HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerintem ciki... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerintem ciki... ...avagy furcsa, szánalmas szokások Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 17:16

Szó szerint ezt írtam le én is.
Miért fordítsak figyelmet a helyesírásra, a helyes tagolásra, az értelmes, átlátható fogalmazásra - és itt már rég nem FlaSs-ről van szó -, ha aki akarja, az úgyis megérti, amit le akartam írni, legfeljebb elolvassa többször is, meg kipróbálja így is, úgy is. Aztán amelyiknek több értelme van, azt véli mondanivalómnak.

Na ezaz, amit én írtam, CIKI, hogy másoknak kell alkalmazkodni.

Szerintem meg kell adni a tiszteletet másoknak azzal, hogy átláthatóan, tőlünk telhetően helyesen, érthetően fogalmazzunk.
Ez - SZERINTEM - pont ugyanolyan, mint ahogy személyes beszélgetésnél a szemébe nézünk annak, akivel beszélgetünk, és úgy fogalmazunk, hogy megértse a mondanivalónkat.

Szerk:
Hányszor látni utolsó sorokban, hogy 'Szerk: helyesírás', vagy 'Szerk: elütések.'
Csak én érzem, hogy ezek a hozzászólók valóban igényesek a hozzászólásuk érthetőségére?

jááááááj megint csak hozzá kell szolnom :) pedig megfogadtam hogy nem.

Nem tudom nekem semmit nem kellett alklmazkodnom,hogy úgy értsem ahogy kell.Mondjuk lehet azért van,mert nekem is sz@r a helyesírásom. :)

Neked meg azt kell megérteni főleg ha télleg pedagógus vagy (mert már több helyen is említetted), hogy nem terrort akar ellened elkövetni az aki nem tud helyesen írni,hanem nem tud.FleSs esetében meg szimpla elírásról van szó szerintem. :rolleyes:

Szerkesztette: enzimke 2005. 09. 27. 16:29 -kor

#522 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:31

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 14:21

Ciki, ha valaki nem tud helyesen írni, valamint az is, ha nem használ ékezeteket.

Ciki/nem ciki: eleg sok informatikus angol billzeten nevelkedett, meg az internetes levlistak hoskoraban beleivodott, hogy ekezetmentesen kell irni, kulonben a kulonbozo levelezoprogramok nem tudjak jol megjeleniteni a szoveget. (Pl. pine eleg haklis volt erre 10 eve.)

Másrészt programozáskor kifejezetten előnyös magyar kiosztáson gépelni a különböző, gyakran használt írásjeleket, mint pl: "<",">","$","\", ";"

#523 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 27. 17:56

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 16:55

Ezesetben figyelni kell a szövegkörnyezetre és egyből kiderül hogy nem meghalásról hanem meghallásról van szó. ;)

Megengeded, hogy megkérdezzem, a szövegkörnyezetre figyelve, honnan tudod, hogy nem meghalásról van szó, hanem meghalásról?

#524 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 18:00

Idézet: Harlequin - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 16:56

:offtopic:

Az a baj ezzel a topikkal, hogy mindig félresiklik a téma!

Először gyúrás, most meg helyesírás...  :omg:

mármegint  :offtopic:

Macika mint pedagógus, még sohasem találkoztál diszlexiásokkal?? :rolleyes: Én ugyan nem vagyok pedagógus, viszont a családban van, aki pontosan ilyen gyerekekkel foglalkozik. Diszlexiások gyakorolhatnak amennyit akarnak akkor se fognak tökéletesen helyesírni. Teszem hozzá sajnos! Persze a lustaság, meg a számítógépes guruk egy teljesen más dolog...

#525 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 18:19

Idézet: szeder - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 15:18

Nem kevésbé ciki az ész nélküli felkiáltójel használat minden mondat végén, akár kell, akár nem...

:respect:  :up:  :)  :cool:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#526 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 18:40

Idézet: Warton - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:00

Persze a lustaság, meg a számítógépes guruk egy teljesen más dolog...

Így van. Aligha hiszem, hogy valaki is BETEG lenne itt a fórumon és amiatt írna értelmetlenül.

Ha volna ilyen, attól külön szeretnék elnézést kérni, ha megsértettem volna bármiben is!
Gondolkoztál már ma?

#527 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 18:50

A BETEGET azért illet volna így írni: "beteg" :rolleyes:
Másrészről meg honnan tudod, hogy itt nincs? Láthatóan a diszlexiáról halvány lila gőzöd sincs. Érdemes lenne egy picit utánaolvasnod!

#528 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 19:11

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 15:28

bgabor: a hozzád hasonlóakról azt gondolom, hogy egyszerüen (bocs, nincs hosszú ü itt :D) irigy, alsóbbrendüségi érzése van, amit így próbál kompenzálni.  :p  :D

Szerintem ciki, ha vki irigy vmire, inkább tenni kéne érte, és nem irigykedni!

Ahogy gondolod, csak nem értem,miért hiszed ezt.
20 éves elsőéves joghallgató vagyok Pécsen, 175 magas, 75kg és nincs egy deka súlyfeleslegem. Csajok szerint jól is nézek ki.

Szal nem értem, miből következtetsz alsóbbrendűségi komplxusra. Csak sajnálni tudom a kigyúrt állatokat, akiknek a kondi az életük. Az én véleményem az, hogy a kondi csak egy eszköz, se több, se kevesebb. Arra jó, hogy ne legyen súlyfeleslegem és jobban bejöjjek a csajoknak. Ennyi.

#529 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 19:20

Idézet: Warton - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:50

A BETEGET azért illet volna így írni: "beteg" :rolleyes:
Másrészről meg honnan tudod, hogy itt nincs? Láthatóan a diszlexiáról halvány lila gőzöd sincs. Érdemes lenne egy picit utánaolvasnod!

Direkt írtam csupa naggyal.

A Dyslexiáról van fogalmam. Biztosíthatlak felőle.
A feleségem ugyanis dyslexiás. Volt (érdekes módon disgraphyás viszont nem!) gyerekkorában, de kezelték.

Mára annyi maradt belőle, hogy nehezebben olvas és van, hogy 2-3x is el kell olvasson szövegrészeket a megértéshez. Ettől függetlenül neki is 2 diplomája van, nem befolyásolta az (állítólag) finnomotoros mozgások fejletlensége abban, hogy hangszeres zeneművész legyen.

Aminek nagyon örülök, hogy a nagyobbik fiam nem örökölte tőle ezt a kellemetlen betegséget. Remélem a kisebbik sem fogja, egyelőre semmi jel nem utal rá.

Szerk:
Ellenben a dyslexia csak az OLVASÁS, SZÖVEGÉRTÉS hibáját, betegségét jelenti, a dysgraphia jelenti az íráshibákat. Amiről itt errefelé - helytelenül, OFFként - beszélgetünk.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 09. 27. 19:23 -kor

Gondolkoztál már ma?

#530 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 19:31

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:11

Ahogy gondolod, csak nem értem,miért hiszed ezt.
20 éves elsőéves joghallgató vagyok Pécsen, 175 magas, 75kg és nincs egy deka súlyfeleslegem. Csajok szerint jól is nézek ki.

Szal nem értem, miből következtetsz alsóbbrendűségi komplxusra. Csak sajnálni tudom a kigyúrt állatokat, akiknek a kondi az életük. Az én véleményem az, hogy a kondi csak egy eszköz, se több, se kevesebb. Arra jó, hogy ne legyen súlyfeleslegem és jobban bejöjjek a csajoknak. Ennyi.

175... Ma már karcsú. A 75kg is eléggé kevéske. Szerintem. 100kg alatt nehéz jól kinézni. :)

Viszont tévedsz. Az ember nem azért gyúr, h a csajoknak jobban bejöjjön. Az csak a mellékhatás. Nekem a brutális fizikai erő kell, de hát jön mellé izom is. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#531 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 19:51

Idézet: leslie - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 20:31

Viszont tévedsz. Az ember nem azért gyúr, h a csajoknak jobban bejöjjön. Az csak a mellékhatás. Nekem a brutális fizikai erő kell, de hát jön mellé izom is. :)

Én azért. De minek neked brutális fizikai erő? Dokkmunkás vagy, vagy kidobó?  :D

#532 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 20:01

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:51

Én azért. De minek neked brutális fizikai erő? Dokkmunkás vagy, vagy kidobó?  :D

Informatikus. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#533 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 20:48

Valoban, nehez is 22"-es CRT-kkel hajigalozni.

#534 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 21:04

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 21:48

Valoban, nehez is 22"-es CRT-kkel hajigalozni.

Na de ő körömmel rakja fel a SocketA hűtőt :D. És két ujjal krimpel UTP-t :D.

#535 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 21:09

Ja, en meg egertologato izomra gyurok :D

#536 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 21:12

off:

enzimke: szvsz egyáltalán nem vészes a helyesírásod, viszont az írásjelek után tegyél szünetet lécci, mert az viszont zavaró kicsit. köszi!

Szerkesztette: qnadam 2005. 09. 27. 21:13 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#537 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 21:26

Szerintem a "gyúrás" igenis ciki. Nem is sport szerintem, inkább testformálás (mint a plasztikai sebészet vagy a kozmetika) A sport a kajak-kenu, birkózás, vizilabda stb. Csak éppen ezeket 8-10 évig kell csinálni reggel-este vas akarattal edzeni, hogy eredménye legyen.

Tucatnyi gyúrós haverom van (mert sajnos egyre nagyobb divat, míg az igazi sportok már nem számítanak "trendinek"). Meglehetősen idegesítő halgatni, hogy folyamatosan tömegnövelő/szálkásító diétákról, proteinekről, creatinról, vitaminokról beszélnek - akár a buta plázacicák a műkörmökről, hajfestésről, szőrtelenítésről - más téma nincs.

Az megint idegesít, hogy folyamatosan cinkelik azokat az embereket akik nem gyúrnak (Vazze, ennek milyen vékony a karja, vazze, milyen pocakos, vazze milyen tyúkmelle van stb).
Azt  is észrevettem, hogy olyan hasonló önértékelési zavarokkal küzdenek, mint az anorexiás nők (csak éppen ellentétesen): Akkora karja van mint az én combom, ám szerinte mégis vékony a karja "bicepszeznem kell, vazze, full vékony még a karom".

Ne tápláljunk illúziókat: Minden nagyobb konditeremben könnyedén hozzá lehet jutni illegális "kokszokhoz". A gyors siker nagyon csábító... Lehet hogy egy 20-22 éve ember nemet mond rájuk, de egy 16-18 éves srác is ilyen könnyedén elutasítja? Főleg ha Jocó a HVCS kínálja?

De ha el is hagyjuk a "kémiát" akkor is a  túlzott fehérjebevitel igen csak megterheli a szervezetet, különösen a vesét, legalább is én ezt tanultam mikrobiológiából.

Brutális erő: ezzel megint vitatkoznék. Lehet, hogy fekpadon simán kinyom 120 kiló zsinórban, de még 1 km-t sem bírna lefutni.
Fiatalabb koromban jártam dolgozni suli mellett, nyári szünetben stb. Együtt dolgozam egy korombéli "szteroid szörnyel".  Ketten kellett volna vinnünk egy tele malterosládát. A srác simán birta volna (kb 90 kg lehetett), csak éppen a ujjai nyíltak szét a láda fülén.
Később földet kellett volna talicskázni töltéshez. A helyszin Budakeszi, tehát dimbes-dombos.
Barátunk fújtatott mint egy gőzmozdony, folyt róla a víz patakokban és alig bírta feltolni a talicskát az emelkedőn. Volt egy másik srác is vasággyal együtt 60 kg, elegáns fordulókkal kerülgette a gyereket és kb. 3x fordult mire a barátunk nagy nehezen megcsinált egy fordulót. Ebédszünetben viszont halgathattuk, hogy mennyivel szériázik és milyen nagymenő haverjai vannak a "teremből".
Aztán a következő héten nem jött. Azt, hogy a mester küldte el vagy neki lett elege az IGAZI munkából nem tudom.
Brutális erő.... :D

Gyanítom nem leszek valami népszerű ezzel a postommal...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#538 Felhasználó inaktív   Dead6nail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 21:45

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 22:26

...

Nekem tetszett  :)
"Ó, Uram, ó, Uram! Mit csináltál már megint?" - Woody Allen

#539 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 22:01

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 22:26

...

Szerintem is tanulságos volt.

#540 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 22:03

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 17:31

Ciki/nem ciki: eleg sok informatikus angol billzeten nevelkedett, meg az internetes levlistak hoskoraban beleivodott, hogy ekezetmentesen kell irni, kulonben a kulonbozo levelezoprogramok nem tudjak jol megjeleniteni a szoveget. (Pl. pine eleg haklis volt erre 10 eve.)

Másrészt programozáskor kifejezetten előnyös magyar kiosztáson gépelni a különböző, gyakran használt írásjeleket, mint pl: "<",">","$","\", ";"

10 évvel ezelőtt ezekből kevesen jártak levlistára (ha volt netük), és programozással még kevesebben foglalkoztak.
Anno a mi tanárunk is ugyanezzel jött, de a gépekhez magyar nyelvű billentyűzet volt, és a kezdetekben az angol kiosztású billentyűzetet lefénymásoltuk, hogy legyen, ami után dolgozzunk.
De amikor 50 perc alatt 15-ször kellett oda-visza kapcsolgatni a magyar, és az angol billentyűzetkiosztás között, inkább a magyaron dolgoztunk, nem dőlt össze a világ az AltGr gomb nyomkodásától.

Csatolt fájl:

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »