HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Cool‘n’Quiet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Cool‘n’Quiet Hogyan lehet működésre bírni? Értékeld a témát: -----

#391 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 28. 19:35

Idézet: applause - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 19:45

Változatlanul azt mondom, hogy bizonyos programok elindítása után nem működik a C&Q automatikusan, újra emlékeztetni kell a minimális energia gazdálkodásra. Ezt, mint már említettem én úgy oldottam meg, hogy ikonként kiraktam az energiagazdálkodási ablakot, rákattintok és elég az hogy kinyílik nem kell okézni és már működik is. Ugyanezt csinálta a 690GM-es alaplapomnál is. Megállapításom, hogy valami kompabilitási probléma lehet.

Én ilyet nem tapasztaltam egy szoftvernél sem, de valszeg nem ugyanazokat használjuk. Viszont MPCRS azt mondja, hogy bármelyik lejátszóval indított divx múvi kikapcsolja neki gordianknot codecpack mellett...én ilyet sem tapasztaltam. Érdekes probléma  :think:  A családban 4db K8-as rendszer van és mindben rendesen megy a CnQ, de szvsz nem kizárt, hogy van olyan alkalmazás ami kikapcsolja a minimális energiagazdálkodást.

#392 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 14:12

Idézet: applause - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 19:45

Változatlanul azt mondom, hogy bizonyos programok elindítása után nem működik a C&Q automatikusan, újra emlékeztetni kell a minimális energia gazdálkodásra. Ezt, mint már említettem én úgy oldottam meg, hogy ikonként kiraktam az energiagazdálkodási ablakot, rákattintok és elég az hogy kinyílik nem kell okézni és már működik is. Ugyanezt csinálta a 690GM-es alaplapomnál is. Megállapításom, hogy valami kompabilitási probléma lehet.

Nálam is így van, de nehogymár én nyomkodjam folyton...  :rolleyes:

Nemsokára újratelepítem a winfost, csak már SP3-al, és rögtön a legújabb drivereket teszem fel, meglátjuk mi lesz...  :Đ

#393 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 18:15

Az AMD elismerte, hogy kompatibilitási problémákkal kellett szembenéznie a négymagos Phenom csipek bevezetésekor. A csúcskategóriás 9750 és 9850 kódszámú Phenom processzorok nem működnek a 780G csipkészletes alaplapokkal, néhányan azonban ezt nem tudták, és nem a megfelelő alaplapba dugták be az új Phenomot, amely 790-es csipkészletet igényel. (index)

Na most szúrom tökön magam...  :omg:  :omg:  :omg:

#394 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 22:21

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 19:15

Az AMD elismerte, hogy kompatibilitási problémákkal kellett szembenéznie a négymagos Phenom csipek bevezetésekor. A csúcskategóriás 9750 és 9850 kódszámú Phenom processzorok nem működnek a 780G csipkészletes alaplapokkal, néhányan azonban ezt nem tudták, és nem a megfelelő alaplapba dugták be az új Phenomot, amely 790-es csipkészletet igényel. (index)

És a 770-es? Mert akkor énis elsírom magam...ha nem lesz bele 45nm-es phenom  :reklamacio:

#395 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 29. 22:23

Egyelőre ne tedd, az AMD 780-as lapkakészlete meg kell egye a 9750/9850 CPU-kat.. hivatalosan.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#396 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 11:17

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 19:15

Nem a chipset-tel van problema, hanem az alaplapok VRM-jevel, amik nem birjak a terhelest (egyebkent nem csak az erösebb Phenomokkal, hanem a 6400+ X2-vel is jelentkezik a problema)

Ez az alaplapgyartok sara. Az AMD nem keszit/forgalmaz alaplapokat.

Lasd:
http://www.anandtech...doc.aspx?i=3299
http://www.anandtech...post.aspx?i=427
http://www.anandtech...doc.aspx?i=3279
May the bastard rest in pieces ;)

#397 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 17:20

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 12:17

Nem a chipset-tel van problema, hanem az alaplapok VRM-jevel, amik nem birjak a terhelest (egyebkent nem csak az erösebb Phenomokkal, hanem a 6400+ X2-vel is jelentkezik a problema)

Ez az alaplapgyartok sara. Az AMD nem keszit/forgalmaz alaplapokat.

Lasd:
http://www.anandtech...doc.aspx?i=3299
http://www.anandtech...post.aspx?i=427
http://www.anandtech...doc.aspx?i=3279

Sajnos a GIGABYTE GA-MA78GM-S2H (780G) tervezésekor nem gondoltak arra, hogy egy ilyen olcsó alaplapba valaha Phenom kerül... Érdekes, hogy a 9750-et (125W) még támogatja, de a 9850-et (125W) már nem...  :omg: Azt hiszem egy 95W-os 9750 lesz a biztonságos megoldás... Vagy egy 45nm-es bármilyen...  :D

#398 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 20:53

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 18:20

Sajnos a GIGABYTE GA-MA78GM-S2H (780G) tervezésekor nem gondoltak arra, hogy egy ilyen olcsó alaplapba valaha Phenom kerül... Érdekes, hogy a 9750-et (125W) még támogatja, de a 9850-et (125W) már nem...  :omg: Azt hiszem egy 95W-os 9750 lesz a biztonságos megoldás... Vagy egy 45nm-es bármilyen...  :D

Inkább 9650. Legalábbis az AMD szerint. http://products.amd.com/en-us/RecommendedM...igabyte&f7=ATX&
May the bastard rest in pieces ;)

#399 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 22:20

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 21:53

Inkább 9650. Legalábbis az AMD szerint. http://products.amd.com/en-us/RecommendedM...igabyte&f7=ATX&

Hmmm...amd szerint Gigabyte-nak nincs (ajánlott) 770-es lapja  :think:
Elég szomorú lenne!

#400 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 11:20

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha AMD 5000-es procim van, illetve az aláírásomban szereplő Gigabyte alaplap, akkor melyikhez tartozó progit használjam energiamegtakarítási célokra? Az amd oldaláról letolthető ugye a C'n'Q szoftver, az alaplap oldaláról meg ott az I cool, illetve egy másik szoftver is, a Dynamic Energy Saver. Akkor most melyik? :)
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#401 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 21:51

Idézet: CAC - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 12:20

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha AMD 5000-es procim van, illetve az aláírásomban szereplő Gigabyte alaplap, akkor melyikhez tartozó progit használjam energiamegtakarítási célokra? Az amd oldaláról letolthető ugye a C'n'Q szoftver, az alaplap oldaláról meg ott az I cool, illetve egy másik szoftver is, a Dynamic Energy Saver. Akkor most melyik? :)

Win XP alá az AMD CPU driver kell illetve az energiagazdálkodási sámát minimálisra kell állítani...illetve a biosban is engedélyezve kell, hogy legyen. Vista mellett csak az energiagazdálkodási sémát kell kiegyensúlyozottra tenni (balanced) ill szintén bios enabled ofkorsz. Az I-Cool elvileg nálam csak ventiszabályzáshoz jó, de azt tudja az alaplap is magától (csak mintha az I cool jobban skálázná a fordulatot...de a Vista nem szereti automatikusan elindítani: megerősítést kér) A harmadikat nem ismerem/próbáltam.

#402 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 08:09

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 22:51

Win XP alá az AMD CPU driver kell illetve az energiagazdálkodási sámát minimálisra kell állítani...illetve a biosban is engedélyezve kell, hogy legyen. Vista mellett csak az energiagazdálkodási sémát kell kiegyensúlyozottra tenni (balanced) ill szintén bios enabled ofkorsz. Az I-Cool elvileg nálam csak ventiszabályzáshoz jó, de azt tudja az alaplap is magától (csak mintha az I cool jobban skálázná a fordulatot...de a Vista nem szereti automatikusan elindítani: megerősítést kér) A harmadikat nem ismerem/próbáltam.

Köszi a választ!

Egyébként meg - ha már nem ismered: DES
Ígéretesnek tűnik. Felteszem, aztán megírom a tapasztalatokat...illetve körbekérdezek a Gigabyte topicban is. :)
Eladó cuccok:

#403 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 12:12

Idézet: CAC - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 9:09

Köszi a választ!

Egyébként meg - ha már nem ismered: DES
Ígéretesnek tűnik. Felteszem, aztán megírom a tapasztalatokat...illetve körbekérdezek a Gigabyte topicban is. :)

Fölösleges feltenned, mert csak az Intel legújabb chipsetjeivel megy, ha jól tudom. De hogy jelenleg Intel Only az biztos
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#404 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 13:41

Idézet: sohta - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 13:12

Fölösleges feltenned, mert csak az Intel legújabb chipsetjeivel megy, ha jól tudom. De hogy jelenleg Intel Only az biztos

Igazad van. Megnéztem az angol nyelvű oldalát, és ott virítanak a csúnyagonosz intel logók. Kár, mert ígéretesnek tűnt...a fogyasztásmérő pláne érdekelt volna. :(
Eladó cuccok:

#405 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 10:31

1 hétig idegeskedtem, és tanácstalankodtam, mire végre kiderült, hogy mitől fagy randomban az új gépem (4400+ x2, asus m3a lap, 2 giga ddr2 800, radeon 3850 512mb). Mindenre gyanakodtam, norhbridge hűtés, alaplaphiba, vkártya hiba, mire kiderült, hogy bizony egyik sem, hanem a cool and quiet volt az oka. Kikapcsoltam, és nincs fagyás. Processzorhasználat növelésnél fagyott általában (egyébként nem gyakran, talán hetente 4x, de idegesített ez is). Az a gyanúm, hogy felpörgetésnél a max frekvenciához még nem növekedett meg eléggé a tápfeszültsége, és akkor... (aki tuningolt már ismeri).

Namost az kéne kideríteni, hogy a lap, a lap biosa, vagy a vista 64 beépített cnq drivere bugos? Mert azért nem ártana ha vissza kapcsolhatnám. Tud valaki erről valamit?
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#406 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 10:55

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 11:31

1 hétig idegeskedtem, és tanácstalankodtam, mire végre kiderült, hogy mitől fagy randomban az új gépem (4400+ x2, asus m3a lap, 2 giga ddr2 800, radeon 3850 512mb). Mindenre gyanakodtam, norhbridge hűtés, alaplaphiba, vkártya hiba, mire kiderült, hogy bizony egyik sem, hanem a cool and quiet volt az oka. Kikapcsoltam, és nincs fagyás. Processzorhasználat növelésnél fagyott általában (egyébként nem gyakran, talán hetente 4x, de idegesített ez is). Az a gyanúm, hogy felpörgetésnél a max frekvenciához még nem növekedett meg eléggé a tápfeszültsége, és akkor... (aki tuningolt már ismeri).

Namost az kéne kideríteni, hogy a lap, a lap biosa, vagy a vista 64 beépített cnq drivere bugos? Mert azért nem ártana ha vissza kapcsolhatnám. Tud valaki erről valamit?

Sajna nem tudok róla, de ahogy elnézem elég hasonló konfigunk van (X2, AMD770, HD3850 ;))
A Vista más, mert az enyém 32bites...talán ez az ok, vagy valami egész más (talán nemis CnQ, vagy az asus cseszett el valami fesz.szabályzáshoz szükséges alkatrészt?  :think: )

Szerkesztette: Nurba 2008. 05. 26. 10:57 -kor

#407 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 13:01

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 11:31

Namost 1-2 dolog az AMD féle CnQ működéséről.
A legnagyobb probléma az, hogy a CnQ nem csak a 2 véglet között vált, hanem sajnálatos módon közbeiktat közbenső szorzókat.

Tudvalevő, hogy a memosztót közvetlenül befolyásolja a processzor szorzója.

Gondolom innen már egyértelmű a probléma.

Meg kell keresni a memosztóváltásokat és megnézni, hogy az aktuális tuningnál ez beleesik-e a tartományba.

Megoldás nagyon egyszerű: Right Mark Cpu Clock Utility (röviden RMClock) vagy CrystalCPUID programok használata.

A 10-es szorzó szvsz. a probléma. Itt esik le 5-re a memosztó DDR2-800 beállítás mellett.

Szerk.:
Persze mindez akkor jelent problémát, ha a magasabb órajelet nem bírja a memória az adott fesz mellett.

Pl.: 11x255 -> memosztó 6 -> DDR2-935MHz
      10x255 -> memosztó 5 -> DDR2-1020MHz

Szerkesztette: sohta 2008. 05. 26. 13:04 -kor

#408 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 13:23

Így sem értem, hogy akkor miért ilyen random módon fagyott? Azt a rossz memória freki osztót mindig el kellett volna érnie.
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#409 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 14:37

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 14:23

Így sem értem, hogy akkor miért ilyen random módon fagyott? Azt a rossz memória freki osztót mindig el kellett volna érnie.

Én sem tudom mi alapján lépteti a szorzót, de nálam is hasonló jelenség volt. RMClock használata óta megszűnt a hibajelenség.

#410 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 22:02

Idézet: sohta - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 14:01

Namost 1-2 dolog az AMD féle CnQ működéséről.
A legnagyobb probléma az, hogy a CnQ nem csak a 2 véglet között vált, hanem sajnálatos módon közbeiktat közbenső szorzókat.

Tudvalevő, hogy a memosztót közvetlenül befolyásolja a processzor szorzója.

Gondolom innen már egyértelmű a probléma.

Meg kell keresni a memosztóváltásokat és megnézni, hogy az aktuális tuningnál ez beleesik-e a tartományba.

Megoldás nagyon egyszerű: Right Mark Cpu Clock Utility (röviden RMClock) vagy CrystalCPUID programok használata.

A 10-es szorzó szvsz. a probléma. Itt esik le 5-re a memosztó DDR2-800 beállítás mellett.

Szerk.:
Persze mindez akkor jelent problémát, ha a magasabb órajelet nem bírja a memória az adott fesz mellett.

Pl.: 11x255 -> memosztó 6 -> DDR2-935MHz
      10x255 -> memosztó 5 -> DDR2-1020MHz

CrystalCPUID megy egész jó, ezt legalább lehet configolni :D szépen 90%-os terhelésig 1 ghz-n megy 1,1 volton, afölött húzza vissza 2,3ghz 1,3v-ra.

Még lehet próbálgatok itt 1 ghzn valami még kisebb feszt, mert szerintem még lehet lejjebb húzni. Véletlenül 2,3 ghz- mellett is egyszer lenyomtam 1,1 voltra a feszültséget, és nem fagyott ki, bár gondolom nagyobb terhelésen megtörtént volna :)

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.