HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 13. 07:04

:Đ Lankát idéző... :)
2x7805? És azok jól hűtenek? :Đ Nekem a két SB sorba van kötve :) , biztos ezért fogyaszt kevesebbet!
Nem,a  titok ott lehet, hogy a monitort nem raktam rá (Eizo T57S-ez 135W maximum, meg valami iszony nagy lökést produkál a demag, ettől inkább kímélem az UPS-t, bár az előző 145W-ra datált MAG MXE17S rajta volt és indult és bírta...)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#902 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 13. 17:23

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 8:04

:Đ Lankát idéző... :)
2x7805? És azok jól hűtenek? :Đ Nekem a két SB sorba van kötve :) , biztos ezért fogyaszt kevesebbet!
Nem,a  titok ott lehet, hogy a monitort nem raktam rá (Eizo T57S-ez 135W maximum, meg valami iszony nagy lökést produkál a demag, ettől inkább kímélem az UPS-t, bár az előző 145W-ra datált MAG MXE17S rajta volt és indult és bírta...)

Nekem is Eizo pusztította el az UPS-t bekapcskor!
:D

#903 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 17:27

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 9:24

Próbálj kézzel csatlkozni, a sytem fül alatt! Ha ott megtalálja és csatlakozol, a következő indulásnál talán egyedül is menni fog neki, nálam csinált ilyet.

Próbáltam, de semmi. Már csak a supportban bízom.  :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#904 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 18:24

Nem sok egy kicsit az a 27.4V meg 28V?

#905 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 21:22

Nem. A 13,7-8V az egészéges cellánkénti maximum (kkugörbe csúcsa), a 14V az már erősen forralós. Nem véletlen a kollegánál a 45 fokos belső hőméréklet, nálam a 15 fok hajnali átlag.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#906 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 22:04

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 17:27

Próbáltam, de semmi. Már csak a supportban bízom.  :up:

Talan gyorsabb, ha irsz egy privit Nyunyunak, O szokott mindig panaszkodni, hogy a Smart 600-okbol egyeseket mar nem lehet XP alol menedzselni. Remelem nem, de ha megis ez a baj igy gyorsan megtudnad.

#907 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 22:08

Hmm, nemtom, nekem 2.24V-os max. cellafeszultseg dereng, ami 12V-os akkunal 13.44V, 24V-nal meg 26.88V.

#908 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 22:13

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 21:22

Nem. A 13,7-8V az egészéges cellánkénti maximum (kkugörbe csúcsa), a 14V az már erősen forralós. Nem véletlen a kollegánál a 45 fokos belső hőméréklet, nálam a 15 fok hajnali átlag.

Ja ja en is ezzel kuzdok most, remelem sikerul kapcsirajzot felhajtanom az UPS-hez.

PS:Szerintem egy 6-os kimaradt a hozzaszolasodbol:13.8V az nyilvan a 6 cellankenti max.  Legalabbis en cellan azt ertem amibol 6 db van sorbakotve egy 12V-os aksiban :think:

#909 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 22:25

2x

Szerkesztette: didyman 2004. 12. 13. 22:26 -kor

#910 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 22:26

Igen, jogos :)
Neuro: http://www.allegromi...x/index3311.htm
Többieknek is ajánlom, érdekes olvasmány.

#911 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 23:47

Hmm, ezt megkonzultalom majd joool egy energetikus kollegurral, mert o szokta mondogatni a 2.24V-okat, raadasul max. cellafeszultsegkent:)

#912 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 23:54

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 22:26

Igen, jogos :)
Neuro: http://www.allegromi...x/index3311.htm
Többieknek is ajánlom, érdekes olvasmány.

Jokis olvasmany! Koszi  :respect:

#913 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 03:18

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 21:22

Nem véletlen a kollegánál a 45 fokos belső hőméréklet, nálam a 15 fok hajnali átlag.

S talán közrejátszhat az is, hogy a szekrény aljába suvasztottam hangcsillapító szivacsokkal bélelve, hogy ne halljam a trafó búgását...

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 22:13

Ja ja en is ezzel kuzdok most, remelem sikerul kapcsirajzot felhajtanom az UPS-hez.

PS:Szerintem egy 6-os kimaradt a hozzaszolasodbol:13.8V az nyilvan a 6 cellankenti max.  Legalabbis en cellan azt ertem amibol 6 db van sorbakotve egy 12V-os aksiban

Olvastam a problémád, s azt, hogy a szerviz nem foglalkozik vele, mert nem gyári az akku? Melyik szerviz? Ezt valahogy furcsának tartom...
Mindenesetre nekem még a gyári van benne, el is vinném kalibráltatni a SOSUPS-ba, de olyan kedvesek voltak velem legutóbb, hogy azt hiszem az volt az első, és utolsó utam is egyben...
Szóval ha találsz valamilyen megoldást, azt feltétlenül írd meg légy oly' szíves a topicba! ;)

#914 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 06:38

Az sosups-nél? :OOO Aki eddig járt náluk, merev ellenkezőjét írta róluk :confused: .
Hmmm, az enyém nem búg :) .
Próbálj Stol-al egyezkedni, vagy esetleg keresd meg az akkufeszültséget a mikrovezérlő lábain! Valszeg le lesz osztva, én arra gonolok, hogy a uc-nek van A/D átalakítója és onnan vesz mintát-leosztva persze, mert a uc valszeg pl. 5V-ról megy. Az még könnnyebb, bár szerintem az APC saját típusjelölése van rajta, ha tudnál szerezni egy pdf-et arról a kütyüről és akkor lenne lábkiosztásod..
Neuro: Energetikusok, áááh, mindig kötekednek :D :D

#915 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 07:30

Velem is faxok voltak, de mivel més helyet nem tudok, így ott csináltattam.
Nyunyunak majd írok, ZTHX a tippet.  :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#916 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 07:52

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 22:04

Talan gyorsabb, ha irsz egy privit Nyunyunak, O szokott mindig panaszkodni, hogy a Smart 600-okbol egyeseket mar nem lehet XP alol menedzselni. Remelem nem, de ha megis ez a baj igy gyorsan megtudnad.

Egyik baratom vett ~1 eve egy Smart600-asat, ami 2 evvel fiatalabb kiadas, mint ami nekem van. (enyem 91-es, ove 93-as)

Neki sikerult szora birnia XP alatt valamelyik PowerChute Plus-szal, asszem az 5.2.3-assal.

En viszont elkevertem valahova a soros kabelemet, ugyhogy nem tudom kiprobalni, hogy az enyemmel mukodik-e. De valoszinuleg nem menne, probaltam par PowerChute Plus-t is XP alatt, es nem ment. (igaz, pont ezt a verziot nem)

Support? Azoknak irtam eloszor annak idejen, az volt a valaszuk, hogy vegyek uj szunetmenteset, ami kompatibilis a szoftverukkel...

#917 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 08:39

Az enyém 93- és az jól megy, igen, 5.2.3-al.
Ejjha, akkor csak nekem volt szerencsém az APCsupport-tal? Átirányították a levelemet egy magyar helyre(!) és onnan mgyarul írtak már és amire szükségem volt, készséggel, egy napon belül küldték! PDF-et, FAQ-listát (50kb txt!), linket a smart kábel felépítéséhez, UPS-hez, amit akartam! Szóval fura. Szó sem esett új UPS-ről.

#918 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 08:55

Nekem csak gépi válasz jött eddig, hogy hol tudom a kérdésemet változtatni, és hogy sírjak, ha 14 napon belül nem jön válasz. majd kiderül, hogy merre lesz 2:1.  ;)
Üdvözlettel:
Gabi

#919 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 22:56

Egy tipp a szoftveres részhez:
Apcupsd a daemon for controlling APC UPSes
   Eredetileg más operációs rendszerekhez fejlesztett monitorozó szoftver, de van Windows verzió is belőle, ki is próbáltam, hiszen megszállottan alternatív driver-felhasználó vagyok... :D
Kicsit illik olvasgatni a manualt kattintgatás előtt, mert .conf fájlban tárolja a dolgait, linuxhoz hasonlóan nem árt átnézni (nekem pl. COM2-őn csatlakozik az UPS), de csont nélkül felment, és a kézi szolgáltatás-indítás után tökéletesen működik. Nem olyan csilli-villi, viszont van tálca-ikonja kis villásdugóval vagy elemmel, üzemtől függően. :p
Kép

Néhány APC kapcsirajz pedig fellelhető itt: http://www.fieldline...4/21/51021/8601
Nekem lejöttek a Smart-os kép-darabok, hozzáértő kezekben biztosan jót szül az információ. (Bár az 1400-tól a 600-as elég messze van...)

Szerkesztette: lazac 2004. 12. 14. 23:15 -kor

#920 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 01:05

Idézet: lazac - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 3:18

Olvastam a problémád, s azt, hogy a szerviz nem foglalkozik vele, mert nem gyári az akku? Melyik szerviz? Ezt valahogy furcsának tartom...
Mindenesetre nekem még a gyári van benne, el is vinném kalibráltatni a SOSUPS-ba, de olyan kedvesek voltak velem legutóbb, hogy azt hiszem az volt az első, és utolsó utam is egyben...
Szóval ha találsz valamilyen megoldást, azt feltétlenül írd meg légy oly' szíves a topicba! ;)

Hat ize :D, a Smart 1400-asban gyarilag 2db 12V, 18Ah-as aksi valo, en meg 2db 12V 88Ah-as autoaksit aplikaltam bele ill melle  :D

Egyebkent en tobbszor voltam az sosupnel es mindig nagyon meg voltam veluk elegedve. Lehet most csak attol szeppentek meg hogy az aksik darabja majdnem akkora, mint maga az ups  :)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.