A posta újabb merénylete Késsel tesztelik a küldeményt
Elküldve: 2007. 09. 29. 10:11
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2007. 09. 29. 11:50
Idézet: asdf - Dátum: 2007. szept. 29., szombat - 11:11
van pár hely ahol ennyire hanyagok a postások...
Hádédész..
Elküldve: 2007. 09. 29. 20:59
Ti már tapasztaltak vagytok, lenne pár kérdésem
Szóval ha fel akarok adni külföldre egy kis 100g-os csomagot levélben (pl 20 millis parfüm a dobozában) és értékbiztosítani szeretném, akkor feltétlenül ajánlottan kell küldenem vagy az értékbiztosításos meg ajánlott dolog teljesen független egymástól ?
A "saját kézbe" opció mit takar ? Ezt a posta.hu oldalon találtam a levélpostai díjak árlistában.
Ha értékbiztosítani akarom, akkor mit kell tennem azon felül, hogy berakom a cuccot a borítékba és lezárom ? Ha történik vele valami és a címzett küld nekem fényképet a kárról, akkor a posta nekem fog fizetni ? A legnagyobb méretű boríték (kb. A4-es méret) aminek ilyen puha a belseje az mennyibe kerül ?
Szerintetek ha vastag kartonnal becsomagolom a parfüm dobozát, az elég védelem ? Csomagként semmiképp sem akarom feladni, mert nagyon drága és sokszor fogok küldeni ilyet elvileg..
Bocsi a sok kérdésért, előre is köszönöm a válaszokat
Elküldve: 2007. 10. 03. 11:28
Idézet: Lipton - Dátum: 2007. szept. 28., péntek - 18:56
Anyósjelölt pedig két helyre küldött haza fényképeket, az egyik helyre megérkezett, a másik eltűnt.
Tegnap feladtam megint, mert azóta se ért oda az első levél.
Ezek a levelek hová tűnnek el?
Elküldve: 2007. 10. 03. 12:41
Idézet: Laco - Dátum: 2007. szept. 29., szombat - 21:59
Ti már tapasztaltak vagytok, lenne pár kérdésem
Szóval ha fel akarok adni külföldre egy kis 100g-os csomagot levélben (pl 20 millis parfüm a dobozában) és értékbiztosítani szeretném, akkor feltétlenül ajánlottan kell küldenem vagy az értékbiztosításos meg ajánlott dolog teljesen független egymástól ?
A "saját kézbe" opció mit takar ? Ezt a posta.hu oldalon találtam a levélpostai díjak árlistában.
Ha értékbiztosítani akarom, akkor mit kell tennem azon felül, hogy berakom a cuccot a borítékba és lezárom ? Ha történik vele valami és a címzett küld nekem fényképet a kárról, akkor a posta nekem fog fizetni ? A legnagyobb méretű boríték (kb. A4-es méret) aminek ilyen puha a belseje az mennyibe kerül ?
Szerintetek ha vastag kartonnal becsomagolom a parfüm dobozát, az elég védelem ? Csomagként semmiképp sem akarom feladni, mert nagyon drága és sokszor fogok küldeni ilyet elvileg..
Bocsi a sok kérdésért, előre is köszönöm a válaszokat
Szia !
Először is: A saját kezébe különszolgáltatás csak tértivevény különszolgáltatással együtt vehető igénybe, de sok külföldi országba úgy egyáltalán nem lehet levelet feladni. Ez tehát országfüggő, utána kell kérdezned.
Az értékbiztosítás és az ajánlott annyiban egyezik meg, hogy mindkettő fajtát könyvelik (azaz egyedi azonosítóval látják el), tehát egyszerűbben: ha értékbiztosítva adsz fel egy levelet, akkor arra ajánlott-tat már nem lehet kérni.
Értékbiztosított küldemények esetén külföldre mindenképp le kell zárnod egy csomómentes madzaggal, amit vagy ólomplombával vagy viaszpecséttel zársz le úgy, hogy a levélhez ezek megsértése nélkül ne lehessen hozzáférni.
Ha esetleg kár történik, akkor a címzettnek kell kérnie a jegyzőkönyveztetést, lehetőleg a csomag/levél átvétele előtt, de ha persze kívülről a sérülés nem látszik, akkor utólagosan. Namost ez belföldre vonatkozik, külföldi posták gyakorlatát nem igazán ismerem.
A/4-es bélelt boríték az kb. 155Ft-ba kerül, ha jól emlékszem.
Csomagolásnál jó ötlet a vastag karton és a légbuborékos boríték, de én azért az üveg körül egy kis puha anyaggal (vatta pl.) azért megfejelném a cuccot.. ki tudja, milyen úton, hány futószalagon fog annak a doboznak/borítéknak az útja vezetni..
Reggelre kelve, gatyája telve.
Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.
Elküldve: 2007. 10. 14. 18:43
Idézet: weihe - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 13:41
Először is: A saját kezébe különszolgáltatás csak tértivevény különszolgáltatással együtt vehető igénybe, de sok külföldi országba úgy egyáltalán nem lehet levelet feladni. Ez tehát országfüggő, utána kell kérdezned.
Az értékbiztosítás és az ajánlott annyiban egyezik meg, hogy mindkettő fajtát könyvelik (azaz egyedi azonosítóval látják el), tehát egyszerűbben: ha értékbiztosítva adsz fel egy levelet, akkor arra ajánlott-tat már nem lehet kérni.
Értékbiztosított küldemények esetén külföldre mindenképp le kell zárnod egy csomómentes madzaggal, amit vagy ólomplombával vagy viaszpecséttel zársz le úgy, hogy a levélhez ezek megsértése nélkül ne lehessen hozzáférni.
Ha esetleg kár történik, akkor a címzettnek kell kérnie a jegyzőkönyveztetést, lehetőleg a csomag/levél átvétele előtt, de ha persze kívülről a sérülés nem látszik, akkor utólagosan. Namost ez belföldre vonatkozik, külföldi posták gyakorlatát nem igazán ismerem.
A/4-es bélelt boríték az kb. 155Ft-ba kerül, ha jól emlékszem.
Csomagolásnál jó ötlet a vastag karton és a légbuborékos boríték, de én azért az üveg körül egy kis puha anyaggal (vatta pl.) azért megfejelném a cuccot.. ki tudja, milyen úton, hány futószalagon fog annak a doboznak/borítéknak az útja vezetni..
A "saját kezéhez" annyit jelent, hogy a címzett saját kezéhez érkezik, tehát még meghatalmazott sem veheti át.
---------- rohamkocka
Elküldve: 2007. 10. 14. 20:47
Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 19:43
Tegyük hozzá, hogy elvileg. Gyakorlatilag meg bárkinek odaadják, vagy bedobják ahova lehet. :Đ
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2007. 10. 15. 07:33
van aki igy csinalja, van aki nem.
Elküldve: 2007. 10. 16. 14:24
Multkor egy csomagot vartom kulfoldrol...1 hete meg kellett volna már erkeznie, amikor fél pestet korbetelefonaltam (csepelivel kezdtem, ahol eloszor "letagadtak"), mire sikerult megtalalnom...1het ott volt a csepeli kirendeltsegen, és még egy kiba***tt értesítot sem voltak hajlandok bedobni hozzam. Ha nem erdeklodtem volna, akkor pár nappal késobb visszakuldtek volna a feladonak.
Soha az életbe csomagot, értéket POSTAVAL nem kuldok. Csomagkuldo szolgalatok ugyan dragabbak, de sokkal megbizhatobbak.
Elküldve: 2008. 02. 29. 04:23
Elküldve: 2008. 02. 29. 07:13
Elküldve: 2008. 02. 29. 07:42
Idézet: foxyr - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 15:24
Sokkal nem megbízhatóbbak. Futár/szállítócégből is van több száz. Sokan minden hozzáértés nélkül csinálják. Sorolhatnám a negatív tapasztalatokat.
Postához hozzá kell számolni ezeket az "apróságokat", azt annyi.
Elküldve: 2008. 06. 24. 16:34
Ha valaki futárcéget keres akkor VÉLETLEN SE használja a ROAD PARCEL-t.
Azon túl hogy drágák, még valami hihetetlen lekezeléssel intézik a kárigényt, és képesek egy notebookos 250 000-es értékű megjelölésű dobozt úgy pofára ejteni hogy az egyik sarka eltűnt, a noti kijelzője full eltörött, pedig még pufis nejlonrétegeket is raktam direkt ezért a kijelző alá, és a készülék köré, illetve kibéleltem a dobozt is. Ezek után az ügyfélszolis csajszi flegmán azt mondta telefonban hogy "hát be kéne csomagolni a dolgokat rendesen" , ja és a futár szélsebesen elhúzott a címzettől, és mondta telefonba a címzettnek, hívja az ügyfélszolgálatot... Ők pedig ígértek visszahívást, kb fél év után hívtak vissza miután nem fizettem nekik.
Ezek után 100 000,- Ft nál is kevesebb fuvardíjat nem fizettem ki nekik, már be is akarják hajtatni a drága kis ügyvédükkel (felszólítgatások, fenyegetőzések, fizetési meghagyás).
Szóval ha valaki be akar szívni velük akár kisebb összeget is akkor hajrá!
Akit meg érdekel szívesen mondok megbízható, rugalmas futárt, akik tényleg olcsón dolgoznak, és ráadásul még jófejek is!
Szerkesztette: Denniss 2008. 06. 24. 16:35 -kor
-Dán gom nincs.
-És finn gomb van?
-Fingom sincs.
Elküldve: 2008. 06. 24. 18:09
múlt hét hétfőn feladtam egy csomagot. premium csomagként adtam fel, 1890 huf, nem olcsó, viszont überbiztos. állítólag.
címzett múlt hét pénteken hívott, hogy hol a csomagja, amikor legkésöbb szerdán meg kellett volna kapnia. mondtam utánanézek, és kiderül... kiderült. állítólag raktárban, polc mögé volt beesve. nézek érdekesen, kérdem hogy ezt így hogy, stbstb. sűrű elnézéstkérés, legkésöbb holnap megkapja címzett. (szombaton, vidéken? persze...) illető kb 10 perce hívott, hogy megkapta csomagot, 6 nap késéssel 2 nap helyett. no comment...
Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!
Elküldve: 2008. 06. 24. 20:09
Idézet: Denniss - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 17:34
Ne tartsd vissza magad akkor.
Elküldve: 2008. 09. 15. 13:16
Elküldve: 2008. 09. 15. 14:41
Idézet: FragMaster - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 14:16
ha belföldi feladó és a cimzett, akkor 3-4 munkanap utan.
Elküldve: 2008. 09. 15. 15:48
Idézet: charlie - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 15:41
Az jó, múlt hét kedd óta várok egy ajánlottat :o

Súgó
A téma zárva.