HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 19. 13:39

Opensuse oldala is lebénult . :)
"Légy szerény mint én..."

#1342 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 12:38

Felraktam a 11-est, KDE4-el, de van egy két dolog, ami kapásból idegesít:

1. a notimra csatlakoztatott monitor képtelen 1680x1050-es felbontásban indulni, akármit csinálok. A 10.3-al is szívtam mire beállítottam, de ezt képtelen vagyok.  :mad:

2. a 10.3ban a terminálból kapásból lehetett nyitni egy root terminált. Most nem találom sehol ezt.  :mad:

3. a 10.3ban a csatlakoztatott USB-s pendrive-ra jobb klikkre kiadta az eltávolítás lehetőségét. Itt most nincs ilyen.  :mad:

Tovább még nem jutottam, mert amig ezek nincsenek megoldva nem tudom használni.

UI: közben rájöttem, hogy a rootba tudok átlépni "su"-val, onnan meg "umount", akkor is kényelmesebb volt a régi

Szerkesztette: BoGyesz 2008. 06. 20. 12:53 -kor

#1343 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 20. 13:03

Idézet

Újabb népszerű Linux-disztribúció újult meg, az Ubuntu és a Fedora után megéjött az openSUSE legfrissebb, 11.0 verziója is, a szokásos újdonságok mellett néhány disztribúció-specifikus fejlesztéssel.

Megjelent a Novell közösségi Linux-disztribúciójának legújabb verziója

#1344 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 14:34

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 10:50

Nem, csak azt mondtam, hogy a linux disztribúciókat készítő vállalatoknak, sokkal nagyobb mozgás terük van mint az MS-nek bizonyos tekintetbe. Ugyanis ha az MS azt mondta volna, a legújabb OS debütálásakor, hogy ő beleteszi az IE 8 betat, aztán majd ha kész lesz, akkor win updaten megkapjátok a 8.0 véglegest, akkor abból mekkora felháborodás lehetett volna nem? Ezzel szemben, a linux disztribúciókat készítők, bátran betesznek betakat,  ami ugye webböngésző esetén azt is jelenti, hogy az OS egy szerves részeként jelenik meg, és magát az adott verziószámú OS-t késznek tekintik. Nem tudom így érthető e már.

vo: hyper-v

#1345 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 06. 20. 23:55

http://en.opensuse.org/NVIDIA

Azt mondja meg valaki léci, hogyha a Geforce 4 MX 440-hez a fenti linken az 1 klikes módszerrel megtalálja a drivert leszedi és felteszi, akkor utána ,miért száll el a grafikus felület , úgy hogy csak karakteresen lehet beloginolni?

#1346 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 09:52

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 0:55

http://en.opensuse.org/NVIDIA

Azt mondja meg valaki léci, hogyha a Geforce 4 MX 440-hez a fenti linken az 1 klikes módszerrel megtalálja a drivert leszedi és felteszi, akkor utána ,miért száll el a grafikus felület , úgy hogy csak karakteresen lehet beloginolni?

Ez most komoly?

Az általad belinkelt oldalt el kéne olvasni. Neked is.  :)
Te belinkelted, én elolvastam.

Linkeljem ide, és akkor elolvasod?  :)

#1347 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 10:15

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 10:52

Ez most komoly?

Az általad belinkelt oldalt el kéne olvasni. Neked is.  :)
Te belinkelted, én elolvastam.

Linkeljem ide, és akkor elolvasod?  :)

Itt nem kellene a linuxforumon meghonosodott stílust folytatnod... vagy ha nem tudsz beilleszkedni, akkor esetleg maradhatsz ott is.

#1348 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 14:15

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 11:15

Itt nem kellene a linuxforumon meghonosodott stílust folytatnod... vagy ha nem tudsz beilleszkedni, akkor esetleg maradhatsz ott is.

Na figyelj egy kicsit.
Nem kéne megsértődni, ha te vagy a figyelmetlen.

1. Belinkeltél egy oldalt.
2. Ezen az oldalon ez olvasható: (segítek: közvetlenül az "1-click install" nyomógomb alatt)
"There is still a chance that SaX2 will not detect the newly installed X-server. To rectify this, as root, type sax2 -r into a terminal window, and SaX will redetect the NVIDIA chipset and allow you to set up your desired resolution. To do this go to: Computer > More Applications > System > X Term program. Then type sudo -i at the prompt, type in your root password, and then type sax2 -r. This should automatically run the SAX2 program and detect the NVIDIA card. "
3. Ezek után megkérdezed, ami itt le van írva.

Milyen beilleszkedésről beszélsz? Próbálj inkább te beilleszkedni az olvasni tudók csoportjába, ne pedig személyeskedéssel reagálni, ha véletlenül épp te vagy a hunyó.
Ezek után ebből a témából kiszállok, mert nem vagyok hajlandó partner lenni egy olyan vitában, ahol az egyik fél csak írni tud, olvasni meg nem is hajlandó.

Uff, én beszéltem.  :)

#1349 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 18:29

KépKép

Mint látható 3D ON, de ha ON az asztali effektek is, akkor eltünnek az alkalmazások keretei. Ez mitől lehet?

#1350 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 01:16

Úgy látszik megoldhatatlan probléma a második monitor helyes beállítása, legalábbis én nem találtam rá megoldást.  :mad: Majd megnézem pár hét múlva, hátha lesz vmi javítás, mert így használhatatlan az egész.

#1351 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 22. 07:03

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 15:15

Na figyelj egy kicsit.
...
Uff, én beszéltem.  :)

Ami azt illeti, részedről is felesleges volt olyan stílusban reagálni, ahogy tetted.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1352 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 09:06

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 18:29

KépKép

Mint látható 3D ON, de ha ON az asztali effektek is, akkor eltünnek az alkalmazások keretei. Ez mitől lehet?

Nálam ugyanezt csinálja Slack alól, ha be akarom tölteni a compizt.. Jó lenne, ha valaki tudná, mi a megoldás :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1353 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 11:43

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 10:06

Nálam ugyanezt csinálja Slack alól, ha be akarom tölteni a compizt.. Jó lenne, ha valaki tudná, mi a megoldás :)

Örülnék neki én is ha valaki megmondaná, hogy miért ilyen ez nálunk.

Előbb KDE 4 alatt néztem, és azt gondoltam, hogy csak az alatt, aztán láttam, hogy KDE 3.5 alatt is ezt csinálja, Gnome alatt még nem néztem meg ebben a verzióban, de gyanítható, hogy ugyanezt műveli.

KDE 4.0 alatt a Földgömböt neked megjeleníti?

#1354 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 11:48

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 11:43

Örülnék neki én is ha valaki megmondaná, hogy miért ilyen ez nálunk.

Előbb KDE 4 alatt néztem, és azt gondoltam, hogy csak az alatt, aztán láttam, hogy KDE 3.5 alatt is ezt csinálja, Gnome alatt még nem néztem meg ebben a verzióban, de gyanítható, hogy ugyanezt műveli.

KDE 4.0 alatt a Földgömböt neked megjeleníti?

Egyelőre még csak 3.5-ös KDE-m van, úgyhogy nem tudom :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1355 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 06:08

Hogyan lehet beállítani OpenSUSE Linux 11 esetében, hogy a 170C5-t ne 75, hanem 60Hz-en hajtsa?

Egy megoldást tudok régebbről erre, hogy hagyományos default TFT-t állít be neki 60Hz-en az ember, de ha már felismerte a monitort... :)

#1356 Felhasználó inaktív   NYCBoy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 23. 07:55

Hi! Mi változhatott a 10.3 és a 11.0 között az xorg.conf "értelmezésében" ? 10.3 alatt szépen be tudtam állítani a duál monitort, de 11.0-val az istenért nem akarja a jót! Nem jelenik meg a natív 1440x900 felbontás, és ha alacsonyabb felbontással sikerül is beállítanom, miután átvittem az egeret a TV-re, nem tudom visszahozni az LCD monitorra! Please Help!
Mindenhol jó, de mindig elzavarnak...

#1357 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 12:46

Mit kell tennem 10.3-as openSuseval, hogy egy dvd-filmet meg lehessen nézni?
A totem görcsöl ugyanúgy, mint Ubuntu alatt, de ott volt más lejátszó a rendszerben.
Ez feldobja a hibaüzit, hogy telepítsek ezt-azt, aminek nagy része telepítve van, egy része meg nem szerepel a telepíthető dolgok között.
Ha a dvd-n belekattintok egy VOB-ba, akkor már csak egyvalamit hiányol, és a weblap megnyílik, hogy keresgéljek.
A telepítő dvd-n nem találok megoldásnak látszó dolgot.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1358 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 13:12

Susut ugyan nem ismerem, de egy vlc/videolan felpakolasa nem orvosolja a gondot? En windows alol is azzal nezek dvdt :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1359 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 19:04

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 13:46

Mit kell tennem 10.3-as openSuseval, hogy egy dvd-filmet meg lehessen nézni?
A totem görcsöl ugyanúgy, mint Ubuntu alatt, de ott volt más lejátszó a rendszerben.
Ez feldobja a hibaüzit, hogy telepítsek ezt-azt, aminek nagy része telepítve van, egy része meg nem szerepel a telepíthető dolgok között.
Ha a dvd-n belekattintok egy VOB-ba, akkor már csak egyvalamit hiányol, és a weblap megnyílik, hogy keresgéljek.
A telepítő dvd-n nem találok megoldásnak látszó dolgot.

A telepítési forrásokhoz add hozzá a packman-t meg a vlc-t.
Jelöld ki telepítésre az mplayert, dvdcss-t, libxine1-et. (meg a w32codec-all csomagot. Ez majd kell pl. a wma-hoz, wmv-hez)
A telepítődvd-n ilyeneket ne keresgélj, licencjogi okok miatt ezek nem lehetnek rajta.

Csak megjegyzem: a 11.0 telepítője feldobja majdnem az összes külső repót, és a multimédiás problémák jelentősen csökkennek.
Próbáld ki, szerintem nagyon jól sikerült verzió.

#1360 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 13:49

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 20:04

A telepítési forrásokhoz add hozzá a packman-t meg a vlc-t.
Jelöld ki telepítésre az mplayert, dvdcss-t, libxine1-et. (meg a w32codec-all csomagot. Ez majd kell pl. a wma-hoz, wmv-hez)
A telepítődvd-n ilyeneket ne keresgélj, licencjogi okok miatt ezek nem lehetnek rajta.

Csak megjegyzem: a 11.0 telepítője feldobja majdnem az összes külső repót, és a multimédiás problémák jelentősen csökkennek.
Próbáld ki, szerintem nagyon jól sikerült verzió.

Wma megy gond nélkül.
Amit kér a hibaüzenet, az mind fent van, de most 20 km választ el a géptől, majd jövő héten rálesek.
Az Ubuntu (tudom, hogy más de azt már próbáltam) az ilyen hibaüzenet után bekérte a telepítőt, és felrakta a szükséges kiegészítéseket.

11-es dvd letöltve kiírva, de az az érzésem, hogy le akarja darálni a 10.3-as telepítést, nem felfrisssíteni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »