HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 19:09

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 10:27

már láttam messziről ilyet... (kábé 2 méterről néztem)

igazából használni még nem használtam, de ha minden jól megy, akkor most hétvégén már elkezdem (most omlott össze a vinyó, hogy legyen kihívás is az életben). igazából ott lesz egy 3-4 hetes tréning, amivel el lehet indulni. aztán pedig jön a mélyvíz.

valamennyi CAD jártasságom van, egy ideig elég aktívan nyomtam a nagy konkurrenciát (Pro/E), de már elmúlt...

izgalmas lesz  :up:

Ha esetleg kérdésed merülne fel használat közben tedd közzé.

#282 Felhasználó inaktív   noorm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 24. 09:51

Hali!

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy sikerült -e már valakinek feltelepíteni a CATIA-t (R16, R17) Vista-ra. Minden héten rákeresek a neten, hátha valamelyik külföldi lapon írnak valamit, de eddig hiába, ám most találtam valamit, csak nem igazán értem. Link: http://www.cad3d.it/...ead.php?t=20838 Ha tudtok valami megoldást nagyon érdekelne. Előre is köszi.

#283 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 14:52

Idézet: noorm - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 10:51

Hali!

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy sikerült -e már valakinek feltelepíteni a CATIA-t (R16, R17) Vista-ra. Minden héten rákeresek a neten, hátha valamelyik külföldi lapon írnak valamit, de eddig hiába, ám most találtam valamit, csak nem igazán értem. Link: http://www.cad3d.it/...ead.php?t=20838 Ha tudtok valami megoldást nagyon érdekelne. Előre is köszi.

Szerintem nézd meg ezt mielőtt Vistára akarsz CATIÁt tenni!

http://www.tomshardw...9/index-07.html

Kép
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#284 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 15:01

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 8:55

Szia!
Engem is érdekelne, hogy milyen laptop elégséges alá, pl egy Intel 950 integrált VGA bír-e vele.
Nekem Catalyst-al megy asztali gépen rendesen.
Tanulod a programot előre, vagy majd ott munkaidőben akarod elsajátítani?     Üdv

Ez nem kimondottan laptop/desktop kérdés. :(

Én elég sokat CATIÁ-zok a laptopomon de az 1 CLEVO D870P így elég jól bírja. :cool:

Viszont integrált videoval a desktop gépek is szép fekete képernyőt produkálnak 3-4 rajz megnyitása után. :eek:

Vagyis legyen benne 3D videokártya min. 128MB videoRAMmal.
Rendszermemoria min. 512MB, de ajánlatos inkább 1-2GB.
Proci 2GHz-től már használható, de ne Celeron legyen...
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#285 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 17:49

Idézet: CDman - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 15:01

Ez nem kimondottan laptop/desktop kérdés. :(

Én elég sokat CATIÁ-zok a laptopomon de az 1 CLEVO D870P így elég jól bírja. :cool:

Viszont integrált videoval a desktop gépek is szép fekete képernyőt produkálnak 3-4 rajz megnyitása után. :eek:

Vagyis legyen benne 3D videokártya min. 128MB videoRAMmal.
Rendszermemoria min. 512MB, de ajánlatos inkább 1-2GB.
Proci 2GHz-től már használható, de ne Celeron legyen...

Köszönöm az infót, akkor még gyűjtök  ;)
Milyen területen használod a programot?
A Piping & Instrumentation Diagrams részt ismered? Esetleg DELMIA-ban jártas vagy?
Meg tudnád mondani, hogy rajz módban a Datum Target parancsot mire lehet használni, az átmérőjel mire jó ott?      Köszönettel

#286 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 09:10

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 18:49

Köszönöm az infót, akkor még gyűjtök  ;)
Milyen területen használod a programot?
A Piping & Instrumentation Diagrams részt ismered? Esetleg DELMIA-ban jártas vagy?
Meg tudnád mondani, hogy rajz módban a Datum Target parancsot mire lehet használni, az átmérőjel mire jó ott?      Köszönettel

A melóhelyen villanymotorokat tervezünk főleg szivattyúkhoz. Otthon minden mást. :D
Dolgoztam már a vízhűtőblokktól kezdve a kondigépen keresztül a versenyautóig sokmindenen...

Nem ismerem azokat a modulokat.(A Piping-ot 1x elindítottam de nem tetszett...) Én leginkább a Part Design-t és a Generativ Shape D. -t használom, na meg Drafting-ot ha muszáj. Időnként belekontárkodom az Analysis-be és Freestyle-ba.

Datum Target: Sosem használtam.  :(
Ez rajztechnikai kérdés. Passz...

Ma már 200k körül lehet egész használható laptopokat kapni. Nekem még a gatyám ráment mikor vettem...

www.notebook.hu/...

Szerkesztette: CDman 2007. 07. 26. 09:28 -kor

Douglas Adams

#287 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 11:45

Idézet: CDman - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 9:10

A melóhelyen villanymotorokat tervezünk főleg szivattyúkhoz. Otthon minden mást. :D
Dolgoztam már a vízhűtőblokktól kezdve a kondigépen keresztül a versenyautóig sokmindenen...

Nem ismerem azokat a modulokat.(A Piping-ot 1x elindítottam de nem tetszett...) Én leginkább a Part Design-t és a Generativ Shape D. -t használom, na meg Drafting-ot ha muszáj. Időnként belekontárkodom az Analysis-be és Freestyle-ba.

Datum Target: Sosem használtam.  :(
Ez rajztechnikai kérdés. Passz...

Ma már 200k körül lehet egész használható laptopokat kapni. Nekem még a gatyám ráment mikor vettem...

www.notebook.hu/...

Gondolom Ati X1xxx (pl X1400) VGA már elégséges, nem? Nvidia-ból nem tudom a megfelelőjét, pedig inkább azt javallják e témára. Persze nem valami komoly összeállításokhoz meg komoly számításokra kell nekem, de azért ne valljon szégyent. Én csak hobbiszinten foglalkozom vele.

#288 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 27. 09:33

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 12:45

Gondolom Ati X1xxx (pl X1400) VGA már elégséges, nem? Nvidia-ból nem tudom a megfelelőjét, pedig inkább azt javallják e témára. Persze nem valami komoly összeállításokhoz meg komoly számításokra kell nekem, de azért ne valljon szégyent. Én csak hobbiszinten foglalkozom vele.

Bőségesen! :up:

Az enyémben még Mobility Radeon 7600 256MB van, s tökéletesen ellátja a feladatát.
Igaz, hogy amikor vettem az volt a legerősebb mobil kártya, bár az nem most volt.

Én is azt hallottam, hogy a CATIÁ-hoz inkább Nvidia való.
Ennek ellenére Nekem nem ez a tapasztalatom.

Csak érdekesség képpen a céges gépemben egy kb. 300k-s Qudro FX 3400 256MB figyel, de nem dolgozik olyan szépen mint a laptopom ATI kártyája... :cool:
(És még csak nem is voltam elfogult. Bár aki MATROX kártyákon "nőt fel", nem elégszik meg az Nvidia képminőségével.)

A másik gépemben egy 1650XT 256MB van.
A régi gépemben MATROX P650 64MB volt és azon is szépen ment a CATIA.

A közhiedelemmel ellentétben a CAD programok video igénye meg sem közelítia komolyabb játékokét. Ha nem akarsz nagyon vad dolgokat művelni, nem kell tulzásokba esni, csak az integrált megoldás mindenképpen felejtős!

Douglas Adams

#289 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 09:37

Idézet: CDman - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 9:33

Bőségesen! :up:

Az enyémben még Mobility Radeon 7600 256MB van, s tökéletesen ellátja a feladatát.
Igaz, hogy amikor vettem az volt a legerősebb mobil kártya, bár az nem most volt.

Én is azt hallottam, hogy a CATIÁ-hoz inkább Nvidia való.
Ennek ellenére Nekem nem ez a tapasztalatom.

Csak érdekesség képpen a céges gépemben egy kb. 300k-s Qudro FX 3400 256MB figyel, de nem dolgozik olyan szépen mint a laptopom ATI kártyája... :cool:
(És még csak nem is voltam elfogult. Bár aki MATROX kártyákon "nőt fel", nem elégszik meg az Nvidia képminőségével.)

A másik gépemben egy 1650XT 256MB van.
A régi gépemben MATROX P650 64MB volt és azon is szépen ment a CATIA.

A közhiedelemmel ellentétben a CAD programok video igénye meg sem közelítia komolyabb játékokét. Ha nem akarsz nagyon vad dolgokat művelni, nem kell tulzásokba esni, csak az integrált megoldás mindenképpen felejtős!

Köszönöm az útmutatást.

#290 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 12:55

Szisztok

Tud nekem valaki segíteni Generative Structural Analysis modulba? Szakdogámat csinál...nám, és a nyarat rá akartam szánni, hogy megtanuljam a végeselem modult, és ez szimpla Partokig megy is, ha csak egy testet kell terhelni, viszont a szakdogámba egy összeHEGESZTETT gépegységet kell analizálnom. Hogy kell hegesztett alkatrészeket előkészíteni az analízisre, milyen kötöttségeket, és melyik ikonokkal kell beállítanom?

Csatoltam jpg-be a hajlítófejet, ezt kéne összehegszteni úgy, hogy a végeselem-modul is hegesztésnek érzékelje, és ne fals deformációs eredményt dobjon ki, mint most "Weld Design"-nal, vagy "Analysis Connection"/"Seam Weld Analysis Connection"-nel.

Várom a javaslatokat, mert elkélne a segítség. Köszi

Csatolt fájl:

#291 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 07:49

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 13:55

Szisztok

Tud nekem valaki segíteni Generative Structural Analysis modulba? Szakdogámat csinál...nám, és a nyarat rá akartam szánni, hogy megtanuljam a végeselem modult, és ez szimpla Partokig megy is, ha csak egy testet kell terhelni, viszont a szakdogámba egy összeHEGESZTETT gépegységet kell analizálnom. Hogy kell hegesztett alkatrészeket előkészíteni az analízisre, milyen kötöttségeket, és melyik ikonokkal kell beállítanom?

Csatoltam jpg-be a hajlítófejet, ezt kéne összehegszteni úgy, hogy a végeselem-modul is hegesztésnek érzékelje, és ne fals deformációs eredményt dobjon ki, mint most "Weld Design"-nal, vagy "Analysis Connection"/"Seam Weld Analysis Connection"-nel.

Várom a javaslatokat, mert elkélne a segítség. Köszi

Mail ment, de nemtom h. a 8MB-ot lenyeli-e a Freemail?

Amúgy szerintem kicsit nagy fába vágtad a fejszéd. Legalább is nekem beletört a bicskám ebbe szakdoga-témába anno a szakmérnökin.

Igaz, hogy az még V4-es CATIA volt ami persze nem volt otthon... :(

Ráadásul ehhez még az Assebly Analysis modul is kell ami különösen nehézkes. Talán még a heggesztés is amit abszolut nem ismerek.

Jobban jársz ha egyszerűen lemodellezed a varratokat és 1 body-ként vizsgálod.

Kemény dió... :think:

A profik szerint 1 modell hálózása néhány hét az analyzis pár nap majd még néhány hétig elnyammognak azon amit kiköpött a gép.

...de nem akarom elvenni a kedved tőle! :D

Erre mondja kedvec főnököm: "Ez nem probléma, ez kihívás!" :Đ

Douglas Adams

#292 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 12:16

Idézet: CDman - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 7:49

Amúgy szerintem kicsit nagy fába vágtad a fejszéd. Legalább is nekem beletört a bicskám ebbe szakdoga-témába anno a szakmérnökin.

Ráadásul ehhez még az Assebly Analysis modul is kell ami különösen nehézkes. Talán még a heggesztés is amit abszolut nem ismerek.

A profik szerint 1 modell hálózása néhány hét az analyzis pár nap majd még néhány hétig elnyammognak azon amit kiköpött a gép.

Köszi, megkaptam a pdf-et, bár még nem tanulmányoztam, de ha ebbe nincs benne, ami nekem kell, akkor semmibe. Bár az angolom....

Én egyelőre nem látom olyan vészesnek a dolgot, mint Te, csupán tudnom kéne, hogy MIT kell alkalmazni, melyik ikonnal. Beállítanám azt a pár varrat-kötöttséget, és mehet a dolog, mint máskor...GONDOLOM.

Szerintem a csatolt kép ikonjai közül kell valamelyik(ek). A logika azt diktálná, hogy jobb oldalon a leges-legszélső (Analysis Connection"/"Seam Weld Analysis Connection"), mert a neve szerint az való folyamatos varrathoz, de mégis teljesen valótlan eredményt adott az analízis, szóval nem értem, mire jó.

Csatolt fájl:

#293 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 20:31

Idézet: CDman - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 7:49

Ha megkérlek nekem is elküldöd azt a PDF állományt. kotibo@freemail.hu  Köszönöm

#294 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:25

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 13:16

...
Szerintem a csatolt kép ikonjai közül kell valamelyik(ek). A logika azt diktálná, hogy jobb oldalon a leges-legszélső (Analysis Connection"/"Seam Weld Analysis Connection"), mert a neve szerint az való folyamatos varrathoz, de mégis teljesen valótlan eredményt adott az analízis, szóval nem értem, mire jó.

Én csavarozott szerkezetet próbáltam vizsgálni, de az istennek nem csinálta azt amit akartam. :reklamacio:

Aztán mikor kiderült hogy kapunk okítást belőle felhagytam a próbálkozással. :cool:
Komoly csalódás volt mikor kiderült, hogy ez már az expert tanfolyam anyaga, ami egyenlőre nincs betervezve...  :mad:

Nem mondom, h. haszontalan volt, de sok dolgot sokkal bonyolultabban tanítottak, mint ahogy Én magamtól kikisérleteztem. ;)  Persze aki fél életét csak ezzel töltötte biztosan másképp áll hozzá, mint az aki csak egy gyors eredményt akar...

Így ez még nekem is hátravan. :think:

Douglas Adams

#295 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:31

www.haisystems.hu/

Esetleg itt is lehet érdeklődni a témáról.

Douglas Adams

#296 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:00

Felraktam egy Generative Structural Analysis oktatóanyagot, a szakdogámhoz fordítgattam kb. 1 hónapig, képekkel, magyarázó ábrákkal, 19 oldalas. Ugyan nem tér ki minden funkcióra (pl. az előző üzenetemhez csatolt kép ikonjaira se...sajnos) de az ALAPOK tökéletesen benne vannak, én is innen indultam ki (és kb. itt is tartok :D), az alapja egy www.schroff.com -ról származó pdf tutorial.

Mindenkinek ajánlom figyelmébe, aki gyorsan, és egyszerű feladatokon keresztül szeretné átnézni a Catia-végeselem alapjait.

http://petitarhely.uw.hu/Generative%20Stru...0-%20alapok.rar

#297 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 20:55

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 13:00

Felraktam egy Generative Structural Analysis oktatóanyagot, a szakdogámhoz fordítgattam kb. 1 hónapig, képekkel, magyarázó ábrákkal, 19 oldalas. Ugyan nem tér ki minden funkcióra (pl. az előző üzenetemhez csatolt kép ikonjaira se...sajnos) de az ALAPOK tökéletesen benne vannak, én is innen indultam ki (és kb. itt is tartok :D), az alapja egy www.schroff.com -ról származó pdf tutorial.

Mindenkinek ajánlom figyelmébe, aki gyorsan, és egyszerű feladatokon keresztül szeretné átnézni a Catia-végeselem alapjait.

Letöltöttem. Örülök neki mert ez egy teljesen homályos terület számora, és így sokkal könnyebb nekikezdeni. Köszönöm.

#298 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 18:53

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 13:00

Átnéztem az anyagodat. Azt hiszem ez az a bizonyos nagy fa amibe én nem vágom bele a fejszémet.

#299 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 22:58

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 18:53

Átnéztem az anyagodat. Azt hiszem ez az a bizonyos nagy fa amibe én nem vágom bele a fejszémet.

:)

Pedig ez még (eddig) teljesen érthető, én is nulláról kezdtem neki 1-2 hónapja, és ez a doksi part-szintig szerintem érthetően elmagyarázza. A móka az assemblynél kezdődik :D most ezzel próbálkozok, és fordítom a helpet.

#300 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 08:58

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 13:16

Köszi, megkaptam a pdf-et, bár még nem tanulmányoztam, de ha ebbe nincs benne, ami nekem kell, akkor semmibe...

Közben előkotortam a R16-os súgóját is. Hát ez kb. 1,5x annyi.
Ha érdekel és tudsz fogadni 11MB-ot elküldöm... :cool:

Douglas Adams

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.