HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:04

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 15:25

Ismét van egy láma kérdésem, mp3-at akarok hallagatni, de a következő problémákba futottam:
- amaroK: minden szám kezdéseker leveszi a hangerőt némára, 5.1-es rendszernél nem szólnak a hátsó hangfalak
- Xmms: hasonlóan amaroK-hoz itt sem szólnak a hátsó hangfalak, nem tudok a playlistba betölteni egy egész könyvátrat, tehát pl van egy mp3 könyvtáram amiben van 10-15 szám, akkor ebből megnyitáskor maximum 1-et rak be a playlistba...

Ez a hátsó hangszóró nem szólós probléma azért érdekes mert ha pl azért nem szolna mert valahol csak streo-ra van állítva...de nem így van, bár lehetnem vettem valamit észre, de van egy dekóderem a hangfal és a hagkártya között szóval ha stereo jel jön ki akkor is zólnia kellene a hátsóknak is...
Audigy2 ZS hangkártya/Creativ DDTS 100 decoder/Altec Lansing ADA995 hangfal

Azt olvastam hogy föl kel telepíteni az mplayert az magával húz minden olyan cucott ami után Ok lesz az mpr lejátszás Suse alatt...de amikor telepíteni akarom akkor függőségi probléma van:

#### YaST2 conflicts list - generated 2006-08-06 16:18:57 ####

libdirectfb-0.9.so.22()(64bit) nem el�het?
    Ig�yli:
        MPlayer ig�yli a k�etkez?t: libdirectfb-0.9.so.22()(64bit)
    Probl�a felold�a:
        ( ) Mind a(z) 2 probl�� csomag elt�ol��a
            Ne telep�se a k�etkez?t: MPlayer
            Ne telep�se a k�etkez?t: mplayerplug-in
        ( ) Az tk�� figyelmen k�l hagy�a � rendszer-inkonzisztencia kock�tat�a
MPlayer 1.0pre8-5 tk��
    Ig�yli:
        mplayerplug-in ig�yli a k�etkez?t: MPlayer
        mplayerplug-in ig�yli a k�etkez?t: MPlayer
    Feloldatlan el?felt�elek:
        MPlayer ig�yli a k�etkez?t: libdirectfb-0.9.so.22()(64bit)
    Probl�a felold�a:
        ( ) Ne telep�se a k�etkez?t: MPlayer
        ( ) Az eml�ett csomag elt�ol��a
            Ne telep�se a k�etkez?t: mplayerplug-in
        ( ) Az tk�� figyelmen k�l hagy�a � rendszer-inkonzisztencia kock�tat�a

#### YaST2 conflicts list END ###

Ezek alapján nem igazán értem mit kelelne tenni, azt mondja: probléma feloldása egyik lehetőség, mind a két csomag eltávolítása, na ennek mi értelme? Éppen ezt akarom telepíteni...ezzel jól meg van oldva a probléma...
Másik lehetőség: az ütközés figyelmen kívül hagyása stb...ez is szép egy dolog...szóval az a két lehetőség van hogy vagy nem telepítem vagy telepítem de összeborul a rendszer...
Gondoltam rákeresek erre a bdirectfb-re meg is találtam, de ez is fölhozott egy rakás függőségei problémát...és természetesen hasonló "okos" ötleteket adott a hiba elhárítására.

Kérdés tehát hogyan telepítsem az mplayert?

:offtopic:
Hogy írjak valami jót is :) végre olyan a desktopom amilyennek szeretném, 1600*1200, driver is fenn van, végre a betűk is olvashatóak, szép élesek, nem olyan (számomra sokszor) olvahatalnaok, vastagok, elmosottak mint amilyen az alp telepítés után. Itt nézelőttem:
http://en.opensuse.org/Optimal_Use_of_MS_T...Desktop_on_SuSE

Nos, remélem tudtok segíteni, előre is köszi.

Szolti

Hm, nem tom hogyan de most ismét megpróbáltam is simán fel tudtam telepíteni..szóval ez megoldódott :)

Szerkesztette: Szolti 2006. 08. 06. 19:47 -kor

#962 Felhasználó inaktív   a-tika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 07. 11:00

Hello!

Tegnap - hülye fejjel - elhatároztam, hogy áttérek a 10.0-ról a 10.1-re otthon is, miután a munkahelyemen már ezt sikeresen megtettem és egy ideje gond nélkül használom a 10.1-et... Az upgrade óta viszont fura a grafikus felület, először nem is tudtam, mi hiányzik, aztán beugrott: az ikonok... ilyet még nem b@$&#@&, egyszerűen nem jelenik meg egyetlen png kép sem  :( ... Több menetben sikerült rávennem, hogy frissítsen, elméletileg a rendszer most up-to-date, de  továbbra sem látok egyetlen kicsike képet sem... még az ablakok sarkából is eltüntek  :confused:
Ha találkoztatok már ilyennel, vagy van valami ötletetek, ne tartsátok magatokban...

Kösz...

Üdv:A-tika

ui:Ja, maj' elfelejtettem: AMD Athlon 64,NVidia kártya
... és fent van a libpng

#963 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 17:25

sziasztok, tegnap itt örültem hogy milyen jó megy az 1600*1200-as felbontás, driver is fent van, filmet is néztem mert később sikerült az mplayert is fölrakni, tök jól ment minden többször újraindítottam...este lefekvés előtt kikapcsoltam a gépet....ma hazajövök munkából, bekapcsolom a gépet, elmegyek a konyhába valami kajáért visszajövök látom nem indult el a KDE, hm, mondom ennyi baj legyen, beírom startx erre jön ez:

ERROR: API mismatch: the NVIDIA kernel module has the version 1.0-7676 but this X module has the version 1.0-8762. Please make sure the the kernel module and all NVIDIA driver components have the same version.

Csak tudnám hogy eddig akkor hogy ment, és miért indult el többszöri reboot után is? Éjszaka meggondolta magaát? :) nem értem.... kezd már az agyamra menni ez az egész.... mit tudok most csinálni? miért nem működik ha eddig működött?? THX

#964 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 06:52

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 17:25

sziasztok, tegnap itt örültem hogy milyen jó megy az 1600*1200-as felbontás, driver is fent van, filmet is néztem mert később sikerült az mplayert is fölrakni, tök jól ment minden többször újraindítottam...este lefekvés előtt kikapcsoltam a gépet....ma hazajövök munkából, bekapcsolom a gépet, elmegyek a konyhába valami kajáért visszajövök látom nem indult el a KDE, hm, mondom ennyi baj legyen, beírom startx erre jön ez:

ERROR: API mismatch: the NVIDIA kernel module has the version 1.0-7676 but this X module has the version 1.0-8762. Please make sure the the kernel module and all NVIDIA driver components have the same version.

Csak tudnám hogy eddig akkor hogy ment, és miért indult el többszöri reboot után is? Éjszaka meggondolta magaát? :) nem értem.... kezd már az agyamra menni ez az egész.... mit tudok most csinálni? miért nem működik ha eddig működött?? THX

VAlami auto updateshit futott le nalad. Nalam ezert van az ilyesmi izombol kikapcsolva, nem akarok meglepeteseket.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#965 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 07:10

Idézet: mocsi - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 6:52

VAlami auto updateshit futott le nalad. Nalam ezert van az ilyesmi izombol kikapcsolva, nem akarok meglepeteseket.

Az a baj, hogy eléggé láma vagyok a linuxhoz, azt sem tudom szinte mi micsoda...így ha kikapcsolom az autoupdate-et akkor sem fogom tudni mit rakjak föl...de végül is ha belegondolok mindig csak az rakom majd föl amire szükségem van...
Egyébként újraraktam a rendszert mert egyszerűen képtelen voltam unistalálni a drivert...azt mondta nincs ilyen driver...ráadásul csökkentett módben sem indult el...lehet videókártyámat nem szereti...a végén már olyan fázisban járt az egész hogy az X betöltésénél lefagyott.
Eddig úgy telepítettem az nvidia drivert, hogy letöltöttem az nvidia.com-ról majd
telinit3
sh nvdia....ver..run -q
sax2 -m 0=nvidia
teinit 5

De tegnap olvastam egy másik módszert...ez így néz ki:
telepítési forrásnak beállítom download.nvidia.com/novell
majd yast-ból programok telepítése eltávolítása és fölrakom ezeket:
x11-video-nvidia és nvidia-gfx-kmp-"kernel-flavor"
a "kernel-flavor" az instalált kerneltőll függ, ami lehet default/smp/bigsmp

Kíváncsi vagyok így jó lesz-e, próbálta már valaki így?

ui.: eddig nem telepítettem xgl-t vagy mit, csak maradt az ami alapból fönn volt, lehet ez a baj?

Szolti

Szerkesztette: Szolti 2006. 08. 08. 07:19 -kor

#966 Felhasználó inaktív   Forresty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 09:54

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 7:10

Az a baj, hogy eléggé láma vagyok a linuxhoz, azt sem tudom szinte mi micsoda...így ha kikapcsolom az autoupdate-et akkor sem fogom tudni mit rakjak föl...de végül is ha belegondolok mindig csak az rakom majd föl amire szükségem van...
Egyébként újraraktam a rendszert mert egyszerűen képtelen voltam unistalálni a drivert...azt mondta nincs ilyen driver...ráadásul csökkentett módben sem indult el...lehet videókártyámat nem szereti...a végén már olyan fázisban járt az egész hogy az X betöltésénél lefagyott.
Eddig úgy telepítettem az nvidia drivert, hogy letöltöttem az nvidia.com-ról majd
telinit3
sh nvdia....ver..run -q
sax2 -m 0=nvidia
teinit 5

De tegnap olvastam egy másik módszert...ez így néz ki:
telepítési forrásnak beállítom download.nvidia.com/novell
majd yast-ból programok telepítése eltávolítása és fölrakom ezeket:
x11-video-nvidia és nvidia-gfx-kmp-"kernel-flavor"
a "kernel-flavor" az instalált kerneltőll függ, ami lehet default/smp/bigsmp

Kíváncsi vagyok így jó lesz-e, próbálta már valaki így?

ui.: eddig nem telepítettem xgl-t vagy mit, csak maradt az ami alapból fönn volt, lehet ez a baj?

Szolti

Szia!

Ha már úgyis újratetted:
-telepítésnél állítsd be, hogy a kernel forrást is tegye fel -> (ahol beállíthatod, hogy milyen programokat tegyen fel) EZ FONTOS!!!
-töltsd le az nvidia.com-ról a drivert
-jelentkezz ki kde-ből
-menj abba a mappába, ahol a driver van
-sh NVIDIA*
Mikor SuSE-ztam, nekem így minden további nélkül felment.
Amit Neked írt, az az, hogy nincs kernel forrásod és nem tudja elkészíteni a modult.

Az xgl-t meg egyelőre ne erőltesd, úgy látom van emellett elég más gondod is ;)  :p . Amúgy az xgl egy "új felületet" rak a kde-re, ahol rengeteg új effektet használhatsz. A SuSE.com-on ha a keresőbe beírod, hogy xgl, kiad egy linket, ahol pont azt mutatják be nagyon szájbarágósan, hogy SuSE+NVIDIA mellett hogyan kell megcsinálni. Feltettem, de sok hiba volt nálam, úgyhogy le is szedtem. Személy szerint nem ajánlanám, bár nagyon f@szán néz ki.

#967 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 10:48

Idézet: Forresty - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 9:54

Szia!

Ha már úgyis újratetted:
-telepítésnél állítsd be, hogy a kernel forrást is tegye fel -> (ahol beállíthatod, hogy milyen programokat tegyen fel) EZ FONTOS!!!
-töltsd le az nvidia.com-ról a drivert
-jelentkezz ki kde-ből
-menj abba a mappába, ahol a driver van
-sh NVIDIA*
Mikor SuSE-ztam, nekem így minden további nélkül felment.
Amit Neked írt, az az, hogy nincs kernel forrásod és nem tudja elkészíteni a modult.

Az xgl-t meg egyelőre ne erőltesd, úgy látom van emellett elég más gondod is ;)  :p . Amúgy az xgl egy "új felületet" rak a kde-re, ahol rengeteg új effektet használhatsz. A SuSE.com-on ha a keresőbe beírod, hogy xgl, kiad egy linket, ahol pont azt mutatják be nagyon szájbarágósan, hogy SuSE+NVIDIA mellett hogyan kell megcsinálni. Feltettem, de sok hiba volt nálam, úgyhogy le is szedtem. Személy szerint nem ajánlanám, bár nagyon f@szán néz ki.

Szia, köszi a választ, a kernel forrást természetesen fölelepítettem, mikor elösször próbáltam a drivert fölrekni akkor ez volt a hiba...de utánna fölraktam a forrást és a drivert is föl tudtam tenni. Most is ezzel kezdtem, föltelepítettem a suse-t majd fölraktam a forrást és eszembe jutott hogy nincs kedvem még 1x elrontani az egészet ezért írtam ide :)

Az xgl-t akkor valóban nem erőltetem :) thx.

#968 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 12:29

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 11:48

Most is ezzel kezdtem, föltelepítettem a suse-t majd fölraktam a forrást és eszembe jutott hogy nincs kedvem még 1x elrontani az egészet ezért írtam ide :)

A kernelt az automata online-update frissíti.
A kernel-source verziószáma azonos a kernelével? Ha nem, futtasd újra az online update-et.
Még egy fontos dolog: amennyiben telepítés KÖZBEN frissítetted a kernelt, az hibás hardverműködést eredményez. Erre a frissítő fel is hívja a figyelmet - igaz, angolul.  ;)
Ha ez történt, akkor rendszerösszeomlás is bekövetkezhet.

#969 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 13:13

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 12:29

A kernelt az automata online-update frissíti.
A kernel-source verziószáma azonos a kernelével? Ha nem, futtasd újra az online update-et.
Még egy fontos dolog: amennyiben telepítés KÖZBEN frissítetted a kernelt, az hibás hardverműködést eredményez. Erre a frissítő fel is hívja a figyelmet - igaz, angolul.  ;)
Ha ez történt, akkor rendszerösszeomlás is bekövetkezhet.

Van valami abban amit mondasz, mert miután föltelepítettem a kernel source-t volt online update kernel update (na ezt jól megaszondtam :)) tehát lehet ezért állt fejre a rendszer  :think:
Más volt a kernel verzió és a kernel source... hm.. na azt hiszem erre figyelni fogok a továbbiakban, és az online update izét is kikapcsolam.

Csak azt nem értem mi köze a rendszer működéséhez a kernel-source-nek, fölrakom az nvidia drivert az összemelegszik a kernellel, megbeszélik hogyan tovább... :) de ehhez mi köze a source-nak?
Tényleg még 1 béna kérdés, online kernel update mit csinál pontosan? Csak hozzáír az eredeti kernelhez? Nem kell ez után újra telepíteni plaz nvidia drivert? Vagy a kernelt fordítani vagy mit tom én? Mert azért mégis csak a kernelbe piszkál....

Telepítés közben frissítettem a kernelt?  :think:  ezt nem értem, hogyan lehet teleíteni és frissíteni is egyidőben ? :) sry ha hülyeséget kérdezek

Szerkesztette: Szolti 2006. 08. 08. 13:16 -kor

#970 Felhasználó inaktív   Forresty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 14:31

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 13:13

Van valami abban amit mondasz, mert miután föltelepítettem a kernel source-t volt online update kernel update (na ezt jól megaszondtam :)) tehát lehet ezért állt fejre a rendszer  :think:
Más volt a kernel verzió és a kernel source... hm.. na azt hiszem erre figyelni fogok a továbbiakban, és az online update izét is kikapcsolam.

Csak azt nem értem mi köze a rendszer működéséhez a kernel-source-nek, fölrakom az nvidia drivert az összemelegszik a kernellel, megbeszélik hogyan tovább... :) de ehhez mi köze a source-nak?
Tényleg még 1 béna kérdés, online kernel update mit csinál pontosan? Csak hozzáír az eredeti kernelhez? Nem kell ez után újra telepíteni plaz nvidia drivert? Vagy a kernelt fordítani vagy mit tom én? Mert azért mégis csak a kernelbe piszkál....

Telepítés közben frissítettem a kernelt?  :think:  ezt nem értem, hogyan lehet teleíteni és frissíteni is egyidőben ? :) sry ha hülyeséget kérdezek

A kernel és az nvidia driver nem "melegszenek" :)  csak úgy maguk össze, a kernel-source "melegíti" :D össze őket.
Én úgy képzelem, hogy a kernel-source tartalmaz egy csomó infót, ami ahhoz kell, hogy a kernel és a driver "összemelegedjenek".
A kernelhez a kernel-source segítségével fordít egy modult, ha jól tudom.
Namármost a ha a source verziószáma és a kernel száma eltér, akkor már nem az adott kernelhez tartalmaz infót.
A kernel update-ról gőzöm sincs (talán lecseréli az egész kernel egy frissebbre?->ekkor eltérhet a source és a kernel verzószáma), de szerintem eleinte elég, amit adnak hozzá alapból, az általában stabil és tartalmaz sok drivert, tehát nem kell vele sokat vesződni vele.
Később meg úgyis majd fordítassz magadnak, ha belejössz.

#971 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 14:54

Idézet: Forresty - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 14:31

A kernel és az nvidia driver nem "melegszenek" :)  csak úgy maguk össze, a kernel-source "melegíti" :D össze őket.
Én úgy képzelem, hogy a kernel-source tartalmaz egy csomó infót, ami ahhoz kell, hogy a kernel és a driver "összemelegedjenek".
A kernelhez a kernel-source segítségével fordít egy modult, ha jól tudom.
Namármost a ha a source verziószáma és a kernel száma eltér, akkor már nem az adott kernelhez tartalmaz infót.
A kernel update-ról gőzöm sincs (talán lecseréli az egész kernel egy frissebbre?->ekkor eltérhet a source és a kernel verzószáma), de szerintem eleinte elég, amit adnak hozzá alapból, az általában stabil és tartalmaz sok drivert, tehát nem kell vele sokat vesződni vele.
Később meg úgyis majd fordítassz magadnak, ha belejössz.

Jól hangzik amit a kernel és a kernel source között lévő kapcsolatról mondasz, valami ilyesmi lehet...az a baj én teljesen másképpen gondolkozom, nem igazán sikerült még átszellemülni erre a linux világra, és neheziti is egy kicsit az egészet az hogy ilyen hülyeségekbe futok bele... Nos, pl én úgy képzeltem el a kernel source szerepét mint egy pl x.zip-et azaz, letöltöm a forrást, ezt kicsomagolom, fordítom, make-elem stb stb, tehát felépül belőle valami (adott esetben a kernel) ami majd szépen megmondja a hardware-nek mit csináljon azok alapján amit szoftware mond neki. Tehát valahogy úgy képzeltem ezt az egészet mint a windows alatt egy zip fájlt, kitömörítem, ebből felinstallálom a programot, majd futtatom, de ezek után már soha nincs szükségem többé a zip-re...

Akkor ezek szerint egyáltalán ne is használjam az autoupdate-et? Ha nem frissítek tele lesz a gépem biztonsági résekkell..... :)

Ajaj, lesz még bajom ezzel a recccerel  :Đ

#972 Felhasználó inaktív   Forresty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 15:14

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 14:54

Jól hangzik amit a kernel és a kernel source között lévő kapcsolatról mondasz, valami ilyesmi lehet...az a baj én teljesen másképpen gondolkozom, nem igazán sikerült még átszellemülni erre a linux világra, és neheziti is egy kicsit az egészet az hogy ilyen hülyeségekbe futok bele... Nos, pl én úgy képzeltem el a kernel source szerepét mint egy pl x.zip-et azaz, letöltöm a forrást, ezt kicsomagolom, fordítom, make-elem stb stb, tehát felépül belőle valami (adott esetben a kernel) ami majd szépen megmondja a hardware-nek mit csináljon azok alapján amit szoftware mond neki. Tehát valahogy úgy képzeltem ezt az egészet mint a windows alatt egy zip fájlt, kitömörítem, ebből felinstallálom a programot, majd futtatom, de ezek után már soha nincs szükségem többé a zip-re...

Akkor ezek szerint egyáltalán ne is használjam az autoupdate-et? Ha nem frissítek tele lesz a gépem biztonsági résekkell..... :)

Ajaj, lesz még bajom ezzel a recccerel  :Đ

Szerintem mindenkinek nehéz átszellemülnie, aki előtte windowst használt, de meg lehet csinálni. ;)
A Te zip-es analógiádnál maradva akkor inkább úgy kellene a source-t felfogni, mint sok kis zip-et, és minden egyes modulhoz más zip kell, amiből felépül valami, de az lenne a legszerencsésebb, ha kilépnél a windowsos felfogásból (tudom, hogy nehéz) és "előítéletek" nélkül szemlélnéd a Linuxot (mintha nem tudnál semmit a gépről).

A frissítéses felfogásod is elég windowsos. :D
Ott valóban az az első, hogy az update-et nyomod, hogy "betapasszad" a biztonsági réseket.
Ahogy olvasgattam, Linux esetén ilyen gondok nagyon nincsenek, tehát a frissítések nagy része nem biztonsági frissítés. Ezen ne izgulj sokat, frissítés nélkül is megfelelően biztonságos.
Amúgy nagyban növeli a biztonságot, ha nem "root"-ként használod a gépet.
Természetesen csak miután beállítottál mindent, mert addig úgyis root kell, hogy legyél, különben nem nagyon tudsz állítgatni.

#973 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 15:30

Idézet: Forresty - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 15:14

Szerintem mindenkinek nehéz átszellemülnie, aki előtte windowst használt, de meg lehet csinálni. ;)
A Te zip-es analógiádnál maradva akkor inkább úgy kellene a source-t felfogni, mint sok kis zip-et, és minden egyes modulhoz más zip kell, amiből felépül valami, de az lenne a legszerencsésebb, ha kilépnél a windowsos felfogásból (tudom, hogy nehéz) és "előítéletek" nélkül szemlélnéd a Linuxot (mintha nem tudnál semmit a gépről).

A frissítéses felfogásod is elég windowsos. :D
Ott valóban az az első, hogy az update-et nyomod, hogy "betapasszad" a biztonsági réseket.
Ahogy olvasgattam, Linux esetén ilyen gondok nagyon nincsenek, tehát a frissítések nagy része nem biztonsági frissítés. Ezen ne izgulj sokat, frissítés nélkül is megfelelően biztonságos.
Amúgy nagyban növeli a biztonságot, ha nem "root"-ként használod a gépet.
Természetesen csak miután beállítottál mindent, mert addig úgyis root kell, hogy legyél, különben nem nagyon tudsz állítgatni.

A root-os dologgal tisztában vagyok, jó pár helyen olvastam/hallotam már :)
Valóban nehéz átszellemülni és előitéletek nélkül nekifogni... ég és föld a 2 rendszer, számomra jelenleg a windows az amit értek és tudok rendesen használni, ezért fura 1-2 dolog linux alatt. Pl hülyeség, de nekem az is szúrja a szemem hogy itt linux alatt a gyökér könytár 10-12 rendszer könytárból áll és ha kis mezei felhasználóval lépek be akkor csak a home és a temp (bocsánat tmp) könyvtárat tudom írni, miközben winxp alatt  ennél jóval kevesebb könyvtár van, a rendszer részei benne vanak a win könyvtárban és kész :) természetesen rendszergazda jogosultságú userel használom és mindenhová tudok írni, mégis lassan 2 éve megy tökéletesen és nem fordult még olyan elő velem hogy esti kikapcsolás után regel nem indult (kopp-kopp)  :)
Na, de nem akarok itt ebből problémát csinálni, egyik ilyen másik olyan...próbálom megtanulni, megszokni ezt is. Köszi mindenkinek a segítséget, tudom nem egyszerű kérdésekkel jöttem eddig :) és elképzelhető hogy ezek után is lesz pár  :lama:  kérdésem. A legjobbakat.

#974 Felhasználó inaktív   Forresty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 15:40

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 15:30

A legjobbakat.

Köszi!
Neked is!

#975 Felhasználó inaktív   vasalarcos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 10:49

hogy lehet linuxban bemountolni az usb drive-ot, ha a parancssor le van tiltva!!!!?????????
:confused:  :(

#976 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 11:15

Idézet: vasalarcos - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 10:49

hogy lehet linuxban bemountolni az usb drive-ot, ha a parancssor le van tiltva!!!!?????????
:confused:  :(

Ez nem segít a problémádon, de nekem alapból felmountolja. Hogyan lehet letiltani a parancssort  :think:

#977 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:23

Szolti:
1. Az online update-et NE kapcsold ki.
2. Új kernel telepítése után (ami frissíti a kernel-source-ot is, amennyiben fel van telepítve a gépedre) az nvidia drivert újra kell telepíteni. Ez egyébként olvasható abban a dokumentumban, amit az előző oldalon belinkeltem.

Alapvetően neked az lehet a furcsa, hogy windows-ban egy adott verzióban nincs változás a rendszermagban (=kernel). Windows-os kernel-update-re példa: amikor win98-at frissítesz win98SE-re.
Az újabb kernelt általában ajánlott telepíteni, tehát ha az online update felkínálja, fogadd el.

vasalarcos:
kérdéseddel kapcsolatban Szolti értetlenkedéséhez csatlakozom. Mi az, hogy a parancssor le van tiltva?
(Szent Isten, mi történt?!)

#978 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 13:02

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 12:23

Szolti:
1. Az online update-et NE kapcsold ki.
2. Új kernel telepítése után (ami frissíti a kernel-source-ot is, amennyiben fel van telepítve a gépedre) az nvidia drivert újra kell telepíteni. Ez egyébként olvasható abban a dokumentumban, amit az előző oldalon belinkeltem.

Alapvetően neked az lehet a furcsa, hogy windows-ban egy adott verzióban nincs változás a rendszermagban (=kernel). Windows-os kernel-update-re példa: amikor win98-at frissítesz win98SE-re.
Az újabb kernelt általában ajánlott telepíteni, tehát ha az online update felkínálja, fogadd el.

vasalarcos:
kérdéseddel kapcsolatban Szolti értetlenkedéséhez csatlakozom. Mi az, hogy a parancssor le van tiltva?
(Szent Isten, mi történt?!)

Akkor ha jól értem, ha lemegy egy online update ami frissíti a kernel source-t is akkor utánna elképzelhető hogy olyan probléma lesz a rendszerrel mint nekem volt korábban? Tehát minden kernel update után ismét
sh NVDIA.....reun -q
sax2........ stb?

Ok, THX

Szerkesztette: Szolti 2006. 08. 09. 13:05 -kor

#979 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 13:35

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 14:02

Akkor ha jól értem, ha lemegy egy online update ami frissíti a kernel source-t is akkor utánna elképzelhető hogy olyan probléma lesz a rendszerrel mint nekem volt korábban? Tehát minden kernel update után ismét
sh NVDIA.....reun -q
sax2........ stb?

Ok, THX

Amennyiben nem az online update-et használtad az nvidia driver telepítéséhez, akkor bizony újra kell telepíteni.
Hogy teljesen hiteles választ adjak, ahhoz kellene egy nvidia kártya.  ;)

#980 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 14:57

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:35

Amennyiben nem az online update-et használtad az nvidia driver telepítéséhez, akkor bizony újra kell telepíteni.
Hogy teljesen hiteles választ adjak, ahhoz kellene egy nvidia kártya.  ;)

:Đ  ok étem

(nem az online update-el rakom föl, mert amikor azzal próbáltam nem sikerült)

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.