Webshop készítés és hozzá kéne tárhely
Elküldve: 2005. 09. 10. 09:32
A következő problémám lenne.
Úgy gondoltam, nyitok 1 webshopot a neten. A jogi háttereket megérdeklődtem, a honlap is lassan készen lesz.
Viszon megakadtam néhány dolognál.
Eredetileg azt szerettem volna, hogy a vevők űrlapokat kitöltve adják le a rendelésüket.
Ehhez adatbázis kell, de nem tudom, milyen feltételeknek kell megfelelnie a szolgáltatónak, hogy működjön rajta az online rendelés. Őszintén szólva nemigazán vágom ezt a szerver oldali dolgot.
Adatbázissal nem lesz gond, mert azokat többé-kevésbé ismerem.
Regisztráltam az ini.hu-nál is saját domaint, de ott nem működik ez a dolog, azt írták.
Jó lenne nekem az is, ha e-maileket küldözgetne a szerver űrlapokból, ha rendelést adnak le.
Nemigazán vágom ezt a webtárhely, meg domain dolgot sem. Mi a különbség a kettő kötött?
Hisz mindkettőhöz kapok webcímet, meg ftp-n fel tudom tölteni a honlpom.
Tudom, nagyon hülye kérdések, de lécci, vki segítsen.
Elküldve: 2005. 09. 10. 17:05
Olyan mint a CISCO router ;-)
Elküldve: 2005. 09. 18. 16:37
Cimem: http://www.fonixkreativ.hu
Udv,
Misi
Elküldve: 2005. 12. 31. 16:32
Idézet: Ndrew - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 16:23
oscommerce: http://www.eszterlancaruhaz.hu/
Elküldve: 2006. 01. 06. 23:39
Lehet nem a legjobb helyen kérdezem, de ha már itt van ez a topic...
Szóval ezt a hibaüzenetet kapomaz oldal tetején az osCommerce telepítése után. (Ultraweb)
Egyébként működget
Warning: session_save_path(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 503 is not allowed to access owned by uid 0 in /mnt/ultraweb/m/mo/asdf/includes/functions/sessions.php on line 222
Mi lehet a gond?
'Ndrew
Elküldve: 2006. 01. 06. 23:45
Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 23:39
Adok elérést ingyé, rakd fel hozzám egy időre. Oszt ha hülyére keresed magad, akkor persze egyezkedni kellene. Hümmm?
Elküldve: 2006. 01. 06. 23:58
Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 0:45
Köszi!
De sajnos még nem jutottam el odaáig, hogy belátható időn belül elinduljon a webshop.
De ha minden összejön akkor lehetne róla szó.
Azért egy árajánlatot szívessen elfogadok.
A hiba ezekszerint az ingyenes tárhely?
Én is arra tippeltem, mert az itthoni szerveren frankón működik.
Kössz mégegyszer!
'Ndrew
Elküldve: 2006. 03. 01. 16:17
Tud itt nekem valaki segíteni az osCommerce beállításában?
A problémám a következő:
Amikor bejelentkezik egy beregisztrált felhasználó, üdvözléskor csak a vezetéknevet írja ki, pl: Üdvözöljük a Webáruházban, kedves Kovács! Ez azért így elég gáz, hogy lehetne ide mindkét nevet kiíratni?
A másik:
Ha felviszek egy terméket az admin felületen (beírom az árát is), a termék 0 forinttal szerepel utána mindenhol, de ha szerkesztést nyomok a terméken, ott szerepel az ár, amit megadtam, viszont a tömeg már ki van nullázva. Ettől függetlenül mindenhol 0-val szerepel a termék. Mi lehet a megoldás?
A harmadik:
Az admin felületen a Főbeállítások/Customer details alatt lehet kapcsolni a nem, születési dátum, cég, kerület, ország kérését. Ha a State-t false-ra rakom, akkor is kéri a regisztrációs oldalon. De erre nincs szükségem, mert az ügyfél nemhogy külföldre, de a városon kívülre sem igazán fog szállítani. Hogy lehet ezt kiszedni? Vagy legalábbis alapértelmezetten Hungary-ra állítani?
Köszi mindenkinek!
Elküldve: 2006. 03. 15. 17:11
Ha már megvan ez a topic akkor ide írom.
Tudna valaki segíteni, hogy milyen dolgok kellenek egy webáruház nyitásához? Engedélyek, végzettségek. Kell e eladói végzettség, vagy elég egy vállalkozói igazolvány?
Köszi
Elküldve: 2006. 03. 15. 17:15
Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 17:11
Durvább, mint egy rendes utcára nyíló bolthoz...
Bemutatóterem, csomagküldési engedély szám. Egyszer az FVF vagy valami hasonló oldalon olvastam róla szép összefoglalót, vagy valami újság is írt róla. Guglizd meg, hátha bejön.
Elküldve: 2006. 03. 16. 11:01
Azt írják, hogy még üzlethelyiség is kell, vagy bemutatóterem.
Elküldve: 2006. 03. 16. 15:59
Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 12:01
Azt írják, hogy még üzlethelyiség is kell, vagy bemutatóterem.
A webshopok 90%-ának még csomagküldési engedélye sincsen,
így kérdéses, hogy mennyire kell figyelembe venni az FVF írását.
Mondjuk én csak olyan magyar webshopban vásárolok, akiknek van ilyen engedélyük; többiben nem (max személyesen).
Elküldve: 2006. 03. 16. 16:08
Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 15:59
így kérdéses, hogy mennyire kell figyelembe venni az FVF írását.
Háááát, elég egy fél rosszakaró, aki mailt ír Nekik. De ha véletlenül megtalálnak, akkor "hivatalból" fognak eljárni.
Elküldve: 2006. 03. 17. 22:57
Elküldve: 2006. 03. 18. 14:41
Idézet: sufnibuher - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 17:17
Az admin felületen a Főbeállítások/Customer details alatt lehet kapcsolni a nem, születési dátum, cég, kerület, ország kérését. Ha a State-t false-ra rakom, akkor is kéri a regisztrációs oldalon.
A state az a ~megye, nem az ország!
Elküldve: 2006. 06. 27. 09:00
Idézet
Register Globals
This is a patch that will remove the need to enable 'register_globals' in the php.ini file. In fact, once it is applied,, register_globals MUST be disabled otherwise it will not work.
Register Globals V 1.4a (ZIP archive) skylla 9 May 2006
Elküldve: 2007. 05. 11. 06:48
Server Requirement Error: register_globals is disabled in your PHP configuration. This can be enabled in your php.ini configuration file or in the .htaccess file in your catalog directory.
Mi ez? én rontottam el valamit? Melyik ingyenes tárhelyen működik rendesen, és hogy kell beaáálítani? Előre is köszi a segítséget.
Elküldve: 2007. 05. 11. 08:15
Idézet: vyaghor - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 7:48
Server Requirement Error: register_globals is disabled in your PHP configuration. This can be enabled in your php.ini configuration file or in the .htaccess file in your catalog directory.
Mi ez? én rontottam el valamit? Melyik ingyenes tárhelyen működik rendesen, és hogy kell beaáálítani? Előre is köszi a segítséget.
webfordítás.hu szerint : Server Requirement hiba: register_globals rokkant a PHP konfigurációdban. Ezt lehetővé tehetik a php.ini konfigurációfájlodban vagy az . htaccess fájl a katalógusjegyzékedben.
De miről is van szó. Van egy php beállítási lehetőség, ami azt szabályozza, hogy a változókezelése (stb) hogyan működjön a PHP-nek. Te olyan oldalra tetted fel, ahol a REGISTER_GLOBALS nincs beállítva.
http://hu.php.net/register_globals
Nos meg kell nézni a doksijában, hogy mi a követelmény, ezután, ha hozzáférsz a php.ini fájlhoz akkro abba beírod a megfelelő kulcsot, ha nem férsz hozzá, akkor létrehozol egy .htaccess nevű fájlt, beleírod, hogy php_flag register_globals 0, vagy azt hogy php_flag register_globals 1 bemásolod a php fájljaid mellé, oszt vagy jó lesz vagy nem.
Ha jól emlékszem, az Ultraweb-nél ez alapban be van kapcsolva, elsőként megpróbálnám oda.
Szerkesztette: negyvenketto 2007. 05. 11. 08:16 -kor
Hivatásos topicsüllyesztő...

Súgó
A téma zárva.