HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 28. 07:40

Reméljük, hogy csak annyi a baja és nem a vezérlésben van bibi. Azért kérdem, hogy sksh, vagy sípol egyfolytában.
...Diódafeszt záróirányban, az, hogy a FET áramirányában?
A D és S lába között mérj (középső és egyik szélső, amelyikhez valószínűleg vastag fólia fut), az irány mindegy. ha a FET jó, akkor egyik irányban egy dióda lesz (általában), másik irányban szakadás. Ha így jó, akkor még lehet rossz a FET, de általában rövidzárral halnak szívesen. A S és G láb között mérhetsz kisebb, akár pártíz ohm-os ellenállást is, és ez valahol ott is kell legyen a FET lábaihoz közel a panelen beültetve. D és G között szakadnia kell.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#842 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 28. 13:16

A szunetmentesen nem tudom mit jelent a teszt. Csak ugy irtam, hogy "teszthalott". Regebben mar irtam, hogy nem sipol, nem villog, csak egnek a ledek, ha akksik nelkul bekapcsolom.
Kiforrasztottam a negy fet-et. Megmertem oket, mindegyik jo szerintem. A kozepso es az egyik szelso lab kozott egyik iranyban a nyitofeszt mertem mindegyiknel (~0.5V), a masik iranyban szakadast. Amit didyman irt, az ellenallast, azt sehol sem tudtam kimerni a fet-eken.

Most akkor mi legyen? Ha valami rosszul lenne osszedugdosva a szunetmentesen belul, akkor attol fuggetlenul a kimeneten megjelenhet a ~230V akksik nelkul? Kizartnak tartom, de elofordulhat, hogy valamit a takaritas utan nem jo helyre dugtam vissza.

Szerkesztette: PeppeR 2004. 11. 28. 13:45 -kor

Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#843 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 19:48

Nem jó helyre? :eek: :) Legközelebb 3x nézd meg, hogy mit hova! Egy alkoholos filc ilyenkor pótolhatatlan segítség, széthúzás előtt jelölsz és nincs félredugás :D .
Szedd szét, rakd össze újra és nézd meg, hogy mindent jól dugtál-e össze. Aztán nem tudom, ezek már akkor bonyolultabb mérések, kideríteni először,. hogy a saját tápellátása él-e, a 230V meddig jut el, érzékeli-e az UPS.. :think:
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#844 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 21:10

Hasznaltam jelolest, tehat ezert ketlem, hogy rosszul kabeleztem ossze. Veszprem kozeli emberke nincsen, aki tudna segiteni?
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#845 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 21:12

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 14:16

A szunetmentesen nem tudom mit jelent a teszt. Csak ugy irtam, hogy "teszthalott". Regebben mar irtam, hogy nem sipol, nem villog, csak egnek a ledek, ha akksik nelkul bekapcsolom.
Kiforrasztottam a negy fet-et. Megmertem oket, mindegyik jo szerintem. A kozepso es az egyik szelso lab kozott egyik iranyban a nyitofeszt mertem mindegyiknel (~0.5V), a masik iranyban szakadast. Amit didyman irt, az ellenallast, azt sehol sem tudtam kimerni a fet-eken.

Most akkor mi legyen? Ha valami rosszul lenne osszedugdosva a szunetmentesen belul, akkor attol fuggetlenul a kimeneten megjelenhet a ~230V akksik nelkul? Kizartnak tartom, de elofordulhat, hogy valamit a takaritas utan nem jo helyre dugtam vissza.

FET-ek nélkül is zárlatot mérsz az UPS-en??
2200uF-os pufi nem zárlatos??
Védődióka van a panelon???

#846 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 22:26

:offtopic: Stol, így elnézve a képed, meg a honlapodon lévőket, Neked egészséges mérnökdemizsonod van! :Đ

#847 Felhasználó inaktív   sarpba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 29. 16:49

Sziasztok

Vettem egy APC Back-UPS ES350 tipusjelzésű szünetmentes tápegységet. Ami tulajdonképpen tökéletes lenne számomra, ha a leadott teljesítménye nem maradna el ennyivel a gyárilag megadott paraméterektől.
Teszteltem egy kicsit, 100%-os töltötségi állapottól az UPS leállásáig hajtottam (tudom, ez nem kíméli az aksit, de a kíváncsiság nagy úr...):

Az eredmények:
200-210 watt = 3'00" /PC+monitor+külső perifériák/
176-182 watt = 3'40" (de az aksi töltöttségjelzője már 2'30" -nél 0-án feküdt.) /PC+monitor/
101-104 watt = 8'34" (de az aksi töltöttségjelzője már 7'00" -nál 0-án feküdt.) /PC/

A gyári adatai szerint:
200 watt = 4'00"
100 watt = 12'00"

Tehát ez az UPS az teknikai paramétereihez képest csak 75%-ot teljesít. Ez normális dolog? Fontos lenne tudnom, mer holnap jár le a 3 nap, és nem örülnék, ha selejt aksival sózták volna rám :(....

Előre is köszi mindenkinek!
Bye.: sarpba

#848 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 18:07

Idézet: sarpba - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 17:49

Sziasztok

Vettem egy APC Back-UPS ES350 tipusjelzésű szünetmentes tápegységet. Ami tulajdonképpen tökéletes lenne számomra, ha a leadott teljesítménye nem maradna el ennyivel a gyárilag megadott paraméterektől.
Teszteltem egy kicsit, 100%-os töltötségi állapottól az UPS leállásáig hajtottam (tudom, ez nem kíméli az aksit, de a kíváncsiság nagy úr...):

Az eredmények:
200-210 watt = 3'00" /PC+monitor+külső perifériák/
176-182 watt = 3'40" (de az aksi töltöttségjelzője már 2'30" -nél 0-án feküdt.) /PC+monitor/
101-104 watt = 8'34" (de az aksi töltöttségjelzője már 7'00" -nál 0-án feküdt.) /PC/

A gyári adatai szerint:
200 watt = 4'00"
100 watt = 12'00"

Tehát ez az UPS az teknikai paramétereihez képest csak 75%-ot teljesít. Ez normális dolog? Fontos lenne tudnom, mer holnap jár le a 3 nap, és nem örülnék, ha selejt aksival sózták volna rám :(....

Előre is köszi mindenkinek!

Hi!

Majd bejáródik az akksi!
Ez nem feltétlen kevés, mert a nem szinuszos kimenet miatt lehetnek eltérések, a táp kedélye szerint.

#849 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 18:32

Kondi- es fet-ek nelkul is zarlatot merek. Biztositekot nem talaltam, a diodat meg elfelejtettem. Majd mindjart megnezem.

#850 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 19:07

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 19:32

Kondi- es fet-ek nelkul is zarlatot merek. Biztositekot nem talaltam, a diodat meg elfelejtettem. Majd mindjart megnezem.

Vigyázat!

Itt kettős szerepű inverterről van szó, mert online üzemnél az inverter trafója tölti tápon keresztül az akkukat!
Lehet, a Graetz, vagy a töltőák. FET-je zárlatos!

#851 Felhasználó inaktív   sarpba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 29. 19:56

Idézet: stol - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 17:07

Hi!

Majd bejáródik az akksi!
Ez nem feltétlen kevés, mert a nem szinuszos kimenet miatt lehetnek eltérések, a táp kedélye szerint.

Hi stol!

Köszi, megnyugtattál marad a cucc. :)
Bye.: sarpba

#852 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 20:06

Idézet: sarpba - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 20:56

Hi stol!

Köszi, megnyugtattál marad a cucc. :)

Nekem pl. agyig szívta az aktiv PFC-s táp a 400-as APC-t, PFC nélkül viszont 17 percig megy a cucc.
:think:

#853 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 21:02

Idézet: stol - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 20:07

Vigyázat!

Itt kettős szerepű inverterről van szó, mert online üzemnél az inverter trafója tölti tápon keresztül az akkukat!
Lehet, a Graetz, vagy a töltőák. FET-je zárlatos!

Koszonom, holnap megnezem azokat is.
"Olcso husnak, hig a leve?" - csak nem...

#854 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 10:13

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 22:02

Koszonom, holnap megnezem azokat is.
"Olcso husnak, hig a leve?" - csak nem...

Áh, nem, mert az APC Smart is ezt alkalmazza töltésnek, mert sokkal gyorsabb, mint saját trafós megoldás.

#855 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 17:16

Sziasztok, segítségetekre lenne szükségem. Vettem használtan egy APC Smart-UPS 700 szinusos UPS-t. Állítólag vadi új akksik vannak benne. Mégis a következőket tapasztalom. A Powerchute business edition basic-et használom.

Amikor megkaptam az UPS-t és beüzemeltem, akkor kb 1 óra készenléti időt jelzett ki a szoftver ha rajta járattam a  gépem, monitort, meg egy két perifériát és azt ondta hogy kb 20% a terhelés. Miután feltöltötte teljesen mégis alig birt ki csak 4-5 percet. Utána leállította a gépet és az állítólagos 1 óra készenléti idő pillanatok alatt lepörgött. Utána a gép kikapcsolása után a ha visszakapcsoltam kb még egy fél percet birta mielőtt teljesen lemerült volna. Nosza gondoltam nem gond, töltse fel egy fél napig, hátha utána jobb lesz, meg futtattam un. calibrálást. Ezekután már csak 6-7 perc készenléti időt ír ki és nem 1 órát ha teljesen fel van töltve az akksi, pedig a terhelés csak 35%, ez is érdekes, hogy mitől lett 35% pedig eddig 20% volt, és semmit nem változtattam. Ép most nézem, most már 45%-ot ír ki terhelésnek! De mitől ment ez fel? és mostmár a készenléti idő csak 4-5 perc, ami a kritikus alatt van, még ha fel van töltve még akkor is villog jobb oldalt állandóan az akksi töltötség, hogy a kritikus szint alatt van. Megnéztem az akksik 7mAh/12V-esek. (mértékegységet lehet hogy rosszul írom) Most mit csináljak? s minek higyjek? most mennyire terheli a gépem ezt? Vegyek bele valódi új akksit?

Ja és az önteszt szerint az akksik állapota: "jó"

Szerkesztette: justme 2004. 12. 04. 17:17 -kor

#856 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 17:48

Idézet: justme - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 17:16

Megnéztem az akksik 7mAh/12V-esek. (mértékegységet lehet hogy rosszul írom)

Biztos, mert 7mAh nem valami sok:>

Esetleg leirhatnad, hogy megis mi van rakotve a UPS-re...

#857 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 17:52

Idézet: justme - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 17:16

A Powerchute business edition basic-et használom.

Tudtok esetleg jobb managment softwaret ajánlani hozzá?
Üdvözlettel:
Gabi

#858 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 17:58

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 18:48

Biztos, mert 7mAh nem valami sok:>

Esetleg leirhatnad, hogy megis mi van rakotve a UPS-re...

Hát ez van rákötve: gép 370 watt-os vantec tápegység, nincs sehol ráírva vagy a manualban pfc említve. P4G8X Deluxe alaplap, 533 FSB P4 3 GHZ-en, ATI Radeon9700, 1 vinyo, 17" monitor, de amikor ezek történtek a proci használat 0 volt, szal éppen minimumom járt. Ezenkivul még van egy 2x50 wattos erősitő, ami nincs használva, 3x tápegység adsl modem, router, 2.1 hangszorok. Azért ez közel se terheli az ups-t maxon, legrosszabb esetben is max 50%-ra, de akkor is 20 percet kellene kibirnia.

Nem beszélve arról hogy a saját led kijelzője szerint a terhelés csak 20-40% körül van.

Szerkesztette: justme 2004. 12. 04. 18:00 -kor

#859 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 18:25

Meg parszor toltsd fel/susd ki az akkukat (hatha tenyleg uj:)

Ha ezutan is szar, akkor csere.

#860 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 18:39

Idézet: justme - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 17:58

Hát ez van rákötve: gép 370 watt-os vantec tápegység, nincs sehol ráírva vagy a manualban pfc említve. P4G8X Deluxe alaplap, 533 FSB P4 3 GHZ-en, ATI Radeon9700, 1 vinyo, 17" monitor, de amikor ezek történtek a proci használat 0 volt, szal éppen minimumom járt. Ezenkivul még van egy 2x50 wattos erősitő, ami nincs használva, 3x tápegység adsl modem, router, 2.1 hangszorok. Azért ez közel se terheli az ups-t maxon, legrosszabb esetben is max 50%-ra, de akkor is 20 percet kellene kibirnia.

Nem beszélve arról hogy a saját led kijelzője szerint a terhelés csak 20-40% körül van.

Az az erősítő rajta van a UPS-en? Az, hogy nincs használva mit jelent? Éppen nem szól, vagy ki is van kapcsolva, vagy készenléti állapotban van?
Illetve az összes cucc rajt figyel a UPS-en amit írtál?
42

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.