HWSW Informatikai Kerekasztal: Keymedia hirdetés a fórumban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Keymedia hirdetés a fórumban lásd Origo fórum Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 10. 11:49

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 0:51

Ez most vicc volt, vagy komoly? Mert viccnek túl erős lett volna!  :reklamacio:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#462 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 10. 11:55

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 0:51

Ha mindenki nem is, J. P. mindenképpen. :D Eddig következetes. Remélem, nem terjed el, mert ez nagyobb rombolást okoz, mint maga a keyMedia.

#463 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 12:46

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 12:55

Remélem, nem terjed el, mert ez nagyobb rombolást okoz, mint maga a keyMedia.

Én is. És értelme sincs, mert nyilván nem fog mindenki így írni (és akkor a felfedezhetetlen linkekről nem is beszéltünk).

Piftuka, nyugi :).

#464 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 10. 13:05

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 13:46

Piftuka, nyugi :).

Ehh... látom, te sem ismered a székely vicceket!  :)

#465 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 13:24

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 14:05

Ehh... látom, te sem ismered a székely vicceket!  :)

Dehogynem :). Csak viccet nem morcos smileyval mesélnek ;).

#466 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 10. 16:00

Szerintem helyzetfüggő! :)

#467 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 10. 17:00

Nekem is alig-alig jelenik meg egy-egy keymedia hirdetés, mindenfajta szűrés nélkül, csupán FF-et használok. :cool:

Szerintem ezen a fórumon a keymediások nagyon elb***hattak valamit (hála istennek Kép ), mert az sg-n viszont rendszeresen megjelennek ezek a sz**ok. :reklamacio:

#468 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 11:53

A szűröm / nem szűröm opció sajnos csak látszatmegoldás.

Nekem az fáj, hogy a saját hozzászólásaimat a HWSW bevételnövelés céllal, reklámokká szerkeszti. Sajnálom, hogy egyre több helyen hiszik azt, hogy a fórumtagok produktumát saját érdekükben szabadon módosíthatják. Kár, hogy kevesen veszik észre, hogy a fórum csak egy "vödör" és a tartalmát a tagok adják - szvsz egyáltalán nem mindegy, hogy egy vödör sz@r, vagy egy vödör sör értékéről beszélünk. Márpedig, ha a HWSW belerondít a sörömbe, az akkor is ott fog benne úszkálni, ha becsukom a szemem, hogy engem ne zavarjon a látvány.

p.s.
Milyen fórumgazdai ötletekre számíthatunk még? Esetleg az összes IBM szóhoz kerüljön Lenovo megjegyzés, vagy ha a Nikon név közelében pozitív jelző található, akkor rögtön jöhet egy link a Canon eladási adataihoz. Nem az a lényeg, hogy most targonca, vagy kertépítés; vagy hogy látom, vagy nem a dupla aláhúzást. Sőt, ez egyelőre "csak" zavaró és nevetséges, de azzal, hogy módosítják a hozzászólásomat, már nem abban a formában és nem teljesen az a vélemény jelenik meg, amit én írtam. Ha én nem akarok targoncás hirdetést rakni a hozzászólásomba, akkor ezt más, az én nevem alatt ne tehesse meg! Ha mégis megmásítja a hozzászólásom, akkor részemről egyetlen következtetés vonható le.

szerk.
Na tessék! Tehát, ha írok egy posztot arról, hogy érdemesebb eredeti Canon tintapatront használni a nyomtatóba, akkor rögtön átszerkesztik ezt arra, hogy vegyek utángyártottat, mert az 40%-al többet bír. Felháborító, hogy érdemileg belenyúlnak a hozzászólásomba!

Szerkesztette: GoLAN 2005. 09. 11. 12:02 -kor

#469 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 12:48

Hehe, háromnegyed órája még a Canon-ra gerjedt egy princodévédés-utángyártottpatronos cég, most a targonca a sláger. Szóval ez sem konstans, vagy szerkeszthető, tisztelt házigazdák?

#470 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 11. 13:58

Oszt tejelnek is a HWSWnek, amiből majd rakunk vasat az SQL alá, vagy mi?
Make love not Wor.

#471 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 15:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 13:58

Oszt tejelnek is a HWSWnek, amiből majd rakunk vasat az SQL alá, vagy mi?

ez tényleg szánalmas. mióta van ez a kéjmédia a hwsw fórum rendelkezésre állása romlott. a mult héten 9x futottam sql errorba míg ezeleddig a heti átlag 1-2 volt :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#472 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 15:08

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 23:51

Öreg ez rohadt nagy bunkóság volt, azt azért tudod, ugye?  :(

#473 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 15:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 16:06

ez tényleg szánalmas. mióta van ez a kéjmédia a hwsw fórum rendelkezésre állása romlott. a mult héten 9x futottam sql errorba míg ezeleddig a heti átlag 1-2 volt :Đ

szerintem meg csak a  nép mozgolódik, visszajönnek a nyaralásból, ezzel arányosan nől a load mindenfelé. Ez van, nekem lett is külön SQL szerver, másik vasba meg tartalékproci befigyelt a polcon  :D
Make love not Wor.

#474 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 15:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 15:12

szerintem meg csak a  nép mozgolódik, visszajönnek a nyaralásból, ezzel arányosan nől a load mindenfelé. Ez van, nekem lett is külön SQL szerver, másik vasba meg tartalékproci befigyelt a polcon  :D

Janho szvsz a user base a hwsw foruman (mar aki aktiv) beallt, ahogy tutdhato a napi atlagos post szam is, etc, etc, etc. namost erre meretezhető az sql szerver. de inkább ne nyúljanak hozzá. múltkor az átálláskor egy hétvégét ígértek aztán vah 2 hét lett belőle :)

#475 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 16:09

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:25

Az istenitett SCSI nemhogy javitott, lassitott a forumon, legalabbis az altalanos tapasztalat ez.

Miiért, korábban IDE-vel nyomtátok?  :omg:  :omg:  :omg:
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#476 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 16:44

Idézet: Martin - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 17:09

Miiért, korábban IDE-vel nyomtátok?  :omg:  :omg:  :omg:

Komplexebb ismeret nélkül kár lenne bármit is mondani, de nem hinném, hogy a diszkekkel van a baj, viszont azt sem hinném, hogy publikus a lekérdezés/sec arányszám, vagy a vas tartalma, így meg csak találgatunk úgyis.

Persze Gipsz Jakabként könnyen ugatok, de Indexnél is aki nagyából belülről is vágja a rendszert, az tudja, hogy nagy szar az egész, szerkesztőségestől mindenestől. De legalább drága is volt. Nem lepődnék meg, ha HWSWnél is kevésbé hozzáértők nyomkodnák a zsugát, aztán mindenféle fórummotorokra és egyebekre kennék a zsugát.

Kollégák üzemeltegetnek ilyen mindenféléket, szokták is vonogatni a vállukat ha felvetem a problémát, mert semmi közünk hozzá.
Make love not Wor.

#477 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 17:06

1. a leallasok a szokasos szeptemberi 10-15 szazalekos forgalomnovekedes vegett voltak, ill sajnos bizonyos adatbazis meret folott nehezkes lesz a motor. par szazezret postot ki kellett gyomlalni.

2. a keymediarol. a forum mukodese nem nyereseges. az anyaoldal tartja el. a forum hostolasa, auditalasa, a raforditott munkaorakkal, a rendszergazdaval es a szerver-amortizacioval egyutt eleg nagy minuszt csinal a hwswnek evente. neha ugyan van rajta reklam, de az ilyen reklamok bonuszkent kerulnek a hwsw-s csomagokba, igy konkretan nem merhetok ezek a bevetelek.
igen, termeszetesen tudom, hogy pl kozosseg azert penzben merheto, s a forumnak vannak meg egyeb pozitivumai is a hwsw-re nezve, melyeket nem lehet forintositani. de, ez egy vallakozas.

logikus cel, hogy beveteli forrasokat keressek a forumra, a keymedia pedig egy lehetoseg, nem mas. Ha nem hoz a tesztidoszakban eleg penzt, leallitjuk. az elso het tapasztalatai vegyesek. ha pedig bevalik, maradni fog. ezen pedig kar hoborogni.
free élettér service for addicts

#478 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 17:11

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 11:53

A szűröm / nem szűröm opció sajnos csak látszatmegoldás.

Nekem az fáj, hogy a saját hozzászólásaimat a HWSW bevételnövelés céllal, reklámokká szerkeszti. Sajnálom, hogy egyre több helyen hiszik azt, hogy a fórumtagok produktumát saját érdekükben szabadon módosíthatják. Kár, hogy kevesen veszik észre, hogy a fórum csak egy "vödör" és a tartalmát a tagok adják [...]

Ezen már sokat agyaltam én is, most a keymedia hirdetésekkel kapcsolatban ismét eszembe jutott a dolog, de kéne egy jogász, hogy tisztába tegye a kérdéseket. Nem tudom, hogy szerzői jogi szempontból pl kifogásolható-e a keymedia hirdetés egy fórumon? A fórum ugyan az üzemeltető tulajdona, de ahogy mondtad ez csak egy "vödör", a lényege a tartalom, amit a sok okos fórumozó hozzátesz. A hozzászólás tartalma viszont -elvileg- szerzői jogvédelem alá esik, amiről nem lehet lemondani  más javára (a szerzői jogon belül a személyhez fűződő jogok nem átruházhatók), ellentétben a fórumszabályzatban foglaltakkal, ott ugyanis az szerepel, hogy a hozzászólás elküldésével lemondok a szerzői jogaimról (ezzel kapcsolatban mégegy mellék gondolat: pl a fotós topikokban akkor a beküldött fotókkal mi a helyzet? Azok is a hozzászólások részét képezik, így azoknak a jogairól is lemondok az üzemeltető és a nép javára?). Ha pedig a szerzői jogomról nem mondok le, akkor a hozzászólásom nem módosítható, amíg erre engedélyt nem adok, nekem viszont jogom van bármikor módosítani (nem csak xx percig a hozzászólás után). Kíváncsi lennék ezzel kapcsolatban egy internettel is foglalkozó jogász véleményére, mert én simán tévedhetek :).

Egyébként akárhogyis csűrjük csavarjuk biztosan lehet módosítani a fórumszabályzatot úgy, hogy ne lehessen belekötni, és azt csináljon az üzemeltető a hozzászólásokkal, amit csak akar. Kérdés, hogy jó-e ez így. Az egy dolog, hogy lehet szűrni, de attól, hogy én nem látom mások még láthatnak az ÉN hozzászólásomban olyan hirdetéseket, amik mondjuk teljesen ellentétesek a nézeteimmel, vagy a hozzászólásom tartalmával (pl nem szeretnék az office szóra Microsoft hirdetést látni mondjuk egy olyan postomban, amiben éppen a szabad szoftverek és az openoffice előnyeiről írok a "más világ" fórumban).

Ui: Az ide vonatkozó részlet a szerzői jogi törvényből:
1. Személyhez fűződő jogok
A szerző személyhez fűződő jogait nem ruház­hatja át, azok másra nem szállhatnak át és a szerző érvényesen nem mondhat le róluk.

a./ A mű nyilvánosságra hozatala
A szerző határoz arról, hogy műve nyilvános­ságra hozható-e.

b./ A név feltüntetése
A szerzőt megilleti az a jog, hogy művén szer­ző­ként feltüntessék, de jogosult művét nevé­nek megjelölése nélkül vagy felvett néven is nyilvá­nos­ságra hozni.

c./ A mű egységének védelme
A szerző személyhez fűződő jogát sérti művé­nek minden fajta eltorzítása, meg­cson­kí­tá­sa vagy más olyan megváltoztatása vagy meg­csor­bítása, amely a szerző becsületére vagy hírnevére sérelmes.

-ZsOlTi-

#479 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 17:15

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 18:06

merheto, s a forumnak vannak meg egyeb pozitivumai is a hwsw-re nezve, melyeket nem lehet forintositani. de, ez egy vallakozas.

Ez jogos, ezért szoktam volt mondani, hogy az is csak hátráltatja a dolgokat, aki szűri a reklámokat...
Make love not Wor.

#480 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 17:16

Igazán akkor csattan majd ez nagyot, ha az egyik "nagy" fórum egyszer nemet mond rá. Akkor elég sokan át fognak pártolni, ami persze titeket nem érdekel, mert "ez egy vállalkozás", csak nem szabad elfelejteni, hogy a híroldal látogatottságának igen erőteljes csökkenését vonja maga után a fórum elnéptelenedése.

Azaz, ami előnyt adott a fórum, hogy miatta sokan nézték a híroldalt is(aminek a hírértéke igen sovány, nincsenek igazi saját híreitek), az könnyen elvészhet. Mondom, ehhez egyetlen nagy fórumnak kell csak nemet mondania. szerintem.

Szerk.: hehe, ph! még kitart. Na akkor lehet nem is kell sokat várni.

Szerkesztette: freeone 2005. 09. 11. 17:19 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.