Idézet: bopeti - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 19:29
Egy újabb édekes téma, amiről még nem hiszem, hogy volt itt szó. Ugyebr elviselném, ha az Optimalizálás nem napokig tartana a gépemen, és vannak ilyen "SETI-s" megoldások, hogy gépek összekapcsolódnak valamilyen felületen a neten, és a többi gép besegít a számolásba az egyik gépnek. Még csak most keresgélek ezügybe, szóval eléggé tájékozatlan vagyok, de ha jól sejtem, ezt hívják "Grid"-nek, vagy ez csak egy program neve, ami erre való, nem tudom, de ahogy mondja egy évfolyamtrsam, ez a Grid támogatja a Catiát is, szóval jó helyen járok. Sőt eMule-on találtam ilyet is:
Fixed Grid Finite Element Analysis In Structural Design And Optimisation.pdf.zip
Ti mit tudtok erről a témáról?
Nem tudom h. windowsos környezetben menyirre hatékonyan működik ez, ha működik egyáltalán. UNIX ill. Linux alatt persze ez megy alapból gond nélkül. A dolog szépséghibája h. az V5 Win-re van kitalálva és siralmasan fut UNIX alatt.
Anno még fősulin az SG O2-esek szépen össze voltak kötve egymással. Van is errrő 1 érdekes sztorim. Egyszer 1 analízis futtam az eggyik gépen. Piszkosul elgondolkodott rajta a gép, mert már akkor is motortblokkot terveztem. Aztán egyszer csak a szomszédos monitoron jelent meg a végeredmény...
Valahogy eltévedt az infó a sok gép között.
Más:
Épp most mondja a kollégám, h van a CATIÁból 1 un. "Portable" verzió. Nagyon érdekes megoldás. Egy 360MB-os .exe file az egész és 1 pendriveról is elfut, nem kell telepíteni sem.
Nem tudom, h. ez 1 "gyári" megoldás v. valami ügyes hekker kreálta... :confused:
Szerkesztette: CDman 2008. 03. 03. 08:26 -kor
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."
Douglas Adams