HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 30. 12:44

Tisztelt egybegyűltek!

Mi az a franc, ami "megsimítja" egy backups kimenetét úgy, hogy a trafós/aktívPFC-s dolgok szeressék?
Valami HgLi lámpa-fojtóról beszéltetek, de az miaz? Bemegyek a Lomexbe és azt mondom h adjatok egy hgli lámpa-fojtót és tdni figják mi kell nekem? fontos h hány W-os? mibe fáj egy ilyen?

didyman! betelt a pütárolód vazz, kénytelen voltam mail-t írni :) remélem ott van fölös párszáz byte :)

x.

#1262 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 30. 13:42

Phübazz :Đ
Hg-Li , higanygőz-égő fojtótekercse (125 és 250W-os kivitelben, az utóbbit érdemesebb szvsz). A Lomex-ben nem hiszem, de világítástechnikai boltokban (Tungsram, csak hogy még egy kicsit magyar céget mondjak).

Scratch: Talán azért, mert kapcsolóüzemű tápja van, annak tök mindegy a jelalak. A sima, hálózati 50Hz-el működő trafók zúgnak tőle, de ez az impregnálás minőségétől függ (mindenesetre jól igénybeveszi).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1263 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 14:02

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 13:42

Phübazz :Đ
Hg-Li , higanygőz-égő fojtótekercse (125 és 250W-os kivitelben, az utóbbit érdemesebb szvsz). A Lomex-ben nem hiszem, de világítástechnikai boltokban (Tungsram, csak hogy még egy kicsit magyar céget mondjak).

thx.
de ugye ge hungary-t vagy ge ligthing-ot akartál mondani?

pü?

:)

x.

#1264 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 16:11

:offtopic: A ge lighting-ot meg sem hallottam. Rühellem azt a céget. :down:
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1265 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 16:26

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 16:11

:offtopic: A ge lighting-ot meg sem hallottam. Rühellem azt a céget. :down:

én is szoptam velük eleget, de már elmúlt :)
mail-t megkaptad?

#1266 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 16:44

Meg :Đ

#1267 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 16:53

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 16:44

Meg :Đ

jóvan :)
Kérdés: ups-on csak telefonmadzag védő vanik.
Szerintetek müx az, hogy az utp madzagól 4 eret nem kötök be a másik négyet meg áthúzom a telefonoson? vagy felejtsem el? vagy próbáljam ki és szóljak ha jó :)

#1268 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 17:28

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 16:53

jóvan :)
Kérdés: ups-on csak telefonmadzag védő vanik.
Szerintetek müx az, hogy az utp madzagól 4 eret nem kötök be a másik négyet meg áthúzom a telefonoson? vagy felejtsem el? vagy próbáljam ki és szóljak ha jó :)

Elvileg Td +/- Rd +/-.
Ez így négy ;)

#1269 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 18:34

Idézet: stol - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 17:28

Elvileg Td +/- Rd +/-.
Ez így négy ;)

tudom. már 2 kérdés van:
1. a telefon nem 2-e véletlenül? (szerk: megnéztem 4)
2., nem fogja-e megzavarni a 100 mbit-et az ups?

na majd jól megtesztelem, most úgyis munkanélküli vagyok :D

Szerkesztette: xclusiv 2005. 06. 30. 18:41 -kor

#1270 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 20:48

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 19:34

Jo kerdes.

Mindenesetre a 100Mbit csak 4 eret hasznal a 8-bol. (narancs+zold erparok)
Tehat a kek+barna erparokat akar el is hagyhatod.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 06. 30. 20:49 -kor

#1271 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 06:04

Az UPS-en ugyan át kell tudjon menni a több Mbit-es adsl is pl, de az egy teljesen más átviteli technológia. A védelmi eszközök párhuzamos kapacitása az, ami döntő (és vajon az UPS-ben mind a négy ér áthalad? De ez sztem igen :) ), szvsz nem biztos, hogy átfér ott 200MHz.

#1272 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 16:18

Idézet: didyman - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 6:04

Az UPS-en ugyan át kell tudjon menni a több Mbit-es adsl is pl, de az egy teljesen más átviteli technológia. A védelmi eszközök párhuzamos kapacitása az, ami döntő (és vajon az UPS-ben mind a négy ér áthalad? De ez sztem igen :) ), szvsz nem biztos, hogy átfér ott 200MHz.

majd jól megtesztelem. de előbb államvizsgakiheverést tartok :) iszok meg alszok meg fórumozok meg ilyenek :)

#1273 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 20:17

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 19:34

tudom. már 2 kérdés van:
1. a telefon nem 2-e véletlenül? (szerk: megnéztem 4)

na majd jól megtesztelem, most úgyis munkanélküli vagyok :D

Nem lenne egyszerűbb egy túl.fesz védő ami véd RJ45 -öt is?
Intel Pentium 4-F [Prescott] 3.2GHz, Hyper-Threading Technology, 1MB L2 cache, 800MHz FSB - ASUS P4C800-E Deluxe - 1,5GB Samsung, PC3200, 400MHz RAM - ASUS V9570/TD - 160GB Samsung, 7200rpm, 8MB cache, Serial ATA HDD - Pioneer DVD-120S - Pioneer DVR-108 - Sony 1,44MB floppy - Leadtek TV2000 XP Expert - Cooler Master Centurion 1 CAC-T01 - Cooler Master RS-350-AMSP - APC Smart-UPS SC620I - Sony SDM-X72 TFT - Jazz Dolby Digital 5.1 - MSI USB Bluetooth - Premier I-Fone

#1274 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 22:12

Ha van ilyen, írjatok típust, meg hogy hol lehet kapni, plz! Lehet egy dugaljos is.

#1275 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 09:33

Megvan már az APC-m nekem is :)

Back UPS CS 650 lett.
A powerchute szerint az én gépem a 19-es crt monitorral együtt 245-260W között fogyaszt róla. És 400W-t tud.

#1276 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 14:02

Hello

Köszi a válaszokat, most nem voltam itthon egy hétig, ebből is jön a következő kérdésem, ilyenkor teljesen áramtalanítani szoktam a gépet, egy UPS mit szólna hozzá, ha egy hétig nem lenne 220?
3-5 napra nem szeretem áram alatt hagyni a gépet, ha nem vagyok a közelben.

Idézet

Ahol hálózati transzformátorral működő adapter van, ott a négyszög hatására elég erős hanghatás léphet fel

Most ez tönkre tudja tenni a DSL modem adapterét? Vagy csak zúg és kész?

Mennyire lényeges, hogy az UPS soros port-on vagy usb-n kommunikál a géppel?
Az SC620I csak soros portot használ, mig az RS500 usb-t.
Az RS500 adatlapján ez a négyszögjelet jelenti: Waveform type : Stepped approximation to a sinewave vagy szinuszra hasonlító  :think:  izé :confused: ? Lehet akkor nem is zúgna a modem adaptere?

Idézet

Mi az a franc, ami "megsimítja" egy backups kimenetét úgy, hogy a trafós/aktívPFC-s dolgok szeressék?

Az én tápomra azt irták "with PFC" akkor ehhez nem is célszerű UPS-t használni?
Egyre zavarosabb ez az egész :confused:
Előre is köszi.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1277 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 19:13

Idézet: szabi - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 14:02

Hello (...)

UPS mit szólna hozzá, ha egy hétig nem lenne 220?
Sztem nem lesz baja, ha egy hétig nem kap áramot - én legalábbis ki szoktam kapcsolni, ha hosszabb időre elutazom és eddig nem vettem észre, hogy valami hátrány származott volna belőle (igaz, ez eddig kb. 5-ször fordult elő, szal' nem nyomkodom minden héten ki/be :) )

Most ez tönkre tudja tenni a DSL modem adapterét?
Keményen forrósodni fog a modem trafója, nincs rá garancia, hogy nem ég le...
Csak a kapcsolóüzemű tápok bírják ezt a négyszöges jelet, a modemnek viszont nem ilyen tápja van.

Ha passzív PFC-s, akkor mehet rá nyugodtan, nem lesz gond. Ha aktív PFC-s, akkor már lehet belőle problem (pl. olyasmi, hogy a UPS monitorozó programja állandóan magas terhelést fog mérni).

#1278 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 21:23

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 20:13

UPS mit szólna hozzá, ha egy hétig nem lenne 220?
Sztem nem lesz baja, ha egy hétig nem kap áramot - én legalábbis ki szoktam kapcsolni, ha hosszabb időre elutazom és eddig nem vettem észre, hogy valami hátrány származott volna belőle (igaz, ez eddig kb. 5-ször fordult elő, szal' nem nyomkodom minden héten ki/be :) )

Most ez tönkre tudja tenni a DSL modem adapterét?
Keményen forrósodni fog a modem trafója, nincs rá garancia, hogy nem ég le...
Csak a kapcsolóüzemű tápok bírják ezt a négyszöges jelet, a modemnek viszont nem ilyen tápja van.

Ha passzív PFC-s, akkor mehet rá nyugodtan, nem lesz gond. Ha aktív PFC-s, akkor már lehet belőle problem (pl. olyasmi, hogy a UPS monitorozó programja állandóan magas terhelést fog mérni).

Semmi baja nem lesz az UPS -nek, ha a kapcsolójával kikapcsolja. Azért van rajta... :)

Dehogy forrósodik, simán kézmeleg marad... Szóval nem melegebb így se, mintha nem UPS -en lenne. Szóval ez butaság, a leég, meg végképp az... Nekem sokáig egy BK500MI UPS -en volt a DSL Modem, most az SC620I -n van, és egyiken se melegedett. A router -em egy BF350-GR -en van, ezen zúg valami, vagy maga az UPS vagy a router adaptere, nem füleltem ki, ez kicsit melegebb, mint a DSL modemé, de nem forró! Több mint 9 hónapja megy róla, semmi baja.
Intel Pentium 4-F [Prescott] 3.2GHz, Hyper-Threading Technology, 1MB L2 cache, 800MHz FSB - ASUS P4C800-E Deluxe - 1,5GB Samsung, PC3200, 400MHz RAM - ASUS V9570/TD - 160GB Samsung, 7200rpm, 8MB cache, Serial ATA HDD - Pioneer DVD-120S - Pioneer DVR-108 - Sony 1,44MB floppy - Leadtek TV2000 XP Expert - Cooler Master Centurion 1 CAC-T01 - Cooler Master RS-350-AMSP - APC Smart-UPS SC620I - Sony SDM-X72 TFT - Jazz Dolby Digital 5.1 - MSI USB Bluetooth - Premier I-Fone

#1279 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 22:21

Idézet: scratch - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 21:23

Semmi baja nem lesz az UPS -nek, ha a kapcsolójával kikapcsolja. Azért van rajta... :)

Nem ezt mondtam én is? :p :D

Szinte az összes válaszomat korábbi hozzászólásokra alapoztam, mivel a Szabi által kérdezett dolgok nagy részét már én is megkérdeztem korábban és kaptam is rá reagálásokat :) Szóval, akkor elevenítsük fel az "emlékeket" :D

2005. márc. 10., csütörtök
DarkChild: Srácok, most olyasmit hallottam, hogy az UPS-nek nem tesz jót a ki-be kapcsolás, a legjobb ha mindig megy. Valóban így van?
NEUROFiRE: Szerintem ez fszsag (max. az akku nem orul a hoingadozasnak, ha a kikapcsolt es bekapcsolt allapotban jelentosen elter a belso homerseklet), de majd az okosok megmondjak
stol: Ez, ebben a formában nem igaz! Nyugodtan ki lehet kapcsolni, legfeljebb naponta kap tesztet, bekapcsolás miatt.

2005. márc. 14., hétfő
DarkChild: úgy rémlik volt már szó az UPS-ek által generált áram hullámformájáról. Azt tudom, hogy csak a kapcsolóüzemű tápok eszik meg a legtöbb UPS által kinyomott négyszög, meg trapéz-jeleket, a trafósak nem (nagyon melegszenek, vagy mi...?) Most azt olvastam a nemrég okosított Powercom BNT-600-as UPS-emről, hogy "kváziszinuszos" jelet ad ki, illetve a cég saját honlapján "szimulált szinuszos jel" (Simulated sine wave) szerepel a leírásban.
Akkor ez most azt jeleni, hogy a sima trafós ketyeréket is rá lehetne kötni (pl. ADSL-modem és router)?

NEUROFiRE: Kb. egy hete hangzott el a megoldas: a trafos fogyasztokkal sorba kell kotni egy HgLi fojtotekercset (LP szuro).
A trafos cuccok pedig azert nem szeretik a nem szinuszos jeleket, mert a szekunder oldalon indukalt feszultseg fugg a jelvaltozas sebessegetol, es a negyszogjel fel- es lefuto ele 'kicsit' meredekebb a szinusz fel- es lefutasanal (megno a szekunder feszultseg+melegszik a vas, meg minden, ugyhogy kello alulmeretezes eseten leeg a trafo, a tulfeszultseg hatasat meg talan nem kell magyarazni)

2005. márc. 19., szombat
lazac: Stol szokott rémítgetni mindenkit az aktív PFC mumussal, hogy beterheli az UPS-t, nem lehet ez az oka?
DarkChild: Tényleg! Nekem is ezt mondta Didyman a tápos topikban. Vagyis hogy az aktív PFC kissé jobban meghajthatja az UPS-t.
didyman: Véégre valaki, aki emlékszik egy szavamra! :D

Még annyit tennék hozzá, hogy az én ADSL-modem tápom már alapból baziforró, tehát ha még a négyszöges jel miatt emelkedne pár fokot a hőmérséklete, sztem megfeküdne :D Ezért nem kötöttem rá az UPS-re. :)

Szerkesztette: DarkChild 2005. 07. 03. 22:24 -kor

#1280 Felhasználó inaktív   csbali72 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 22:43

Sziasztok!
A következő problémában kérném a tanácsotokat:
Van egy baromi drága (kb 10MFt) UV festékkel dolgozó plakátnyomtató amiben a festéket egy vákumszivattyu tartja. Erre kellene UPS ami akár 24 órát is elbír. Ez egy kis valami az adapterén ez van: 24 V 0,47 A ami kb 12 W.
Mit javasoltok?
Köszönettel: csbali72

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »