HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 22. 22:08

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 23:01

En is azt hittem, de az MGE weblapjan masik modszert irtak.

Ezt vmi pulse compression-nak hivjak.

Mondjuk ha szigorúan vesszük a kvázi-szinusz jelentését, akkor igazat kell adnunk nekik, elvégre ez is közelíti a szinuszt, meg az is...  Aztán alighanem gyártója válogatja, h melyik készülék miként közelíti.

#1382 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 03:25

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 22:05

Szerintetek az UPS-t túlfeszvédő elosztóba tenni dupla védelmet jelent, vagy pedig felesleges ?

ha lenne túlfeszvédős elosztóm elétenném.

Idézet

A kérdés megfordítása, felelőtlenség e az UPS-t sima földelt elosztóba csatlakoztatni?

nem.

Idézet

Mert én úgy gondolom, hogy a tüskéket kitudná védeni a túlfeszvédős trust is, és persze az UPS-nek is van túlfeszvédője de akkor az kimélve lenne jobban, szerintem. Illetve biztos van közetek olyan akinek van mind a kettő mint nekem, Ti hogy csináljátok?

én ezeknek a túlfeszvédős vackoknak egy értelmét látom: ha arra jár egy villám akkor inkább ez égjen szét. illetve ha valaki a földet egy másik fázisra ráhúzza, bár szerintem azt az ups is kibírja.

egyébként ez is jól ki lett már beszélve a topic-ban.

egyébként juteszembe: kéne egy faq-ot csinálni erre a topic-ra, mert kevés kérdés merül fel amire nem volt már 10 válasz. vagy még jobb lenne csinálni egy másik topic-ot elején egy faq-al ezt meg elsüllyeszteni. vélemény?

#1383 Felhasználó inaktív   Bijesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 10:04

Sziasztok,

Tudom most irta xclusive, hogy sok minden meg lett valaszolva, de kicsit sok ez a negyven x oldal
vegigolvasni

Szoval hozzajutottam egy smart ups 1000-hez es arra gondoltam rakotom a jelenlegi trust
tulfeszvedos elosztot a kimenetere (azert ezt mert ezvan :) ) Szoval ami az eloszton lenne:
ket pc, egy tft monitor, dsl router, dsl modem, creative5.1 hangucc,
tintusugaras nyomi(nemnagyon van hasznalva)

Ami a kerdes
1. Az ups egy kimenete elviszi ezt az egesz cuccot elvileg? Tehat nincs kimenetenkent
a teljesitmeny korlatozva?
2. Jo ez igy?  :confused:
3. lehet venni olyan atalakitot aminek egyik vege villasdugo foglalat masik ami ups kimenet,
esetleg szerelhetot? ha igen hol?
4. a pc es az ups koze sima egyenes rs232 kabel kell?

Aszem most ennyi koszi

Szerkesztette: Bijesz 2005. 07. 23. 10:05 -kor

#1384 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 10:31

Szerintem azele az allat ele felesleges tulfeszvedot kotni.

Villam, meg hasonloak eseten max biztositekot cserelsz az UPS-ban. (kitekered a hatuljan a kerek akarmit, kiveszed, beraksz egy masikat, visszateker...)

Masreszt meg nincs maximalizalva agankent a Smart1000, szumma 700W-ot tud leadni. (aktiv PFC-s tappal akar 900W-ot is)
BOVEN sok lesz a ket gep+TFT+tintasugaras+hangcucchoz. (2 irodai gep+1 15" CRT=28-30% terheles, lasd elozo oldal.)

PC es az UPS koze a SAJAT soros kabele kell, ami veletlenul sem szabvany kiosztas. (sima sorossal lekapcsol az UPS a gep beinditasakor...)
De valszeg jobban jarsz egy USB A-B-vel, felteve, ha a te Smart1000-esed ugyanolyan, mint amit mult heten telepitettem. Ahhoz adtak mindkettot, de egyszerre nem megy a soros, meg az USB kimenet.

Atalakito? Gyarilag jar az UPS-hoz egy szerelheto IEC C14 dugo, amit raraksz egy elosztora a Schuco helyere es kesz.
Ha nem kaptal, akkor elektronikai boltokban altalaban van parszaz Ft-ert ilyen dugo.

#1385 Felhasználó inaktív   Bijesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 10:56

Koszi a gyors valaszt.  :respect:

A cuccot hasznaltam vettem kedvezo aron, mert nem vagyok milliomos.  :omg:

Ezen nincs meg usb, valahonnan meg leheten tudni az rs232 kiosztast?
Az rs232 relative egyszeru szoval ha a kabelben nincs elektronika akkor tul nagyot
nem tudtak varazsolni.  :D

Szoval en ugy gondoltam, hogy a trust elosztot az ups utan kotom nem ele, de nem azert, hogy
vedjen, hanem mert ez van es nem dobom ki :)

Szoval veszek egy IEC C14-et es egy villasdugo foglalatot osszekotom es mehet az elosztora.

Amugy eleg jo a cucc, ha ketto lenne akar az egesz lakast is rakothetnem  :smoker:

#1386 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 23. 11:19

Idézet: "nyunyu"

Szerintem azele az allat ele felesleges tulfeszvedot kotni.

ez az enyémre is vonatkozik ? mármint nem z állat hanem a felesleges :)
Az enyémben is van biztosíték, de amúgy ha gond van mennyibe kerül egy biztosíték bele, illetve lehet e kapni?

@xclusive : Köszi a választ.

#1387 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 12:00

Idézet: Bijesz - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 11:56

Szoval en ugy gondoltam, hogy a trust elosztot az ups utan kotom nem ele, de nem azert, hogy
vedjen, hanem mert ez van es nem dobom ki :)

utána kötni elég felesleges szvsz, én is inkább elé tettem, pláne, hogy az legalább védi a telefonvonalat is, így a modemet mindkét irányból védi, ill. inkább a túlfeszvédő menjen szét, mint a smart 700-asomban bármi.

#1388 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 12:11

Sajat kicsi Smart-om elott is csak azert van tulfeszvedos eloszto, mivel mikor hirtelen kellett 6-os eloszto, Trust tulfeszvedos annyiba kerult az MM-ben, mint egy sima gagyi. :)

Biztositek? Egyszer vagta ki egy kozelben becsapo villam a szunetmentesembol.
Elmasztam Mikrovillbe, mivel az van a legkozelebb hozzam, de szombaton nem voltak nyitva, ugyhogy logo orral setaltam haza, mikor meglattam egy hifi-bizomanyit a kekhallal szemben, es szerencset probaltam ott.
Urge kezembe nyomott egy biztositekot, ki akartam fizetni, erre elhajtott a sohivatalba, mondvan ez filleres alkatresz. Erre letettem egy szazast, aztan leleptem.

#1389 Felhasználó inaktív   Bijesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 12:11

Idézet: melon - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 11:00

utána kötni elég felesleges szvsz, én is inkább elé tettem, pláne, hogy az legalább védi a telefonvonalat is, így a modemet mindkét irányból védi, ill. inkább a túlfeszvédő menjen szét, mint a smart 700-asomban bármi.

Lehet, hogy kicserélem a tv-nél lévő simára.

De egyben megragadnám az alkalmat, hogy segítséget kérjek telefon és utp túlfesz védő ügyben.
Ami nekem van tulfesz elosztó csak a 230-at véd.

Szóval mit javasoltok, és milyen áron, esetleg tv-be való  koax védő létezik?

#1390 Felhasználó inaktív   Bijesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 12:38

Utánanéztem kicsit.

APC UPS serial cables:

APC Part# 940-0020: http://pinouts.ru/da...le_pinout.shtml
APC Part# 940-0024C: http://pinouts.ru/da...le_pinout.shtml

Azér a marketing teteje, hogy kétfajta szimpla soros kábelt árulnak spec kötéssel
és az egyiknél van két elkötés meg gondolom kb dupla ár.  :D

#1391 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 23. 16:43

Neked a 024-es kell. Elektronika: Felhúzó-ellenállások. A dolog lényege, hogy a back ups-ek basic signaling-nak nevezett módja csak a soros port állapotjeleit használja fel, szimpla analóg közlendők jelzésére, míg a smart két állapotjel mellett (melyek figyelme nem tűrhet időalapú megfigyelést, sem állandóan fenntartott soros forgalmat), egy soros kommunikációt is visz, további funkciók miatt. Ez nem marketing.
A biztosíték ára vagy 4Ft, de van,. ahol 20-at is merészelnek kérni érte :Đ . Fölösleges túlfeszvédő eléjük, olykor sokkal komolyabb védelmük van. Inkább tedd rá a tv-t, videót arra az elosztóra.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1392 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 17:48

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 18:50

Accupower Model 10 220 V 1,5 A
180 W / 300 VA         
gyártó cég: Emerson Co. (Made in England felirat)

reménykedek, hogy hamarosan belenézhetek a belsejébe. Azt már gyanítom, hogy az akkukat kiszedték belőle. :-((

Akkor magamnak válaszolok, illetve tovább kérdezek:

Sikerült kinyitnim a legnehezebbet, egy 12V 4Ah-s akkumulátor van benne, kb. fél kiló súlyú, úgy 8x6x10 cm-es lehet szemre. Megnéztem műszerrel, abszolút 0V és 0A, amit mértem. Feltettem töltésre, 15V 0,5A töltést kap, egy óra után megmértem, 12V volt a feszültsége és rövid időre közvetlenül Ampermérőre kötve 300 mA-t mértem.

Lehetséges, hogy az akku jó, és az elektronika döglött meg?
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1393 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 17:50

A szünetments tápot tovább nézve úgy látom, egy kis transzformátor van benne és több tucatnyi elektronikai elem - főleg ellenállás és kondenzátor - és néhány "schrack" feliratú szürke fém kis kocka valami, gondolom, nem kondenzátor.
Sajnos semmilyen lámpa, led nincs, így nincs visszajelzés, hogy meddig jut el a feszültség. Azt tudom, hogy a trafó nem zümmög, denem tudom, hogy valami biztositék nincs-e kiégve valahol.

Az biztos, hogy 220V nem megy ki belőle.
Nem értem, hogyha bekapcsolom a készüléket, akkor a 220V-ot miért nem továbítja a készülék?

Ezek szerint, ha a szünetmentes tápegység meghibásodik, azonnal lekapcsolja az áramot?
Ez agyrém, több kárt csinál, mint használ. :-((
Kun Pál

#1394 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 18:35

Nalam sem tovabbitotta a 230V-t, mikor elszallt a biztositek.

Bezzeg akkurol ment par percig.

#1395 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 22:22

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 18:48

Akkor magamnak válaszolok, illetve tovább kérdezek:

Sikerült kinyitnim a legnehezebbet, egy 12V 4Ah-s akkumulátor van benne, kb. fél kiló súlyú, úgy 8x6x10 cm-es lehet szemre. Megnéztem műszerrel, abszolút 0V és 0A, amit mértem. Feltettem töltésre, 15V 0,5A töltést kap, egy óra után megmértem, 12V volt a feszültsége és rövid időre közvetlenül Ampermérőre kötve 300 mA-t mértem.

Lehetséges, hogy az akku jó, és az elektronika döglött meg?

5 óra töltés után műszerrel rámérve pár pillanatig 5 A-t adott le,majd gyorsan leesett 3 A-re, de azt tartotta, a feszültség is leesett, kb. 11,3 V-ra állt be.

Gyanitom, hogy az akku jó, de nem merem tovább tölteni, nagyon felmelegedett.
A töltést most egy piko játékvasút szabályozható tápegységével oldottam meg, felszabályoztam 15V-ig, a töltőáramot nem mértem, mert tudom, hogy max. 1 A-t tud leadni a táp.
Kun Pál

#1396 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 22:26

Hogyan kell tölteni ezeket a lehegesztett dobozú akkukat? Mehet igy neki a töltés, mintha savas vagy lúgos akkut töltenék, hogy egyed óránként megnézem a töltőáramot és számogatom, hogy mikor megy bele a 48Ah ? Vagy speciális töltés kell neki, közben kisütéssel,vagy szakaszos töltés kell, esetlegjóval kisebb töltőárammal csepptöltés jellegű, hogy ne melegedjen fel?
Kun Pál

#1397 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 09:54

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 17:50

A szünetments tápot tovább nézve úgy látom, egy kis transzformátor van benne és több tucatnyi elektronikai elem - főleg ellenállás és kondenzátor - és néhány "schrack" feliratú szürke fém kis kocka valami, gondolom, nem kondenzátor.
Sajnos semmilyen lámpa, led nincs, így nincs visszajelzés, hogy meddig jut el a feszültség. Azt tudom, hogy a trafó nem zümmög, denem tudom, hogy valami biztositék nincs-e kiégve valahol.

Az biztos, hogy 220V nem megy ki belőle.
Nem értem, hogyha bekapcsolom a készüléket, akkor a 220V-ot miért nem továbítja a készülék?

Ezek szerint, ha a szünetmentes tápegység meghibásodik, azonnal lekapcsolja az áramot?
Ez agyrém, több kárt csinál, mint használ. :-((

:eek:

1. Az UPS-ek otthoni szervizeléséhez, elég sok műszer elengedhetetlen, pl. oszcilloszkóp, leválasztótrafó, digimulti, elektronikában való szervizes tapasztalat.

2. Jól értem, az akku zárlati áramát méred ily nagy nyugalommel? :D

3. Vezérlésbeli gondja vanik az UPS-nek, tessék megmondani, hol laksz.

#1398 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 09:55

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 22:26

Hogyan kell tölteni ezeket a lehegesztett dobozú akkukat? Mehet igy neki a töltés, mintha savas vagy lúgos akkut töltenék, hogy egyed óránként megnézem a töltőáramot és számogatom, hogy mikor megy bele a 48Ah ? Vagy speciális töltés kell neki, közben kisütéssel,vagy szakaszos töltés kell, esetlegjóval kisebb töltőárammal csepptöltés jellegű, hogy ne melegedjen fel?

Savazási tanácsaimat tessék visszakeresni, nem fogom, se én, se Didyman leírni.

#1399 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:36

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 23:26

https://forum.hwsw.h...showtopic=92754
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1400 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:40

Idézet: Bijesz - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 13:11

Szóval mit javasoltok, és milyen áron, esetleg tv-be való  koax védő létezik?

Én >> ilyet << vettem, véd: 230 -at, RJ45 -öt, telefont, TV -t.
Intel Pentium 4-F [Prescott] 3.2GHz, Hyper-Threading Technology, 1MB L2 cache, 800MHz FSB - ASUS P4C800-E Deluxe - 1,5GB Samsung, PC3200, 400MHz RAM - ASUS V9570/TD - 160GB Samsung, 7200rpm, 8MB cache, Serial ATA HDD - Pioneer DVD-120S - Pioneer DVR-108 - Sony 1,44MB floppy - Leadtek TV2000 XP Expert - Cooler Master Centurion 1 CAC-T01 - Cooler Master RS-350-AMSP - APC Smart-UPS SC620I - Sony SDM-X72 TFT - Jazz Dolby Digital 5.1 - MSI USB Bluetooth - Premier I-Fone

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.