HWSW Informatikai Kerekasztal: A posta újabb merénylete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A posta újabb merénylete Késsel tesztelik a küldeményt Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 20. 23:50

Idézet: Tetrapack - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 10:42

Remélem készpénz küldeménynél nem 15e a legnagyobb kártérítési összeg. Ez is nevetséges, mert ha a 75e Ft-os cuccot szétmegy, akkor a 15e-el semmire sem mehettél volna... Elég nevetséges ezt "kártérítésnek" nevezni... Jó lenne már megleckéztetni a Postát... De félek nem én lezek az akinek ez sikerül... Drága nagyon egy fogadott ügyvéd, az elrendelt meg nem tudom harcolna-e úgy és vinne-e rendesen egy ilyen ügyet...

75e Ft talán megér valamiféle biztosítást is... Persze nem jelenti azt, hogy szándékosan tönkre kell tenni a küldeményt, ha nincs biztosítva.

#162 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 01:10

Idézet: saddam500 - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 13:58

Tehát figyeljetek oda a levélként feladott küldeményekre és inkább biztosítsátok be.

Értékbiztosítani, ha jól tudom csak csomagot lehet, levelet nem.

#163 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 01:31

Idézet: bean - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 2:10

Értékbiztosítani, ha jól tudom csak csomagot lehet, levelet nem.

Rosszul tudod. Létezik olyan, hogy értéklevél (aminek a tartalma lehet akármi), erre a Posta értékbiztosítást ad. Meg is kéri persze az árát. Nem olcsó mulatság az értéklevél.
... a trip back in time is all I need ...

#164 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 13:42

Idézet: Viktorka - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 0:50

75e Ft talán megér valamiféle biztosítást is... Persze nem jelenti azt, hogy szándékosan tönkre kell tenni a küldeményt, ha nincs biztosítva.

Értékesebb cuccot csak rendes futár céggel szabad küldeni.

#165 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 14:41

Különleges esemény: megjött a PNY 200-as kártyám az eBayről , hozzá nem nyúlt senki.

#166 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 21. 23:22

Pár érdekesség;

10 milliót sikkasztott egy postai vezető

145e Ft-ra nő a postások átlagbére !

4,6 %-os fizetésemelés a postásoknak...

Ingyenes korlátlan levélküldés

200e Ft-os képeslap

És ha valaki nem kapná meg a karácsonyi ajándékát, valahol itt keresse:

Kép

#167 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 10:23

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK !!!

/Egyébként a mult héten, jött a bírósági papír miszerint elindult a nyomozás és február 28-ig történnie kell valaminek/

#168 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 12:01

December 19-én, hétfőn adtam fel meghibásodott tápegységem gariztatásra egy pesti számtechboltnak.
December 23-án visszahozta a posta, hogy hagytak a címzettnél értesítőt, de adott időn belül nem vette át a postán, ezért visszahozták, 1200Ft-ért átvehetem.
Mondom, itt valami gebasz van, kizárt dolog hogy nem vették fel... a legbátrabb számítás szerint sem ért fel keddnél előbb, ha már pénteken itt van, akkor minimum csütörtökön visszaindították a csomagot.
Nem vettem át, hanem kértem egy értesítőt. Felhívtam a boltot és egyeztettünk; a boltos felhívta a helyi postahivatalt. Kiderült, hogy összekeverték a küldeményszámokat és tévedésből küldték vissza a cuccot. Délután bementem a postára, elregéltem, hogy mi van, és mondtam, hogy akkor ezek után legyenek szívesek, de ízibe' fénypostázzák fel a csomagot, mert anyagi károm fog származni abból, ha az nem ér fel időben. (Év végéig kaptam kölcsön tápot valakitől...) Elnézést kértek, s csak annyit tudtak ígérni, hogy az ünnepek után felér a cucc...

Hamár be kellett mennem, akkor megreklamáltam egy másik küldeményem ügyét is. Egy videokártyát adtam fel elsőbbségi küldeményként Budapestre csütörtöki napon, s az hétfőn ért ki a címzetthez! Kifogásomra közölték, hogy semmilyen express-díjat nem áll módukban visszafizetni, mivel a Posta még a plusz értékű szolgáltatásért sem vállalja 100%-osan, hogy a küldemény másnapra felér.
Egyedüli garancia az értékbiztosítás, más elvárásnak helye nincs. Döbbenten vettem tudomásul, hogy ez így van, és ezek után soha nem fogok feladni semmit expressz plusz pénzért (főleg mert 'sima' csomagom is ért már a címzetthez másnap).

No, a kis kitérő után újfent térjünk vissza a tápom történetéhez. A tápos csomag, bumerángot megszégyenítő módon, másodszor is landolt nálam december 27-én kedden!
Természetesen nem vettem át. Ellenben felhívtam a helyi posta vezetőjét. Elmondtam a sirámomat, megígérte, hogy utánanéz és visszahív. Jó negyed óra múlva jött is a hívás. Elmeséltette velem a csomag történetét alfától omegáig, nem tudom minek... ekszklúzálva magát elmondta, hogy a csomagon díszelgő, immáron kettő kísérő cédulából azt vették figyelembe az első szortírozó helyen, amelyiken én vagyok a címzett. Mondtam, hogy akkor talán csomagolják újra az összeoffolt dobozt és címezzék egyértelműen. Sűrű elnézéseket kérve biztosított arról, hogy így lesz, s a küldemény másnap a címzettnél lesz.

S hogy ott van-e?
Vissza még nem jött.

Szerkesztette: Omega 2006. 01. 01. 12:04 -kor

#169 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 14:36

Idézet: Omega - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 13:01

Hamár be kellett mennem, akkor megreklamáltam egy másik küldeményem ügyét is. Egy videokártyát adtam fel elsőbbségi küldeményként Budapestre csütörtöki napon, s az hétfőn ért ki a címzetthez! Kifogásomra közölték, hogy semmilyen express-díjat nem áll módukban visszafizetni, mivel a Posta még a plusz értékű szolgáltatásért sem vállalja 100%-osan, hogy a küldemény másnapra felér.

Idézet

..az elsőbbséggel feladott levelek 85%-ának kell a feladást követő napon megérkeznie..

#170 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 14:46

Akkor a 85%-a a tápnak majd megérkezik, a másik 15%-át visszaküldik. :D

#171 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 14:59

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 14:36

Idézet

..az elsőbbséggel feladott levelek 85%-ának kell a feladást követő napon megérkeznie..

A maradék 15%-ot feladók meg a semmiért fizetnek. Nagyszerű.
Ez így egy fos, többet nem ikszelem be, mást nem tudok tenni.

Szerkesztette: Omega 2006. 01. 01. 15:00 -kor

#172 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 15:28

[quote name='Omega' date='2006. jan. 1., vasárnap - 15:59'] [/QUOTE]
A maradék 15%-ot feladók meg a semmiért fizetnek. Nagyszerű.
Ez így egy fos, többet nem ikszelem be, mást nem tudok tenni. [/quote]
Állambácsik határozták így meg, nem a posta. Őket szidjad  :cool:
A maradék 15% örülhet, hogy egyáltalán odaér.

#173 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 15:32

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 15:28

Állambácsik határozták így meg, nem a posta. Őket szidjad  :cool:

Azt szidom, akinek fizettem a semmiért...

Idézet

A maradék 15% örülhet, hogy egyáltalán odaér.

:nevet:

#174 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 17:30

Csak beleolvasva a topikba:

UPS, Fedex, TNT, Bp-n belül Hajtás Pajtás (bár, már van külföldre is) stb, a magyar posta csomagküldésre alkalmatlan.

Amíg a magyar postát törvényi garanciák védik és az állam kebelén heherészik, addig sajnos nem fog olyan versenyhelyzetbe kerülni, amivel a csomagellopás-levélfelbontást megszüntnek tekinthetnénk.

Ja, egyébként nyereséges az  MP. És vannak posták, ahol a mozgássérülteknek is van rámpa, bejutási lehetőség. Egy-két bank példát vehetne róluk. Van, akit ez is érdekel.

Egyébként részvétem mindenkinek, aki a postával kénytelen szenvedni.
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#175 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 12:08

Az elmúlt 2 héten csak pozitívat tudok mondani a MP-ról.
Pestre küldtem fel egy prockót sima csomagként Győrből 600Ft. Másnap délután kaptam a pü-t, hogy átvette.
De amin a legjobban meglepődtem pénteken feladtam UV-val egy csomagot hétfőn megkaptam az értesítést, hogy itt a pénz. Pedig valami déli istenhátamögötti falucskába küldtem.
Fejlődik, vagy csak szerencsém volt? :think:

Szerkesztette: Bilux 2006. 01. 09. 12:10 -kor

Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#176 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 15:06

Szerencséd volt :D
De szerintem körzetenként változó lehet a posta és a postások aktivitása...

#177 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:28

Idézet: matternoster - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 18:30

UPS, Fedex, TNT, Bp-n belül Hajtás Pajtás (bár, már van külföldre is) stb, a magyar posta csomagküldésre alkalmatlan.

A többiről nem tudok nyilatkozni, de a UPS Magyarországon belföldi kikézbesítést nem végez (tőlük tudom, Üfsz-el beszéltem egyszer telefonon), csak külföldről jövő csomagokkal foglalkoznak. Ebből a szempontból ők kiesnek.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#178 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 00:01

Idézet: Bilux - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 12:08

Pedig valami déli istenhátamögötti falucskába küldtem.
Fejlődik, vagy csak szerencsém volt? :think:

Én egy ilyen "istenhátamögötti falucskába" lakom és általában minden ideér másnapra, az ország bármely részéből.

#179 Felhasználó inaktív   mrfree 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 21:34

Idézet: KaLeun - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 1:01

Én egy ilyen "istenhátamögötti falucskába" lakom és általában minden ideér másnapra, az ország bármely részéből.

Szerintem csak szerencséd van.

Kicsit hosszú a sztori. Most költöztünk Bp-re egy új lakóparkba, párom előző munkahelyéről kapott egy email, hogy küldje vissza az adóbevalláshoz szükséges papírokat. néztünk hülyén, hogy mi nemkaptunk semmit. Nosza tel. postára. Ott nincs. Érdeklődés Szolnokon feldaták jan. 5-én ajánlott levélként. No az ajánlott levélnek elvileg 1 héten belül meg kellene érkezni, DE kerestetni csak 2 hét után lehet és csak a feladónak.  :reklamacio:

Másik része a sztorinak: kiderült hogy a beruházó megtámadta az önkormányzati határozatot amelyben a címeket adják ki, és a posta csak jogerős határozat birtokában köteles kivinni a küldeményeket és jó magyar mentalitáshoz méltóan, ha nem kötelező nem csináljuk: de hozzáteszem kint van minden postaládán a lakó neve és az utca másik két oldalán 40 éve laknak. a társásház megoldása: nyitottak egy postafiókot a postán ahová méltóztatik a postás úr bedobni a ki nem vitt küldeményeket és a közös képviselő hetente egyszer elhozza és ki horda a postás helyett. Nagy PIROS PONT neki és egy :mad:  :reklamacio: a Postának.

#180 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 21:59

Idézet: matternoster - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 17:30

...

Kép Akkor gyere le Nagykanizsára, aztán adjad fel a legközelebbi csomagomat futárral. :nevet2:
Amíg más lehetőség nincs, addig kinyitom a pofámat és írok a Magyar Postáról. :) Meg ha lenne másik, de én ezt választanám és rábasznék, akkor is csipognék... Byrex 1.500,- Ft alatt lehozta a CoolComp-tól a feladás utáni másnapon délelőtt!!! az új tápot. ;)

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.