HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Cool‘n’Quiet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Cool‘n’Quiet Hogyan lehet működésre bírni? Értékeld a témát: -----

#371 Felhasználó inaktív   tamas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:46

ha emelem a proci feszültségét,akkor hogy lehetne rábírni,hogy terheletlen állapotban vegye le 1,1vra? :reklamacio:

#372 Felhasználó inaktív   yeffy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 14:25

Idézet: zsid - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 14:09

ASUS M2R32MVP, Qfan van, de lehetőségek : [Auto vagy mi ][PWM]
PWMnél van Performance meg silent. Ez se rossz, de a régi jobbn tetszett.

Értem. Háát , végülis nekem is hasonló opciók vannak, ezeket használom én is. Tény, h a régi jobb volt, dehát most ez van...  :rolleyes:  :think:
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Athlon64 X2 5000+ @3150 MHz alapfeszen, GEIL Ultra 4096 MB DDR2 800 CL4 KIT, Sapphire AMD Radeon HD4830 Dual Slot Fansink (700/1000), SonyNEC Optiarc AD7200S, Hitachi 320GB 16 MB SATA2, Gigabyte Superb 460W, Gigabyte GZ-X2 Black.

..:: Üdv néktek, fiaim! :D ::..

#373 Felhasználó inaktív   zsid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 20:53

Idézet: tamas - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 14:46

ha emelem a proci feszültségét,akkor hogy lehetne rábírni,hogy terheletlen állapotban vegye le 1,1vra? :reklamacio:

RMClockkal be tudod lőni.

#374 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 19:50

Idézet: Tanuló - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 19:52

Nem egy rossz progi ez :omg: 

vagy tényleg ilyen gyors a procim? :Đ

szerk helyesírás..

Szia! Nekem 8354 a rekord (200x42-t ír ki szorzónak) :)
Nem csinál semmit, csak akkor halkul el a venti, amikor elindul ez az MSI csoda.. Az alatt az 1-2 mp alatt beköszönt az áldott csend. :) . Nem tudom hogyan tudnám hosszabb időre is csendes módra fogni, a fentebb emlegetett progik (crystal, rmclock) se segítenek, a proc szorzója azokkal is ugrál, igaz csak a normális keretek között.

#375 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 06:47

GIGABYTE M56S-S3
GIGABYTE M52S-S3P

Ezekkel az alaplapokkal működni fog a Cool‘n’Quiet?

Csak az alaplaptól függ? Vagy a hűtőre is figyelni kell?
Most akarok gépet venni (1-2 hónapon belül), és tetszene ez a géplecsndesítős dolog. Éjszaka menne a gép, és jó lenne ha elviselhető lenne a hangja.

#376 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 09:26

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 7:47

GIGABYTE M56S-S3
GIGABYTE M52S-S3P

Ezekkel az alaplapokkal működni fog a Cool‘n’Quiet?

Csak az alaplaptól függ? Vagy a hűtőre is figyelni kell?
Most akarok gépet venni (1-2 hónapon belül), és tetszene ez a géplecsndesítős dolog. Éjszaka menne a gép, és jó lenne ha elviselhető lenne a hangja.

Minden K8-as rendszer tudja a CnQ-t, de az csak hozzásegít a csendességhez...leginkább a hűvösségről szól, mert: A CnQ képes visszavenni a proci szorzóját és a magfeszültségét (pl: maxon 2400MHz és 1,35V...CnQ-s állapotban 1000MHz és 1,1V). Ez a fogyasztás/hőtermelés csökkentés lehetővé teszi a rendszernek (alaplapnak), hogy komolyabban visszavegye a fordulatszámokat (pl nálam a akár 500-600 rpm közé is lemegy a házhűtő és az átlagos tipusú CPU hűtő, ami elég  jó)
De sajnos a halkság nem garantálható: Előfordúlhat, hogy a lap nem szabályozza az adott CPU hűtőt vagy a rendszerventiket...benne van a pakliban, hgy hangos a VGA vagy a tápegység...stb
Az Én gépemben 5db ventilátor van...ebből 4 szinte hangtalanúl pörög, de a tápegységé elég zavaró ha csend van (pedig elvileg az is szabályozza magát, de én ezt nem vettem észre...csak dühítő, hogy tök halk lehetne az egész gép és a táp meg "üvölt"  :( )

#377 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 02:08

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 10:26

csak dühítő, hogy tök halk lehetne az egész gép és a táp meg "üvölt"  :(

Most kiderítettem: a fő üvöltő alkatrész nem is a tápegység hanem bizony a rack-es 200GB-os Samsung PATA vinyóm....a rack kikapcsolásával felére esett a zajszint...már csak így csendes éjszaka lehet hallani, hogy lélegzik a rendszer...asszem itt komoly vinyócsere lesz ->nagyobb és halkabb :)
A rack 4 centis zümije természetesen ki van iktatva....

Tehát akkor ezt is számításba lehet venni ha csendes gépet akar az ember...

#378 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 14:44

Üdv mindenkinek!

Arra esetleg tud valaki választ adni, hogy egy divx videó elindításától miért kapcsol ki a Cool & Quiet?
Ha elindítok egy videót, (mindegy milyen lejátszóval) onnantól kezdve "teljes gázon" megy a proci egészen addig, amíg újra ki nem választom a Minimális energiagazdálkodást...

Ez így nem sokat ér... (Gigabyte GA-MA78GM-S2H + AMD Athlon X2 4850e)
A BIOS a legújabb F3-as, mert elvileg csak ez támogatja a procit, de semmi változás az F2-es változathoz képest...

Előre is köszönöm a tippeket.

#379 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 16:00

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 14:44

Üdv mindenkinek!

Arra esetleg tud valaki választ adni, hogy egy divx videó elindításától miért kapcsol ki a Cool & Quiet?
Ha elindítok egy videót, (mindegy milyen lejátszóval) onnantól kezdve "teljes gázon" megy a proci egészen addig, amíg újra ki nem választom a Minimális energiagazdálkodást...

A BIOS a legújabb F3-as, mert elvileg csak ez támogatja a procit, de semmi változás az F2-es változathoz képest...

Ott mással lesz a baj, nem az alaplap és procival. Valami szoftverhiba a windowsodban.

#380 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 17:13

Idézet: Casoli - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 17:00

Ott mással lesz a baj, nem az alaplap és procival. Valami szoftverhiba a windowsodban.

Szerintem is, de mi lehet a gond, vagy hogyan lehetne kideríteni? Legújabb driverek, minden friss, stb...  :think:

#381 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 26. 18:24

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 14:44

Üdv mindenkinek!

Ezt egyelőre így kell mekszokni, nekem is egyes programok indítására pl. MSN, webcam(microsoft) maxon megy a proci. Én a tálcára tettem energiagazdálkodás ikonját és ilyenkor rákattintok és minden müküdik, visszaveszi a sebességet. Valószinüleg későbbiekben buherálnak a C end Q-n.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#382 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 06:32

Idézet: applause - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 19:24

Ezt egyelőre így kell mekszokni, nekem is egyes programok indítására pl. MSN, webcam(microsoft) maxon megy a proci. Én a tálcára tettem energiagazdálkodás ikonját és ilyenkor rákattintok és minden müküdik, visszaveszi a sebességet. Valószinüleg későbbiekben buherálnak a C end Q-n.

Ez kb. olyan, mintha vennék egy új kocsit, és az egyik kereke nem forogna. Meg lehet szokni, de attól még kellemetlen...  :D Apropo: Core 2 Duo-val mi a helyzet ezen a téren? Ha az jól működik, akkor megoldom a problémát hamar...  :rolleyes:

Szerkesztette: MPCRS 2008. 04. 27. 06:34 -kor

#383 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 08:45

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 7:32

Ez kb. olyan, mintha vennék egy új kocsit, és az egyik kereke nem forogna. Meg lehet szokni, de attól még kellemetlen...  :D Apropo: Core 2 Duo-val mi a helyzet ezen a téren? Ha az jól működik, akkor megoldom a problémát hamar...  :rolleyes:

Nemtom mi lehet a gond mert nálam S754-es platformon A64 és Sempronnal illetve AM2-n az X2-kel nem volt ilyen gondom...érdekes hibajelenség. Most az AM2+-os lappal sincs gond de vele csak Vista-t használtam idáig.
Win XP SP2 + amd driver-el mennie kéne rendesen sztem...csak divx lejátszásnál xarozik? Codecpackot használsz? Erre mernék esetleg gondolni (mondjuk sokáig énis a gordianknot gyűjteményt használtam és minden rendben volt vele is...most csak a gom playerre bízom magam)
:think:

#384 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 17:36

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 9:45

Nemtom mi lehet a gond mert nálam S754-es platformon A64 és Sempronnal illetve AM2-n az X2-kel nem volt ilyen gondom...érdekes hibajelenség. Most az AM2+-os lappal sincs gond de vele csak Vista-t használtam idáig.
Win XP SP2 + amd driver-el mennie kéne rendesen sztem...csak divx lejátszásnál xarozik? Codecpackot használsz? Erre mernék esetleg gondolni (mondjuk sokáig énis a gordianknot gyűjteményt használtam és minden rendben volt vele is...most csak a gom playerre bízom magam)
:think:

Gordian Knot van nálam is... Leszedek mindent a gépről, és meglátjuk mi lesz...  :(

#385 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 00:52

Mindent leszedtem, így kijelenthetem, hogy semmi köze hozzá a Gordian Knotnak...
Van egy olyan tippem, hogy ez kizárólag a 780G chipset-nek (ill. a drivereinek) köszönhető, de ne legyen igazam...  :(

#386 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 01:21

vistával, 780G chipsettel, BE2300 x2 procival tökéletesen müxik nálam CnQ
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#387 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 05:04

Nálam is megy rendsen, alapfeszes OC-vel :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#388 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 13:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 2:21

vistával, 780G chipsettel, BE2300 x2 procival tökéletesen müxik nálam CnQ

Az integrált VGA-t használod? Apropo: Nálam 4850e a proci, és még a legújabb CPU-Z sem ismeri fel teljesen jól... Lehet, hogy ez lesz a gond?

Szerkesztette: MPCRS 2008. 04. 28. 13:55 -kor

#389 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 15:42

igen, az integrált vga-t. cpuz és proci is jóban van.

giga ma78gm-s2h
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#390 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 28. 18:45

Változatlanul azt mondom, hogy bizonyos programok elindítása után nem működik a C&Q automatikusan, újra emlékeztetni kell a minimális energia gazdálkodásra. Ezt, mint már említettem én úgy oldottam meg, hogy ikonként kiraktam az energiagazdálkodási ablakot, rákattintok és elég az hogy kinyílik nem kell okézni és már működik is. Ugyanezt csinálta a 690GM-es alaplapomnál is. Megállapításom, hogy valami kompabilitási probléma lehet.

Szerkesztette: applause 2008. 04. 28. 18:46 -kor

Sony Vaio VPCSE2F1E

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »