HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 17. 19:10

Idézet: kAy - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 16:54

az aláírásban lévő config alá milyen ups-t ajánlanátok?

jólenne ha lenne rajta zavarszűrő, mert a hangcuccból kispórolták, és néha hallom hogy vki felkapcsolja a villanyt a társasházban :D

szerk:
közben egy ilyet néztem ki. van vele vkinek tapasztalata?

400-as elég kell legyen szvsz, vagy 600, ha mindkét moncsi megy eccerre (az oldaladat nézve sejtem, hogy igen :D ).
Mennyit számsz rá?
A powercom-ot nem nagyon ismerem. De ha értékes dolgaid vannak (munkák) és fontos a stabilitás is, egy felsőbb kategóriásra ruházz be szvsz.
Szűrő mindegyikben van (persze lehet jobb, gyengébb).
Qrva jó az oldalad, de miért nem látok képet, ha az egyik grafikára kattanok? Se opera, se ie5.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#422 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 17. 20:33

Idézet: didyman - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 20:10

400-as elég kell legyen szvsz, vagy 600, ha mindkét moncsi megy eccerre (az oldaladat nézve sejtem, hogy igen :D ).
Mennyit számsz rá?
A powercom-ot nem nagyon ismerem. De ha értékes dolgaid vannak (munkák) és fontos a stabilitás is, egy felsőbb kategóriásra ruházz be szvsz.
Szűrő mindegyikben van (persze lehet jobb, gyengébb).

600 körül néztem ki, bár csak egy monitort tervezek rákötni, a másik felesleges arra az időre, ugyis az a lényeg, hogy ne menjen kárba 2-3 órányi design, ugyanis menteni ritkán szoktam a history miatt. (meg el is felejtem gyakran :D)

olyan 20 rugó körül szánnék rá, annyiból milyet ajánlanál, ami xp kompatibilis (power options), és kibirna 8-10 percet a configommal a hátán? :)

Idézet

Qrva jó az oldalad, de miért nem látok képet, ha az egyik grafikára kattanok? Se opera, se ie5.

plz dobj nekem mailban egy screenshotot a lapomon lévő cimre, ilyen problémát nem láttam még ugyanis vele! köszönöm ha segítesz :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#423 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 21:15

Xp csak APC-t ismer :) :) :)
De szvsz van a többieknek is normális kezelőjük alá.
Egy ilyen APC Back Pro-al, amit Előtted nézegettünk, biztos nem járnál rosszul. Persze a tudásához képest talán drágább a többinél.
MGE is biztosan jó megoldás, a Centralion-nak, ahogy Stol is írta, vannak gyengébb modelljei. A Powercom...Na erről nem tudok nyilatkozni.
Levelet küldöm :)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#424 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 21:48

ez vajon megfelelne nekem?

mennyi energiafelvétele lehet a configomnak? sorry a láma kérdésért, de semmi lehetőségem nincs kimérni.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#425 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 06:30

Pfff. Hasra, nagyon hasra kb. 250W maximum menet közben (és akkor mindent csinálsz egyszerre) és 350 körül az induláskor, csúcsban a gép, a monitor meg vagy 150W lehet maximum (de arra rá kell legyen írva hátul).
Ha goglival rákeresel arra, hogy powercalc, egy elég vicces oldalt fogsz kapni, ami így kb. semmire sem jó :) ,de adhat egy irányvonalat (az ilyen elvi abszolút maximumokkal oprerál, aminek a gyakorlat szempontjából nincs túl sok szerepe, induláskor esetleg fellép, utána meg annál is kevesebb, rövid impulzusnyi ideig).

#426 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 09:44

Idézet: didyman - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 7:30

Pfff. Hasra, nagyon hasra kb. 250W maximum menet közben (és akkor mindent csinálsz egyszerre) és 350 körül az induláskor, csúcsban a gép, a monitor meg vagy 150W lehet maximum (de arra rá kell legyen írva hátul).

tehát egy 300watt terhelhetőségü ups nem birná el a gépet és a monitort egyszerre, legalábbis bekapcsolás közben semmiképp sem?

a monitor energiafelvétele elvileg 120watt.

#427 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 09:54

Hi!

tehát egy 300watt terhelhetőségü ups nem birná el a gépet és a monitort egyszerre, legalábbis bekapcsolás közben semmiképp sem?

Ez ebben a formában badarság, mert sosem fogod akkuról indítani a gépet, esetleg nagyon extrém esetben.
Ez az adat, csak akku üzemre utal, online hálózati üzemben 2x-3x túl lehet terhelni, esetleg túlterhelve overload-olhat ingadozáskor.

A 300W-osnak elégnek kell lennie, hacsak a PFC-s tápod nem fér össze az UPS-el, mert akkor minimum Smart UPS kelessz.

#428 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 11:01

overload-olhat
Ne legyünk ennyire anglománok, olyan ronda, amikor van tisztességes magyar megfelelője: Túlterhelődhet  Arról nem is beszélve, hogy az angol szót fordítva, a mondat értelmetlen :p
Didyman "Forradalom a magyar nyelvért" mozgalmának adását halhattátok :D

300W-os. Az enyém 250W-os (400VA) és a Tiédnél biztosan több terhet lát maga alatt. Az előző moncsi maximum 160W-ot evett, na azt néha nehezményezte a túltehervédelem, egy-egy csippanás erejéig, ami Stol állításával ellentétben nálam vonali üzemben is megszólalt 100% felett kevéssel, csak nem oldott le a biztosíték (egyszer sem). Mondjuk a Smart ebből a szempontból más tészta, mert itt eleve egy aktív elektronika dolgozza meg a jelet vonali üzemben is, így itt nem mindegy, hogy mekkora a túlteher.
De menj biztosra, válassz 600VA-es típust, ha teheted.

#429 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 11:02

Idézet: stol - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 10:54

Ez ebben a formában badarság, mert sosem fogod akkuról indítani a gépet, esetleg nagyon extrém esetben.

igazad van, ez tényleg elkerülte a figyelmem :D

Idézet

A 300W-osnak elégnek kell lennie, hacsak a PFC-s tápod nem fér össze az UPS-el, mert akkor minimum Smart UPS kelessz.

esetleg tudnál ajánlani valami 20 ezer körüli megoldást, ami elvben jól beválhat nálam?

mondjuk nem lenne baj ha a két zajszűrős aljzat lenne rajta - vagy azt lehet párhuzamosan szétosztani? (egy monitor és egy aktiv 5.1 menne rá, a monitor 120watt, a hangcucc lövésem sincs, 300 watt rms)

#430 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 11:10

Az UPS MINDEN kimete zajszűrt és villámvédett, esetleg szokott lenni egy elsődleges és a többi másodlagos (az elsődleges terhelésével együtt kapcsol be a többi és-vagy az UPS maga is, így le lehet áramtalanítani fölöslegesen fogyasztó cuccokat, pl. hangfalak)
300W RMS? :) Igen az RMS és PMPO megfoghatatlan világa. valahol rá kell legyen írva a hálózatból felwett teljesítmény, mert az a lényeg, nem az a sok marhaság, amit ráírnak.
Az UPS kimeneteit elvben lehet osztani, de gyakorlatban nem nagyon ajánlott, tényleg csak kis teljesítményű dolgokra szabad. Általában 4 kimenet szokott akadni rajtuk, az nem elég? :)

#431 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 11:26

Idézet: didyman - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 12:10

300W RMS? :)

150 watt subwoofer + 5*30 watt satellite

Idézet

Az UPS kimeneteit elvben lehet osztani, de gyakorlatban nem nagyon ajánlott, tényleg csak kis teljesítményű dolgokra szabad. Általában 4 kimenet szokott akadni rajtuk, az nem elég? :)

a másodlagos monitort nem akarom az akkura kötni, mert nemhiszem hogy elbirná, és ugye az amugy sem fontos egy áramszünet alatti gyors munkabefejezéshez, és mindenmentéshez, hibernáláshoz.

de fontos hogy védve legyen a tulfeszektől, stb. a hangcucc meg a hálózati zaj miatt kerülne rá, mert néha hallom  hogy a másik szobában felkapcsolják a villanyt :D

nagy dilemma amugy ez az egész, egy 500va-s apc-vel szemezgetek, ez még valamennyire olcsó is, de félek hogy kevés lehet. a powercom-ról senk sem tud semmit, a centralion meg olyan távolkeleti gagyinak tünik, legalábbis a software ellátottságától félek. (pedig van belőle 800va is 20 rugó körül)

#432 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 11:39

Sajnos pont azt a 800-as centrát nem szabad megvenni :( . Amúgy annyira nem rosszak, SW téren mondjuk...Nem tudom, régen néztem a honlapjukat. Stol, Te többet esetleg?
Az RMS még mindííg nem jó így. A dobozoon sokminden van ráírva, a manual kell valahol közöljön egy közös teljesítményfelvételt, mert az RMS semmire sem jó így ebben a formában!
Ha pedig smart-ot veszel, a másodlagos moncsi be fog billenteni vonali üzemnél is valószínűleg.
Spórolj és vegyél APC-t vagy MGE-t, meg fogja hozni az árát! De ugyanúgy nagyon jól járhatsz egy használttal, ha az akkuk döglöttek, arra Stol-nak van egy nagyon olcsó megoldása, de ha mégis venni kell, akkor sincs gond (a  vételi árba belekalkulálod, amikor alkudozol)

#433 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 13:08

Hi mindenkinek!

......Az enyém 250W-os (400VA) és a Tiédnél biztosan több terhet lát maga alatt. Az előző moncsi maximum 160W-ot evett, na azt néha nehezményezte a túltehervédelem, egy-egy csippanás erejéig,.....

Nekem is 250W-os(Back UPS), van rajta a képen látható konfig minimum 3 vinyóval, de van úgy, hogy 4-5.
2 optikai meghajtóval, 17"-os SONY-csöves NEC monitor(most nem), tintasugaras nyomi.(Apollo p-1200)
Szerencsétlen UPS trafójának magja akkorát "kong" az inverter indulásánál, hogy még a burkolatot is berezgeti.  :eek:

Nekem, amikor aktív PFC-s táp volt a gépemben(FSP Group 245W), akkor volt olyan hibajelenségem, hogy a gép egymaga is képes volt túlterhelni az UPS-t, ami azelőtt 2x anyit hurcolt.
Utána rájöttem, hogy az a gond, hogy nem szinuszos kimenetű az UPS-em, amit a PFC nem tolerált!

......a hangcucc lövésem sincs, 300 watt rms....
Nyugodtan számolj kb. 50-60W felvétellel.

......egy 500va-s apc-vel szemezgetek, ez még valamennyire olcsó is, de félek hogy kevés lehet. a powercom-ról senk sem tud semmit, a centralion meg olyan távolkeleti gagyinak tünik, legalábbis a software ellátottságától félek. (pedig van belőle 800va is 20 rugó körül) ......

Ha a 400-as APC elbírt egy 1,3Ghz-es Slot-A-s AMD Athlon-t, akkor az 500-asnak bírnia kell a tied.
Minél nagyobb akku legyen benne!

A Centrallion Blazer-től Isten óvjon!
Pici inverter, pici akku(4Ah!)!

MÁS:

Az UPS-nél elsődleges szempont legyen, hogy az UPS tápja, ami az akkut is tölti, nehogy kapcsolóüzemű legyen!
Én most szívtam egy ilyennel!(Merlin Gerin Pulsar ES2)
Nem viseli el a túláramot, mivel mindíg kapcsolódik a hálózatra, offline, ill. online üzemben is!
Rossza hatáfokú felépítésű táp, UC 3842-3844-tip. IC-vel felépítve, magas hőmérsékleten üzemel, elkók berakva a tranyók, teljesítményellenállások tövébe!

Akinek Aktív PFC-s tápja van, annak csakis line interaktiv UPS-t javallok.

Az akku árak 3000HUF-tól(12V 7,2Ah) tartanak a csillagos égig.

#434 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 13:40

Stol, itt senki nem fog belekukkantani egy UPS belébe sem, hogy vajh milyen a tápja, meg nem is nagyon szokás engedni :) , azon túl, hogy sokuknak fogalma sincs, miről ismeri meg a kapcsoló üzemet... :) de erősen tendálunk a kapcsolóüzem felé, nyilvánvaló okok miatt :) . Nincs azzal semmi baj, ha nem trógerül van megcsinálva. A túláramnak mi köze a saját tápellátáshoz, ezt nem értem...
Egy rossz felépítésű UPS miatt a többi még lehet normálisabb.
A Centralion valóban nem egy limuzin, de nem egy készülék alapján, megbízhatóan tud működni, nem eszi az akksit. Olcsó, nem valami fényesek a paraméterei, de célnak sokszor megfelel. 3 éve láttam az elsőt beszerelődni, ahol azóta is megy egyszeri akksicserével, hibátlanul. A többivel sincs eddig garis probléma. Nem fognak 20 évet élni valószínűleg, ez is igaz..
A hangcuccra pedig ne számolj semmit, 20W-tól 120-ig bármi lehet. Pontosan milyen típus? Ha nincs róla adat a kezelésiben, utánanézek.
Az pedig, hogy mekkora konfiggal tud megbírkózni, nagyban függ a PC tápjától is, illetve annak hatásfokától (bár az 1,42x-es túlméret be szokta takarni)

#435 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 16:06

A túláramnak mi köze a saját tápellátáshoz, ezt nem értem...

Hát az, hogy ha megszalad, mert nincs stabilizálva, akkor megnyírja az UPS vezérlőprociját, és az már nem garros, akárhogy magyaráznád.....
A régi, trafó+stabkocka+tranyó kombináció sokkal megbízhatóbb volt.
99%-ukban UC-s táp van, amiben elvben sem lehet megvalósítani a fesz visszacsatolást.
A FET source-án van egy ellenállat, amin figyeli az átfolyó áramot.
Az ki van csatolva egy 500K-s ellenállattal, amina fesz simítva van 10mikroval.
Az elkó pedig a teljesítményellenállat tövében van.
....Elkezd száradni......
Amíg, csak kapacitáscsökkent lesz, addig semmi prob.
De, amikor átvezet, csökkena fesz, és odatolja a kraftot az IC, és vége....

#436 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 18:21

Még mindíg nem értem, miről van szó :) (ilyen napom van) Ha vonali tápellátás van és túl van terhelve az UPS, az hogyan érinti a vezérlőegység alkatrészeit??
Persze, hogy akkus és vonali tápnál is csatlakozik az UPS saját tápellátása, de ha túláram halad a relén keresztül, ami zárja  a230-at a kimenettel, az hogyan érinti a vezérlést? Egyáltalán a folyamatos tápellátás miért érinti a túláram elleni elvi védelmet?

#437 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 18:32

Idézet: stol - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 14:08

Ha a 400-as APC elbírt egy 1,3Ghz-es Slot-A-s AMD Athlon-t, akkor az 500-asnak bírnia kell a tied.
Minél nagyobb akku legyen benne!

mi számít nagynak? hogy tudom ellenőrizni?

#438 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 18:52

Még mindíg nem értem, miről van szó  (ilyen napom van) Ha vonali tápellátás van és túl van terhelve az UPS, az hogyan érinti a vezérlőegység alkatrészeit??

Túlterhelés? Erről én nem beszéltem.
Rossz oldalról közelíted a dolgokat.

Egy ábra, a megértéshez.
Bocs, a gagyi rajzért!

Kép

Itt arról lenne szó, hogy ha jön egy túlfesz, és bekrepál az UPS tápja, akkor az már nem garanciális meghibásodás.
Az UPS tápja teljesen védtelen!
Ha ez a fajta táp döglik, akkor az visz minden útjában álló dolgok a kimenetén!
És az UPS mehet a kuka mélyére....
Teccikérteni?! :think:

Szerkesztette: stol 2004. 07. 18. 18:55 -kor

#439 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 18:54

Idézet: kAy - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 19:32

mi számít nagynak? hogy tudom ellenőrizni?

A Slot-os Athlon korához, technológiájához képest egy villanyzabáló volt.
Anyit eszik, mint pl. egy 2000+-os XP.

#440 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 19:12

Idézet: stol - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 19:54

A Slot-os Athlon korához, technológiájához képest egy villanyzabáló volt.
Anyit eszik, mint pl. egy 2000+-os XP.

tévednék? de ez nem a kérdésemre a válasz.

én arra voltam kiváncsi, mekkora akku számít nagynak, illetve inkább ugy kérdezném, hogy a most kisker forgalomban kapható ups-ek közül mit ajánlanátok 20 rugó környékén?

konkrét gyártó/tipust plz, kezdek összezavarodni :)

főleg mivel lövésem sincs melyiknek milyen tápja van :D

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.