Szerintem a "gyúrás" igenis ciki. Nem is sport szerintem, inkább testformálás (mint a plasztikai sebészet vagy a kozmetika) A sport a kajak-kenu, birkózás, vizilabda stb. Csak éppen ezeket 8-10 évig kell csinálni reggel-este vas akarattal edzeni, hogy eredménye legyen.
Tucatnyi gyúrós haverom van (mert sajnos egyre nagyobb divat, míg az igazi sportok már nem számítanak "trendinek"). Meglehetősen idegesítő halgatni, hogy folyamatosan tömegnövelő/szálkásító diétákról, proteinekről, creatinról, vitaminokról beszélnek - akár a buta plázacicák a műkörmökről, hajfestésről, szőrtelenítésről - más téma nincs.
Az megint idegesít, hogy folyamatosan cinkelik azokat az embereket akik nem gyúrnak (Vazze, ennek milyen vékony a karja, vazze, milyen pocakos, vazze milyen tyúkmelle van stb).
Azt is észrevettem, hogy olyan hasonló önértékelési zavarokkal küzdenek, mint az anorexiás nők (csak éppen ellentétesen): Akkora karja van mint az én combom, ám szerinte mégis vékony a karja "bicepszeznem kell, vazze, full vékony még a karom".
Ne tápláljunk illúziókat: Minden nagyobb konditeremben könnyedén hozzá lehet jutni illegális "kokszokhoz". A gyors siker nagyon csábító... Lehet hogy egy 20-22 éve ember nemet mond rájuk, de egy 16-18 éves srác is ilyen könnyedén elutasítja? Főleg ha Jocó a HVCS kínálja?
De ha el is hagyjuk a "kémiát" akkor is a túlzott fehérjebevitel igen csak megterheli a szervezetet, különösen a vesét, legalább is én ezt tanultam mikrobiológiából.
Brutális erő: ezzel megint vitatkoznék. Lehet, hogy fekpadon simán kinyom 120 kiló zsinórban, de még 1 km-t sem bírna lefutni.
Fiatalabb koromban jártam dolgozni suli mellett, nyári szünetben stb. Együtt dolgozam egy korombéli "szteroid szörnyel". Ketten kellett volna vinnünk egy tele malterosládát. A srác simán birta volna (kb 90 kg lehetett), csak éppen a ujjai nyíltak szét a láda fülén.
Később földet kellett volna talicskázni töltéshez. A helyszin Budakeszi, tehát dimbes-dombos.
Barátunk fújtatott mint egy gőzmozdony, folyt róla a víz patakokban és alig bírta feltolni a talicskát az emelkedőn. Volt egy másik srác is vasággyal együtt 60 kg, elegáns fordulókkal kerülgette a gyereket és kb. 3x fordult mire a barátunk nagy nehezen megcsinált egy fordulót. Ebédszünetben viszont halgathattuk, hogy mennyivel szériázik és milyen nagymenő haverjai vannak a "teremből".
Aztán a következő héten nem jött. Azt, hogy a mester küldte el vagy neki lett elege az IGAZI munkából nem tudom.
Brutális erő....
Gyanítom nem leszek valami népszerű ezzel a postommal...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."