HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen videókártyát vegyek? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen videókártyát vegyek? II. Nézz be ide, ha új VGA-t szeretnél! Értékeld a témát: -----

#1851 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 09. 19:39

Idézet: Don Vito Corleone - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 17:34

hello

hát sztem ATI RADEON-t vegyél nekem is az van (9550) és tökéletesen müködik és egész elérhető áron van :)  :cool:  :up:

:respect:

Ezzel csak az a gond, hogy 9800-at cserelek
HP 8710p

#1852 Felhasználó inaktív   GORO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 19:44

Ne bántsátok már :fear: az elégedett vásárlót !  :D

ui.: Légy extrém és hajítsd el azt a 6800-ast és végy 9550-est. Egyszer élsz!  :cool:
MEET TOMORROW HEAD ON....AMD

#1853 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 23:25

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 16:26

netezni el fogsz tudni vele szerintem még vagy 2évig, de semmi plusz pénzedbe nem kerülne ha a mostanit eladva és a 70k-t felhasználva újat vennél amit még tovább is tudsz majd feljelszteni egyszer.... és azzal is fogsz tudni játszani nem is kicsit..... szived joga, de az a sempron nem sok mindenre elég főleg nem egy 6800at kihajtani  :rolleyes:

Szetbongesztem a netet es az nf2 es nf4 kozott ~800 pont van 2005-os markban.

3000+ (2000Mhz) 166FSB (nf2) + 6800GT = 4065 pont
2600+ (1600Mhz) 200FSB (nf4) + 6800GT = 4855 pont
HP 8710p

#1854 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 23:31

OK guruk.. hiszek nektek felig meddig..  :respect:

Most azt mondjatok meg nekem, hogy ha bekapcsolom az 4xAA es 8xAF opciot, az mar csak kartya fuggo???
Erzesem szerint a szures modja es az elsimitas nem a CPU fuggvenye nem???

Nos??
HP 8710p

#1855 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 00:31

Idézet: team3 - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 22:25

Szetbongesztem a netet es az nf2 es nf4 kozott ~800 pont van 2005-os markban.

3000+ (2000Mhz) 166FSB (nf2) + 6800GT = 4065 pont
2600+ (1600Mhz) 200FSB (nf4) + 6800GT = 4855 pont

jah,..... csak tudod az a nem mind1, hogy nekem underground 2 aa-val af-el olyan 25-26-ot hozott stabilan, ami nem szaggat de elég tré... ugyan ez a kártya másnál 40volt az alja kb :D ez a nem mind1. ahogy mások is mondták, neked a minimumok nagyon minimumok lesznek. én pl érzem hogy a nem túl acélos x700(sima!!!) mennyire kihúzza a trágyából a 2600mhz-es venice magocska, pedig a ram is 400ra van leosztva! nem sokkal mennek rosszabbul a játékok pedig a két kártya ég és föld sebességben. hihetetlen de mégis igaz!!! másik... pénzben ugyan ott vagy, viszont később tudod fejleszteni ezt már nem nagyon és mint mondom 4x az a sempron nem túl kraftos, barton mellett nem lehet 1 lapon említeni.
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#1856 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 00:33

Idézet: team3 - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 22:31

OK guruk.. hiszek nektek felig meddig..  :respect:

Most azt mondjatok meg nekem, hogy ha bekapcsolom az 4xAA es 8xAF opciot, az mar csak kartya fuggo???
Erzesem szerint a szures modja es az elsimitas nem a CPU fuggvenye nem???

Nos??

igen az kártyafüggő... és itt jön majd ki hogy elfogy a processzorod!!
alapból nem derül ki mert olyan bengáli őserő van a kártyában, de ha nem kell élsimítás meg ésatöbbi akkor ne is vegyél ilyen kártyát, max prézlizni vele a barátok elött, mert gyakorlati haszna nem lesz.

Gondolkodtál ma már?

#1857 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 09:48

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 23:33

alapból nem derül ki mert olyan bengáli őserő van a kártyában, de ha nem kell élsimítás meg ésatöbbi akkor ne is vegyél ilyen kártyát, max prézlizni vele a barátok elött, mert gyakorlati haszna nem lesz.

Koszi  :respect: :respect:

Tehat, ha belovom a 4xAA-t es 8xAnisot, az nem fugg a procitol, akkor kepes leszek kihozni a kartyabol a 4000 koruli erteket AA-val es szurokkel.. nem??? Egyebkent, meg ha annyira kellene, akkor megemelem 166-rol 200-ra az FSB-t (Tbred-B magos)

Lehet, hogy vennek 6800 simat, de abbol nincs AGP-s 256MB-os es a 4xAA + 8AF gyengescske, fele a GT-hez kepest...

Tehat ha igy nehezkesen is de megy 4k korul, aztan raengedem az AA-t es AF-et, akkor marad is 4k korul a pont, mert a szures nem fugg a cput-tol... Ugye? Azert kerdem, mert azt irtad, hogy itt fog kijonni a gyenge proci.. Miert ha nem fugg a szures a procitol?  :think:
HP 8710p

#1858 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 09:54

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 23:33

:offtopic:

Nem akarok senkinek sem felvagni...
Nekem sem dol a le es en is a ket kezemmel keresem...
Nem akarok allandoan a technika utan szaladgalni...
Most 6600GT -t 256MB-val nem veszek 52k-ert mert nem lehet vele normalisan AA-val es AF-el jatszogatni.
Az pedig a masik oldala, hogy egy 6800GT-t el lehet adni, mondjuk 1-2 ev mulva.. egy 6600GT-t nem... szvsz
A lenyeg, hogy most nem megyek utana a dolgoknak, amit ki lehet belole preselni az kipreselem, aztan ende..
Ha most veszek egy PCI-s cuccbol lassabbat, amit majd lehet kesobb fejlesztgetni, tobbe fog kerulni, mint most, es nem megy annyira...

Bocs az offtopic-ert.
HP 8710p

#1859 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:25

Azért az AA és az AF a kátyát leterheli. Szóval nem maradnak annyik az FPS-ek, mint AA és AF nélkül lassabb procival, hanem a magas értékek csökkennek, az alacsonyak ugyanúgy "rosszak" lesznek.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1860 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:54

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 9:25

Azért az AA és az AF a kátyát leterheli. Szóval nem maradnak annyik az FPS-ek, mint AA és AF nélkül lassabb procival, hanem a magas értékek csökkennek, az alacsonyak ugyanúgy "rosszak" lesznek.

Hmm ebben van valami...  :respect:

Csak azt nem ertem miert? Ha nem kell a kartyanak tobb adat, hanem csupan tobbet szamul rajtuk stb, akkor miert esne vissza AA eseten az fps egy lassabb procinal??? Nem nyul a rendszer memohoz, hanem magaban malmozik... Akkor nem ertem..

Rosszul gondolom?  :think:

u.i. az ertem, hogy az AA leterheli a kartyat (ezert megy 4900 helyett 4000-t), de ha nem kell neki a CPU-tol adat, hanem csak magaban teker...

Szerkesztette: team3 2006. 01. 10. 10:56 -kor

HP 8710p

#1861 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 11:02

Itt csak azt akarja mondani mindenki, hogy meggondolhatnád az új gép vásárlását.
Azt mondod 70k-d van a katyira. Megveszed. ok. rülsz. De!
nagyon közelítőleges árakat fogok írni, csk tájékoztatás:
Veszel egy zsír 939-es alaplapot mondjuk 22-ért.
Tolsz bele egy 3000-es a64-et, mondjuk legyen 35. És teszel bele egy 6600gt-t, legyen az is 35.
És ebben a felállásban minimális plusz pénzzel lesz új géped, és biztos vagyok benne hogy minden játékban jobb minőséget fogsz elérni mint egy 6800assal a mostanidban. És a 4000 3dmarkot is megütöd. Ja, és lesz egy elég jó géped, ami még legalább 2, ha nem 3 évig húzza. Gondold meg. :up:  :smoker:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#1862 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 11:17

Idézet: monolith - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:02

Itt csak azt akarja mondani mindenki, hogy meggondolhatnád az új gép vásárlását.
Azt mondod 70k-d van a katyira. Megveszed. ok. rülsz. De!
nagyon közelítőleges árakat fogok írni, csk tájékoztatás:
Veszel egy zsír 939-es alaplapot mondjuk 22-ért.
Tolsz bele egy 3000-es a64-et, mondjuk legyen 35. És teszel bele egy 6600gt-t, legyen az is 35.
És ebben a felállásban minimális plusz pénzzel lesz új géped, és biztos vagyok benne hogy minden játékban jobb minőséget fogsz elérni mint egy 6800assal a mostanidban. És a 4000 3dmarkot is megütöd. Ja, és lesz egy elég jó géped, ami még legalább 2, ha nem 3 évig húzza. Gondold meg. :up:  :smoker:

30k -m van a karira, tobbet semmikeppen sem adok mar semmilyen szamtech cuccert...
Sikerult 40k-t osszekaparnom regi pinces cuccok araibol... Igy hat a 70k ami bol nem fogok uj gepet meg jo kareszt kapni.
Nem veszek 6600GT-t, mert ma megveszem, fel ev mulva cserelhetem masikra... Eladni nem nagyon lehet majd. Szurok kellenek... Uj gep nem lesz, telljesen ellentetes az elveimmel. Platformot nem cserelek. Ezt most raszanom es meglatjuk.
A felesleges penzkidobas szvsz nem igaz, mert jobban fog menni a mostani gepemben mint egy 6600GT (joval, a szurok miatt) es egy ev mulva is erni fog valami a kartya.

Inkabb legyszi ezen torjetek a fejeteket:

Csak azt nem ertem miert? Ha nem kell a kartyanak tobb adat, hanem csupan tobbet szamul rajtuk stb, akkor miert esne vissza AA eseten az fps egy lassabb procinal??? Nem nyul a rendszer memohoz, hanem magaban malmozik... Akkor nem ertem..

Rosszul gondolom? :think:
HP 8710p

#1863 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 11:26

Idézet: team3 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 11:54

u.i. az ertem, hogy az AA leterheli a kartyat (ezert megy 4900 helyett 4000-t), de ha nem kell neki a CPU-tol adat, hanem csak magaban teker...

Nna :)

Szóval amikor játszol nem csak a GPU dolgozik. Hanem a processzor is számol, neki is szüksége van a RAM-ra és a videókártya is használja a rendszermemóriát, valamint egymással is kommunikálnak. Ha lassú a procid az azt jelenti, hogy azok a műveletek, amik kártyán kívül zajlanak időigényesebbek, tehát a kártyának sok esetben várnia kell. Ez okoz egy FPS ingadozást. Mivel ilyenkor az értékek alacsonyabbak lesznek. Ha AA és AF-et kapcsolsz, akkor a GPU többet számol. Szóval a magas értékek (amik akkor születnek amikor minden ideális, GPU-nak minden adat a rendelkezésére áll, nem kell senkivel beszélgetnie) is alacsonyabbak lesznek és a többi érték (amikor vár vmire) is alacsonyabb lesz. Ebből következik, hogy az átlag FPS is alacsonyabb lesz :)

Én nem próbállak lebeszélni a 6800GT-ről, jó kártya és sztem jól elleszel vele, ha meg tényleg nem vagy elégedett az alatta lévő vassal, akkor majd veszel alá valami mást később :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1864 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 11:38

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:26

Nna

Szóval amikor játszol nem csak a GPU dolgozik. Hanem a processzor is számol, neki is szüksége van a RAM-ra és a videókártya is használja a rendszermemóriát, valamint egymással is kommunikálnak. Ha lassú a procid az azt jelenti, hogy azok a műveletek, amik kártyán kívül zajlanak időigényesebbek, tehát a kártyának sok esetben várnia kell. Ez okoz egy FPS ingadozást. Mivel ilyenkor az értékek alacsonyabbak lesznek. Ha AA és AF-et kapcsolsz, akkor a GPU többet számol. Szóval a magas értékek (amik akkor születnek amikor minden ideális, GPU-nak minden adat a rendelkezésére áll, nem kell senkivel beszélgetnie) is alacsonyabbak lesznek és a többi érték (amikor vár vmire) is alacsonyabb lesz. Ebből következik, hogy az átlag FPS is alacsonyabb lesz

Én nem próbállak lebeszélni a 6800GT-ről, jó kártya és sztem jól elleszel vele, ha meg tényleg nem vagy elégedett az alatta lévő vassal, akkor majd veszel alá valami mást később

:respect:  :respect:

Mindezt ertem! Viszont amennyiben egy 2000Mhz-es amd 166-os FSB-n nforce2 -ben visz 4000-et szurok neluk 05-ben, akkor attol, hogy be vannak kapcsolva a szurok nem fog tobbet beszelni a procival es nem var a rendszermemora, hanem csak tobbet szamol... nem  :think:

Meggyozodesem, hogy nem a A64 -mint olyan dob a dolgon, hanem a 200FSB...  Kicsit alateszunk a Tbred-B-nek es meglesz a 200FSB... remelhetoleg... :)
Egyebkent nfore hangkarim van, ugyhogy a hardware-es EAX alapbol be van love minden jatekban...  :cool: , ami ugyebar minimalisan terheli a procit..., tehat tobb ideje van a GT-vel foglalkozni  :cool:
HP 8710p

#1865 Felhasználó inaktív   GORO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 11:47

Idézet: team3 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:54

Talán ezt még senkisem kérdezte :

Mivel játszol/ szeretnél játszani?
Mekkora felbontásban?
Milyen AA és AF értéket szeretnél használni?

A játékteljesítményt ugyanúgy meghatározza a többi alkatrész sebessége is. Játéknál, sokan lineárisan összekötik az elért fpsek számát a VGA teljesítményével. Ez csak részben igaz! A VGA sebességét a többi komponens is meghatározza - vagy gyorsítja vagy lassítja, kisebb-nagyobb mértékben (alaplap, proci, memória). Igaz, az AA és AF értékeket a kártya teljesítménye fogja meghatározni, de kis mértékben a renszer teljesítménye is befolyásolja azt. Nos itt érdemi változást nem fogsz tapasztalni plusz 100-200 Mhz-es proci gyorsítással, itt a különbség egy másik "erősebb/újabb" rendszerkörnyezetben tapasztalhatnál (vagy VGA tuninggal).

A prociról meg még annyit, hogy igen vannak olyan játékok amik nagyon erősen támaszkodnak cpu oldalra, és ezeket nem minden esetben lehet orvosolni egy mezei VGA cserével (pl. az NFS U2 nagyon érzékeny a cpu-ra, míg pl. a Painkiller alig-alig).

Tehát az elmondottakhoz csak annyit, hogy az VGA teljesítményét a rendszer is befolyásolja, így az AA és AF is - mégha kevésbé is - de érinti a rendszerteljesítménye.

A leírt javaslatoknál itt is, ott is van igazság : Ha minden marad csak VGA csere lesz (6800GT) - erős VGA-d lesz visszafogotabb rendszerben, de erősebb AA és AF teljesítményed lesz, mint a 6600GT-nél.
A másik esetben meg időtállóbb a rendszer, közepes VGA, de fejleszthető a VGA cserével.

Te döntesz, mi csak segítünk... :)
MEET TOMORROW HEAD ON....AMD

#1866 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 11:56

Idézet: team3 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 11:38

Meggyozodesem, hogy nem a A64 -mint olyan dob a dolgon, hanem a 200FSB... 

Azonos orajelen (es fsb mellett) is erezhetoen gyorsabb az A64.

Szerkesztette: Boba 2006. 01. 10. 11:57 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1867 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 11:58

vedd meg a 6800-at vagy GT-t játszál, jól fog menni!! ha nem akarsz cserélni akkor hiába magyarázok mindent. Jó géped lesz, a kártya kihúzza majd a gépet, tuningolj szorgosan és játszál sokat ne azt nézd mennyit esett a mark pont ;) :p

Gondolkodtál ma már?

#1868 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 12:00

Idézet: Boba - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:56

Azonos orajelen (es fsb mellett) is erezhetoen gyorsabb az A64.

erre csak azt tudom mondani hogy a 3200+-os (2200mhz) barcimhoz képest a 3000+-os (1800mhz) a64 érezhetően windowsban fürge volt, nem is kicsit, majd tuningoltam 2600mhz-re és leis esett állam olyan szinten szakít a rendszer. Sajnos ezt már meg is szoktam így b.nőmnél fura néha a sebesség /2400sempron socketa- 16xxmhz/

Szerkesztette: Shane 54 2006. 01. 10. 12:00 -kor

Gondolkodtál ma már?

#1869 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 12:06

Ő meg van győződve, hogy az A64 csak a magasabb 'FSB' miatt jobb. Innentől kezdve nincs értelme győzködni, vegye meg a VGA-t, legyen vele boldog. :(
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1870 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 12:07

En jelenleg egy 2300 mhz-s bartont hasznalok 200as fsb-vel, de mar megvan rendelve az 64 X2 proci... vagy 3800+ vagy 4200+ erkezik, amilyet kapni tudnak a nagykertol. Varom mar nagyon... ejszakai render 6 es fel ora volt... elegem van. :mad:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.