HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 17:43

Sziasztok.

Van rá esély, hogy notiba lévő Intel PRO Wireless 2200BG tip wlan kártyát életre keltsek suse 10.1 alatt? Szerintetek? Driver már van de ez az első próbálkozásom linuxos próbálkozásom...
Mit kezdjek a .tgz állománnnyyyal. ÁÁÁÁÁ Köszz a segítséget.

Udv:

#982 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 18:07

Idézet: csabors - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 18:43

Sziasztok.

Van rá esély, hogy notiba lévő Intel PRO Wireless 2200BG tip wlan kártyát életre keltsek suse 10.1 alatt? Szerintetek? Driver már van de ez az első próbálkozásom linuxos próbálkozásom...
Mit kezdjek a .tgz állománnnyyyal. ÁÁÁÁÁ Köszz a segítséget.

Udv:

Milyen driver? Minek?
Nekem is ilyen wlan kártyám van a laptopban. (igaz, azon 10.0-ás süsü van, de nem hiszem, hogy alapvető különbség lenne)

Működik az rendesen.
Van valami hibaüzenet? Valami részletet ha elárulnál, talán még valaki segíteni is tudna.  ;)

#983 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 20:57

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 19:07

Milyen driver? Minek?
Nekem is ilyen wlan kártyám van a laptopban. (igaz, azon 10.0-ás süsü van, de nem hiszem, hogy alapvető különbség lenne)

Működik az rendesen.
Van valami hibaüzenet? Valami részletet ha elárulnál, talán még valaki segíteni is tudna.  ;)

Ok. jó a drive. Beállítom a kártyát a YaST/Hálózati kártya/Felhasználó által vezérelt/PROwireless 2200BG-szerkesztés-/Statikus cím=ip:192.168.1.101; Álh maszk 255.255.255.0; alapértelmezett átjáró 192.168.1.1/ Müködési mód=vezérelt; ssid; wpapsk; / hálózati beállíások mentése.
Megnyitom a KNetworkManagert kiírja, hogy új hálózati kártya, majd rögtön szétkapcsol.
Nincs semmi hibaüzi tulajdonképpen...

Üdv:

#984 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 21:46

Idézet: csabors - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 21:57

Ok. jó a drive. Beállítom a kártyát a YaST/Hálózati kártya/Felhasználó által vezérelt/PROwireless 2200BG-szerkesztés-/Statikus cím=ip:192.168.1.101; Álh maszk 255.255.255.0; alapértelmezett átjáró 192.168.1.1/ Müködési mód=vezérelt; ssid; wpapsk; / hálózati beállíások mentése.
Megnyitom a KNetworkManagert kiírja, hogy új hálózati kártya, majd rögtön szétkapcsol.
Nincs semmi hibaüzi tulajdonképpen...

Üdv:

Csak tipp:
eszembe jutott, hogy a laptopot a "normál" hálózati kártyán keresztül frissítettem telepítés után.
Ekkor egy parancsfájlt letöltött az online update a wlan kártyához, ami ezután működött.
Azért nem volt akkor ez probléma, mert itthon nincs wireless kapcsolat, tehát a wlan kártya esetleges működésképtelensége nem derülhetett ki. Másnap kipróbáltam egy hotspot-nál, kifogástalan volt.
Más: a 10.1 network manager-re többen panaszkodtak. Ehelyett ajánlják a "hagyományos" beállítás választását a hálókártya modulban. (Az alsó opció.)
Igaz, hogy nem ez az alapértelmezett, de ez a probléma a zen csomagkezelőre is elmondható. Kifogástalanul működik a yast, a smart, az apt, csak az alapértelmezett nem.

Hangosan gondolkodva: dugd rá a gép hagyományos hálókártyáját egy szabad kábelre, azon keresztül csatlakozz a netre - hátha talál magának a 10.0-hoz hasonlóan egy kiegészítő parancsfájlt, vagy valamit.
Ha ez megvan, a profilválasztóval válthatsz a kétfajta netkapcsolati mód között.
Továbbá próbáld ki a hálókártya beállítása modulban a másik lehetőséget.

Ha sikerült, és működik, akkor is várjuk válaszodat!

#985 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 21:54

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 22:46

Ha sikerült, és működik, akkor is várjuk válaszodat!

Brrrrrrr.... Igyekszem :rolleyes:Üdv, es köszönet.

#986 Felhasználó inaktív   vasalarcos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 10. 10:32

koliban vagyok és csak a vendéggel lehet bejelentkezni, és annak a parancssor le van tiltva, legalábbis amikor elindítom fél másodperc mulva kikapcsol

#987 Felhasználó inaktív   vasalarcos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 10:34

koliban vagyok és csak a vendéggel lehet bejelentkezni, és annak a parancssor le van tiltva, legalábbis amikor elindítom fél másodperc mulva kikapcsol
:confused:  :(

#988 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 15:52

Sziasztok!

Volt már fent nekem hetes, nyolcegyes, kilenchármas. Nagyon vágyom a tizesre, de elrettentő a honlap $50/év ára.  :mad:  :reklamacio:
Itthon milyen fizetős/nem fizetős elérhetőség van? Biztos le volt már itt írva, de nincs időm végignyálazni a totyikot (de lehet, hogy csak lusta vagyok rá).  :D
Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.

#989 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 17:55

Idézet: biriBUM - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 16:52

Sziasztok!

Volt már fent nekem hetes, nyolcegyes, kilenchármas. Nagyon vágyom a tizesre, de elrettentő a honlap $50/év ára.  :mad:  :reklamacio:
Itthon milyen fizetős/nem fizetős elérhetőség van? Biztos le volt már itt írva, de nincs időm végignyálazni a totyikot (de lehet, hogy csak lusta vagyok rá).  :D

A 3 éves "előfizetés" EU-s ára egy gépre 116 euro. Ez átszámolva olcsóbb, mint egy OEM XP Pro. Ha sokallod, akkor el kell gondolkozni más megoldáson, ott van pl az OpenSuSE, hogy messzebb ne menjünk :)
-ZsOlTi-

#990 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 18:00

Sziasztok.
Telepíteni szeretném a Macromedia flash playert ( meg majd később remélem sok mást). A telepítő ott csücsül az asztalon tar.gz formátumban. Hogyan kell telepíteni? "Hangosan gondolkodva" mi a ............. csináljak vele? A szofver telepítés/eltávolítást megtaláltam de utána....?  :mad: KDE felületet használom szeretnék esetlegesen áttérni "talpasra" (Gnome). Hogyan kell?

Üdv.

Szerkesztette: csabors 2006. 08. 10. 18:07 -kor

#991 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 20:55

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 18:55

A 3 éves "előfizetés" EU-s ára egy gépre 116 euro. Ez átszámolva olcsóbb, mint egy OEM XP Pro. Ha sokallod, akkor el kell gondolkozni más megoldáson, ott van pl az OpenSuSE, hogy messzebb ne menjünk :)

Igazából nem sokallom ;)
Mi az openSUSE hátránya, azontúl persze, hogy kevesebb csomagot tartalmaz?

Szerkesztette: biriBUM 2006. 08. 10. 21:01 -kor

#992 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 21:51

Idézet: biriBUM - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 21:55

Igazából nem sokallom ;)
Mi az openSUSE hátránya, azontúl persze, hogy kevesebb csomagot tartalmaz?

Szerintem az egyetlen hátrány, ha annak lehet nevezni otthoni felhasználásnál, hogy nincs hozzá hivatalos support. Nem vagyok SuSE-és, így a pontos különbségeket nem ismerem, de meg merem kockáztatni, hogy egyébként minden ami a SuSE-ban van, az elérhető az OpenSuSE-hez is. Egy próbával biztos nem vesztesz semmit  :up:, ha bejön, akkor van egy jó rendszered, ha nem, akkor még mindig választhatsz bármi mást (pl Ubuntu :D), vagy megveheted a dobozost.
-ZsOlTi-

#993 Felhasználó inaktív   Forresty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 08:58

Idézet: csabors - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 18:00

Sziasztok.
Telepíteni szeretném a Macromedia flash playert ( meg majd később remélem sok mást). A telepítő ott csücsül az asztalon tar.gz formátumban. Hogyan kell telepíteni? "Hangosan gondolkodva" mi a ............. csináljak vele? A szofver telepítés/eltávolítást megtaláltam de utána....?  :mad: KDE felületet használom szeretnék esetlegesen áttérni "talpasra" (Gnome). Hogyan kell?

Üdv

Szia!

Hát telepíteni nem tudom, hogy hogyan kell yasttal(nem SuSE-t használok), de annyit jó tudni, hogy 64 bites flash legjobb tudomásom szerint egyelőre nincs, szal' ha ilyen a cuccod, akkor nem fog menni (de ezt ki is írja a progi). Amúgy ha ez nem áll fent, akkor ha a tar.gz-t kibontod, szvsz van benne readme, ahol f@szán le van írva, hogy mit kell vele tenni.
Ha Gnome-ot akarsz, akkor először is telepíteni kell. Ha ez megvan, akkor konzolba beírod: xwmconfig.
Itt ki tudod választani, hogy melyik ablakkezelőt akarod használni.

Üdv.: Forr

#994 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 12:22

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 22:51

Szerintem az egyetlen hátrány, ha annak lehet nevezni otthoni felhasználásnál, hogy nincs hozzá hivatalos support. Nem vagyok SuSE-és, így a pontos különbségeket nem ismerem, de meg merem kockáztatni, hogy egyébként minden ami a SuSE-ban van, az elérhető az OpenSuSE-hez is. Egy próbával biztos nem vesztesz semmit  :up:, ha bejön, akkor van egy jó rendszered, ha nem, akkor még mindig választhatsz bármi mást (pl Ubuntu :D), vagy megveheted a dobozost.

Kösz, igazából mindkettő (az Ubuntu is) szimpatikus. A SuSe-ban a Yast nagyon tuti. Amúgy eléggé KDE-párti vagyok, de az előző Kubuntu nem jött be nagyon.  Talán az új?

#995 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 12:59

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 22:51

Szerintem az egyetlen hátrány,.....

A sled (meg a sles) nem otthoni, hanem vállalati környezetre készült olyan funkciókkal, ami otthoni felhasználásnál felesleges.
Az opensüsü-höz is lehet vásárolni támogatást - ez a dobozos verzió megvásárlásával automatikus.
(Magánvélemény: de minek?)

#996 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 16:05

Csakhogy nem akar legyünni a dövödö :mad:

#997 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 16:32

Idézet: biriBUM - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 17:05

Csakhogy nem akar legyünni a dövödö :mad:

Ha gondolod, tudok segíteni. Nekem van dobozos fű-zöld 10.0-ás és sóska-zöld 10.1-es is :)

Üdv,
zef

#998 Felhasználó inaktív   a-tika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 19:57

Sziasztok!

Újra feldobom a kérdést, hátha...
64 biten próbálkoztam áttérni SuSE 10.1-re 10.0-ról, ám a libpng nem akar szuperálni...
Hiába használom az alapot, a frissítést, töltöm le a legújabbat, nem jelennek meg a png képek, az .xsession.errors pedig tele van a következő üzenetekkel:
"libpng error: Invalid image width"
Lásd: Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
most visszaléptem a 10-esbeli libpng-re, ez jó, de ugye nem ez az igazi megoldás, főleg, mert szeretném az xgl/compizt használni...

Mindenki másnak megy a 64 bites 10.1  ?  :(

Üdv: A-tika

#999 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 20:12

Idézet: zef - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 17:32

Ha gondolod, tudok segíteni. Nekem van dobozos fű-zöld 10.0-ás és sóska-zöld 10.1-es is :)

Üdv,
zef

:respect: Mi módon menne a dolog?

#1000 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 23:34

Idézet: a-tika - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 20:57

most visszaléptem a 10-esbeli libpng-re, ez jó, de ugye nem ez az igazi megoldás, főleg, mert szeretném az xgl/compizt használni...

http://en.opensuse.org/Using_Xgl_on_older_...s_of_SUSE_Linux

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.