HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 11. 21:41

Idézet: Bazsessz - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 20:42

Sajnos meg nem jott ossze.

1. Nekem ez lenne a legszimpatikusabb megoldas. Bevittem egy osszeallitasba,
az osszeallitashoz vettem fel egy parametert, gondoltam igy globalisan fog vonatkozni mindenre
az osszeallitasban. Hiaba volt egy osszeallitasba, amikor az atmerore akartam hivatkozni, akkor azt irta, hogy ilyen nincs definialva.

2. Ajanlasodra nem is probaltam :)

3. Hogyan kell kimásolni kapcsolattal?

1. Miért nem megy? Előre is készíthetsz paramétert majd hozzárendeled az agyhoz ill. a távtartóhoz. Mennie kell. De eredetileg azt akartad, hogy a távtaró vegye fel a furat méretét. Elindítod a formula parancsot, rámutatsz a távtartó partjára, megjelennek a méretei, kiválasztod a megfelelőt majd add formula, az előbbi módszerrel kiválasztod az agyat és a hozzárendelendő méretet.
3. Jobb egér a fában a bodyra (távtartó), ott copy.  Új part, a partbody-n jobb egér és ott Paste Special..., majd a megjelenő ablakban As Result With Link opciót válaszd ki.

Most látom, hogy megelőztek.. :)

Szerkesztette: 3DFan 2008. 03. 11. 21:49 -kor

#742 Felhasználó inaktív   Bazsessz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 11. 21:46

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 21:41

1. Miért nem megy? Előre is készíthetsz paramétert majd hozzárendeled az agyhoz ill. a távtartóhoz. Mennie kell. De eredetileg azt akartad, hogy a távtaró vegye fel a furat méretét. Elindítod a formula parancsot, rámutatsz a távtartó partjára, megjelennek a méretei, kiválasztod a megfelelőt majd add formula, az előbbi módszerrel kiválasztod az agyat és a hozzárendelendő méretet.
3. Jobb egér a fában a bodyra (távtartó), ott copy.  Új part, a partbody-n jobb egér és ott Paste Special..., majd a megjelenő ablakban As Result With Link opciót válaszd ki.

Vegre sikerult osszehozni a dolgot, koszi Balazsnak meg 3DFan-nak
a valaszokat. Bocsi ha nagyon alapokat kerdezek, de meg eleg noob vagyok
Catiaban...

Balazs

#743 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 13:22

Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem. Van egy meglehetősen bonyolult (azért van benne logika) modellfám.
Az alkatrészben vegyesen vannak lemez alkatrészek, és sima part részek. Na most kéne nekem csinálni egy  kivágást, (ezt meg tudom csinálni partban is), és a kivágott  rész élére egy hajtás. De nem engedi sem a kivágást, sem a kihajtást. A következő jelenik meg: "Feature creation not allowed. Creat first a sheetmetal feature."
Eddig nem volt gondom, simán tudtam ugrálni a GSD és a Part között.

A másik: hogyan lehet azt elérni, hogy egy partban, de több al-bodyban engedjen különböző anyagvastagságokat a GSD. Nekem most a modellfa tetején ott van a Parameters fül, de ha megváltoztatom, úgy értelemszerűen az összes lemez változik. De én szeretném külön külön. 

Csatolt fájl:

#744 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 18:43

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 13:22

Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem. Van egy meglehetősen bonyolult (azért van benne logika) modellfám.
Az alkatrészben vegyesen vannak lemez alkatrészek, és sima part részek. Na most kéne nekem csinálni egy  kivágást, (ezt meg tudom csinálni partban is), és a kivágott  rész élére egy hajtás. De nem engedi sem a kivágást, sem a kihajtást. A következő jelenik meg: "Feature creation not allowed. Creat first a sheetmetal feature."
Eddig nem volt gondom, simán tudtam ugrálni a GSD és a Part között.

A másik: hogyan lehet azt elérni, hogy egy partban, de több al-bodyban engedjen különböző anyagvastagságokat a GSD. Nekem most a modellfa tetején ott van a Parameters fül, de ha megváltoztatom, úgy értelemszerűen az összes lemez változik. De én szeretném külön külön. 

Sziasztok

fulcrumakos: szerintem a problema az, hogy rossz body-ra van definialva a Work object. (Nem is teléjesen ertem, hogy mi az a sok Body...)
Szoval van az a resz ahol szeretne kivagst kesziteni. Azon a feluleten jobb gomb center graf. A faban lenyilik az a Body amelyikben benne van, az azt a reszt kialakito Feature. Arra a Bodyra definialod a Work objectet es probald meg ott elkesziteni a kivagast.

Balazs

#745 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 18:44

Ez csak tipp...de tobb mint valoszinu, hogy ilyen jellegu problema van.

#746 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 18:57

Idézet: Balazs4 - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 18:44

Ez csak tipp...de tobb mint valoszinu, hogy ilyen jellegu problema van.

Megpróbálom, bár szerintem ezzel nincsen gond.

A lényeg, hogy egy darab partban készült el egy bonyolult, összetett szerkezet. (nem biztos, hogy így volt a legegyszerűbb).
Szóval az aktuális body-ra ráálok, és "define in work object" aktiválok. De ezután sem engedi megcsinálni a kivágást GSD térben, a hajlítást nem is említve.

#747 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 16:18

Sziasztok!

Megoldottam a saját problémámat. Ha GSD-ben definiált alkatrészen nem GSD-s műveletet hajtasz végre, akkor onnantól kezdve elfelejti, hogy az lemez alkatrész. Így meg kellett cserélnem két lépést, de ez 1 napomba került, de legalább sikerült.

Nem tudjátok miért van az, hogy egyszer csak bizonyos felületekre a catia fúrcsa vonalakat, nem létező éleket tesz rá? Kell ezzel foglalkozni, vagy lehet csak videókari probléma?
Üdv!
Ákos 

#748 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 16:24

Ja és még egy kérdésem lenne: Ha megváltoztatom egy alkatrész, felület színét, hogyan tudom később visszacsinálni eredeti default szürkére? Mert én nem találtam ilyet! Köszi!
Ákos

#749 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 17:09

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 16:24

Ja és még egy kérdésem lenne: Ha megváltoztatom egy alkatrész, felület színét, hogyan tudom később visszacsinálni eredeti default szürkére? Mert én nem találtam ilyet! Köszi!
Ákos

A színeknél válaszd a No color-t.

#750 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 08:11

Hogyan lehet szöveges megjegyzést fűzni egy part-hoz (body-hoz, feature-hoz), ami az adott alkatrészben mentődik és később ott visszaolvasható?

#751 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 13:22

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 8:11

Hogyan lehet szöveges megjegyzést fűzni egy part-hoz (body-hoz, feature-hoz), ami az adott alkatrészben mentődik és később ott visszaolvasható?

Part-nal hasznalhatod az Annotations Toolbar-t.
Ott van egy par lehetoseged, pl Text with Leader, vagy csak siman Text.
Katt a parancsra, es ki kell jelolnod egy sikot, amire merolegesen fogsz irni es kesz.

Ha osszeallitasban vagy, akkor ott is lehet ezt hasznalni. Masik megoldas a Digital Mockup modulban a DMU Navigator Workbench hasznalata (csak osszeallitasban hasznalhato). Ott van egy DMU Review Navigation Toolbar, ahol talasz egy kis sarga negyszoget, benne egy 2D felirattal. Katt a parancsra, es abban a kameraallasban ahol vagy firkalhatsz, szoveget irhatsz stb. Miutan befejezted meg fog jelenni a faban alul mint egy bejegyzes. Ha kesobb ketszer rakattintasz akkor befordul oda a kamera, es latod, hogy miket irtal oda. Nagyon hasznos dolog, en sokat hasznalom.

#752 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 17:26

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 13:22

Part-nal hasznalhatod az Annotations Toolbar-t.
Ott van egy par lehetoseged, pl Text with Leader, vagy csak siman Text.
Katt a parancsra, es ki kell jelolnod egy sikot, amire merolegesen fogsz irni es kesz.

Ha osszeallitasban vagy, akkor ott is lehet ezt hasznalni. Masik megoldas a Digital Mockup modulban a DMU Navigator Workbench hasznalata (csak osszeallitasban hasznalhato). Ott van egy DMU Review Navigation Toolbar, ahol talasz egy kis sarga negyszoget, benne egy 2D felirattal. Katt a parancsra, es abban a kameraallasban ahol vagy firkalhatsz, szoveget irhatsz stb. Miutan befejezted meg fog jelenni a faban alul mint egy bejegyzes. Ha kesobb ketszer rakattintasz akkor befordul oda a kamera, es latod, hogy miket irtal oda. Nagyon hasznos dolog, en sokat hasznalom.

Köszönöm, ezeket kb ismerem. Valami olyat kerestem ami csak a fában jelenik meg, és ahová befirkálhatom a gondolataimat.
Ha ennyire otthon vagy a DMU területen próbálj segíteni. Készítettem egy lánchajtást, de a lánc mozgását nem tudom szinkronba hozni a lánckerékkel. Külön vannak vezérelve a lánckerekek (szög) ill. a lánc (távolság). A kiskereket tekintem hajtónak, gondoltam egy körülfordulására a lánc az osztókör kerületnyi utat tesz meg, de ez nem megfelelő. Valami ötlet? Kép

#753 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 08:20

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 17:24

Ákos

Jobb klikk a body-n: PardBody Object/ Reset Properties.
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#754 Felhasználó inaktív   Tintoretto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 15:19

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 17:26

Ha ennyire otthon vagy a DMU területen próbálj segíteni. Készítettem egy lánchajtást, de a lánc mozgását nem tudom szinkronba hozni a lánckerékkel. Külön vannak vezérelve a lánckerekek (szög) ill. a lánc (távolság). A kiskereket tekintem hajtónak, gondoltam egy körülfordulására a lánc az osztókör kerületnyi utat tesz meg, de ez nem megfelelő. Valami ötlet? Kép

Hmmm.... de jó, hogy láttam ezt a képet, mert rögtön megfogalmazódott bennem egy kérdés. A lánc behajlását te csináltad, vagy a program tud számolni a gravítációval is?

#755 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 19:26

Idézet: Tintoretto - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 15:19

Hmmm.... de jó, hogy láttam ezt a képet, mert rögtön megfogalmazódott bennem egy kérdés. A lánc behajlását te csináltad, vagy a program tud számolni a gravítációval is?

Én tettem bele. Azt a görbét amin a lánc körbefut felosztottam az osztás méretének megfelelően. Elindultam az egyik irányba a távolságok felmérésével de nyilván nem jött ki maradék nélkül. A körív rádiuszának (ezáltal a hosszának) a változtatásával tudtam elkészíteni a pontos kiosztást. Meg aztán a valóságban is belóg  :)

#756 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:21

Idézet: Tintoretto - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 15:19

Egyébként ezt a gravitációval való számolást hogy értetted?

#757 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 10:35

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 17:26

Köszönöm, ezeket kb ismerem. Valami olyat kerestem ami csak a fában jelenik meg, és ahová befirkálhatom a gondolataimat.

Nem foglalkoztam a kinematika modullal, amilyen mozgast eddig meg kellett valositanom, azt ment sketcher-ben is, na meg a vegallapotok vizsgalataval :-)

#758 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 11:29

Részlet 1 CAD-TERV-es mailből:

" Ezen kívül a jövőről is fogok írni egy cikket a V6-os platform megjelenése miatt. Erről a 3ds.com oldalon tudsz többet olvasni, illetve hallgatni, mert most ez az egyik újdonság :-)
Illetve - majd küldünk meghívót is - május 21-én a CATIAPLMDay-en. Itt ki is lehet majd próbálni a V6-ost + sok érdekesség lesz még. :-) "
:D
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#759 Felhasználó inaktív   Tintoretto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 14:05

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 13:21

Egyébként ezt a gravitációval való számolást hogy értetted?

Olyanra gondoltam, hogy megadok egy gravitációs együtthatót, egy irányt és a pl. a láncnál a csuklópontok ismeretében számol egy behajlást.
Sokat kérek?  :)

#760 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 14:32

Idézet: Tintoretto - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 14:05

Olyanra gondoltam, hogy megadok egy gravitációs együtthatót, egy irányt és a pl. a láncnál a csuklópontok ismeretében számol egy behajlást.
Sokat kérek?  :)

Nem keveset.  :)
Analízis térben biztosan akad erre lehetőség.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.