HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerintem ciki... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerintem ciki... ...avagy furcsa, szánalmas szokások Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 27. 22:12

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 22:26

Gyanítom nem leszek valami népszerű ezzel a postommal...

Én is sokszor megtapasztaltam már akár közvetlen, akár közvetve, hogy azok, akik mázsákkal dobálóznak a konditeremben, nem képesek egy fél munkanapot sem végigdolgozni, míg az általuk pudingnak vagy gebének nevezett emberek estére max kellemesen elfáradnak.

az már kevésbé tetszett a postodban, hogy ez a keymediaizé nyolc! linket is nyomott bele. :( :reklamacio:

#542 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 22:16

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 23:12

az már kevésbé tetszett a postodban, hogy ez a keymediaizé nyolc! linket is nyomott bele. :( :reklamacio:

hmmm. érdekes, most már ""csak"" hat link van a hozzászólásban.  :confused:

#543 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 22:17

Szerintem ciki, amikor vkinek billentyű mögül akkora arculata van, mint egy hegy, de személyes talinál jókora arcszűkítőt kénytelen felapplikálni. :Đ Ez nem célzás, csak eszembe jutott. :)

Fanatic: Nem kell irígynek lenni másokra, csúnya tulajdonság. Megint előjöttek azok a szövegek, amiket a tipikus hozzá nem értő laikusok nyomatnak.
Szerinted gyúrni meddig kell, hogy hatása legyen? Úgy 3 hónapig? Szerinted nem kell hozzá akarat? Fegyelem? Mint bármi máshoz? Tényleg azt hiszed, h az ember heti 2x lemegy tinglitanglizik, és hipp-hopp, varézslatos módon megnő? :D Szerinted miből vannak a súlyok? Megsúgom, vmi barom marha nehéz vasból csinálta őket, h nehéz legyen, h szenvedj vele.
Fehérje bevitel bazira nem terheli meg semmidet, megint csak téveszme. Túlzottan meg nem lehet bevinni, amúgy maximum jönnek a ragyák, de annyi. És az, h egy valamire való testépítő jobban ért az étkezéshez, mint egy laikus, már megbocsáss, de szted miért ciki? Mert mi nem eszünk pacallal zsíros kenyeret?
Szted futáshoz mennyi erő kell? Megmondom, kb annyi, amivel el tudod vinni a korpuszod A-ból B-be, a lehető legkissebb testtömeg mellett. A hosszútávfutók mind véznák. Ha a nyakadba akasztanám azt a súlyt, amit én cipelek magamon plusszban hozzád képest, akkor meglátnánk, h melyikőnk fut tovább, nem Rád fogadnék. :)
Talicskázás, betonnal megvolt. Építkeztem eleget. Hidd el, olyan dolgokat csinálok meg, amire 100-ból 1 ember képes egyedül. Pusztán azért, mert úgy gyúrok, h ne csak izomméret legyen, hanem inkább erő.

Kicsit azért utánanéznék dolgoknak. Én sem folyok bele pl. a sziklamászásba, pedig láttam a TV-ben.

BTW ma 190kg-ot nyomtam ki. Szépen hajlott a rúd. :) Ez az erő, nem pedig a 10km futás.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#544 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 22:25

Idézet: leslie - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 20:31

175... Ma már karcsú.

[...]

Erre hogy tudsz gyúrni? :think:
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#545 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 22:39

Csak éppen ezeket 8-10 évig kell csinálni reggel-este vas akarattal edzeni, hogy eredménye legyen.

14 ev uszas (uszas es vizilabda) utan mondom, hogy a konditerem van ugyan olyan. Ameddig versenyszeruen toltam naponta kb 6 orat toltottem el medence kozeleben, elegge aktivan. Miutan eltiltottak (orvos) utana csak kis lepesekben usztam egyre tobbet. Most ott tartok, hogy heti 3szor kb 2 orat, es kb 3szor 1 orat kondizom. Mivel a terdem kattog (pl sulyzo nelkuli guggolas utan is hatracsuklik mar a terdem) ezert sokat nemtudok uszni, viszont amennyit lehet, megszeretnek csinalni. A kondigepek segitenek picit tehermentesiteni a terdemet. Igy valamennyi izom azert meg maradhat a labamon, a felsotestre meg amennyi felmegy. (185 centi 85-90 kilo kozott, de novekszik... remelem.)

Amugy en a kondizasra ugy tekintek, hogy nekem _kell_. Mivel szeretek eljarni uszni, es szeretek kondizni is. Valahogy jolesik az utana jovo kellemes faradtsag. Persze az izomert is csinalom, kigyurt szerintem sohasem leszek (nem tudnek... ahhoz keves vagyok) viszont ahogy jelenleg vagyok, az meg keves. Pedig nem 1 tombbol all a pocakom, hanem latszanak a kockak, vagy a szalkak a vallamon. A lenyeg, hogy magamert csinalom, es elvezem. Szerintem ez a legfontosabb... valaki elmegy bringazni, en uszas utan beulok a konditerembe, jolesik... ez van.
(Azt marcsak halkan jegyzem meg, hogy egyetertek leslie-vel... SZERINTEM 100 kilo alatt illene gyurni... ahogy en elvarom a baratnomtol (fitnessezik... orszagos bajnoksagon is egeszen jol szerepelt), hogy adjon magara, talan joggal varhatja el tolem is, hogy tegyek meg mindent magamert. Szeretnem a legtobbet kihozni magambol, ugy, hogy kozben szorakozom is. Mert ez nekem az... Ez nem jelenti azt, hogy mellette az agyamat nem probalom fejleszteni, mint sokan hiszik. Igaz, nem informatikus vagyok, nem is jogra jarok, de muveszeti egyetemen tanulok. Osztani szorozni azert meg tudok :D )

Helyesiras dolog... bevallom, az nekem pocsek. Erettsegin mindenhol 80% folott teljesitettem, a magyarom 49%-os lett. A nyelvtanom, illetve a helyesirasom huzta le, ami 1es lett. Bevallom ciki, az megint mas, hogy szinte egyedul itt, ezen a forumon hasznalom jelenleg a magyar nyelvet, sehol mashol a nap 24 orajaban. Angol only...
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#546 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 22:42

Nektek 100kilófétisetek van?

Én már akkor szarul érzem magam, ha felugrik a mérleg 80 fölé (181cm magassághoz).

Franc se akar mázsát cipelni bringával a Pilisre...

Valamikor lejártam gyurmázni én is. Abban az időben még nem bringáztam télen. Kellett a szintentartáshoz. Nem volt nehéz alázni a kopaszokat lábra. Igaz, némelyiknek olyan karja volt, mint a combom. Szépek voltak. Esztétikusak. De mindenekelőtt arányos volt a testük. :lama:

Szerkesztette: *Iguana* 2005. 09. 27. 22:46 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#547 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 22:48

Neeem dehogy. Nem igy ertettem... Mindenki ugy erzi jol magat, ahogy. EN szemely szerint szeretnek kb 100 kilot azert elerni meg gyurassal... De mindenki sajat maga donti el, hogy erzi jol magat. Van ismerosom aki 165 centire 90 kilo, es a vilag egyik legjobb kedelyu emberkeje, szinte csak mosolyogni lattam, es valami iszonyat jofej. O azt mondja, amiota az eszet tudja ilyen. Probalt lefogyni, nem ment, megszokta magat, es mostmar nem is sajnalja. Szereti a pocakjat, nagyon sokat eszik, megmaradt 90 kilo korul mindig, es mostmar nem is akar fogyni. Ilyen is van. Mas meg mashogy erzi jol magat...

Mint mondtam, en magamnak szeretnek megfelelni. Te mashogy, mivel bringazol, ezert (szamomra... :think: ) logikus, hogy inkabb vekonyabb szeretnel lenni, hogy konyebben menjen a bringazas.

Remelem igy mar ertheto. :up:

#548 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 22:49

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 23:42

Szépek voltak. Esztétikusak. De mindenekelőtt arányos volt a testük. :lama:

Az mar az O bajuk... amugy az szerintem is csunya, ha valaki nem ara'nyos. (Amugy ez a hiba egy ici picit nalam is megvan... a labamhoz kepest a felsotestem gyengebb sajnos... )

#549 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 22:50

Szerintem a "gyúrás" igenis ciki.

Szerintem meg ilyet már ne mondjunk, mert ezt mindenki magára veheti aki konditerembe jár. Azt pedig te sem gondolhatod komolyan, hogy az összes ilyen ember nagydarab "kigyúrt állat" (leslie bocsi :D), olyan tulajdonságokkal amiket te leírtál.
Nekem az összes barátom kondizik (igaz első ránézésre csak az egyikről mondaná meg az ember :D), és mindegyik jófej, nem "kokszol" stb.
Van aki éppen csak karban akarja tartani magát, vagy a társaság miatt jár. De azt sem kell kapásból leszőlni aki komolyabban veszi. Persze van akinek rendesen megdobja az egóját ha nagyra nőtt és x cm a bicepsze (ugye Leslie? :D), de egyrészt ettől nem lesz "kokszos", másrészt lehet tisztelni a kitartását, és lehet tőle félni. :D
Szóval a lényeg szerinte, hogy ennyire nem lehet általánosítani. Ez kb olyan, mintha kijelentenénk, hogy ciki informatikusnak lenni.

#550 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 23:07

Idézet: Boba - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 23:39

SZERINTEM 100 kilo alatt illene gyurni

190 cm alatt miért kéne valakinek 100kg felett lennie?  Persze lehet impresszív a dolog, de azért ez a "100kg alatt illene gyúrni" dolog mosolyra fakasztott. Lehet hogy valakinek ez tetszik, de hogy "illene"...

#551 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 00:41

Idézet: Windy - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 23:50

Szóval a lényeg szerinte, hogy ennyire nem lehet általánosítani. Ez kb olyan, mintha kijelentenénk, hogy ciki informatikusnak lenni.

Tudod, honnan indult az egész?
Hogy kijelentettem, eddig ÉN eddig csak olyan gyúrósakkal találkoztam, akiknek MINDEN ténykedésében a gyúrás volt mindenek felett, sem beszélgetni nem lehetett másról velük (mármint értelmesen) sem egyéb témákhoz nem tudtak hozzászólni. Csak a kinézetük volt a mindenük.

Ennyi volt a VITA kiindítója, de sehol nem általánosítottam.

Egyébként évekig vágtam egy chippendale fiúnak a fellépőzenéit (mivel hangtechnikus is lennék).
Nála tapasztaltam még hasonlót.
Érdekes módon, ő(!!!) hozta szóba, hogy meg tudja érteni a nőket, mert neki is csak a külső kell, hogy fontos legyen, és a kívánt külső fenntartására rámegy szinte az egész napja (szolárium, kozmetikus, edzések, táncpróbák, ésatöbbi-ésatöbbi).
Ő humoránál volt, és mondta, hogy nem tudja, meddig bírja, hogy folyamatosan figyelnie kell arra, hogy miből mennyit eszik, mit iszik, stb.
De egyelőre nagyon megy a bicikli (szinte Ausztriában lakott, annyi fellépése volt kint), nem is gondol az abbahagyásra.
De amikor feljöttek barátok (mind chippendale) hozzám vagy 6-an, akkor másról sem tudtak beszélgetni, mint a "szakmai" dolgok, ki hány dekát változott a héten, kinek mit kell változtatnia, hol nőtt pattanás a testén, stb. :)
Nehéz volt elhinni, hogy MINDANNYIAN a ketteseket szeretik. De így volt.
Gondolkoztál már ma?

#552 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 01:17

Idézet: leslie - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 13:38

Szerk: ffiember 100kg alatt csak papírnehezék. :)

A legtöbb száz kiló feletti férfiembernek az agysejtjei helyén is zsírsejtek vannak.  (Te vagy a kivétel ami erősíti a szabályt)

#553 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 01:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 23:41

Tudod, honnan indult az egész?
Hogy kijelentettem, eddig ÉN eddig csak olyan gyúrósakkal találkoztam, akiknek MINDEN ténykedésében a gyúrás volt mindenek felett, sem beszélgetni nem lehetett másról velük (mármint értelmesen) sem egyéb témákhoz nem tudtak hozzászólni. Csak a kinézetük volt a mindenük.

Hát, hogyha nekeik ez a "hobbijuk", az életük értelme akkor miért zavar ez téged?:) (nekem is vannak ilyen cimboráim, és engem nem zavar) Nekem errről a mai programozás gyakom jut eszembe. Szünetben odamentem 3 sráchoz(egymás után:)), hogy beszélgessek velük vaklamiről, valami általános dologról. Mondanom sem kell, mintha meg sem hallottak volna, csak a C programozásról vagy arról tudtak beszélni, hogy milyen szupergyors netük van a koliban. És óra után folytatták... szerintem ez hasonló szitu, és ugyanúgy nem ciki.

Ami viszont ciki a gyúrósokkal kapcsolatban: Amikor az órmútlanul kigyúrt csávó(a karja már akkora, hogy leengedni sem tudja), felvesz vagy 5kilónyi aranyláncot, és egy szűk fölsőt, amiben úgy néz ki mint egy lány melltartó nélkül-csöcsei vannak... Aztán pedig elkezd fikázni az ocsmány barátnője mellett, és amikor lesza*om és oda sem figyelek felhúzza a vizet..

#554 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 06:16

Macika: chippendale fiú = testépítő?
Mert a szavaidból ezt veszem le.

#555 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 28. 06:35

Szerintem a "gyúrás" igenis ciki. Nem is sport szerintem, inkább testformálás (mint a plasztikai sebészet vagy a kozmetika) A sport a kajak-kenu, birkózás, vizilabda stb. Csak éppen ezeket 8-10 évig kell csinálni reggel-este vas akarattal edzeni, hogy eredménye legyen.

Tucatnyi gyúrós haverom van (mert sajnos egyre nagyobb divat, míg az igazi sportok már nem számítanak "trendinek"). Meglehetősen idegesítő halgatni, hogy folyamatosan tömegnövelő/szálkásító diétákról, proteinekről, creatinról, vitaminokról beszélnek - akár a buta plázacicák a műkörmökről, hajfestésről, szőrtelenítésről - más téma nincs.

Az megint idegesít, hogy folyamatosan cinkelik azokat az embereket akik nem gyúrnak (Vazze, ennek milyen vékony a karja, vazze, milyen pocakos, vazze milyen tyúkmelle van stb).
Azt  is észrevettem, hogy olyan hasonló önértékelési zavarokkal küzdenek, mint az anorexiás nők (csak éppen ellentétesen): Akkora karja van mint az én combom, ám szerinte mégis vékony a karja "bicepszeznem kell, vazze, full vékony még a karom".

Ne tápláljunk illúziókat: Minden nagyobb konditeremben könnyedén hozzá lehet jutni illegális "kokszokhoz". A gyors siker nagyon csábító... Lehet hogy egy 20-22 éve ember nemet mond rájuk, de egy 16-18 éves srác is ilyen könnyedén elutasítja? Főleg ha Jocó a HVCS kínálja?

De ha el is hagyjuk a "kémiát" akkor is a  túlzott fehérjebevitel igen csak megterheli a szervezetet, különösen a vesét, legalább is én ezt tanultam mikrobiológiából.

Brutális erő: ezzel megint vitatkoznék. Lehet, hogy fekpadon simán kinyom 120 kiló zsinórban, de még 1 km-t sem bírna lefutni.
Fiatalabb koromban jártam dolgozni suli mellett, nyári szünetben stb. Együtt dolgozam egy korombéli "szteroid szörnyel".  Ketten kellett volna vinnünk egy tele malterosládát. A srác simán birta volna (kb 90 kg lehetett), csak éppen a ujjai nyíltak szét a láda fülén.
Később földet kellett volna talicskázni töltéshez. A helyszin Budakeszi, tehát dimbes-dombos.
Barátunk fújtatott mint egy gőzmozdony, folyt róla a víz patakokban és alig bírta feltolni a talicskát az emelkedőn. Volt egy másik srác is vasággyal együtt 60 kg, elegáns fordulókkal kerülgette a gyereket és kb. 3x fordult mire a barátunk nagy nehezen megcsinált egy fordulót. Ebédszünetben viszont halgathattuk, hogy mennyivel szériázik és milyen nagymenő haverjai vannak a "teremből".
Aztán a következő héten nem jött. Azt, hogy a mester küldte el vagy neki lett elege az IGAZI munkából nem tudom.
Brutális erő.... :D

Gyanítom nem leszek valami népszerű ezzel a postommal...

Na most csak gyúrsz, vagy tényleg mondani akartál valamit?  ;)

Mert szerintem mondtál.

#556 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 06:39

Idézet

Szerintem a "gyúrás" igenis ciki. Nem is sport szerintem, inkább testformálás (mint a plasztikai sebészet vagy a kozmetika) A sport a kajak-kenu, birkózás, vizilabda stb. Csak éppen ezeket 8-10 évig kell csinálni reggel-este vas akarattal edzeni, hogy eredménye legyen.

A testépítés igazi lényege nem a teremben látható. Az egész fejben dől el, és az akaraterőről szól. Heti 4x1 óra művészkedés a súlyokkal senkit nem hoz lázba, ezt látja a kívülálló, csakhogy a testépítés inkább a háttérmunkáról szól, a precíz kajálásról és pihenésről. Egy átlagember ezt a részét nem látja a dolognak. Megnézném, hogy itt akárki képes-e napi rendszerességgel hosszú éveken át napi 8-9 étkezést biztosítani maga számára, és természetesen nem csokikát meg sütit meg krumplistésztát eszik egy testépítő, hanem olyan kajákat, ami fedezi a test összes tápanyagszükségletét. Szóval a testépítő egész nap "sportol", csak ezt nem látod.

Idézet

Tucatnyi gyúrós haverom van (mert sajnos egyre nagyobb divat, míg az igazi sportok már nem számítanak "trendinek"). Meglehetősen idegesítő halgatni, hogy folyamatosan tömegnövelő/szálkásító diétákról, proteinekről, creatinról, vitaminokról beszélnek - akár a buta plázacicák a műkörmökről, hajfestésről, szőrtelenítésről - más téma nincs.

Most nemazért, de te sportoltál valaha vmit? Szerinted a focisták vagy a kézisek miről beszélnek? Ha vki foglalkozik vmivel, akkor szeret arról beszélni, én is régen állandóan a BL meg UEFA kupa meccsekről dumáltam (9 évig fociztam) anno amikor suliba jártam, és a nap fénypontja a Nemzeti Sport megvétele illetve az esti meccs megnézése volt.

Idézet

Az megint idegesít, hogy folyamatosan cinkelik azokat az embereket akik nem gyúrnak (Vazze, ennek milyen vékony a karja, vazze, milyen pocakos, vazze milyen tyúkmelle van stb).

Ez az ismerőseidet minősíti, és nem a sportot. Mellesleg amikor fociztam, voltak olyan korombeli emberkék, akik szintén gúnyt űztek az átlagemberből, gyakran hangzott el a szájukból a töttyedt, semmittenni akaró, a képernyő előtt csak ordibálni tudó mondatok, gondolom akkor az összes focista is ilyen pöcs. Meg sejtésem szerint minden sportban vannak ilyen emberek.

Idézet

Azt  is észrevettem, hogy olyan hasonló önértékelési zavarokkal küzdenek, mint az anorexiás nők (csak éppen ellentétesen): Akkora karja van mint az én combom, ám szerinte mégis vékony a karja "bicepszeznem kell, vazze, full vékony még a karom".

Ez egy érdekes dolog. A testépítés lényege, hogy az idők során minél nagyobb izomtömeget szedjél magadra, miközben persze erősödsz és szálkásodsz (tehát a zsír eltüntetése is a lényeg). A foci lényege egy labdát kergetni. A futás lényege lefutni egy távot. Furcsállni szoktad azt is, amikor egy futó minél gyorsabban akar lefutni egy távot? Vagy azt, hogy egy focista gólt akar lőni? Mert ez kb. ilyen.

Idézet

De ha el is hagyjuk a "kémiát" akkor is a  túlzott fehérjebevitel igen csak megterheli a szervezetet, különösen a vesét, legalább is én ezt tanultam mikrobiológiából.

A fehérjebevitel megterheli a vesét, de ez nem azt jelenti, hogy az embernek baja is lesz tőle. Napi akár 3-4 gr/tskg fehérjétől semmi baja nem lesz a vesédnek, ha elegendő mennyiségű folyadékot iszol meg a nap folyamán (4-5 l víz), ami átmossa a vesét. Mellesleg elárulom, hogy ezen kívül egy testépítő összes szerve kicsattan az egészségtől, ugyanis az egész sport főleg a helyes táplálkozásról szól, és egy komoly testépítő nem iszik, nem dohányzik, nem drogozik, nem eszik zsírosan és eleget pihen. Ezzel szemben egy átlagember? Ne nevettessél! Inkább beszéljük arról, hogy a pia vagy a cigi mennyire károsítja a májat vagy a tüdőt? ;)

Idézet

Brutális erő: ezzel megint vitatkoznék. Lehet, hogy fekpadon simán kinyom 120 kiló zsinórban, de még 1 km-t sem bírna lefutni.
Fiatalabb koromban jártam dolgozni suli mellett, nyári szünetben stb. Együtt dolgozam egy korombéli "szteroid szörnyel".  Ketten kellett volna vinnünk egy tele malterosládát. A srác simán birta volna (kb 90 kg lehetett), csak éppen a ujjai nyíltak szét a láda fülén.
Később földet kellett volna talicskázni töltéshez. A helyszin Budakeszi, tehát dimbes-dombos.
Barátunk fújtatott mint egy gőzmozdony, folyt róla a víz patakokban és alig bírta feltolni a talicskát az emelkedőn. Volt egy másik srác is vasággyal együtt 60 kg, elegáns fordulókkal kerülgette a gyereket és kb. 3x fordult mire a barátunk nagy nehezen megcsinált egy fordulót. Ebédszünetben viszont halgathattuk, hogy mennyivel szériázik és milyen nagymenő haverjai vannak a "teremből".
Aztán a következő héten nem jött. Azt, hogy a mester küldte el vagy neki lett elege az IGAZI munkából nem tudom.
Brutális erő.... :D

Ismét nemtom ehhez mi köze ennek a sportnak. Lehet, hogy vki teljesen elhanyagolja az aerob mozgásokat, de nem ez a jellemző egy komoly testépítőre, aki napi rendszerességgel végez 1-2 óra aerob "munkát", mert itt ezt úgy hivják. Megnézném, hogy egy átlagember mikor lenne erre képes, 20 perc után kiköpné a tüdejét és holtan esne össze, amikor még egy esti 10 perces sétára sem képes.
A kitartásról annyit, hogy ez teljesen egyénfüggő. Lehet, hogy a 60 kg-os emberkéd egy valódi ősparaszt erő (ezt kb. így szokták hívni), de megnézném, hogy mennyit nyom ki nyakból. Miért kéne összehasonlítani a kettőt? Egy melós nem megy el gyúrni, mert nincs rá szüksége/ideje/pénze. Ezzel szemben (és ez pont ellentétes a vélekedéssel) egy informatikus vagy mitomén gyógyszerész elmegy gyúrni, hogy elcseszett, egész nap ülő testét kicsit megdolgoztassa. Aztán akkor van a meglepi, amikor leállsz velük dumálni, és okosabbak nálad. ;)

Szerkesztette: fLeSs 2005. 09. 28. 06:40 -kor

#557 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 07:11

Nekem személy szerint semmi bajom a testépítőkkel. Bizonyos ésszerű keretek között persze. Szerintem az a ciki /hogy visszatérjek a fórum témájához/ ha az úgynevezett testépítő mozgását már igen igen behatárolja az izomtömege. Fogalmazzunk úgy hogy röhelyesen mozog... magyarul csak a tömegre ment mással nem igazán foglalkozott. Az ilyen egyéneket egy focizás, kosarazás közben, vagy egy szórakozóhely táncparkettén ha nem is kinevetjük, de megmosolyogjuk  :)
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#558 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 28. 08:03

Jo, koszonjuk szepen, ennyi eleg is volt a testepites pro es kontra vitabol. Mint kiderult, van aki szerint a kisportolt izmos test is ciki, es van aki szerint 100kg elo izom alatt nem is ember az ember... azt hiszem ez annyira kibekithetetlen ellentet, hogy nem erdemes ezen itt tovabb tepni magunkat. Akit megis erdekli a tema, lehet folytatni a Kondizás, testépítés, testsúlynövelés, sport,és egyéb nyalánkságok cimu topicban. Az eddig elhangzottakra is oda, vagy privatban kerjuk a reakciokat. Ne kelljen hazigazdat hivnom... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#559 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 08:05

Idézet: leslie - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 23:17

Fanatic: Nem kell irígynek lenni másokra, csúnya tulajdonság. Megint előjöttek azok a szövegek, amiket a tipikus hozzá nem értő laikusok nyomatnak.
Szerinted gyúrni meddig kell, hogy hatása legyen? Úgy 3 hónapig? Szerinted nem kell hozzá akarat? Fegyelem? Mint bármi máshoz? Tényleg azt hiszed, h az ember heti 2x lemegy tinglitanglizik, és hipp-hopp, varézslatos módon megnő? :D Szerinted miből vannak a súlyok? Megsúgom, vmi barom marha nehéz vasból csinálta őket, h nehéz legyen, h szenvedj vele.
Fehérje bevitel bazira nem terheli meg semmidet, megint csak téveszme. Túlzottan meg nem lehet bevinni, amúgy maximum jönnek a ragyák, de annyi. És az, h egy valamire való testépítő jobban ért az étkezéshez, mint egy laikus, már megbocsáss, de szted miért ciki? Mert mi nem eszünk pacallal zsíros kenyeret?
Szted futáshoz mennyi erő kell? Megmondom, kb annyi, amivel el tudod vinni a korpuszod A-ból B-be, a lehető legkissebb testtömeg mellett. A hosszútávfutók mind véznák. Ha a nyakadba akasztanám azt a súlyt, amit én cipelek magamon plusszban hozzád képest, akkor meglátnánk, h melyikőnk fut tovább, nem Rád fogadnék. :)
Talicskázás, betonnal megvolt. Építkeztem eleget. Hidd el, olyan dolgokat csinálok meg, amire 100-ból 1 ember képes egyedül. Pusztán azért, mert úgy gyúrok, h ne csak izomméret legyen, hanem inkább erő.

Kicsit azért utánanéznék dolgoknak. Én sem folyok bele pl. a sziklamászásba, pedig láttam a TV-ben.

BTW ma 190kg-ot nyomtam ki. Szépen hajlott a rúd. :) Ez az erő, nem pedig a 10km futás.

Szerinted én irígy vagyok?  :)

Én nagyon is elégedett vagyok magammal. (182cm/80kg)
Szerinted akkor a magasság/testsúly index is hülyeség?
Beleolvastam a régebben a testépítős topikba, olyan dolgokat mondtok, hogy égnek állt a hajam. Szerinted a túlzott vitaminbevitel sem káros, különösen a zsírban oldódók? Az is hülyeség hogy 100-150 mg-nál több C-vitamint nem használ el a szervezet és hiába tolsz 1000 mg-ot, a felesleg szintén kiürül a veséken feleslegesen terhelve azt?
Bizonyítják kutatások, kisérletek, de mind téveszme, mert a cseppet sem elfogult gyúrós szakirodalomban azt mondták?
Ezek nem most fognak jelentkezni, hanem mondjuk 50 éves korod felett. Most fiatalon könnyen tagadsz mindent, de ismered ugye a mondást: a rókalyukban (lövészárokban) nincsennek ateisták...

Én igen is szembe állítom a testépítést az igazi sportokkal. Mint említettem tucatnyi gyúrós haverom van, és sokat szoktunk beszélgetni (más téma nem lévén) Tudom, hogy sokan naponta lejárnak 2-3 órákra. De a tempót saját maguknak diktálják, ha elfáradnak pihennek, dumálgatnak a haverokkal stb.
Ezzel szemben pl. egy karate edzésen az edző diktálja a feladatokat és ha tetszik, ha nem csináni kell... ha öklös fekvőtámasz 20 percig akkor 20 percig, nem lehet abbahagyni hogy jaj elfáradtam, jaj fáj a kezem... Vajon melyik erősíti jobban az akaratot? Melyik nevel jobban a küzdelemre?

Intenzív testépítéssel 1-2 év alatt látványos eredményeket lehet elérni, de más sportokban mire elég 1-2 év?

Egyébként Leslie, te akkor kivétel vagy, de ezzel a mondatoddal te is elismered:

Idézet

Te a kissebséghez tartozol (na nem úgy értem ;) ), de a többség igen is agyatlanul gyúr.
Egyébként igen nagy a hallgatás az edzőtermekben könnyedén hozzáférhető "cuccokról".
Én ezt igennek veszem! (Hallgatás, beleegyezés)

Egyébként meg a tököm is kivan a hamis ikonnokkal: a mai kis kamaszoknak nem Csollány Szilveszter a példakép, aki olyan gyűrűgyakorlatot csinált Sydneyben, hogy a szavam elállt, vagy Cseh László, aki törött lábbal szerzett egy bronzot, hanem Vin Diesel meg Tommy Boy a VV házból...

Hétvégén láttam egy dokumentum filmet a Shaolin Kung-fu-ról. Volt egy mester aki a Két ujj-zen irányzatnak kötelezte el magát. Itt a teljes testsúlyt meg kell tartani az egyik kéz két ujján, kézenállásban. (Meg sok minden mást is kell még tudni)

EZ AZ ERŐ...nem a 190 kg-os súly.

Néhány éve volt egy Utcai Harcosok Bajnoksága. Ott egy 70 kg-os fickó intézett el egy 130 kg-os szteroid-szörnyet. Úgy megütötte, hogy lesérült és le kellett léptetni a tagot.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#560 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 08:17

Kondisba reagálok, ne offoljunk itt.
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26