HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 24. 12:09

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 10:50

Ez újabb kérdést generált bennem :D :
Melyek ezek?  :think:

Hi!

Didyman-nek, és nekem van Albacomp nevezetű Ungarishce 400W-os UPS, 2*7A akkuval, és brutál inverterrel!
cirka 20kilós szerkezet!

#822 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 12:46

Idézet: stol - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 12:09

Hi!

Az van.  :D
Mostanában futottam bele valami magyar gyártmányba, Pannon UPS, vagy mi a neve, de most sehogy sem jut eszembe a neve.
Ha ebből rájöttök, hogy miről van szó, vélemény van? :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#823 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:09

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 13:46

Az van.  :D
Mostanában futottam bele valami magyar gyártmányba, Pannon UPS, vagy mi a neve, de most sehogy sem jut eszembe a neve.
Ha ebből rájöttök, hogy miről van szó, vélemény van? :think:

Le tudod fenykepezni?

#824 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 14:45

Igazából nem, emrt szó szerint csak belefutottam, láttam 1-2 helyen, meg valamelyik újságban is hírdették, de hasonló néven sem találok ilyesmit, szal majd körülnézek, és pontosítok. Ami biztos, hogy magyarországon gyártják, magyar cég, ilyen gondolom nincs túl sok, de ha keresem, úgysincs meg. idővel felbukkan.  :confused:  :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#825 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 16:42

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 20:06

Segitseget kerek!

Ma megkaptam vegre az uj akksikat. Kotnem be oket az albacomp szunetmentesbe. Ebbe ugye ketto kell. Leirom lepesrol-lepesre...

Szoval van egy fekete vezetek az egyik panelrol. Van egy piros a nagy trafobol. A feketet radugtam az egyik akksi fekete csatijara, a pirosat a masik akksi piros csatijara. Kotottem volna ossze a kettot a biztositekos kabellel. Ahogy osszeerintettem, mar csettent is a biztositek. Ez a kisebbik gond. A nagyobbik az, hogy nem tudom miert?!

Stol, neked biztosan van otleted, mivel ilyen szunetmentesed is van.

Egy masik problemam, hogy a kesobb hozott long life valamiert nem reagal a 230V-ra. Vagy csak nem tudom eletre kelteni, nem tudom. De most az albacomp fontosabb!

PeppeR

Khm...
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#826 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 02:46

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 19:06

Segitseget kerek!

Ma megkaptam vegre az uj akksikat. Kotnem be oket az albacomp szunetmentesbe. Ebbe ugye ketto kell. Leirom lepesrol-lepesre...

Szoval van egy fekete vezetek az egyik panelrol. Van egy piros a nagy trafobol. A feketet radugtam az egyik akksi fekete csatijara, a pirosat a masik akksi piros csatijara. Kotottem volna ossze a kettot a biztositekos kabellel. Ahogy osszeerintettem, mar csettent is a biztositek. Ez a kisebbik gond. A nagyobbik az, hogy nem tudom miert?!

Stol, neked biztosan van otleted, mivel ilyen szunetmentesed is van.

Egy masik problemam, hogy a kesobb hozott long life valamiert nem reagal a 230V-ra. Vagy csak nem tudom eletre kelteni, nem tudom. De most az albacomp fontosabb!

PeppeR

Mi jelent az hogy "csettent"  :think: , kiegett a biztositek vagy nem?
Mert ha csak szikrazott az teljesen termeszetes jelenseg, az ennyimnek a leirasban(APC Smart) irjak is ezt.

En azt szoktam, hogy elosszor osszerakom a 2 aksit a biztivel, azt radugom valamelyik vezeteket, aztan hatarozottan a masik vezetket, ekkor szikrazik, de csak az elso osszeerintestol.

Hogy miert van ez  :think:  igazabol nem tudom, tippem az, hogy az upsben nagy kondik vannak, mikor nincs benne aksi, ki van kapcsolva ezek nyilvan kisulnek, es mikor ujra radugod az aksit akkor nagy aramot vesznek fel egy pillanatig...

#827 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:22

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 3:46

...

Igen, kiegett a biztositek. Nalam nem ugy volt a sorrend, ahogy Te javasoltad. De ma megprobalom ugy, hogy az akksik bekotese elott hagyom jarni egy ideig a szunetmentest, hatha feltoltodnek a kondik. Vagy inkabb valami ellenallason keresztul kellene rakotni az akksikat?
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#828 Felhasználó inaktív   leveee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 25. 21:03

Hi,

Szeretnék venni egy Centralion Smart Centra 800 UPS-t, érdekelnének a vélemények illetve az,
hogy van-e hozzá gyárilag komm. kábel, ha nincs, akkor valaki tud bekötést hozzá?

Köszi,

Levee
"A helyzetem reménytelen, de nem súlyos"

#829 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 21:11

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:22

Igen, kiegett a biztositek. Nalam nem ugy volt a sorrend, ahogy Te javasoltad. De ma megprobalom ugy, hogy az akksik bekotese elott hagyom jarni egy ideig a szunetmentest, hatha feltoltodnek a kondik. Vagy inkabb valami ellenallason keresztul kellene rakotni az akksikat?

Menni kene annak szerintem normalisan, minden nelkul. Esetleg probald ugy hogy elosszor ossze rakod a 2 aksit a biztivel, aztan a vezeteket erinted hozza, akkor nem a biztinel szikrazik, es talan vedik valamennyire a bizit az aksik  :confused: , de ha igy is kivagja a biztit akkor lehet, hogy zarlatos, de ezt majd Didyman es Stol mesterek elmondjak remelem :)

#830 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 07:33

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 12:46

Megvan!  :D
Pannon Power. Tudtok róla valamit?
Üdvözlettel:
Gabi

#831 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 09:18

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:22

Nem lehet, hogy a kelletenel gyorsabb biztositek vanik benne?  (pl. lomha helyett normal, bar fogalmam sincs, hogy gyarilag minek kene benne lenni:)

#832 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 10:02

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 10:18

Nem lehet, hogy a kelletenel gyorsabb biztositek vanik benne?  (pl. lomha helyett normal, bar fogalmam sincs, hogy gyarilag minek kene benne lenni:)

Nem tudom pontosan! A lenyeg szerintem nem is ez, hanem, hogy a pozitiv es a negativ akkusaru kozott rovidzarat merek! Most ez elegge letaglozott, mert nem tudom hogyan alljak neki a javitasnak. Minden nap keson erek haza, ezert nem nagyon fulik a fogam a szervizbe vitelhez. Van otletetek, hogy mit, hol, hogyan merjek?

#833 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 10:12

Merlin Gerin Ellipse 300-asrol van valakinek tapasztalata?

Fonokom szeret minden ugyfelhez ilyet rakni, mert olcso, csak kerdes, meddig bir egy penztarnak hasznalt egyszeru gepet, aminek nem kene nagyon leallnia...

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 26. 10:18 -kor

#834 Felhasználó inaktív   csemberlen3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 18:22

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 10:02

Nem tudom pontosan! A lenyeg szerintem nem is ez, hanem, hogy a pozitiv es a negativ akkusaru kozott rovidzarat merek! Most ez elegge letaglozott, mert nem tudom hogyan alljak neki a javitasnak. Minden nap keson erek haza, ezert nem nagyon fulik a fogam a szervizbe vitelhez. Van otletetek, hogy mit, hol, hogyan merjek?

Úgy kezdeném, hogy életemben nem láttam UPS-t belülről, de elektronikában egy pici jártasságom van.

Ha a kéz aksit sorba kell kötni akkor az első aksi pirosát a másik aksi feketéjével kell összekötni.

Mégegyszer leírom ha sorba kell kötni!!
Ha párhuzamosan akkor a pirosat a pirossal feketét a feketével.
A kábelek meg kell hogy adják a választ rá.

#835 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 09:14

Idézet: csemberlen3 - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 19:22

Úgy kezdeném, hogy életemben nem láttam UPS-t belülről, de elektronikában egy pici jártasságom van.

Ha a kéz aksit sorba kell kötni akkor az első aksi pirosát a másik aksi feketéjével kell összekötni.

Mégegyszer leírom ha sorba kell kötni!!
Ha párhuzamosan akkor a pirosat a pirossal feketét a feketével.
A kábelek meg kell hogy adják a választ rá.

Azert ennyire kuka en sem vagyok! Sorba kell kotni, de irtam, hogy a pozitiv, negativ kozott rovodzarat meret! Ezrt csattant el a biztositek, mikor rakotottem az akksikat. Most tovabb kellene kutakodni a hiba utan, de nem tudom hogyan induljak el! A femhazon keresztul biztosan nem zarlatos, azt mar kiprobaltam. Valami mas problema lehet.

#836 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 27. 12:05

Pepper: Ma beszkennelem, komolyan.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#837 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 16:56

Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 13:05

Pepper: Ma beszkennelem, komolyan.

Koszonom, Baratom!

Teszthalott szunetmentesemre nincsen javitasi gyorstalpalod? Elkene a segitseg!

Stol!!! Merre vaaaaagy?!

#838 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 27. 20:59

Teszt-halott? Vagyis az öntesztet nem végzi el?
Stol! Gyere és segíts! :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#839 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 21:13

Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 21:59

Teszt-halott? Vagyis az öntesztet nem végzi el?
Stol! Gyere és segíts! :D

Én szvsz a FET-ekre gyanaxom.

Ha van multid, akkor mérj diófanyitófeszt záróirányban az elektronika kapcsolófetjein...
Ha zárlatosak, akkor csere az eredeti típusra, asszem IRFZ44N van bennük.

#840 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 00:04

Idézet: leveee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 21:03

Hi,

Szeretnék venni egy Centralion Smart Centra 800 UPS-t, érdekelnének a vélemények illetve az,
hogy van-e hozzá gyárilag komm. kábel, ha nincs, akkor valaki tud bekötést hozzá?

Köszi,

Levee

Ha még nem nagyon késő: én egy ilyet használok a legnagyobb elégedettséggel úgy egy éve (bár lehet, hogy már régebb óta, nem emlékszem). Olcsó, jó, mi kell még?
Egyébként egy tök sima soros kábellel használom - legalábbis tudtommal az - amivel tökéletesen megy is.

Szerkesztette: BigBear 2004. 11. 28. 00:05 -kor

42

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »