HWSW Informatikai Kerekasztal: A posta újabb merénylete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A posta újabb merénylete Késsel tesztelik a küldeményt Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 11. 13:58

Postanak szerintem tokmindegy, hogy "hagyomanyos" boritek, vagy ilyen hosszukas.

Az automatikus szamlazo rendszerekhez illesztett levelboritekolo gepek ezt a Z hajtogatast ismerik altalaban, es igy kuldik ki a tobb (tiz)ezer csekket egyszerre, emberi eroforras hasznalata nelkul.
A gepsor elintezi a szamla kinyomtatasat, hajtogatasat, boritekolasat, aztan csak postara kell vinniuk a kesz leveleket.

Legalabbis igy jon havonta a biztositasi csekkem, a villanyszamla, a telefonszamla, a netszamla, a kabelTV, tavho, meg a banki kivonatom is.

#302 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 18:08

En ezt hivom szelesvasznu boriteknak :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#303 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 18:46

Idézet: asdf - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 19:08

En ezt hivom szelesvasznu boriteknak :)

Ez jó. ;)  :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#304 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 12:17

LA/4-nek hívják egyébként, teljesen szabványos méret. 100×210 mm.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#305 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 14:05

Nálunk rendszeresen megcsinálták azt, hogy otthon voltunk, de nem csöngettek be az ajánlottal, hanem bedobták az előre megírt papírt, hogy mehetünk átvenni. Csak azt nem értem, ez mire jó, szerintem több ideje megy el a papír megírásával, mint az átvétellel. :confused:
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#306 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 14:42

Idézet: doszy - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 15:05

Nálunk rendszeresen megcsinálták azt, hogy otthon voltunk, de nem csöngettek be az ajánlottal, hanem bedobták az előre megírt papírt, hogy mehetünk átvenni. Csak azt nem értem, ez mire jó, szerintem több ideje megy el a papír megírásával, mint az átvétellel. :confused:

Nálunk meg volt olyan, hogy előfizettem egy viszonylag drága szaklapra, ami kéthavonta jelenik meg.
Nincs befóliázva, csak bele van rakva egy papír borítóba.
A postás rendszeresen hosszába kettéhajtotta, beerőszakolta a postaládába, aztán becsengetett és közölte, hogy behajtogatta az újságot a ládába, nem felejtsük el kivenni, meg ne ázzon ha esik az eső. :omg:  :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#307 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 08:38

Idézet: doszy - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 13:05

Ez bizony nálunk is megszokott dolog,a geciség az egészben hogy ismerem a postás srácot ,aki ide jár. A válasz egyszerű hamar akar végezni,ezért előre megírja a papírokat és bedobálja őket,leszarja hogy közben a címzett otthon van,hagy mászkáljon a barom érte.

#308 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 28. 10:11

Idézet: doszy - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 15:05

Ki se viszi a küldeményt, mondván, hogy munkaidőben úgyis dolgozik a lakosság...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#309 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 13:34

Ügyes gyerekek ezek a postás népek, hétfőn este láttam az USPS trackeren hogy a magyar vámnál van a küldeményem, kedd reggel egy telefonot követően beügettem az Orczy térre, el is hoztam a cuccot, és most (csütörtök du. fél kettő) meg is hozta a motoros futár a XIII. kerületbe (nem Bivalybasznád alsó) a táviratot, hogy mehetek az Orczy térre a küldeményemért.

#310 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 18:34

Igaz, nem posta hanem TNT Expressz. Most hagytak el egy 200 ezer forintos csomagunkat. Sajnos a feladó nem jelölte be a biztosítást, így gondolom ugrott a pénzünk. Annyit tudnak a TNT-nél, hogy beérkezett a raktárba a csomag, de onnan semmit nem tudnak róla. Ráadásul lesz****ják az ügyfelet, többszöri ígéret után sem hívnak vissza, pedig napi 3-4 fuvarral jönnek hozzánk, havi néhány misit ott hagyunk náluk.

#311 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 20:10

Akkor gondolom igy jartak...

#312 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 21:44

Remélem sikerül valamit elintézni a TNT-vel. Nem szeretném, ha a fizumból vonnák...

#313 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 00:03

Itt egy küldemény amit a japán eBayen vettünk és egy amcsi haverom vette át:

Idézet

Delivered, March 07, 2007, 2:16 pm, SAN JOSE, CA 95127
Arrival at Unit, March 07, 2007, 1:30 pm, SAN JOSE, CA 95127
Enroute, March 07, 2007, 11:41 am, SAN JOSE, CA 95101
Inbound Out of Customs, March 07, 2007, 9:57 am
Enroute, March 07, 2007, 9:32 am, SAN FRANCISCO, CA 94125
Inbound Into Customs
Inbound International Arrival, March 06, 2007, 9:52 pm, SAN FRANCISCO AMC
Foreign International Dispatch, March 06, 2007, 5:50 pm, TOKYO, JAPAN
Foreign Acceptance, March 06, 2007, 4:04 pm, JAPAN

Itt egy másik, amit én várok:

Idézet

2007.02.21 13:47 90042(UNITED STATES) Küldemény felvéve

2007.02.22 10:01 USLAXA(UNITED STATES Indító posta kicserélő hivatalát elhagyta

2007.02.22 15:30 USLAXA(UNITED STATES Indító posta kicserélő hivatalát elhagyta

Mindkettő EMS. A posta széttárja a kezét...

#314 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 18. 11:28

1: kézbesítő
Szüleim nyugdíjasok, egész nap otthonvannak, kertesház, 2 méteres üvegajtó a teraszon a kapu felé.
Látják jönni a postást, aztán elmenni. Kimennek: ládában cetli, 2. értesítés, mehetnek a postára átvenni a tértivényes levelet. 10 perc múlva a postán vannak (2 utcányira van) és érdeklődnek:
- mikor volt az első kézbesítés? nemtalálják a postakönyvben, viszont a levél ottvan náluk (a kézbesítő még nem ért vissza, vagyis el se vitte)
- a kedves postának nincs-e kedve jól meg&##&°˛^ a kézbesítőt?
Volt. Mivel többen is panaszkodtak, hogy velük is ugyanezt csinálta, 2 nap múlva más más hordta a leveleket.

2: futárszolgálat
Már nem emléxem, melyik cég volt (ezért is nem írok nevet, mert nembiztos), de nagynevű, ismert, csomagszállítással foglalkozó.
Olyan helyen dolgozok, ahova a cégeknek rendszeresen kell floppyn adatokat küldeni. Az ismert cég külön kérte, hogy had küldhessék az akkor már szinte kizárólagosan használt 1.44-es lemez helyett 1.2-esen az adatokat, mert csak olyan van a gépükbe. Kénytelenek voltunk venni két olvasót és két gépet átszerelni. Ezzel 5-re emelkedett a cégnél az 1.2-es meghajtók létszáma, a maradék 3 elvetemült informatikusok gépében volt, akik még lusták voltak kiszedni.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#315 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 23:00

Postában nem bízok, ezért kérdezem, hogy melyik a legolcsóbb futárszolgálat Budapesten és környékén. Budapestről kellene egy csomagot Nagykátára eljuttatnom. Nem nagy, egy autórádió, dobozostól.

#316 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 07:47

Mindig egy arrafelé járó kolléga a legolcsóbb :)

#317 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 08:48

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 7:47

Mindig egy arrafelé járó kolléga a legolcsóbb :)

Nem jár arra kolléga :( Asszem spriner.hu lesz belőle. Elég olcsóak 2 napos határidővel dolgozva (kb. 1700).

#318 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 09:09

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 12:28

1: kézbesítő
Szüleim nyugdíjasok, egész nap otthonvannak, kertesház, 2 méteres üvegajtó a teraszon a kapu felé.
Látják jönni a postást, aztán elmenni. Kimennek: ládában cetli, 2. értesítés, mehetnek a postára átvenni a tértivényes levelet. 10 perc múlva a postán vannak (2 utcányira van) és érdeklődnek:
- mikor volt az első kézbesítés? nemtalálják a postakönyvben, viszont a levél ottvan náluk (a kézbesítő még nem ért vissza, vagyis el se vitte)
- a kedves postának nincs-e kedve jól meg&##&°˛^ a kézbesítőt?
Volt. Mivel többen is panaszkodtak, hogy velük is ugyanezt csinálta, 2 nap múlva más más hordta a leveleket.

Ez velünk is előfordult párszor. Asszony otthon a gyerekkel de a postás nem csenget fel csak megírja az értesítőt. Addíg volt ez amíg a postán rákérdeztem, hogy miért nem hozza fel a postás a küldeményt. Azután  már felhozta de olyan pofával mintha nem is ez lenne a dolga csak szivességből tenné.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#319 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 16:55

Valaki próbált már reklamálni levél nem kézbesítésért?
Minden hónapban küldönk egy adott cégnek levelet, most visszjött, hogy "elégtelen címzés".
Ez ugye 100Ft-nkbe kerül, és sajnos nem egyedi eset.  Évi jó pár ezer Ft-unk arra megy el, hogy 2x kell postázni ugyanazt.

#320 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 18:17

Ha ez rendszeres, en bemennek a postara, hogy mutassak mar meg, hogy mi az elegtelen rajta, amennyiben nev, utca, varos, iranyitoszam van rajta. Neadjisten egy utcahazszamos ceglogos fenykeppel ervelnek, ha megoldhato :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.