HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 06. 13:42

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 15:31

Nem tud valaki a végeselemes részhez valami tutorialt?

Nekem van pár száz mega főleg angol, és egyéb nyelvű végeselem tutorial, szedd le a legújabb Hamachit, szólj, ha leszedted, csatlakozz Hamachiba erre a hálózatra, hogy BoPeti, jelszó pina, és megosztom neked, amilk nekem vannak, 25-30 K-val le tudod őket szedni pár óra alatt.

Szerkesztette: bopeti 2008. 02. 06. 13:42 -kor

#642 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 06. 13:50

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 13:42

Nekem van pár száz mega főleg angol, és egyéb nyelvű végeselem tutorial, szedd le a legújabb Hamachit, szólj, ha leszedted, csatlakozz Hamachiba erre a hálózatra, hogy BoPeti, jelszó pina, és megosztom neked, amilk nekem vannak, 25-30 K-val le tudod őket szedni pár óra alatt.

Megtörtént!:D

#643 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 21:58

Nekem nagyon bejön ez a P3-as felület

#644 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 06:52

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:58

Nekem nagyon bejön ez a P3-as felület

Nem vagyunk egyformák.  :(

#645 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 18:24

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 23:04

Hali!

Újabb kérdésem lenne GSD-ből. Van egy szárnyprofil belépő éle, mely spline-ből készül.
Szépen megcsinálom a falat belőle. Utána a külső élre szeretnék csinálni egy merőleges Flange-t.
Nincs is vele addig baj, amíg be nem ikszelem, hogy "Trim support", (hogy az eredeti profilon belül legyen a behajtás). Trimmel nem hajlandó megcsinálni, trim nélkül viszont gond nélkül.
A hibaüzenet a következő:

The swept wall you intend to generate will not generate continuity with the support
Thanks to the preview, you will understand this particular configuration

Nem igazán értem mi a baj vele, mert "Thanks to the preview" én nem látok rajta semmi különöset!:)

Üdv!
Ákos

Nincs senkinek sem ötlete erre? :think:

#646 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 18:41

fulcrumakos: igy egy kep alapjan eleg nehez megmondani, hogy mi lehet a problema...ha lenne modell  talan, konnyebb lenne megoldast talalni.

#647 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 11:13

Szeretném a képen látható egyenest és a kört összekötni egy görbével ami érintőlegesen csatlakozik az említett elemekhez. Tud erre valaki megoldást? Kép
Így kellene kinéznie.  Kép2

#648 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 13:54

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 11:13

Szeretném a képen látható egyenest és a kört összekötni egy görbével ami érintőlegesen csatlakozik az említett elemekhez. Tud erre valaki megoldást? Kép
Így kellene kinéznie.  Kép2

OK. A Connect Curve -el ment.

Rajzban izometrikus nézetet szeretnék generálni úgy, hogy a modell perspektívikus megjelenítési módban (tehát nem párhuzamosan) jelenjen meg. Megoldható ez valahogy?

#649 Felhasználó inaktív   Zivatar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 09:01

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 13:54

Rajzban izometrikus nézetet szeretnék generálni úgy, hogy a modell perspektívikus megjelenítési módban (tehát nem párhuzamosan) jelenjen meg. Megoldható ez valahogy?

Szerintem úgy kellene megoldanod, hogy megcsinálod a teste(ke)t ortogonálisban, majd a ferde síkot, aminek a normálisa az izometrikus nézet irányába mutat, majd rávetíted "direction: normal to plane" a testek éleit, és aztán kopizod a görbéket egy másik tetszőleges síkra.

#650 Felhasználó inaktív   Zivatar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 09:06

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 13:54

:D Vagy pedig csinálsz egy szkrínsotot a perspektívikus képről, aztán aláteszed a jépeget valamelyik síknak, oszt körberajzolod...  :rolleyes:

#651 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 10:53

Hopp egy újabb magas labda emberek: http://www.cadterv.hu/images/stories/avi/C...6/kb/5_opt2.avi

Felület-optimalizálás végeselemmel. Kiválaszthatod, hogy pl. a tömeget akarod minimalizálni, ilyen meg ilyen feltételek mellett, pl. a feszültésg ne haladjon meg egy értéket. Ez így jól is hangzik, de kicsit sokmindent kell beállítani, szóval nem igazán jöttem rá a dolgokra.

Próbálgassátok, okos dolog, ha rájönnénk, mi hogy merre.

#652 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 12:01

Más: hogy tudom én elővarázsolni a képen látható Parameters faágat? (már előzőleg hoztam létre egyéni paramétert, mégse látom)
Az Options / Parameters and Measures / Parameter Tree View-t is bepipáltam, de akkor se.

Csatolt fájl:

#653 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 12:37

Hátha valaki nem ismeri...

3dconnexion_spacenavigator

CATIÁ-hoz erősen ajánlott. Ha valaki megteheti célszerű a nagyrestvért megvetetni a céggel. spacepilot

Nekem már van. :D

Szerkesztette: CDman 2008. 02. 13. 12:37 -kor

"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#654 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 12:51

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 12:01

Más: hogy tudom én elővarázsolni a képen látható Parameters faágat? (már előzőleg hoztam létre egyéni paramétert, mégse látom)
Az Options / Parameters and Measures / Parameter Tree View-t is bepipáltam, de akkor se.

Kép

#655 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 14:02

köszi, kipróbálom! De ti is a videót :)

#656 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 15:32

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 14:02

köszi, kipróbálom! De ti is a videót :)

Megnéztem a videót, de nem lettem okosabb tőle. Ezt kitanulni a videó alapján nem lesz egyszerű. Érdekelne az is, hogy ezt az optimalizálást mely területeken lehet még kihasználni a programban. Ha sikerül valamit kihámoznod belőle akkor tedd közzé kérlek.

#657 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 16:02

Idézet: Zivatar - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 9:06

:D Vagy pedig csinálsz egy szkrínsotot a perspektívikus képről, aztán aláteszed a jépeget valamelyik síknak, oszt körberajzolod...  :rolleyes:

Némi kutatómunkával találtam megoldást.
-perspektívikus nézetre váltasz
-beállítod a modellt ahogy látni akarod majd a rajzon
-a nézeteknél létrehozol egy újat
-File--Printer Setup--Add Printer (2x katt rá), drivernek CGM(Computer Graphics Metafile)
-File--Print--Print to File (az új nyomtatót használod), Options-nél Hidden Line Removal, elmented    xx.cgm állományba
-rajz térben új nézetet készítesz (aktiválod) majd Tools--Import External format és beilleszted a cgm    fájlt

#658 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 18:34

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 15:32

Megnéztem a videót, de nem lettem okosabb tőle. Ezt kitanulni a videó alapján nem lesz egyszerű. Érdekelne az is, hogy ezt az optimalizálást mely területeken lehet még kihasználni a programban. Ha sikerül valamit kihámoznod belőle akkor tedd közzé kérlek.

A honlapon van még egy másik videó is ezzel az Optimalizálás funkcióval, csak az nem végeselem-adatok alapján végzi, hanem pl. ott egy "műanyag kád"-szerűség űrtartalam alapján. Kész egy kád, kijött X literrel, és azt akarod, hogy az pontosan Y-literes legyen.
A fenti címen szereplő végeselem-videón (már amire én gondolok) pl. tömegre optimalizált olyan kritériumok mellett, hogy a jelenlegi feszültség növekedése megengedett egy bizonyos értékig, mindeközbe békonyodik a tartószerkezet, így csökken a súly.
A szakdogámba is jól jönne ez, pl. mennyivel növelhető a nyomaték, hogy a létrejövő, egy megadott kritikus feszültséget ne haladja meg.
Írtam a Cadtervnek, hogy hogy mit hol kell beállítani az ablakba, remélem erre is válaszolnak, mint eddig.

#659 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:20

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 18:34

A honlapon van még egy másik videó is ezzel az Optimalizálás funkcióval, csak az nem végeselem-adatok alapján végzi, hanem pl. ott egy "műanyag kád"-szerűség űrtartalam alapján. Kész egy kád, kijött X literrel, és azt akarod, hogy az pontosan Y-literes legyen.
A fenti címen szereplő végeselem-videón (már amire én gondolok) pl. tömegre optimalizált olyan kritériumok mellett, hogy a jelenlegi feszültség növekedése megengedett egy bizonyos értékig, mindeközbe békonyodik a tartószerkezet, így csökken a súly.
A szakdogámba is jól jönne ez, pl. mennyivel növelhető a nyomaték, hogy a létrejövő, egy megadott kritikus feszültséget ne haladja meg.
Írtam a Cadtervnek, hogy hogy mit hol kell beállítani az ablakba, remélem erre is válaszolnak, mint eddig.

Az a fürdőkádas téma nem olyan ördöngős.
Csinálsz ilyet Kép1
Az optimalizálásnál megadod a térfogatra a 2 köbméter célértéket (1 köbméter alapból), szabad paramétereknek a befoglaló méreteket (hossz, szél, mag) és run. Kép2
Persze a szabad paramétereknél megadhatsz tól-ig határt azért, hogy ne így nézzen ki ahogy az enyém. Tehát mondjuk arányosan változtassa meg a program. De a 2 köbméter az megvan. Kép3
Meg csinál egy excel állományt is amin nyomon lehet követni a változást. Kép4

#660 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:30

Idézet: CDman - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 12:37

Hátha valaki nem ismeri...

3dconnexion_spacenavigator

CATIÁ-hoz erősen ajánlott. Ha valaki megteheti célszerű a nagyrestvért megvetetni a céggel. spacepilot

Nekem már van. :D

Akkor Neked a komolyabb van jól értem? A kistestvérrel én is szemeztem, de azért annyira nem olcsó, hogy rohanjak érte. Nem zavaró az, hogy mindkét kezed foglalt és pl méret begépeléséhez el kell engedni valamelyiket majd ismét értenyúlni? Gondolom külföldön ezt is olcsóbban lehet beszerezni..

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.