rendszeren bepötyögi a leveleit, esetleg kezeli a e-mail levelezésünket és kész. Mindezt mennyi pénzért, esetleg ingyé? Erre nem válaszoltál, és esetleg honnan tölthető. Ennyi. Türelmesen várom válaszodat.
És előre is köszi.  :respect:

#877 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 12:59

Idézet: Basic - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 12:23

Akkor a Linux arra lenne jó hogy pl: van egy nem túl nagy erőgép -magyarul olcsógép- van rajta egy Linux, amiben van open office integrálva(?) (ami majdnem olyan jó, mint az ms office) és akkor a titkárnőnk ezen a nagyon olcsó és valszeg stabil rendszeren bepötyögi a leveleit, esetleg kezeli a e-mail levelezésünket és kész. Mindezt mennyi pénzért, esetleg ingyé? Erre nem válaszoltál, és esetleg honnan tölthető. Ennyi. Türelmesen várom válaszodat.
És előre is köszi.  :respect:

Nézd, a linux sok mindenre jó. Irodai gépnek pl megfelelő valami nem túl nagy vason is, feltvéve hogy nincsenek brutális excel makróitok meg access adatbázisaitok (vagy van, aki átállítsa), és nem kap sikítófrászt a titkárnő, ha kicsit mást lát, mint amit megszokott (itt a projekt sűrűn elvérzik).

Aztán lehet rajta levelezést, file servert, meg minden ilyen izét is csinálni (azért ha lehet ne a titkárnő gépén :D), ha nem kell support, akkor ingyen. Feltéve persze, hogy van aki megépíti, és üzemelteti...

De alapvetően nem nagyon értelek még mindig. Jelenleg azt érzem, hogy ,,keressünk feladatot a linuxnak'' fázisban vagy, mi meg inkább abban tudunk segíteni, ha van valami, amit csinálni kell, azt meg lehet-e és érdemes-e megvalósítani linuxal.

#878 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 15:03

Igen az érdekelne hogy a fentebb leírt dolgokat meg lehet-e és érdemes-e megvalósítani linuxal?
Mert most itt ez az extra ócsó gép, és nem vettünk hozzá Windows. Érted mi a téma. Akkor azt mondod hogy igen. Ezekre használható. Szervert nem szeretnénk. Még csak annyit hogy ez az ingyenes verzió milyen feltételekkel és honnét tölthető, és ugye ebben van Open Office? Többet ezzel nem zargatlak. Előre is köszi.

#879 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 16:06

Idézet: Basic - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 16:03

Igen az érdekelne hogy a fentebb leírt dolgokat meg lehet-e és érdemes-e megvalósítani linuxal?
Mert most itt ez az extra ócsó gép, és nem vettünk hozzá Windows. Érted mi a téma. Akkor azt mondod hogy igen. Ezekre használható. Szervert nem szeretnénk. Még csak annyit hogy ez az ingyenes verzió milyen feltételekkel és honnét tölthető, és ugye ebben van Open Office? Többet ezzel nem zargatlak. Előre is köszi.

Hát, ha suset akarsz, és nem mást, akkor mondjuk innen: http://en.opensuse.org ,egész konkrétan http://en.opensuse.o...eleased_Version , nem túl meglepő módon. Tök ingyért és bérmentve, persze hivatalos support nincs.

OO biztosan van benne, bár én személy szerint az fsf.hu-s buildet preferálom...

#880 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 18:15

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 16:06

Hát, ha suset akarsz, és nem mást, akkor mondjuk innen: http://en.opensuse.org ,egész konkrétan http://en.opensuse.o...eleased_Version , nem túl meglepő módon. Tök ingyért és bérmentve, persze hivatalos support nincs.

OO biztosan van benne, bár én személy szerint az fsf.hu-s buildet preferálom...

ezer hála  :respect:

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.