HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 20:50

Idézet: ave - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 19:41

:rolleyes:  miért nem válaszol nekem senki?

Én nem látom és nem is mustrálom a pixelek nagyságát én egyszerűen csak annyit látok hogy összefolyik a betü!
Egyszerű felhasználó vagyok és az a kérdésem hogy pl egy 713N en ugyanígy nézne ki a dolog?
Mert a 913N-en így néz ki, és ez nem feltételezés mivel a lakótársamnak is ilyen moncsija van!

Köszi!

Valószinüleg érzékeny a szemed, mert nekem -s gondolom sok fórumtársomnak is - nem fut össze a betű. Jó lenne megkérdezni a lakótársadat, hogy ő is olyannak látja-e a monitort? Ha nem, akkor két lehetőség van:
1. Nem nézel ilyen monitort,
2. Elmész egy szemész szakorvoshoz, és elmondod a problémádat.
A második lehetőséget vedd komolyan, valószinüleg szemüvegre lesz szükséged.

Szerintem.
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#822 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 20:52

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 21:44

A tesztprogram ráfér egy floppyra, vagy usb- mem-re. A Sulinetes gépen is ki lehet próbálni. Nekem azon néztük meg.
A vevőszolgálaton azt mondták, ha 3 napon belül van bármi, hozzam nyugodtan vissza.

Itt néhány sorral nehéz leírni, hogy milyen az AL1913s. Hogy megéri-e a 34994 Ft-ot, ezt mindenki maga döntse el. Nekem megérte.
Videóra éppen felvehetem a tesztprogram kiskocsiját, de hol nézed meg? Zavar-e egyáltalán, hogy van utánhúzása? Sokan ezt úgy fogják fel, mint egy mozgást ábrázoló effektust.
Az eredmény olyan, mint bármely 20 ms-os MVA paneles monitornak.
:D

Olyasmi videóra gondoltam mint a tftpanel.hu oldalon az egyik LG monitor tesztnél hogy felveszel kamerával egy játékot menet közben!

Amúgy nemtudom miért mondta a fickó hogy nem tudjuk kipróbálni mivel volt a monitorok mellett egy gépház igaz nem volt rádugva egyik moncsi sem! SZóval nekem azt mondta hogy nem tudjuk kipróbálni!

Én nem tudom hogy lehetne visszavinni ha valami gond van vele! Lehet a "gond van vele" alatt olyasmire gondolt hogy nem működik! De ha visszavinnéd hogy kérem van rajta egy pixel hiba biztos hogy azt mondaná hogy ok el lehet gurulni a helyszínről ha az sem biztosított hogy vásárlás előtt megnézhessem működés közben!

Érdekes!

Lehet hogy holnap beszaladok a garancia kitöltő helyre hogy ott mit mond a faszi!

#823 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 20:54

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 21:50

Valószinüleg érzékeny a szemed, mert nekem -s gondolom sok fórumtársomnak is - nem fut össze a betű. Jó lenne megkérdezni a lakótársadat, hogy ő is olyannak látja-e a monitort? Ha nem, akkor két lehetőség van:
1. Nem nézel ilyen monitort,
2. Elmész egy szemész szakorvoshoz, és elmondod a problémádat.
A második lehetőséget vedd komolyan, valószinüleg szemüvegre lesz szükséged.

Szerintem.

Hát épp ez az! Ő is összefolyósnak látja! Pontosabban olyan mintha a betűk kontúrja fehér lenne, és ez valahogy olyan hatást kelt mintha összefolyna!

#824 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 21:02

Idézet: ave - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 19:52

Olyasmi videóra gondoltam mint a tftpanel.hu oldalon az egyik LG monitor tesztnél hogy felveszel kamerával egy játékot menet közben!

Amúgy nemtudom miért mondta a fickó hogy nem tudjuk kipróbálni mivel volt a monitorok mellett egy gépház igaz nem volt rádugva egyik moncsi sem! SZóval nekem azt mondta hogy nem tudjuk kipróbálni!

Én nem tudom hogy lehetne visszavinni ha valami gond van vele! Lehet a "gond van vele" alatt olyasmire gondolt hogy nem működik! De ha visszavinnéd hogy kérem van rajta egy pixel hiba biztos hogy azt mondaná hogy ok el lehet gurulni a helyszínről ha az sem biztosított hogy vásárlás előtt megnézhessem működés közben!

Érdekes!

Lehet hogy holnap beszaladok a garancia kitöltő helyre hogy ott mit mond a faszi!

Légy hozzájuk kedves, és főképp ne kioktató, akkor segítenek. Add elő, mintha nem értenél annyira hozzá, s ha van közöttük PC "guru", az biztosan ráharap. Amikor már benne volt a tesztben, akkor említettem, hogy kinnt a kocsiban van egy TFT teszt program, erre már azt mondta a srác, hogy neki is megvan a gépen. Na így teszteltük le a monitoromat.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#825 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 21:05

Idézet: ave - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 19:54

Hát épp ez az! Ő is összefolyósnak látja! Pontosabban olyan mintha a betűk kontúrja fehér lenne, és ez valahogy olyan hatást kelt mintha összefolyna!

Akkor viszont lehet, hogy a monitor van rosszul beállítva (fényerő, kontraszt, stb).
Mióta van meg a lakótársadnak?

Szerkesztette: alexha 2005. 10. 04. 21:06 -kor

#826 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 21:15

Döntés elött állóknak: sem a "millisec" sem a kontrasztarány önmagában nem mond semmit.
Én tavaj vettem sulinetre egy e-yama 17NE1-S tipust. Paraméterek: 17" a-Si TFT panel 14ms válaszidő, 350:1 kontrasztarány 350cd/m2 fényerő...
Ezek manapság ugye nem túl megnyerő adatok :) Ehhez képest bármelyik most kapható mellé bátran oda merném tenni, elhanyagolhatóak a különbségek!
Örök érvényű tanulság: a számok nem sokat mondanak  :smoker:
Hagyjuk meg a számokkal dobálózást a marketineseknek, játszanak velük, mint a hülyegyerekek az oviban  :D Aki meg TFT-t akar venni, az vegye a fáradságot, és cammogjon el olyan helyre ahol lehet tesztelni-összehasonlítani, és szemre válasszon! Nem kis pénz egy normális monitor, ennyit megér...
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#827 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 21:18

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 22:05

Akkor viszont lehet, hogy a monitor van rosszul beállítva (fényerő, kontraszt, stb).
Mióta van meg a lakótársadnak?

Hát nem olyan régen!
Egy hónapja vagy talán másfél!

Esetleg nem tudnál segíteni hogy hogy kellene beállítani a dolgot?

Ha nem megy sehogy majd csinálok róla egy képet és berakom ide!

#828 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 21:21

Idézet: ave - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 20:18

Hát nem olyan régen!

jó lenne ha egy olyan valaki segítene, akinek ugyanaz a monitora van... de a fotó jöhet, majd azután hátha okosabbak leszünk.
  :D

Szerkesztette: alexha 2005. 10. 04. 21:22 -kor

#829 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 21:35

Húha!  :eek:  Vajon 193p+ 153 000-ért (ez már durva) vagy 'csak' 173p+ 110-ért? Sulinetben... El sem hiszem.

Szerkesztette: joshua7 2005. 10. 04. 21:37 -kor

Semper Fi

#830 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 22:18

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 20:35

Húha!  :eek:  Vajon 193p+ 153 000-ért (ez már durva) vagy 'csak' 173p+ 110-ért? Sulinetben... El sem hiszem.

Aki eddig azér' sírt mert nem volt PVA-s monitor sulinetben, az most megkapta. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#831 Felhasználó inaktív   kazal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 22:28

Idézet: jazzkifli - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 18:56

Az.
Az Acer alapban milyen garit is vállal a termékeire?

ISO szerint gyűjtögetheted a hibákat. Szerencsés vagy, ha a középső 1/9-be esik egy igazi pixel hiba, mert abból 1 db is feljogosít a cserére.

#832 Felhasználó inaktív   kazal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 22:30

Idézet: ave - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 22:18

Hát nem olyan régen!

Az én menümben van egy "auto adjustment". Amíg ezt nem nyomtam meg, addig én is kétségbe voltam esve. De nem állítom, hogy a Te problémád is ennyire egyszerű.

#833 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 00:37

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 21:30

Én is látom a pixeleket a tft-n. Nekem otthon crt-m van a munkahelyen meg tft. A legnagyobb különbség nekem pont a a pixelek látványa meg a más színek. Amikor legelőször megláttam a tft-t akkor pont ez "pixelesedés" tűnt fel. De már hozzászoktam és nem zavar, ezért most már otthonra is tft-m lesz. :)

Írtam én valahol olyat, hogy nem látni a pixeleket?  :rolleyes:

#834 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 00:38

Idézet: ave - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 22:18

Hát nem olyan régen!

ClearType ki!  ;)

#835 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 07:16

Racecam:

szted megérné a 193p+ 43e ft pluszt a 173p+-hoz képest? Tulajdonképp miben gyengébb a 17-es?

Szerkesztette: joshua7 2005. 10. 05. 07:39 -kor

Semper Fi

#836 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 08:00

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 8:16

Racecam:

szted megérné a 193p+ 43e ft pluszt a 173p+-hoz képest? Tulajdonképp miben gyengébb a 17-es?

Azt hiszem ez az, amire én nem tudok válaszolni. Hiszen azt nem tudhatom, hogy neked megérné-e. Ehhez tisztában kellene lennem az anyagi helyzeteddel is.  :D
Nem is megyek tovább ezen a vonalon, inkább leírom, hogy én - természetesen a saját lehetőségeimmel, elvárásaim miatt - a 19"-ost venném meg, ha ezek közül kellene választanom. (De leginkább egy 21"-ost vennék (214T), egy hozzá való vassal!!  :D )

#837 Felhasználó inaktív   kazal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 08:40

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 13:35

Nincs azzal semmi gond, filmre még a 25ms-os monitorok is tökéletesen megfeleltek. (A 193P-n is nagyon jó volt filmet nézni.  ;) )

Kicsit visszaolvastam, és ez nagyon érdekel. Ha jól olvastam, a 193P-ben ugyanaz a panel, mint a 930MP-ben, amivel most ismerkedek. A kérdés:
Én bizony DVD filmeknél azt tapasztalom, hogy amikor egy arc kicsit gyorsabban mozdul, akkor elhomályosodik. Lehetséges, hogy az én szemem túl érzékeny? Vagy létezik olyan, hogy ugyanabból a panelből van lustább, és fürgébb is, attól függően, hogy hol/mikor/ki stb. készítette, illetve hogy szerdán vagy péntek délután készült?
Egyébként ettől még nézhető, mert megszokható a jelenség, csak egy kicsit mégis más feeling.
Előre is köszi!

Szerkesztette: kazal 2005. 10. 05. 08:44 -kor

#838 Felhasználó inaktív   Mr.Prise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 08:50

Idézet: Mr.Prise - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 14:49

6-os revízió. Vonatkozik erre a garancia?

Beszéltem a céggel ahonnan vettem a monitort.
Azt mondták, hogy nincs definiálva a monitor "hangereje" és hogy a központi szervízben tudják megállapítani, hogy tényleg hibás-e vagy sem. Ha kérem akkor küldenek futárt és elviszi oda a monitort, de ha nem találnak semmit a szervízben akkor 2500FT (gondolom 2x ennyi, oda-vissza), egyébként ingyenes.
Ma megpróbálom felhívni a szervízt, hogy mire számíthatok? Potyára nem akarom utaztatni...

#839 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 09:52

Idézet: kazal - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 9:40

Kicsit visszaolvastam, és ez nagyon érdekel. Ha jól olvastam, a 193P-ben ugyanaz a panel, mint a 930MP-ben, amivel most ismerkedek. A kérdés:
Én bizony DVD filmeknél azt tapasztalom, hogy amikor egy arc kicsit gyorsabban mozdul, akkor elhomályosodik. Lehetséges, hogy az én szemem túl érzékeny? Vagy létezik olyan, hogy ugyanabból a panelből van lustább, és fürgébb is, attól függően, hogy hol/mikor/ki stb. készítette, illetve hogy szerdán vagy péntek délután készült?
Egyébként ettől még nézhető, mert megszokható a jelenség, csak egy kicsit mégis más feeling.
Előre is köszi!

Nem a szerdai és pénteki között nincs különbség, de hétfőit semmiféleképpen ne vegyél, és lehetőleg kerüld a csütörtökit is.  :D
De komolyra fordítva a 193P-ben levő panel 20ms-os volt, ez ugyanannak a panelnek egy másik revíziója, hogy ne legyen olyan könnyű az élet. :rolleyes:

#840 Felhasználó inaktív   kazal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 10:33

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 10:52

Nem a szerdai és pénteki között nincs különbség, de hétfőit semmiféleképpen ne vegyél, és lehetőleg kerüld a csütörtökit is.  :D
De komolyra fordítva a 193P-ben levő panel 20ms-os volt, ez ugyanannak a panelnek egy másik revíziója, hogy ne legyen olyan könnyű az élet.   :rolleyes:

És ezek szerint a revízió váltásoknak nem a fejlődés a célja??
És ez az 5ms plusz ennyit jelenthet?

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.