Idézet: Szolti - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 15:25
- amaroK: minden szám kezdéseker leveszi a hangerőt némára, 5.1-es rendszernél nem szólnak a hátsó hangfalak
- Xmms: hasonlóan amaroK-hoz itt sem szólnak a hátsó hangfalak, nem tudok a playlistba betölteni egy egész könyvátrat, tehát pl van egy mp3 könyvtáram amiben van 10-15 szám, akkor ebből megnyitáskor maximum 1-et rak be a playlistba...
Ez a hátsó hangszóró nem szólós probléma azért érdekes mert ha pl azért nem szolna mert valahol csak streo-ra van állítva...de nem így van, bár lehetnem vettem valamit észre, de van egy dekóderem a hangfal és a hagkártya között szóval ha stereo jel jön ki akkor is zólnia kellene a hátsóknak is...
Audigy2 ZS hangkártya/Creativ DDTS 100 decoder/Altec Lansing ADA995 hangfal
Azt olvastam hogy föl kel telepíteni az mplayert az magával húz minden olyan cucott ami után Ok lesz az mpr lejátszás Suse alatt...de amikor telepíteni akarom akkor függőségi probléma van:
#### YaST2 conflicts list - generated 2006-08-06 16:18:57 ####
libdirectfb-0.9.so.22()(64bit) nem el�het?
Ig�yli:
MPlayer ig�yli a k�etkez?t: libdirectfb-0.9.so.22()(64bit)
Probl�a felold�a:
( ) Mind a(z) 2 probl�� csomag elt�ol��a
Ne telep�se a k�etkez?t: MPlayer
Ne telep�se a k�etkez?t: mplayerplug-in
( ) Az tk�� figyelmen k�l hagy�a � rendszer-inkonzisztencia kock�tat�a
MPlayer 1.0pre8-5 tk��
Ig�yli:
mplayerplug-in ig�yli a k�etkez?t: MPlayer
mplayerplug-in ig�yli a k�etkez?t: MPlayer
Feloldatlan el?felt�elek:
MPlayer ig�yli a k�etkez?t: libdirectfb-0.9.so.22()(64bit)
Probl�a felold�a:
( ) Ne telep�se a k�etkez?t: MPlayer
( ) Az eml�ett csomag elt�ol��a
Ne telep�se a k�etkez?t: mplayerplug-in
( ) Az tk�� figyelmen k�l hagy�a � rendszer-inkonzisztencia kock�tat�a
#### YaST2 conflicts list END ###
Ezek alapján nem igazán értem mit kelelne tenni, azt mondja: probléma feloldása egyik lehetőség, mind a két csomag eltávolítása, na ennek mi értelme? Éppen ezt akarom telepíteni...ezzel jól meg van oldva a probléma...
Másik lehetőség: az ütközés figyelmen kívül hagyása stb...ez is szép egy dolog...szóval az a két lehetőség van hogy vagy nem telepítem vagy telepítem de összeborul a rendszer...
Gondoltam rákeresek erre a bdirectfb-re meg is találtam, de ez is fölhozott egy rakás függőségei problémát...és természetesen hasonló "okos" ötleteket adott a hiba elhárítására.
Kérdés tehát hogyan telepítsem az mplayert?

Hogy írjak valami jót is

http://en.opensuse.org/Optimal_Use_of_MS_T...Desktop_on_SuSE
Nos, remélem tudtok segíteni, előre is köszi.
Szolti
Hm, nem tom hogyan de most ismét megpróbáltam is simán fel tudtam telepíteni..szóval ez megoldódott

Szerkesztette: Szolti 2006. 08. 06. 19:47 -kor