HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 09:32

"Ettől félek én is, nekem is pár tft nagy fénye bántja a szemem, és napokig nem tudtam hozzászokni  !
Pedig párat én is próbáltam... "

Akkor megnyugodtam valamelyest, ezek szerint nem csk az én szemem ennyire érzékeny. Más paneltipusnál is bántotta a szemed a nagy fény??
Toron Powa !

#762 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 09:41

Idézet: Gor Findalas - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 10:32

"Ettől félek én is, nekem is pár tft nagy fénye bántja a szemem, és napokig nem tudtam hozzászokni  !
Pedig párat én is próbáltam... "

Akkor megnyugodtam valamelyest, ezek szerint nem csk az én szemem ennyire érzékeny. Más paneltipusnál is bántotta a szemed a nagy fény??

Nem vágom ilyen panel volt bennük. Azt tudom, hogy a 12es LG rosszabb volt a másik 16os LGnél, és a 12es borzasztóan bántotta a szememet, a másik csak kicsit. Nappal is.

Monitor kereső topicom... AOC LM728 és Hyundai L72D

Mi a különbség a panelek közt? Melyik jobb? Fontos? Vagy inkább ne találjak magamnak még újabb szempontokat :rolleyes: ...

Szerkesztette: MC Pite 2005. 10. 04. 09:57 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#763 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 09:46

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 10:41

Nem vágom ilyen panel volt bennük. Azt tudom, hogy a 12es LG rosszabb volt a másik 16os LGnél, és a 12es borzasztóan bántotta a szememet, a másik csak kicsit. Nappal is.

Na mindegy, ha ez minden tipusnál igaz(remélem nem!!) akkor kell a francnak tft-monitor. Kár egy valag pénzt kiadni azért, hogy aztán a dobozban áljon mert nem bír hozzászokni az ember szeme. Bár csak megcáfolna valaki hogy ez nem mindegyiknél van így.
Toron Powa !

#764 Felhasználó inaktív   bbee 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 09:47

Sulinet-ben szeretnék választani ezek közül a monitorok közül de nem tudok, pedig 1000 helyen utána néztem már. :mad:
Képszerkesztésre és játékra egyaránt használnám, tehát fontos a nagyon jó minőségű kép de játszani is lehessen vele + megbízható legyen mivel vidéki vagyok és nem akarok rohangálni cseremonitorért, javításért…
Legyen rajta DVi és lehetőleg MVA panel.
Bocs ha valaki már előttem feltette ugyan ezeket a monitorokat hasonló kérdéssel.
NEM TUDOK DÖNTENI

ACER AL1751A GAMERS 84 990 Ft

LG MON LCD 19" L1930S 1280x1024 400:1 79 990 Ft

PHILIPS MON LCD 19" 190S5 TCO'03 SILVER 84 990 Ft

LG L1740B 17" Artistic TFT, 3 év 88 900 Ft

LG L1950S-SN 19" TFT, 3 év 103 900 Ft

Samsung 710T 17" TFT, Pivot, 3év 97 000 Ft

AOC LCD 20" 2054 119 900 Ft

LG LCD 17" 1950S-SN 103 900 Ft

SAMSUNG LCD 19" 913N 107 900 Ft

Ezeket egy Debreceni bolt ajánlatából válogattam ha máshol esetleg van jobb várom az ajánlatokat. 120e Ft ig.       
Ha ez egyik se MAV-s érdekelne sulinetben melyik az és hol lehet kapni.

Köszönöm a segítséget!!!
:smoker:

és bocs, hogy már 1000*volt

#765 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 09:56

Idézet: bbee - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 10:47

Sulinet-ben szeretnék választani ezek közül a monitorok közül de nem tudok, pedig 1000 helyen utána néztem már. :mad:
Képszerkesztésre és játékra egyaránt használnám, tehát fontos a nagyon jó minőségű kép de játszani is lehessen vele + megbízható legyen mivel vidéki vagyok és nem akarok rohangálni cseremonitorért, javításért…
Legyen rajta DVi és lehetőleg MVA panel.
Bocs ha valaki már előttem feltette ugyan ezeket a monitorokat hasonló kérdéssel.
NEM TUDOK DÖNTENI

ACER AL1751A GAMERS    84 990 Ft

LG MON LCD 19" L1930S 1280x1024 400:1    79 990 Ft

PHILIPS MON LCD 19" 190S5 TCO'03 SILVER        84 990 Ft

LG L1740B 17" Artistic TFT, 3 év        88 900 Ft

LG L1950S-SN 19" TFT, 3 év    103 900 Ft

Samsung 710T 17" TFT, Pivot, 3év        97 000 Ft

AOC LCD 20" 2054    119 900 Ft

LG LCD 17" 1950S-SN    103 900 Ft

SAMSUNG LCD 19" 913N        107 900 Ft

Ezeket egy Debreceni bolt ajánlatából válogattam ha máshol esetleg van jobb várom az ajánlatokat. 120e Ft ig.       
Ha ez egyik se MAV-s érdekelne sulinetben melyik az és hol lehet kapni.

Köszönöm a segítséget!!!
:smoker:

és bocs, hogy már 1000*volt

Mintha azt írták volna pár oldallal hátrább, hogy sulinetben szinte csak TN-esek vannak, aztán valaki mondott egy acert ami MVA-s és állítólag sex-ben is kapható valamelyik metro-ban. olvass vissza pár oldalt.
Toron Powa !

#766 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 10:02

Idézet: Gor Findalas - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 10:46

Na mindegy, ha ez minden tipusnál igaz(remélem nem!!) akkor kell a francnak tft-monitor. Bár csak megcáfolna valaki hogy ez nem mindegyiknél van így.

Hát nem tudom, én melóhelyen használok csak (egyenlőre) tft-t. Samsung 910T. Programozásra, olvasásra szerintem jó (bár a betűk néha kicsit furák, én meg tudtam szokni). Görgetés közben nagyon hülyén néznek ki a betűk, mintha el lenne mosva, vagy nem tudom. Namost fényerő/kontraszt és szemzavaraás tekintetében szerintem nagyon jó. Az előző 17"os MAG flat moncsitól a nap végére (de inkább 3/4-ére) már majdnem kifolyt a szemem, a fejem is kicsit fájt tőle (mondjuk szegénykém már 4 éves volt, de akkor is)... A MAG-nak volt geometria hibája (lefittyedt egyik sarok, akárhogy is próbáltam állítani), ennek nincs. Nekem nagyszerűen megfelel, egyáltalán nem fáraszt. Filmre játékra nem próbáltam...

#767 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 10:05

Idézet: Gor Findalas - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 10:56

Mintha azt írták volna pár oldallal hátrább, hogy sulinetben szinte csak TN-esek vannak, aztán valaki mondott egy acert ami MVA-s és állítólag sex-ben is kapható valamelyik metro-ban. olvass vissza pár oldalt.

Megvan. Na, nekem annak a fele van meg lóvéba :(  6x a keret. 19es drága nem fér bele, és nagyon zavarnak a baszott nagy 2 perces szünetek a pixelek között... És feszt nagyobb felbontásba akaorm kapcsolni a 19es tftket :Đ . MikorA3as doksikat szerkesztettem 19"os tftn, azt hittem megőrülök. Végre visszülhettem a saját moncsim elé, és 1920×1080 75Hz amihez kellett a nagy hely, 1360×1024@85 Hz átlag. Ha nem kell sok hely, 1152@100Hz használom. Na, off vége, arra nincs keret. Ha meg sok lóvét kiadnék, akkor a 730BF lenne 75ért. 4ms az 4ms.

Szerkesztette: MC Pite 2005. 10. 04. 10:11 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#768 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 10:08

Idézet: Koga - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 11:02

Hát nem tudom, én melóhelyen használok csak (egyenlőre) tft-t. Samsung 910T. Programozásra, olvasásra szerintem jó (bár a betűk néha kicsit furák, én meg tudtam szokni). Görgetés közben nagyon hülyén néznek ki a betűk, mintha el lenne mosva, vagy nem tudom. Namost fényerő/kontraszt és szemzavaraás tekintetében szerintem nagyon jó. Az előző 17"os MAG flat moncsitól a nap végére (de inkább 3/4-ére) már majdnem kifolyt a szemem, a fejem is kicsit fájt tőle (mondjuk szegénykém már 4 éves volt, de akkor is)... A MAG-nak volt geometria hibája (lefittyedt egyik sarok, akárhogy is próbáltam állítani), ennek nincs. Nekem nagyszerűen megfelel, egyáltalán nem fáraszt. Filmre játékra nem próbáltam...

Én már kiegyeznék az elmosódott betükben is, csak ne égetné ki a szemem :eek:  a nagy fényerő. Vagy vegyek egy méregdrága UV szűrős napszemüveget :D
Toron Powa !

#769 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 10:13

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 11:05

Megvan. Na, nekem annak a fele van meg lóvéba :(  6x a keret. 19es drága nem fér bele, és nagyon zavarnak a baszott nagy 2 perces szünetek a pixelek között... És feszt nagyobb felbontásba akaorm kapcsolni a 19es tftket :Đ . MikorA3as doksikat szerkesztettem 19"os tftn, azt hittem megőrülök. Végre visszülhettem a saját moncsim elé, és 1920×1080 75Hz amihez kellett a nagy hely, 1360×1024@85 Hz átlag. Ha nem kell sok hely, 1152@100Hz használom. Na, off vége, arra nincs keret. Ha meg sok lóvét kiadnék, akkor a 730BF lenne 75ért. 4ms az 4ms.

A www.tftpanel.hu oldalon nagyon jól le vannak írva a panelek közti különbségek. Nézd meg érdemes !!
És két Magiszter is írogat ide bölcs tanácsokat adva  :respect:  onnan.
Toron Powa !

#770 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 10:19

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 11:05

Most 19 tft-ken tényleg akkorák a pixelek ??? Azért kérdezem mert még csak 17-hez volt szerencsém.
Toron Powa !

#771 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 10:23

Gondolj bele, hogy a 17" és 19" tftknek ugyanakkora a natív felbontása -> ergo a pixelméret 19" esetén nagyobb. Nem?

szerk: Hozzátenném engem nem zavar. Sőt, elősször azt hittem hogy be sem tudom "tölteni" ezt a nagy felületet. Hát igen, aki hozzászokott a bénacsíra 15"-hoz (crt-ben)... (kb 2 nap múlva már ezt is kicsinek éreztem :D )

Szerkesztette: Koga 2005. 10. 04. 10:25 -kor

#772 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 10:31

Idézet: Koga - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 11:23

Gondolj bele, hogy a 17" és 19" tftknek ugyanakkora a natív felbontása -> ergo a pixelméret 19" esetén nagyobb. Nem?

szerk: Hozzátenném engem nem zavar. Sőt, elősször azt hittem hogy be sem tudom "tölteni" ezt a nagy felületet. Hát igen, aki hozzászokott a bénacsíra 15"-hoz (crt-ben)... (kb 2 nap múlva már ezt is kicsinek éreztem :D )

Azt komoly kutatómérnöki munkával és vaslogikával  ;)  kikövetkeztettem már, hogy ugyanakkora felbontásban a nagyobb képméret pixelesebb lessz, csak azt nem tudtam ez mennyire feltünő ill. zavaró.
Toron Powa !

#773 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 10:32

0,29 kppontáv... nekem az 2 perces szünetnek felel meg már...

#774 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 10:40

19": 0.294 mm szokott lenni 17": 0.264 mm (samsungoknál, de a tftpanel szerint pl egyes 17es fsc-s panelek 0.289 mm-es pixelmérettel rendelkeznek...)

#775 Felhasználó inaktív   Uchimata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 10:41

Idézet

19es drága nem fér bele, és nagyon zavarnak a baszott nagy 2 perces szünetek a pixelek között...

Nekem még jó a szemem, de nem látok szüneteket, hacsak nem kifejezetten közel hajolok vizsgálva a panel felépítését.

Idézet

És feszt nagyobb felbontásba akaorm kapcsolni a 19es tftket :Đ . MikorA3as doksikat szerkesztettem 19"os tftn, azt hittem megőrülök. Végre visszülhettem a saját moncsim elé, és 1920×1080 75Hz amihez kellett a nagy hely, 1360×1024@85 Hz átlag. Ha nem kell sok hely, 1152@100Hz használom.

A DELL 2005FPW monitorát neked találták ki :), s ha nagyon el vagy eresztve (bár mint írtad, nem igazán ;) ), akkor DELL 2405 rula. Az biztos, hogy fura a TFT-ket nem natív felbontással használni, de a CRT-kkel összehasonlítva annyi más előnyük van, hogy...

Pl. még egy olyan meddő témát, mint fentebb írtak, miszerint a "TFT" kiégeti a szemüket :omg: . Aki monitort vesz, úgy is alaposabban körbe járja a témát, de legalább megnézi, amit javasoltak neki vagy szimpatizál vele. Az eladások alapján újabban többen kívánják kiégetni a szemüket, mint ahányan nem. :lol:

Szemkiégetési tanácsadó :D : fényerő: minimum; kontraszt: 1/3; RGB komponensenként: 1/3; színhőmérséklet: enyhén meleg. Ez már az érzékenyebbeket se fogja bántani. Ha ezt egy TN-Filmes otthon kipróbálja, azért ne küldjön el a zivatarosba, hogy mé' nem lát egy csomó mindent  :think: .

A 6bit, az 6bit...

Idézet

Ha meg sok lóvét kiadnék, akkor a 730BF lenne 75ért. 4ms az 4ms.

Látod, azért a milisec még nem minden...

#776 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 10:46

Okosodtam. 8mses PVA-s panelt ne várjak 60-70ig ha jól sejtem? Mennyitől kezdődnek? Kellene a tue 24bit is, mert grafikázok is időnként, és jelexerint ez kellene nekem. *sóhaj* Lehet hogy még enm vátok tftre? Pedig egész félévben 12óra+ fogok ülni gép elött :( ...

Oké, de több 12es moncsi képe is még nagyon zavart, még 8as Samsung és Hyundai képe is láthatóan blurrozott, de már kevésbé mint a többiek. Sorry, jó fülem és szemem van, sajna emiatt soxor szívok, mert igények és a pénztárca nem haverok.
Magyarul akkor 60-70ből amit tudnék venni, azzal úgyse leszek elégedett; egyes, üljek le? :(

Szerkesztette: MC Pite 2005. 10. 04. 10:50 -kor

#777 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 10:50

Idézet: FLO - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 13:20

Hát tele van a tököm a kibaszott mikland kurva annyukkal! Figyeljétek a sztorit!!

Múlthét kedd:
-Felhívom őket van-e FSC P19-2 tft-jük. E
- Van, egy darab!!! Raktáron!
-És ugye nem pixelhibás??
-De vanrajta egy kicsi, de nem zavaró!
-A gyártó tudomásom szerint 1pixelhiba garanciát vállal erre a típusra, és 5subpixel. Kérdezzék meg az importőrt.
-Na ezt nem is tudtuk, akkor megkérdezzük, hátha vissza tudjuk cserélni mi is!
-Le lehet tesztelni a tft-t ha veszek egyet?
-Nem, csak akkor ha meg is veszem.

Ha nem kérdezek rá, rámtolnak egy pixelhibás szart. Hihetetlen mekkora gecik!

Ma telefon a Miklandba!!!
-Hy! Van FSC P19-2 tft-tek?
-Van, egy darab, raktáron!
-Pixelhibás? (már nemáltam meg kérdésem nélkül)
-Pillanat megkérdezem a kollegát! ......time.... Igen, az!!!!!
-Erre én: Akkor nekem az nem kell, lehetőség van rá, hogy rendelnek egy ujat és én kipróbálom vásárlás előtt?
-persze, küldj e-mailt és én letesztelek neked egyet, hogy ne gyere fölöslegesen ha nem kell a tft. (rendes volt)
-Erre én, Super! De nekem akkor sem kell a TFT, ha egy darab pixelhiba van, mert a gyártó erre a típusra a gyártó egy pixelhiba után cseréli a tft-t!
-Erre ő: Ilyen nem létezik. 7hiba után csere  :eek: 
Erre én már nem is reagáltam mert az izo szabályozása alapján ez ClassII és 5pixelhiba után csere. De erre a tft-re az 1pixelhiba a meghatározott!!

Na akkor mi a fasz van? Létezik ez a típusú garancia, vagy nem? Mert már olvastam több helyen is az 1pixel garit! Énnekem annyira elegm van, hogy állandóan át akarnak baszni ezek a gecik!!!!

Erre miért nem reagált senki? Számomra fontos a kérdés.....

#778 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 10:51

"Szemkiégetési tanácsadó  : fényerő: minimum; kontraszt: 1/3; RGB komponensenként: 1/3; színhőmérséklet: enyhén meleg. Ez már az érzékenyebbeket se fogja bántani. Ha ezt egy TN-Filmes otthon kipróbálja, azért ne küldjön el a zivatarosba, hogy mé' nem lát egy csomó mindent"

Akkor ez nekem nem segít ugye?? Mert én TN-est próbáltam és ha ezeket csináltam, tényleg nem láttam semmit. Még jó hogy csak tesztelni volt nálam.

A meddő szemkiégetés témát én írtam be, de bocsi ha ez off-nak minősül, tényleg nem tudtam.
Toron Powa !

#779 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:00

Idézet: Mr.Prise - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 9:03

FSC P19-2-m van. Meg vagyok elégedve vele, de van egy zavaró dolog.
Ugyanis fütyül :-(
Akkor is lehet hallani ha használom, tehát kép is van benne, de ha a gép ki van
kapcsolva és a monitor takarékos módban van akkor is hallatszik. Ha kikapcsolom a monitort
a hátul lévő kapcsolóval akkor (szerenécsre ;-)) csendben van. Talán a benne lévő
tápegységgel van valami?
Ha kb 50 cm-re ülök a monitor előtt simán hallani lehet.
Érdekelne, hogy ez normális jelenség-e ezeknél vagy csak az enyém ilyen?
Ha ez nem normális dolog akkor mitől lehet? Meg fogja adni magát? :-( Mit lehet ezzel csinálni?

Ez melyik revízió (hátul van a cimkén), mert én még az elsőknél hallottam ilyenről. Az enyém Rev. 4 és nem csinálja.
Egyébként valószínűleg inverter probléma.

#780 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:03

Idézet: Gor Findalas - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 9:58

Egy hétig teszteltem otthon egy TN+Film paneles 17-es TFT-t , de nem bírtam tovább, szabályosan kiégette a szemem !!! Pedig a fényerőt levettem ameddig csak lehetett, és még a videókártya beállításoknál is csökkentettem a gamma értéket. Így gyakorlatilag a windows asztal nézegetésén kívül teljesen használhatatlanná vált minden másra. Napokig próbáltam megtalálni a helyes szín,fényerő,kontraszt, stb. kombinációt, de nem jártam sikerrel. Végül visszaraktam a hagyományos moniroromat, és lassan a szemem világa is visszatérőben van. Más paneltipusoknál is megvan ez a tortúra, vagy csak az én szemem különösen érzékeny??? Egy biztos TN-es monitort én nem veszek az biztos, már csak az MVA-s panelekben reménykedem de olyat sajnos még nem tudtam otthon nyugodt körülmények között tesztelni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem egy szuper márkás cucc volt, de sejtésem szerint azzal sem jutottam volna sokkal előbbre.

Ha tényleg nem tudtad megszokni a nagyobb fényerőt, akkor szerintem Te ne vegyél LCD monitort. Nyilván érzékeny rá a szemed. Minden típusnál problémát fog okozni.  :(

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.