HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   sniperdohc 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 27. 20:29

Idézet: pociboy - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 20:09

Lesz függőség ha Yast2-vel telepíted, de minden hozzávalót meg találsz ezen az oldalon. ;)
Ja és fogja kérni a telepítő lemezt is. :cool:

Hát nem biztos, hogy lesz! Valami nagyon nem klappolt, most telepítettem (frissítettem), mert elb@szta a Yast-ot véglegesen.
De van  még egy pozitívum, amiért már nem igazán válnék meg tőle. A frisstés után minden megmaradt :) :) Pedig már fogtam a fejem, hogy honnét kaparom össze megint a dolgaimat. De nem felejtett el semmit és ez nagyon :cool:

#822 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 21:31

egy kérdés: frissen feltett SuSE Linux 10-esemet én állat a gnome-felülettel tettem fel, pedig eddig mindig a KDE-t használtam. de nekem ez a gnome nem teccik. van rá lehetőség hogy úgy egy huszáros vágással megszabaduljak tőle, és KDE felületet használjak?
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#823 Felhasználó inaktív   pociboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 05:20

Idézet: monolith - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 21:31

egy kérdés: frissen feltett SuSE Linux 10-esemet én állat a gnome-felülettel tettem fel, pedig eddig mindig a KDE-t használtam. de nekem ez a gnome nem teccik. van rá lehetőség hogy úgy egy huszáros vágással megszabaduljak tőle, és KDE felületet használjak?

Beléptetéskor át tudod állítani, hogy kde-ben induljon és azt is megadhatod, hogy az legyen az alapértelmezett.
"Bocs, tévedtem! Mondta a süni és lemászott a drótkeféről. "

#824 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 06:33

ha ez olyan egyszerű lenne! nem adja ki a KDE lehetőságeit, csak a gnome-ot, meg még vagy 6 másikat, de kde az nincs.
további ötletek?

#825 Felhasználó inaktív   pociboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 07:30

Ha nincs a rendszerbe akkor tedd be az instal cd-dvd-t, és Yast2, szoftver telepítés, ott a keresőbe írd be, hogy kde, aztán telepítsd fel. Persze nem kell minden amit kiad, lehet válogatni.
Ha a fő ablakba nincs pipa a kde mellett akkor csak azt jelöld be, és így csak az alap kde-t rakja fel.

#826 Felhasználó inaktív   pociboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 07:34

Idézet: monolith - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 6:33

ha ez olyan egyszerű lenne! nem adja ki a KDE lehetőságeit,

Azt nem írtad, hogy nem találod.  :( Elég furcsa, mivel a süsübe az alapértelmezett a kde. (10.0-ig. Utána benne van alapba a gnome)

Szerkesztette: pociboy 2006. 05. 03. 07:36 -kor

#827 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 07:54

ok, fent van, megcsináltam, de kösz. más kérdés: ki akarom kapcsolni a gépet, és amikor a kde-ben ugye a kijelentkezés gombra kattintok, akkor nekem télleg csak azt adja ki, hogy kijelentkezés, tehát ezt kell választanom. utána bejön a login képernyő, és ott ki tudom kapcsolni. nem lehet valahogy ezt betenni egy kattintás alá? márminthogy bentről is kikapcsolhassam?

#828 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 00:16

Idézet: monolith - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 8:54

ok, fent van, megcsináltam, de kösz. más kérdés: ki akarom kapcsolni a gépet, és amikor a kde-ben ugye a kijelentkezés gombra kattintok, akkor nekem télleg csak azt adja ki, hogy kijelentkezés, tehát ezt kell választanom. utána bejön a login képernyő, és ott ki tudom kapcsolni. nem lehet valahogy ezt betenni egy kattintás alá? márminthogy bentről is kikapcsolhassam?

Kutakodj a yast - rendszer - etc/sysconfig szerkesztő - desktop - display manager modulban.
Nálam a következő értékek szerepelnek:
DISPLAYMANAGER: kdm
DISPLAYMANAGER_AUTOLOGIN: (a felhasználói neved = user login)
Az összes többinél az alapértelmezett érték szerepel. Ezeket nézd át.

#829 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:08

Ma du. 2-3 óra körül mutatják be a Linux Expo-n Wiesbadenben (Németország) a SUSE 10.1 új fííccsöreit:

http://www.linuxtag.org/2006/de/besucher/p...donnerstag.html

"SUSE Linux 10.1 -- Highlights and Features
Martin Lasarsch (SUSE Linux Products GmbH / Novell), Christoph Thiel (SUSE Linux Products GmbH / Novell)"

Tehát szerintem kész kell, hogy legyen (aranyon van már úm.), csak a Novell még ül rajta kicsit meg dicsekszik vele az expójukon, mielőtt publikussá tenné. Egyébként az oldalukon is több link halódik, vagy nagy az érdeklődés, vagy ennyire nemtörődöm hozzáállással mutatják be az új releaset.

#830 Felhasználó inaktív   pociboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:35

Amúgy már letölthető innen :p

http://distrowatch.c...stribution=suse

#831 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:39

Idézet: pociboy - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 12:35

Amúgy már letölthető innen :p

http://distrowatch.c...stribution=suse

Dehogy tölthető. Még be sincs jelentve sem az opensuse.org-on, sem a németországi linux expo-n. A distrowatch-on is a legújabb release belőle az RC3. Vagy hol láttad te ott a final-t?  :think:

#832 Felhasználó inaktív   pociboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:51

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:39

Dehogy tölthető. Még be sincs jelentve sem az opensuse.org-on, sem a németországi linux expo-n. A distrowatch-on is a legújabb release belőle az RC3. Vagy hol láttad te ott a final-t?  :think:

:respect: Bocs, tényleg csak a fejlesztőit lehet lehúzni. :respect:
Azt hiszem kipróbálom ezt a változatot, mivel a Novellnél le lehet tölteni minden olyan cuccot ami kell. :think:  Ha így az alap rendszer OK akkor leszedem ami kell hozzá.

#833 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 07:50

http://suse.mirrors.tds.net/pub/opensuse/d...on/SL-10.1/iso/

SUSE-Linux-10.1-GM ISO-k, de sem a hivatalos web-lap, sem a distrowatch, sem semmi nem közölte, hogy kijött volna..

check it out now pls

#834 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 16:03

Tegnap este feladtam az előrendelést, egyszercsak megérkezik :)

#835 Felhasználó inaktív   PeressRobesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 07:43

Sziasztok!

Suse 10.0 alatt van egy kis gondom, talán tűzfal beállításokkal!
Akinek van ötlete, légyszi segítsen.

Adott egy Toshiba noti és egy Linksys WRT54g AP (WPA/PSK).
Win alatt kábellel és wlan-nal egyaránt működik már (bár ez sem állt össze gyorsan), tehát a Linksys szerintem oké.
Suse alatt kábellel megy (még szép), wlan alatt csak félig jutottam: a biztonsági beállítások után wlanon keresztűl a router config felületét elérem, látok mindent. Tehát szerintem a wlan kártyát szépen kezeli, a titkosított adatforgalommal minden oké. DE...a netre nem jutok ki.
Tehát Suse-től routerig OKÉ, routertől a Netre OKÉ, de a Suse nem lát ki a netre.
Ebből gondolom, hogy a Suse különböző szigorral kezelheti nálam az ethernet csatlakozót és a wlan-t.
A tűzfal beállításnál mindkettő csatlakozó Belső hálózatinak van beállítva, és nem is találtam nagy különbséget a beállításoknál.
Nem vagyok Linux guru, de nem hátrálok meg a karakterektől :-) úgyhogy jöhet mindenféle megoldási ötlet.
Pl: az IP tábla konfig állományt (vagy hogy hívják, amiben a tűzfal menti, hogy milyen csatlakozón milyen IP-re kit enged) hol találom. Szerintem szövegesen jobban megértem, mint gui-n keresztűl.

Köszönet a tanácsokért: Robesz

#836 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 10:07

T. Topiklakók !

Mától egy csomó Láma kérdéssel zaklatnék akit lehet. Ráadásul nekem egy viszonlag régi SLES 9
verzióval kellene dűlőre jutnom.

Annyit előljáróban, hogy ezt a verziót már kétszer telepítettem egy A64-es gépre, 32 és 64
bites változatban. Mindkettő működött meg rajta az engem érdeklő RDBMS, de maradt egy csomó
kérdés aminek most talán utána tudok járni.

Most egy i865 - NW 3.0GHz - Gf3Ti200 - Sata diszk géppel próbálkozom.
Az előzetes olvasgatásoknál - letöltve az NV 1.0-8756 drivert azt mondja a Suse Howto, hogy
kell installálni kernel-source, make ...

A kérdésem: ezekből a kernel-source telepítést külön ki kell választani, avagy alapból települ ?
(A többi benne van külön is az install software selection-ban.)

Most a telepítést ráadásul eleve egy SLES9 - Sp2 CD-ről indítottam, a leírás szerint így eleve
egy patch-elt rendszert kapok. Van erről valakinek tapasztalata ?

Egyébként itt valakinek volt kérdése a nem elinduló 64bites telepítésről - fekete/csikos
képernyő : Ilyen nekem is volt, de ha a 32 bites telepítést indítottam akkor továbbment. A
hibajelenségből ez VGA driver problémának látszott így aztán én megkerültem azzal, hogy a
Gf6600Gt kártyát (PCIE) kicseréltem egy Radeon Sdr (PCI)-re azzal nem volt ilyen gondom.

Most viszont ha az első gépen túljutok, akkor ismét nekiállok az A64 gépnek és a 6600-as
kártyával szeretném beüzemelni.

Szerkesztette: Michell 2006. 05. 17. 10:17 -kor

#837 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 12:17

A következő kérdés:

Web elérés nem megy. (Eleve csak a Konqueror települt 3.2.1, az előzőekben volt más is)
A Settings/Configure Konqueror/Proxy alatt be tudom állítani a proxy IP számát, de az authorization alatt csak a Promp as needed elérhető, a Use following ... azaz a direkt proxy user megadása nem megy.
És persze a login kérés nem jelenik meg, csak a proxy a bejelentkezés hiányában elutasítja a kérést.

#838 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 15:20

Idézet: Michell - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 9:07

A kérdésem: ezekből a kernel-source telepítést külön ki kell választani, avagy alapból települ ?

/Folyt.

Nos nem települ alapban a kernel-source, de utólag a Yast2 -vel hozzá tudtam adni.

A Mozillát is hozzá tudtam adni, ott megy a proxy bejelentkezés (mindig rákérdez).
A Konqueror továbbra is elakad.

Az Nvidia driver telepítés: lefutott "nagyjából" a leírás szerint.
Viszont azóta a kernel üzeneteim megszaporodtak :

nvidia: module not supported by Novell, setting U taint flag.
nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
NVRM: loading NVIDIA Linux x86 NVIDIA Kernel Module 1.0-8756 ...

Működni működik az X felület, kell a fenti üzenetekkel foglalkoznom egyáltalán ?

#839 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 19:30

Idézet: Michell - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 11:07

T. Topiklakók !

Kedves Michell!
Most már nem állom meg szó nélkül, de bizonyára feltűnt, hogy a kutya sem válaszol neked.
A SLES kereskedelmi program, amennyiben legálisan birtokolod, (megvetted) abban az esetben vedd igénybe az ehhez járó támogatást - hiszen az árában ez benne foglaltatik.
Ha azonban nem ez a helyzet, akkor warezolásról van szó, és ebben az esetben ezen a fórumon általában nem igazán fűlik a foga senkinek ehhez segítséget adni, mert alapvetően etikátlan.
Vagy rájössz magadtól a problémák megoldására, vagy türelemmel vársz egy hasonló warezolás-beállítottságú fórumtárs segítőkész megnyilvánulásaira.

Ha szabad tippet adni: amennyiben céges szervert üzemeltetsz, használj debian-t. Ingyen van.
Ha desktop rendszerként használod a géped otthon, akkor telepíts egy desktop rendszert - pl. suselinuxot (http://en.opensuse.o...o_openSUSE.org) - ez is ingyen van.

#840 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 18. 06:32

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 18:30

Kedves Michell!
Most már nem állom meg szó nélkül, de bizonyára feltűnt, hogy a kutya sem válaszol neked.
A SLES kereskedelmi program, amennyiben legálisan birtokolod, (megvetted) abban az esetben vedd igénybe az ehhez járó támogatást - hiszen az árában ez benne foglaltatik.
Ha azonban nem ez a helyzet, akkor warezolásról van szó, és ebben az esetben ezen a fórumon általában nem igazán fűlik a foga senkinek ehhez segítséget adni, mert alapvetően etikátlan.
Vagy rájössz magadtól a problémák megoldására, vagy türelemmel vársz egy hasonló warezolás-beállítottságú fórumtárs segítőkész megnyilvánulásaira.

Ha szabad tippet adni: amennyiben céges szervert üzemeltetsz, használj debian-t. Ingyen van.
Ha desktop rendszerként használod a géped otthon, akkor telepíts egy desktop rendszert - pl. suselinuxot (http://en.opensuse.o...o_openSUSE.org) - ez is ingyen van.

K. Macskajancsi !

1. Először is köszönöm a segítőkész hozzászólást.

2. Én RDBMS-ek problémamegoldásával foglalkozom és mostanában itt már elő-előfordul linux.
Ha az RDBMS-hez supportot is szeretnél akkor kereskedelmi  Linuxot kell használnod. A cégeknél ahol így üzemeltetik ott végképp nem a warezolás az alaphozzáállás. Viszont nekem, hogy adott esetben tudjak segíteni ebben a környezetben, ahhoz ezzel a rendszerrel kell valamilyen szinten megismerkednem.

Egyébként a Sles 9.0 minden további nélkül letölthető eval változatban csak akkor a support némileg korlátozott.

Ennyit az etikához és ezzel egyben  a tippjeid is megválaszoltam.

3. A továbbiakban pedig türelemmel várok egy olyan fórumtársra aki esetleg rendszeresen dolgozik ilyen rendszerrel is. Ha nem, hát nem. Van sok másik fórum is, csak itt már régóta előfordulok.

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.