HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 30. 20:27

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 20:02

Szerintem ha egy Connection Mesh-re talál hibát az az ikon, amit te találtál, szerintem nem sokat tehet a felhasználó, mivel a Connection Meshnek tulajdonképpen nincsenek is háló-paraméterei, nem tudod befolyásolni, az csak az a háló, ami az egyes partok hálóinak node-pontjait köti össze, definiálva a köztük lévő kapcsolat milyenségét. Szóval Tetrahedron Mesh-ekből ADÓDIK a Connection Mesh, adódik, ezért nekem nem lenne ötletem, ha ilyen hibát dobna ki. Max a Cadtervnek :D

Meredek amit írsz. Szerintem azt a Bolt Tightening Connection Property-t kell másra cserélni és jó lesz.

#602 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 21:54

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 20:27

Meredek amit írsz. Szerintem azt a Bolt Tightening Connection Property-t kell másra cserélni és jó lesz.

Másra?? Max Virtual Bolt Tightening-re, de az ugyanaz, legalábbis hatásilag nem vettem észre semmi különbséget. Más nagyon nincs csavarkötésre.

#603 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 08:08

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 17:47

Én is a program hiányosságának tartom azt, hogy nincs a vázlatban szöveg eszköz, kerülővel kell a dolgot megoldani.
Kiváncsi lennék melyik az a cég ahol ilyen célra tartanak szakembereket. Persze nem fogom megkérdezni, hogy hol dolgozol, de azt elárulnád, hogy milyen ipari területen tevékenykedtek?
Hogy tetszik a V6 előzetes?

"Vezető szivattyúgyártó cég..."
Amúgy nem titok : My Webpage

V6:  Naggyon király!!! Kép
Ha ez tényleg olyan lessz mint a videokon, akkor nagyot alkottak... Kép
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#604 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 11:52

Idézet: CDman - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 8:08

Ahogy elnéztem a V6 képeit, 21 colos monitor nélkül nem férne el semmi a képernyőn  :mad:

#605 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 12:47

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 12:52

Ahogy elnéztem a V6 képeit, 21 colos monitor nélkül nem férne el semmi a képernyőn  :mad:

Amikor Én annó elkezdtem CAD-ezni azt mondták: "CAD-hez csak az használ 17"-os monitor akinek még nem sikerült összeszedni fél milliót 1 rendes monitorra."

Az Én első monitorom 100e volt, ami 2,5 havi fizum volt és 17"-os.
Ehhez képest ma már 60-70e-ért kapsz 22"-ost. :cool:
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#606 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 17:47

Idézet: CDman - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 8:08

Van egy beépülő program Catia alá szöveggel kapcsolatos dolgokhoz Link
Vajon a többi CAD program fejlesztő cég miként reagál majd?

#607 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 21:54

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 21:54

Másra?? Max Virtual Bolt Tightening-re, de az ugyanaz, legalábbis hatásilag nem vettem észre semmi különbséget. Más nagyon nincs csavarkötésre.

Átrendeztem a dolgokat, így már rendben találta, de most sem az igazi szerintem. Nincs kedved egy ilyet alkotni, akkor ki tudnánk tárgyalni alaposabban. Kiváncsi lennék a megoldásaidra.
Na, léci léci léci....  Kép

#608 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 00:41

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 21:54

Átrendeztem a dolgokat, így már rendben találta, de most sem az igazi szerintem. Nincs kedved egy ilyet alkotni, akkor ki tudnánk tárgyalni alaposabban. Kiváncsi lennék a megoldásaidra.
Na, léci léci léci....  Kép

Fél óra múlva lesz 48 órája, hogy a vinyó ezerrel berreg, még mindíg csinálja, szóval ha holnap végez (HA :s) kap a gép fél nap szabit, és kipróbálom.

De most, hogy nézem a képet: gondolom akkor azt változtattad meg, hogy a Bolt Tightening helyett Fastend  Connection-t használtál. Ha ez így is van, én ide akkor is csak egy Fastendet raktam volna (illetve én akkor is makacsul Bolt Tightening-et raktam volna, de akkor tekintsünk el ettől, mert akkor is menet, kapja be a hibaüzenet :D), hisz csak 1 felületen van menetkötés, a csavar, és az anya között. De neked mégis 4 merev kötésed van. Hova raktad őket?
És szerintem kellett volna 4 Contact Connection: a csavarfej-felső lemez, a csavar-felsőfurat, a csavar-alsófurat között, és a két lemez között. Plusz a Bolt Tightening a csavar-anya között. Én így csináltam volna.

Most nézem a deformált alakból, hogy tuti te a 2 lemezt Fastenddel kötötted össze, mert ha Contact-tal kötötted volna össze őket (ahogy szerintem 100, hogy kell, mert a Contact tipikusan ilyenre való: ha 2 test érintkezik ugyan, de ennyi, csak érintkeznek, egymás hálója nem "hatolhat" a másikba) szóval ha Contacttal kötötted volna össze, akkor a terheléstől kicsit elhajlott volna a felső lemez vége az alsótól, nem pedig továbbra is mereven hozzá van ragadva.

#609 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 09:35

Ja és kihagytam mégegy Contact Connection-t, az anya, és az alsó lemez között.

Mellesleg 50 óra analízis eredménye: Factorization Error

#610 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 17:52

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 18:47

Vajon a többi CAD program fejlesztő cég miként reagál majd?

Engem ez nem izgat. Eddig sem sem tudtak igazán versenyezni a CATIÁval. A CATIA az egyetlen program amivel meg tudom csinálni amit akarok. :cool:  Ezek után más rendszerek már nem igazán érdekelnek... :(  Talán az Inventor az amiben látok még némi fantáziát. Megjegyzem a V6 videoban is láttam Inventoros megoldásokat kicsit felturbozva.

Ami engem izgat az inkább a kompatibilitás. Nyilvánvalóan teljesen új modellező motor van alatta. A V4 - V5 konverter is a 16-os verzióra lett többé-kevésbé működőképes, de még mindíg messze nem tökéletes.

A másik, hogy nem szeretném teljesen előről kezedeni a program tanulását, bár ez lehet, h. elkerűlhetetlen lesz... ;)

Douglas Adams

#611 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 22:10

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 9:35

Nos, a help mintafeladatában alkalmazott Bolt Tightening-re is hibát ír. :confused:  Kép1
Ha mindenhová Contact-ot használsz akkor hibát jelez a számításnál. Ilyenkor ugye a deformáció eszközzel megmutatja a problémát pl: (a vastag elem van lekötve) elfordult a felső elem >> lecseréltem a Contact-ot Fastenedre így megy, ezután a csavar forgott >> itt is csere és jó.
Viszont hiányolom az anyán a feszültségek megjelenítését. A csavarfejen látszik ahogy a felső lemez nyomja, ezt az erőt a csavarszár továbbítja az anya felé, ott mégsem jelentkezik. Kép2
Próbáld ki.

50 óra után?  :)

#612 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 00:39

Érdekes, hogy a példafájlban csak Contact van mégis működik.  :think:

#613 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 08:33

Idézet: CDman - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 17:52

Engem ez nem izgat. Eddig sem sem tudtak igazán versenyezni a CATIÁval. A CATIA az egyetlen program amivel meg tudom csinálni amit akarok. :cool:  Ezek után más rendszerek már nem igazán érdekelnek... :(  Talán az Inventor az amiben látok még némi fantáziát. Megjegyzem a V6 videoban is láttam Inventoros megoldásokat kicsit felturbozva.

Ami engem izgat az inkább a kompatibilitás. Nyilvánvalóan teljesen új modellező motor van alatta. A V4 - V5 konverter is a 16-os verzióra lett többé-kevésbé működőképes, de még mindíg messze nem tökéletes.

A másik, hogy nem szeretném teljesen előről kezedeni a program tanulását, bár ez lehet, h. elkerűlhetetlen lesz... ;)

A V4-es dokumentumok még mindig ilyen fontosak?
Próbáld meggyőzni a vezetőséget, hogy inkább V6-ra váltsatok ne R18-ra. :)
Érdekes, hogy az Inventort említed második befutóként. Milyen megoldásokat láttál belőle a V6-ban?

#614 Felhasználó inaktív   Zivatar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 02. 14:32

Üdv srácok!

Most ismerkedek éppen a FreeStyleShaperrel, és nem tudok rájönni, hogy hogyan is tudnék én síkot definiálni... Tud valaki segíteni pár szóban?

#615 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 14:59

Idézet: Zivatar - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 14:32

Üdv srácok!

Most ismerkedek éppen a FreeStyleShaperrel, és nem tudok rájönni, hogy hogyan is tudnék én síkot definiálni... Tud valaki segíteni pár szóban?

A Creating Planar Surfaces opcióra gondolsz?

#616 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 15:10

Ha mindenképp hibát jelez a Bolt Tightening-re akkor lehet alakalmazni. Annál is inkább mivel ott meg tudod adni a csavar-előfeszítés értékét.

#617 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 15:51

Sziasztok!

A kérdésem a következő:
Assembly-ben az egyes alkatrészek színét miért nem tudom megváltoztatni? rányomok a tulajdonságaira, ott Color, átállítom, de semmi eredmény.
Egy korábbi egyszerű munkámnál működött, de most azt megnyitva, a színeket elvariálva is egyszínű, homogén szürke eredményt kapok.

Amugy hogyan lehet azt elérni, hogy az egyes alkatrészek, mondjuk már part design-ban is kicsit szebbek legyenek? Solid Edge-hez voltam eddig szokva, ott sokkal szebbek a színek, és nem csak színt lehet választani, hanem az egyes színeknek esetleg utal arra, hogy milyen anyagra hasonlít.
Szóval eddig a grafikai része nem nagyon tetszik a Catia-nak, de remélem tudtok segíteni ebben.
Üdv!
Ákos

#618 Felhasználó inaktív   Zivatar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 19:20

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 14:59

A Creating Planar Surfaces opcióra gondolsz?

Nem, igazából szeretnék profilokra és vezérgörbékre tenni felületet a FSS-sel. A profilok s vezérgörbék nyilván pozícionáltak. Az az előnye, hogy az FSS NURBS-okat használ, a GSD meg nem. Vagy lehet egyszerűen konvertálgatni is egymásba őket?  :think: Mert akkor nyilván GSD jobb, mert akkor legyártom ott a felületet, majd átkonvertálom. A probléma olyan,  hogy egy profilos felületből kellene "kinőnie" egy FSS-sel könnyen megvalósítható másik felületnek. (Mit ad Isten, ez is pont egy szárny :) ) Vagy van valakinek jobb megoldási ötlete?

#619 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 20:13

Üdv megint!

Catia-Ansys párosítást ismeri valaki? Mármint hogy milyen az Ansys interface-e, mennyire szereti a catiaban modellezett alkatrészeket. (gondolok itt a problémás dolgokra, mint pl.: kúpok, gömbök, bonyolult felületű kihúzások, stb.)
Ákos

#620 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 21:01

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 15:51

Sziasztok!

A kérdésem a következő:
Assembly-ben az egyes alkatrészek színét miért nem tudom megváltoztatni? rányomok a tulajdonságaira, ott Color, átállítom, de semmi eredmény.
Egy korábbi egyszerű munkámnál működött, de most azt megnyitva, a színeket elvariálva is egyszínű, homogén szürke eredményt kapok.

Amugy hogyan lehet azt elérni, hogy az egyes alkatrészek, mondjuk már part design-ban is kicsit szebbek legyenek? Solid Edge-hez voltam eddig szokva, ott sokkal szebbek a színek, és nem csak színt lehet választani, hanem az egyes színeknek esetleg utal arra, hogy milyen anyagra hasonlít.
Szóval eddig a grafikai része nem nagyon tetszik a Catia-nak, de remélem tudtok segíteni ebben.
Üdv!
Ákos

A színváltásnak kellene működnie. Vagy a Grapic Properties eszköztárat kapcsold be és ott.
Az Apply Material ikonnal tudsz anyagot hozzáadni, ezáltal az anyagra jellemző mintázat is megjelenik az elemen.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.