Hi mindenkinek!
......Az enyém 250W-os (400VA) és a Tiédnél biztosan több terhet lát maga alatt. Az előző moncsi maximum 160W-ot evett, na azt néha nehezményezte a túltehervédelem, egy-egy csippanás erejéig,.....
Nekem is 250W-os(Back UPS), van rajta a képen látható konfig minimum 3 vinyóval, de van úgy, hogy 4-5.
2 optikai meghajtóval, 17"-os SONY-csöves NEC monitor(most nem), tintasugaras nyomi.(Apollo p-1200)
Szerencsétlen UPS trafójának magja akkorát "kong" az inverter indulásánál, hogy még a burkolatot is berezgeti.
Nekem, amikor aktív PFC-s táp volt a gépemben(FSP Group 245W), akkor volt olyan hibajelenségem, hogy a gép egymaga is képes volt túlterhelni az UPS-t, ami azelőtt 2x anyit hurcolt.
Utána rájöttem, hogy az a gond, hogy nem szinuszos kimenetű az UPS-em, amit a PFC nem tolerált!
......a hangcucc lövésem sincs, 300 watt rms....
Nyugodtan számolj kb. 50-60W felvétellel.
......egy 500va-s apc-vel szemezgetek, ez még valamennyire olcsó is, de félek hogy kevés lehet. a powercom-ról senk sem tud semmit, a centralion meg olyan távolkeleti gagyinak tünik, legalábbis a software ellátottságától félek. (pedig van belőle 800va is 20 rugó körül) ......
Ha a 400-as APC elbírt egy 1,3Ghz-es Slot-A-s AMD Athlon-t, akkor az 500-asnak bírnia kell a tied.
Minél nagyobb akku legyen benne!
A Centrallion Blazer-től Isten óvjon!
Pici inverter, pici akku(4Ah!)!
MÁS:
Az UPS-nél elsődleges szempont legyen, hogy az UPS tápja, ami az akkut is tölti,
nehogy kapcsolóüzemű legyen!
Én most szívtam egy ilyennel!(Merlin Gerin Pulsar ES2)
Nem viseli el a túláramot, mivel mindíg kapcsolódik a hálózatra, offline, ill. online üzemben is!
Rossza hatáfokú felépítésű táp, UC 3842-3844-tip. IC-vel felépítve, magas hőmérsékleten üzemel, elkók berakva a tranyók, teljesítményellenállások tövébe!
Akinek Aktív PFC-s tápja van, annak csakis line interaktiv UPS-t javallok.
Az akku árak 3000HUF-tól(12V 7,2Ah) tartanak a csillagos égig.