HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 15. 02:44

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 1:11

APC BACK UPS CS Series:

Back-UPS CS 350 USB/Serial
Back-UPS CS 500 USB/Serial
Back-UPS CS 650VA 230V

Mindegyiken van, ahogyan az adatlapjukon látható képeiken is szerepel ;)

LAN alatt én az UTP kábelt értem (ethernet)

#1482 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 08:10

Grabovski: "Dataline protection     RJ-45 Modem/Fax protection (two wire single line)" legalábbis a linkelt datasheet szerint. Én ezen áthúztam a LAN-t (2 RJ45 között UTP kábel :)). Mert mi a veszély? Szerintem a villám és a túlfesz. A villám ua. mindkettőn, a túlfesznél pedig szerintem minimum 115V-nak kéne megjelenni valamelyik kanócon, szóval ez egyiknél sem megengedett. Én nyugodtan alszom.

Gabesz: A monitor bekapcsoláskor lemágnesez, ilyenkor baromi sokat eszik. Tehát a probléma akkor jelentkezik, amikor akksiról táplálva a monitor standby-ból bekapcsol. Ilyenkor kapcsol le, egyébként simán megy.

Szerkesztette: xclusiv 2005. 08. 15. 08:10 -kor

#1483 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 10:22

Idézet: Grabovski - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 23:11

Na szóval ami miatt én mostanában megint olvasgatom a UPS rovatot a HWSW-n  :)  az az hogy gépet fogok bővíteni, meg UPS-t akarok cserélni, mert kicsi a teljesítménye és van egy megoldatlan problémám.

A jelenlegi gép:
ASUS P4PE lap, P4 2,4 Ghz (Northwood), 512 RAM, Geforce 2-es videókari, 3 db 80 GB-os vinyó, DVD olvasó, DVD író, ház ventik, Chieftec 360-as táp, Philips 109B5ös philips moncsi.

Ezt most egy APC Back CS 350-es szolgálja ki.

A Powerchute PE szerint 6 percet bír ki. A terhelés a powerchute szerint 155 W körüli.

....Ja egy gyors kérdés itt: Mennyire korrekt ez a teljesítménymérés?

Na folytatva a sort.

A tervezett gépem:

ASUS A8N-E
AMD Athlon 64 3000 S939 Venice
2X512 RAM PC3200
ASUS Extreme AX 300 TD 128MB videókari
Chieftec 420/410W tápegység(UPS-től függ hogy  aktív vagy passzív pfc)
1 DVD olvasó+1 DVD író+3-4 vinyó+ventilátorok+meg a philips moncsi :)

Nem tudom ez mennyit kóstál.

A szünetmentes: maradunk az APC-nél  :) ,... egy Back RS500-as gondoltam.
Lehet hogy kevés lesz. Visszafele olvasgatva sokan a SMART 700-ast ajánljátok(persze használtan  :)  )
De én nem pesti vagyok,.... még csak közelében sem. Felutazni most meg nekem macerás.
Amúgy debreceni vagyok. Nézegettem az apronetet, helyi apro-t de sehol nincs a közelben ups.

A másik problémám ami miatt nem tudom milyen szünetmentest vegyek az az amit kb. 10 oldallal arrébb olvastam egy másik kérdezőnél is: .... a tüskék. Most is hiába van nekem is ez az Back-CS a tüskék(vagy nem tudom mik) átjönnek és pl. sima fejhallgatón keresztül hallatszanak a villanykapcsolgatások.
A fejhallgató csak a hangkariból jön ki, ugye... semmi plussz táp. Ezek szerint maga a táp se szűri meg.
Nem tudom hogy egy Back RS-sel vagy Smart-tal ezeket ki tudom-e szűrni? :confused:
Meg nem csak kattogások a zavarók hanem hogy pl. néha kapcsolás következtében a bill, vagy egér magánakciót kezd.(mintha kattintanék egyet az egér funkció gombjával)

Köszönöm a válaszokat előre is. 

Bocs a hosszért.

Visszafele "bővítesz"? :) Intel -ből AMD? :)
Intel Pentium 4-F [Prescott] 3.2GHz, Hyper-Threading Technology, 1MB L2 cache, 800MHz FSB - ASUS P4C800-E Deluxe - 1,5GB Samsung, PC3200, 400MHz RAM - ASUS V9570/TD - 160GB Samsung, 7200rpm, 8MB cache, Serial ATA HDD - Pioneer DVD-120S - Pioneer DVR-108 - Sony 1,44MB floppy - Leadtek TV2000 XP Expert - Cooler Master Centurion 1 CAC-T01 - Cooler Master RS-350-AMSP - APC Smart-UPS SC620I - Sony SDM-X72 TFT - Jazz Dolby Digital 5.1 - MSI USB Bluetooth - Premier I-Fone

#1484 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 12:18

Idézet: scratch - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 10:22

Visszafele "bővítesz"? :) Intel -ből AMD? :)

visszafele? jobbra cseréli a mostani konfigot, hol itt a vissza? :)

#1485 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 15. 13:23

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 7:10

Grabovski: "Dataline protection  RJ-45 Modem/Fax protection (two wire single line)" legalábbis a linkelt datasheet szerint. Én ezen áthúztam a LAN-t (2 RJ45 között UTP kábel :)). Mert mi a veszély? Szerintem a villám és a túlfesz. A villám ua. mindkettőn, a túlfesznél pedig szerintem minimum 115V-nak kéne megjelenni valamelyik kanócon, szóval ez egyiknél sem megengedett. Én nyugodtan alszom.

Gabesz: A monitor bekapcsoláskor lemágnesez, ilyenkor baromi sokat eszik. Tehát a probléma akkor jelentkezik, amikor akksiról táplálva a monitor standby-ból bekapcsol. Ilyenkor kapcsol le, egyébként simán megy.

Utolsó mondathoz: ezért is örülök én a TFT-nek ott nincs ilyen gond, és sokkal kevesebbet fogyaszt mint a dobzba csomagolt, CRT-im ;)

Szerkesztette: GoodSpeed 2005. 08. 15. 13:24 -kor

#1486 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 14:11

Adott egy Centralion UPS. Már kezd kihalni benne az aksi. Szétszedtem, és ez van az aksira írva:
HC 1221W.
Itt meg is találtam: http://www.csb-battery.com/english/01_prod...hp?fid=9&pid=41
Hol lehet ilyet kapni?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1487 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 14:28

Idézet: Archybald - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 20:09

Sziasztok. A közeljövőben szeretnék szünetmentes tápegységet venni. Az lenne a kérdésem, hogy a King Pro az milyen márka? Sehol nem találok róla infót, viszont feleannyiba kerül, mint a hasonló teljesítményű APC.

A King Pro a Powercom nevű gyártó egyik UPS-típusának megnevezése.

Nekem egy Powercom Black Night 600VA-s ketyere van - eddig nagyon jól teljesített. Elvileg 360 wattot bír: nekem egy 17 colos CRT + egy 2,6 GHz-s szimpla PC van rákötve - a UPSMonitor ezek mellett általában 20-25%-os terhelést mér.
Egyszer-kétszer láttam már "Overload" bejegyzést a logfájlban, de emiatt még egyszer sem kapcsolt le a szünetmentes. Rövid áramszüneteket már sokszor áthidalt, amikor teljesen elmegy az áram, olyankor kb. 240-300 mp-ről kezd visszafelé számolni a monitorozó szoftver, szal' bőven van idő mentegetni, kikapcsolni :)
Két hátránya van csak. Az egyik, hogy igen hamar bekapcsol az AVR (automatikus feszültség korrigálás) funkciója: ha 210 Volt környékére esik a fesztültség, azonnal fellöki 240 Volt környékére, ami mint kiderült nem árt a gépnek se, meg a monitornak se, csak idegesítő, amikor kattog benne a relé, a funkció aktivizálódásakor :) (Szét lesz rúgva az ELMŰ segge, hogy nem tud nálunk 230 Voltos áramot szolgáltatni :D ) A másik hátrány, hogy az új készüléknek rohadt büdös műanyag szaga van és kell vagy két hét neki, mire kiszellőzik :D
Ettől függetlenül, akinek nincs pénze a kétszer-háromszor ennyit kóstáló APC-kre, annak ajánlott vétel a Powercom UPS, a feladatát kifogástalanul ellátja. :)

Szerkesztette: DarkChild 2005. 08. 15. 14:29 -kor

#1488 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:27

Idézet: Grabovski - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 22:11

Na szóval ami miatt én mostanában megint olvasgatom a UPS rovatot a HWSW-n  :)  az az hogy gépet fogok bővíteni, meg UPS-t akarok cserélni, mert kicsi a teljesítménye és van egy megoldatlan problémám.

.....

Az A64 majd kb anyit eszik, mint a northwood, de a videjókártya dönt majd.

#1489 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 17:43

Idézet: stol - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 16:27

Az A64 majd kb anyit eszik, mint a northwood

Vagy meg kevesebbet.

Venice magosak mar nem nagyon mennek 40W fole, teljes terhelesen sem.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 08. 15. 17:44 -kor

#1490 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 20:17

Egy gyors kerdes: UPS-t kellene vennem, maximum br. 30e Ft-ig terjedoen, amire kell:
kis fogyasztasu surveillance serverhez, hogy kikuszoboljem az aramszuneteket, meg amugy sem art egy 24/7-es gephez ups...
Szoval, varom a legjobbakat.. :)
(UPS teren abszolut nem vagyok otthon)
Lehetoleg olyan legyen, amit minden sarki zoldsegesnel kapni... :)

#1491 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 20:22

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 21:16

Neked semmiért. Az a lényeg, hogy minden számítógépbe dugott madzag valahogy túlfesz- és villámvédett legyen. Erre képes az UPS (leszámítva a TV-kártya koaxkábelét). Nálam az UPS túlfeszvédett kimenetére 1 6-os elosztó megy rá, azon van az erősítő is, a LAN is UPS-en van áthúzva, TV nincs, ennyi elég ha az UPS jól működik. Remélem igen, de nem akarom ezt megtapasztalni :)

igen, kivéve akkuról a CRT monitor bekapcsolását, mert az túlterheli. De a nagyobbakat is.

határon? nekem 500VA-s apc elvitt ilyesmi gépet+17-es monitor percekig simán. Egyébként nem az számít, hogy hány W van a tápodra írva, hanem hogy mennyit vesz fel.

Az a baj, hogy ha az UPS akkuról nem szinuszos jelet ad ki, akkor azt az aktív PFC elkezdi korrigálni, ezzel sokat fogyaszt, ezzel pedig túlterhelheti az UPS-t. Az hogy 1x lekapcsolt/nem kapcsolt le/felrobbant/stb. ezen nem változtat...

Nekem kb. ilyen konfigot (-Vga+1HDD) 150W-os táp visz most. IMHO bármilyen UPS jó neked, ha a tápod nem aktív PFC-s és van rajta LAN védő. 2 legolcsóbb lehetőség: veszel új APC Back-et, vagy veszel használtan egy használt APC Smart-ot szar akkuval. Akksit savazol/savaztatsz/veszel és ha nem szar UPS akkor simán jobban jártál kb. ugyanannyiért.

húúú, szép hosszú hozzászólás. ;)
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1492 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 20:26

Idézet: Grabovski - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 23:11

A jelenlegi gép:
ASUS P4PE lap, P4 2,4 Ghz (Northwood), 512 RAM, Geforce 2-es videókari, 3 db 80 GB-os vinyó, DVD olvasó, DVD író, ház ventik, Chieftec 360-as táp, Philips 109B5ös philips moncsi.

Ezt most egy APC Back CS 350-es szolgálja ki.

A Powerchute PE szerint 6 percet bír ki. A terhelés a powerchute szerint 155 W körüli.

....Ja egy gyors kérdés itt: Mennyire korrekt ez a teljesítménymérés?

Na folytatva a sort.

A tervezett gépem:

ASUS A8N-E
AMD Athlon 64 3000 S939 Venice
2X512 RAM PC3200
ASUS Extreme AX 300 TD 128MB videókari
Chieftec 420/410W tápegység(UPS-től függ hogy  aktív vagy passzív pfc)
1 DVD olvasó+1 DVD író+3-4 vinyó+ventilátorok+meg a philips moncsi :)

Nem tudom ez mennyit kóstál.

A szünetmentes: maradunk az APC-nél  :) ,... egy Back RS500-as gondoltam.
Lehet hogy kevés lesz. Visszafele olvasgatva sokan a SMART 700-ast ajánljátok(persze használtan  :)  )
De én nem pesti vagyok,.... még csak közelében sem. Felutazni most meg nekem macerás.
Amúgy debreceni vagyok. Nézegettem az apronetet, helyi apro-t de sehol nincs a közelben ups.

A másik problémám ami miatt nem tudom milyen szünetmentest vegyek az az amit kb. 10 oldallal arrébb olvastam egy másik kérdezőnél is: .... a tüskék. Most is hiába van nekem is ez az Back-CS a tüskék(vagy nem tudom mik) átjönnek és pl. sima fejhallgatón keresztül hallatszanak a villanykapcsolgatások.
A fejhallgató csak a hangkariból jön ki, ugye... semmi plussz táp. Ezek szerint maga a táp se szűri meg.
Nem tudom hogy egy Back RS-sel vagy Smart-tal ezeket ki tudom-e szűrni? :confused:
Meg nem csak kattogások a zavarók hanem hogy pl. néha kapcsolás következtében a bill, vagy egér magánakciót kezd.(mintha kattintanék egyet az egér funkció gombjával)

Köszönöm a válaszokat előre is. 

Bocs a hosszért.

Bárcsak nekem lenne ilyen gépem.  :eek:
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1493 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 15. 20:37

Grabovski: Az RS500 jó választás és elég is egy ilyen konfighoz (kérdés a monitor, de 17-esig belefér a crt is). A tüskék: Ezek nem csak az elektromos hálózaton keletkező zajok, hanem elektromágnesesek is, ezek be tudnak mászni sok helyen-ami ellen kell, azellen véd is az ups.
Backups-nél is előferdülhet, hogy a táp miatt, vagy az ups reléje miatt az átkapcsolás nem éppen zökkenőmentes-a centralion-ok hajlamosak ilyet produkálni, sőt...

Mészike: Ne vegyél, savazd meg inkább. Stol remek útmutatót készített hozzá: ha úgy érzed, hogy elég biztos kezed és szakismereted van, savazz. :)

Dévid: Back RS, vagy Smart, szerverhez ne spórolj.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1494 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 21:08

Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 19:37

Grabovski: Az RS500 jó választás és elég is egy ilyen konfighoz (kérdés a monitor, de 17-esig belefér a crt is). A tüskék: Ezek nem csak az elektromos hálózaton keletkező zajok, hanem elektromágnesesek is, ezek be tudnak mászni sok helyen-ami ellen kell, azellen véd is az ups.

A moncsi a jelenlegi 19" -es Philips,ami asszem 75W körül eszik.
Vagy ezek RF zajok? :confused:
Bár a szünetmentes az ellen is véd, tudomásom szerint.

#1495 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 21:37

Külső forrásból, nem a kábelen érkező zajoktól analóg fokozatot nem tud védeni az ups. A smart-omon is "átjön" a hűtő bekapcsolása pl. , de ez em az ups hibája, teljesen más természetű a dolog.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1496 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 22:36

Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 22:37

Külső forrásból, nem a kábelen érkező zajoktól analóg fokozatot nem tud védeni az ups. A smart-omon is "átjön" a hűtő bekapcsolása pl. , de ez em az ups hibája, teljesen más természetű a dolog.

Erm, ezt "megmagyaráznád?" Hogyan érződik meg, ha nem kábelen? Vagy ez ilyen elektronikus zaj dolog? :)

#1497 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 22:37

Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 21:37

Dévid: Back RS, vagy Smart, szerverhez ne spórolj.

thx, utana jarok...

Dehogy sporolok, ceges penz, ami utan szazalek jar.. :Đ

#1498 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 23:51

:offtopic:

Idézet: kun - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 21:26

Bárcsak nekem lenne ilyen gépem.  :eek:

Eleg karcsu a videokartyaja :)

#1499 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 16. 00:39

Miközben a 650VA-s digitális (pdf) használatiját kerestem, megtaláltam az 500 VA-as APC-ét a APC oldalán, és ebben az van, hogy nem szabad USB HUB-ra kötni, nekem 650-esem van és az én használatimban, amit a dobozban kapotam nincs ilyesmi írva, ettől függetlenül érdekelne, hogy miért van beleírva az 500-asba, hogy  az USB az USB hub-ra kötés kerülendő? Sőt az 500-ashoz az is odavan írva, hogy előbb telepíteni kell a szoftvert aztán kell rácsatlakoztatni az UPS-t az USB-re, ez sincs követelményként megszabva a 650-esnél, szerencsére.

Van egy másik dolog is, ami eszembe jutott, most vihar volt, és áramszünet is. Nekem két 4-es USB HUB-om  is van mivel az ASUS A7V8X-X alaplapomon 4+2 USB 2.0 kivezetés van, és kb 10 USB-s eszközöm, ezért muszáj voltam Hubokat is venni. AZ USB-s HUBjaim saját energiaellátásuak, viszont nincsenek rákötve az UPS-re hanem egy feszültségvédős Trust elosztón keresztül kapják az áramot. A kérdésem a következő: Jött az áramszünet, és az USB Hubom áramnélkül maradt, miközben természetesen a gép kapta az áramot a remek UPSnek köszönhetően. Az USB HUB-ra 3 eszköz volt rátéve, egy webkamera amely 160mA áramot vesz le, egy Siemens kábel, 100 mA áramigénnyel, és egy Canon Lide 20 Scanner 500mA áram igénnyel. Úgy tudom, hogy egy USB 500mA-t bír el, a scanner egymaga eléri ezt az értéket - igaz éppen nem scanneltem - bár a Windows ilyenkor is azt írja ki, hogy 500mA szükséges neki. Szerintetek ilyen esetben leéghetne az alaplap? Illetve az UPS beavatkozik mondjuk zárlat esetén?

Amúgy most át pakoltam a scannert egy alaplapi USB-re és a HUB-ra a Canon i350-es nyomtatót tettem a helyére mely mindössze 2mA-t fogyaszt.
Kép

#1500 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 07:08

Az aktív usb hub, ha tápellátás nélkül marad, az ups jeleit nem fogja tudni közölni a lap felé, illetve a "félbemaradt" adatfolyam esetleg nem normális működést is kiválthatna. Vagyis a ép nem fog tudni arról, ha az ups plö nagyon lemerült és nem fog leállni, az upős meg lelövi majd egyszer.
Az eszközök áramfelvételét ne vedd készpénznek, ezt pontosan nem méri semmi, hanem az eszköz közli, lehet több, vagy kevesebb is.
Minden normális lapon az usb biztosítékkal védett, ez lehet fél vagy 1A-es, ez fog elégni, ha túlterheled (minden portnak sajátja van), másnak baja nem lesz.
Az ups nem fog beavatkozni semmilyen usb-n történő eseménybe.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.