HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   VoltAmper 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 13:43

Trancer: Nincsmit, orulok, h sikerult.  :up:

didyman: Egy olyan megoldast tudok, hogy megnyitod szepen a pwrchute.ini filet, megkeresed benne a Network=No tartalmu sorocskat es Network=Yes -re allitod.

Ezzel annyit legalabb elersz, hogy egybol keresni fogja az UPS-t es meg is talalja, mindossze, az attach gombra kell raklikkelned. Sajna mas megoldasrol nem tudok, de erdekes, ha ezek utan bezarod a PowerCsutkat, majd ujbol megnyitod, akkor mar egybol felugranak a menubarok stbstb. Egy ido utan, viszont megint keresgelni fogja az UPS-t. Minden esetre igy par klikkelessel kevesebb kell. Meg amugy se nagyon erdemes a gui-t szaglaszni, igazabol csak konfiguralasra van, utana ugyis mindent az ups service vegez.

Remelem azert segitettem valamit. Uff! :)

ps: Jogosultsag nem kell neki, igazabol a gui egy APC Powerchute Plus v mi a szosz neven futo service-hez csatlakozik. ;)

Szerkesztette: VoltAmper 2006. 03. 29. 13:53 -kor

#2122 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 14:55

:) Micsoda ötlet, köszönöm, kipróbálom.
A szolgáltatásnak adtam jogot, úgy olvastam valahol, hogy emiatt lehetnek nyavajái, de nem.

Tököm ebbe a rüszme Smart600-ba. 1990-es panelje van (rev 5a), 1992-es dátummal), benne a szokásos LM317-es töltőkör. A drága azt csinálja, hogy bekapcsolt állapotban nem tölt, az LM317 referenciáját egy tranzisztor elviszi, ezzel kiiktatja a töltést. Ha kikapcsolom a nyomógombjával, akkor remekül el kezd tölteni, a tranzisztor olyankor zárt. Amúgy minden OK vele, átkapcsol, szirénázik, önteszt hibátlan. Szívta a véremet a két, kiszáradt 22uF-os kondival, most meg ez.
Stol, valami ötlet? Lusta vagyok visszafejteni és csak az időm megy vele. Az ismert smart kapcsoláshoz nem is hasonlít (a kimenőkör ugyanaz, de a vezérlésben se 2020, se 2010 nincsen, pár TTL ic, a 87C654, és az ADC-DAC...)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2123 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 19:13

Egy UPS-nél melyik paraméter jelenti, hogy online rendszerű ?

Pl. Ebből hogy derül ki ? http://www.tripplite...?productID=1359

Az APC-nél a Smart-sorozat mind online ?

Más.

Az Ebay-en nézegetem a használt UPS-esek, de némelyik nagyon gyanúsan olcsó.

pl ez: http://cgi.ebay.de/w...item=9701306989

Mi lehet ebben a trükk ?

Szerkesztette: isti1968 2006. 03. 30. 19:15 -kor

Isti

#2124 Felhasználó inaktív   Levi75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 21:21

Sziasztok:

Adott APC Smart UPS 1000VA. Hasznaltan vettem egy ilyen kutyut es fel szeretnem ujitani.

Kovetkezo kerdeseim lennenek:
Lehet-e 2 X 12V/18Ah -as akksit ebbe az UPS-be betenni ? Marmint belefer-e ? A hozzaszolasok kozott itt azt olvastam, hogy ez az UPS tok ugyanolyan mint az 1400VA-es valtozat, egy venti kivetelelvel.  Abba meg tudtommal 18Ah-ak vannak.
Akkumlator tipusa: az elhangzott hozzaszolasokban a FIAMM-ot ajalottatok, ebbol egy db. 18Ah-as akksi biza 10k (Sini kft) felett van. Ez annyira szuper akksi mas olcsobb gyartokhoz kepest (Diamec, DSC) ?
Esetleg milyen mas jo ar/ertek aranyu akksival erdemes foglalkozni ?

Az alkatreszeket atvizsgalva lattam, hogy az eggyik atlatszo rele RY5 jol meg van barnulva a sok szikrazastol. Cserelni kell-e ? Ha igen, milyen tipusura (gyarto, ami megbizhato minosegit gyart) ? Illetve van meg 3 db. rele az atlatszo mellett Ry4-Ry2 aminek nem tudok kovetkeztetni az allapotara mivel sotet a burkolatuk. Ezeket cserelni kell-e ?

Koszonem elore is a valaszokat.
Levi75

#2125 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 22:50

Idézet: isti1968 - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 19:13

Egy UPS-nél melyik paraméter jelenti, hogy online rendszerű ?

Pl. Ebből hogy derül ki ? http://www.tripplite...?productID=1359

Az APC-nél a Smart-sorozat mind online ?

Más.

Az Ebay-en nézegetem a használt UPS-esek, de némelyik nagyon gyanúsan olcsó.

pl ez: http://cgi.ebay.de/w...item=9701306989

Mi lehet ebben a trükk ?

Nem. A SMART-ok vonali interaktívak, a nagyobb modellekben fordulnak elő online-ok, de ezeknek az árából rögtön lehet tudni, hogy mifélék. Normál otthoni üzemben a vonali interaktívval kb. sosem lesz gondod.
Online elv rá van írva az adatlapra, ennyiből is tudni. Használtan, főleg tök akkukkal olcsó, mert a német nem javítja, ha nem ért hozzá, hanem eladja és vesz újat.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2126 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 22:55

Idézet: Levi75 - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 21:21

Sziasztok:

Adott APC Smart UPS 1000VA. Hasznaltan vettem egy ilyen kutyut es fel szeretnem ujitani.

Lehet-e 2 X 12V/18Ah -as akksit ebbe az UPS-be betenni ? Marmint belefer-e ? A hozzaszolasok kozott itt azt olvastam, hogy ez az UPS tok ugyanolyan mint az 1400VA-es valtozat, egy venti kivetelelvel.  Abba meg tudtommal 18Ah-ak vannak.
Akkumlator tipusa: az elhangzott hozzaszolasokban a FIAMM-ot ajalottatok, ebbol egy db. 18Ah-as akksi biza 10k (Sini kft) felett van. Ez annyira szuper akksi mas olcsobb gyartokhoz kepest (Diamec, DSC) ?

Az alkatreszeket atvizsgalva lattam, hogy az eggyik atlatszo rele RY5 jol meg van barnulva a sok szikrazastol. Cserelni kell-e ? Ha igen, milyen tipusura (gyarto, ami megbizhato minosegit gyart) ? Illetve van meg 3 db. rele az atlatszo mellett Ry4-Ry2 aminek nem tudok kovetkeztetni az allapotara mivel sotet a burkolatuk. Ezeket cserelni kell-e ?

Akku: Elvben mehet bele, a töltőáramkört át kell nézni, hogy mekkora áramerősséget bír tolni, mert nagyobb akkukhoz illik nagyobb töltőáram is. Hűtésre gondolni kell, venti nem véletlen a nagyobb modellben. Reléket: Neház ügy, ha pont olyan lábkiosztást kapsz, akkor Omron, Takamishawa, Safronic jó. Ha barnultak a kontaktusok, ott lehetett monitorindítás, meg egyéb anomália is, amúgy egy szintig normális a dolog. Ha nincsenek átkapcsolási nehézségek és nem szerverkörnyezetbe lesz, akkor nem biztos, hogy érdemes csereberélni.
FIAMM jó akksi, árak tekintetében mondjuk a 2x-es árat sokallanám érte, annyival nem jobb szvsz.
CSB is jó akksi még, Panasonic is frankó.

#2127 Felhasználó inaktív   Levi75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 06:36

koszonom a jotanacsokat.
Panasonic illetve CSB akksit hol erdemes nezni a korabbi hozzaszolasokban emlitett boltok kozul ?
Ha az UPS-t nem terhelem jobban mint a nevleges (1000VA), akkor nem foloslegs a venti ? Kissebb toltoarammal maximum tobbet toltodik az akkumlator, nem muszaly a nagyobb toltoaram ide, vagy tevedek ?

Amugy az eredeti akksik azok BB markajuak, az este savastam oket, majd meglatjuk mennyi sikerrel ...
Levi75

#2128 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 07:05

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 21:50

Nem. A SMART-ok vonali interaktívak, a nagyobb modellekben fordulnak elő online-ok, de ezeknek az árából rögtön lehet tudni, hogy mifélék. Normál otthoni üzemben a vonali interaktívval kb. sosem lesz gondod.
Online elv rá van írva az adatlapra, ennyiből is tudni. Használtan, főleg tök akkukkal olcsó, mert a német nem javítja, ha nem ért hozzá, hanem eladja és vesz újat.

Köszi a tippeket.

Van most egy kósza elgondolásom, ezen munkálkodom.
Nálunk ujabban nagyon gyakori az áramszünet, ezért tervezek a háztartás egy részére egy tartalék energiaellátást.
Összeszámoltam, hogy ezen fogyasztók amiket jó lenne áramszünet esetén is táplálni kb. 950W összteljesítményűek.
A METRO-ban láttam benzines áramfejlesztőt aminek elég baráti ára van.
Valami olyansiben gondolkodom, hogy az áramfejlesztő táplálna egy online UPS-t igy egyenletes lenne az áramellátás áramszünet esetére is.
Mi a véleményetek ?
Isti

#2129 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 07:44

Idézet: Levi75 - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 6:36

koszonom a jotanacsokat.
Panasonic illetve CSB akksit hol erdemes nezni a korabbi hozzaszolasokban emlitett boltok kozul ?
Ha az UPS-t nem terhelem jobban mint a nevleges (1000VA), akkor nem foloslegs a venti ? Kissebb toltoarammal maximum tobbet toltodik az akkumlator, nem muszaly a nagyobb toltoaram ide, vagy tevedek ?

Amugy az eredeti akksik azok BB markajuak, az este savastam oket, majd meglatjuk mennyi sikerrel ...

Hi!

CSB-t nem javaslom, ugyanis nagyon hamar bezárlatosodnak.
Valami miatt nagyon hamar oldódik az elektróda :reklamacio:

#2130 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 07:47

Idézet: isti1968 - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 7:05

Köszi a tippeket.

Van most egy kósza elgondolásom, ezen munkálkodom.
Nálunk ujabban nagyon gyakori az áramszünet, ezért tervezek a háztartás egy részére egy tartalék energiaellátást.
Összeszámoltam, hogy ezen fogyasztók amiket jó lenne áramszünet esetén is táplálni kb. 950W összteljesítményűek.
A METRO-ban láttam benzines áramfejlesztőt aminek elég baráti ára van.
Valami olyansiben gondolkodom, hogy az áramfejlesztő táplálna egy online UPS-t igy egyenletes lenne az áramellátás áramszünet esetére is.
Mi a véleményetek ?

Akkor érdemes ott kereskedni, ahol katonai cuccokat selejteznek ki, ugyanis, 100-150ezerért lehet venni, 10-15kW-os diesel-agregátokat. (kis utánfutó méretű)
Azok teljesen automatizálhatóak egy megfelelő UPS-el :D
Amikor elmegy a power, automatika önindító segítségével elindítja az agregátot. Innentől teljesen egyértelmű minden.
Nincsenek széthajtva, és viszonylag keveset fogíasztanak. (Gyak amennyire terheled)

#2131 Felhasználó inaktív   Levi75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:03

Idézet: stol - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 6:44

Hi!

CSB-t nem javaslom, ugyanis nagyon hamar bezárlatosodnak.
Valami miatt nagyon hamar oldódik az elektróda :reklamacio:

Akkor mar csak a Panasonic marad mint alternativa ? Hol lehet ezt beszerezni a legolcsobban ?
Van ahol 2 ev garit adnak ra ?
Levi75

#2132 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:18

Idézet: Levi75 - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 9:03

Akkor mar csak a Panasonic marad mint alternativa ? Hol lehet ezt beszerezni a legolcsobban ?
Van ahol 2 ev garit adnak ra ?

Hi!

SINI-nél, 2év garros a FIAMM, de csak annak éri meg, aki +30%-as kat.-ban van, mint én. (minnél többet rendelsz, annál nagyobb kedvezmények :Đ )

#2133 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 23:04

Idézet: Levi75 - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 21:21

Sziasztok:

Hi!

Csak úgy símán nem tudod bele tenni, mert van a 1000-es házába valami vas izé(bocs, fejből írom, kb egy éve láttam utoljára), ami meggátólja, hogy belemenjen a nagy 12v/18Ah-as aksi. Bár ha jól tévedek, akkor ezt tán ki lehet venni, és akkor már belefér.

A másik gond, hogy más a 12/12-es csatija, mint a 12/18-asé, bár ez is könnyen (kis tuninggal) megoldható.

Mivel eredetileg 12/12-es van benne, ha jól emlékszem abban a 2 aksi között egy 60A-es bizti van, az 1400-asban a két 12/18-as akasi között meg 100A-es. De ugye nyugodtan be teheteted a 12/18-as aksik közé is a a 60A-ost, hisz a gép ugyse fog nagyobb áramot felvenni...

#2134 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 06:49

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 23:04

Hi!

Csak úgy símán nem tudod bele tenni, mert van a 1000-es házába valami vas izé(bocs, fejből írom, kb egy éve láttam utoljára), ami meggátólja, hogy belemenjen a nagy 12v/18Ah-as aksi. Bár ha jól tévedek, akkor ezt tán ki lehet venni, és akkor már belefér.

A másik gond, hogy más a 12/12-es csatija, mint a 12/18-asé, bár ez is könnyen (kis tuninggal) megoldható.

Mivel eredetileg 12/12-es van benne, ha jól emlékszem abban a 2 aksi között egy 60A-es bizti van, az 1400-asban a két 12/18-as akasi között meg 100A-es. De ugye nyugodtan be teheteted a 12/18-as aksik közé is a a 60A-ost, hisz a gép ugyse fog nagyobb áramot felvenni...

Hi!

IDeális esetben, 12Ah-ás akkukkal, 0,9h-t megy az UPS 300W-os teher mellett.
A 2db 12Ah-ás akku, 14 338HUF.

18Ah-ás akkuval, 1,4h-t menne 300W-os teherrel, és a két akku 22 710HUF
Kérdezem én, hogy megér-e neked 20-25perc futástöblet, 8300HUF-ot és, hogy szét kell vágni miatta az UPS belsejét? :think:

#2135 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 08:06

Idézet: stol - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 6:47

Akkor érdemes ott kereskedni, ahol katonai cuccokat selejteznek ki, ugyanis, 100-150ezerért lehet venni, 10-15kW-os diesel-agregátokat. (kis utánfutó méretű)
Azok teljesen automatizálhatóak egy megfelelő UPS-el :D
Amikor elmegy a power, automatika önindító segítségével elindítja az agregátot. Innentől teljesen egyértelmű minden.
Nincsenek széthajtva, és viszonylag keveset fogíasztanak. (Gyak amennyire terheled)

De én csak egy családi ház bizonyos fogyasztóinak szeretnék alternatív megoldást, nem a paksi 2-es reaktorblokkot akarom üzemeltetni.  :)

Ezért gondoltam, hogy veszek egy áramfejlesztőt (a METRÓ-ban a 950W-ot most 23 eft körül van) és esetleg (az egyenletesebb ellátás érdekében) egy online UPS-t.
Isti

#2136 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 09:05

De mihez kell online UPS? Vonali interaktív miért nem elég? Aggregát is csak akkor érdemes, ha extrém nagy időket kell áthidalni.

#2137 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 13:53

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 8:05

De mihez kell online UPS? Vonali interaktív miért nem elég? Aggregát is csak akkor érdemes, ha extrém nagy időket kell áthidalni.

Hát az "extrém nagy idő" relativ fogalom, itt általában 1-3 órásak szoktak lenni az áramszünetek.
Az online azért lenne jó (bár lehet hogy rosszul tudom), mert az egyenletesen, akkuról biztosítja az áramellátást, miközben az aggregát folyamatosan tölti.
Ha viszont offline UPS-sel oldom meg, ott az aggregát esetleges ingadozó feszültségét kapják a fogyasztók.
A lények, hogy kiszámítottam, max. 1000 W-t lenne a csúcsterhelés és kb. 5-600 W a folyamatos terhelés amit birnia kellene.
Isti

#2138 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 14:30

Idézet: isti1968 - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 13:53

Hát az "extrém nagy idő" relativ fogalom, itt általában 1-3 órásak szoktak lenni az áramszünetek.
Az online azért lenne jó (bár lehet hogy rosszul tudom), mert az egyenletesen, akkuról biztosítja az áramellátást, miközben az aggregát folyamatosan tölti.
Ha viszont offline UPS-sel oldom meg, ott az aggregát esetleges ingadozó feszültségét kapják a fogyasztók.
A lények, hogy kiszámítottam, max. 1000 W-t lenne a csúcsterhelés és kb. 5-600 W a folyamatos terhelés amit birnia kellene.

Akkor ez jó nagy áramszünet.
Az offline ups az meg egy harmadik vállfaj. A vonali interaktív esetében van jelformálás online üzemben is, az AVR révén kiküszöbölhető az ingadozás az akkuk használata nélkül.
Amúgy meg annyira nem rossz az aggregát jelalakja, szép szinusz az is, elég erős szabályzással (ami lehet, hogy nemfeltétlenül igaz a legolcsóbbakra)

#2139 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 14:41

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 13:30

Akkor ez jó nagy áramszünet.
Az offline ups az meg egy harmadik vállfaj. A vonali interaktív esetében van jelformálás online üzemben is, az AVR révén kiküszöbölhető az ingadozás az akkuk használata nélkül.
Amúgy meg annyira nem rossz az aggregát jelalakja, szép szinusz az is, elég erős szabályzással (ami lehet, hogy nemfeltétlenül igaz a legolcsóbbakra)

Köszi, ezért jó ide irni, mert itt legalább sok mindent megtudhat az ember.
Bár villamosságban valamennyire képben vagyok az tény, hogy nem tudtam, hogy pontosan miben tér el a line interactive a srandby UPC-től.
Isti

#2140 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 07:13

Egy ujabb kérdésem lenne (bocs ha naiv kérdés lenne):

Ahogy elnézem, az UPS-es adatlapjait a max. teljesítményüket mindegyik csak néhány percig tudja leadni.
Mi van akkor ha valaki olyan UPS-t szeretne ami mondjuk max. 400W-ot biztosít de ezt fél- egy órán át ?
Ez esetben meg kell vennie mondjuk egy 3000VA-est jóval drágábban ?

Mások már felvetették hogy mondjuk egy 800VA-as mellé telenni egy autóakksit és arról táplálni. Ez esetben kibirná 1 órán át a kisütést ? Tudom a töltéssel gondok lennének utána, de nem feltétlenül az UPS-nek kellene az áramszünet után feltölteni az akksit, erre lehet egy mezei autóakksi-töltőt is használni.

Vélemény ?
Isti

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »