HWSW Informatikai Kerekasztal: A posta újabb merénylete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A posta újabb merénylete Késsel tesztelik a küldeményt Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 30. 18:31

Nekem ez azért furcsa, mert én inkább jobb szeretem, ha értesítőznek, és veszem a fáradságot hogy értemenjek. Részben mert nem mindig vagyok otthon, ha meg véletlenül otthon is vagyok, inkább ne zavarjanak, mindig benne vagyok valamiben. Szerencsére mifelénk rendes postás jár már sok év(tized) óta ugyanaz, télleg becsületes, néha fordult elő, hogy helyettesítették merthát ő is lehet beteg, akkor aztán összevissza lettek keverve az utcák és a házszámok. Egy pirospontot tehát megszavazok a posrá(sok)nak! De ha valaki áldoz a tértivvre, ajánlottra, az megbízhatóbb, igaz, jót dob az áron.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#322 Felhasználó inaktív   Solano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 11:48

Ajjaj kezdek aggódni. Remélem azért az USA -ba küldött adóbevallásom nem akadt el itt Magyarországon, épp készülök már kitelefonálni, hogy megkapták -e, ha nem akkor asztalverés.
He, who controls the past
commands the future.

He, who commands the future
conquers the past.
                    George Orwell

#323 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:32

el fogok itthonról költözni.... gusztustalan a magyar posta...de az EMS üzletága is...

Rendszeresen szoktam a világ minden részéről rendelni mindenfélét, autóalkatrésztől kezdve ruha stb.
USAból a kis csomagokat EMS-sel szoktam bekérni, 25-30 USD, nyomonkövethető és sokáig nyitva van ha még az nap kell a csomag el tudok érte futni a verseny utcába, illetve másnap egyeztetett időben jönnek ki. Sőt, ha vámos és áfás a cucc akkor a vám elé állítást és a vámolást is megcsinálják, nekem már csak a vámot és áfát kell kifizetnem a végén. Igen, hibátlan az ems, a posta is jó ha csak simán jön valami az is időben megjön (eddig egy csomagom tünt el a cca 500 ból, de arról is a brazil posta tehetett, 4 hónappal később visszakapta a srác, hogy kézbesíthetetlen).

Szoktam küldeni is csomagokat, általában belföldre, néha futár, néha ems, néha sima posta, utánvét, nem utánvét így meg úgy. Ritkán külföldre is kisebb dolgokat. Nade most jött az, hogy cca 5 kg-t kell usaba küldenem, sima légi postával 18 000 HUF !!!! 90 USD!!!!!! ugyanez visszafele 47 USD... úgy hogy a posta még kívánt méretű dobozt is biztosít hozzá... átnéztem egy kicsit a listákat hogy külföldre mi mennyibe kerül. Ha távolkeletre és az usába akarok küldeni sima légipostával akkor az általában 1,5-3,5 x kerül annyiba mint a célországból ideküldeni.. MIÉRT???? ennyivel drágább lenne itthon a szolgáltatás amit az alkalmazottak kapnak meg???  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

és a legjobb, nincs 5 kiló fölött 5-6 kg közt, hanem 5-10 ami majdnem duplába kerül...

Szerkesztette: AndrewBoy 2007. 06. 05. 12:34 -kor

#324 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 10:02

Idézet: Gabesz - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 15:53

De ez létezik, hogy késsel ellenörzik, hogy mi van benne? Szerintem csak rossz napja volt valami szerencsétlen postásnak és ezen élte ki magát... mondjuk akkor is elég szar ügy, nekem eddig csak cd veszett el postán, de ezt, hogy késsel ellenőriznek valamit, ezt kétlem.

Küldeni kell egy csomag antraxot, hadd robbanjon a pofájába az ilyen ...nak!!!!! :mad:
Sok, megkeseredett lelki nyomorék, aki annak örül, ha másnak is rosszat tehet... túl korlátoltak ahhoz, hogy felfogják, attól, ha mindenkinek egyformán szar, nem ő lesz több! :omg:
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#325 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 17:02

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 10:14

Hasonló: csomagot adtam fel utánvétellel. Szépen megkérdeztem, hogy mennyi lesz a posta, mert azt a címzett fizeti. Kiszámolta, megmondta, én hozzászámoltam az árhoz. Feladtam. Pár nap múlva más miatt ott jártam a postán és behivat a posta vezető Úr. Nagy döbbenet, hogy mi van (kb 16 voltam). Azt mondja, hogy a kolleganő 120-Ft-tal elszámolta a feladás díját, fizessem ki. Gondoltam magamban ez hülye. Mondtan neki, nem fizetem, mert a postát a címzett fizette, kérjék tőle. Persze fazon modja, hogy ezt most szegény postás kisasszonynak a saját zsebéből kell kifizetnie - ugye nekem is. Végül belátta, hogy én nem fogom azt kifizetni, azt ennyiben maradtunk.

:offtopic:

Panaszkönyv  kérése első pofánvágásként!
Hogyan merészel egy elqrt kalkulációt egy fiatalkorú -ra ráverni aki az Ügyfél! Remélem valamelyik szülőd bement hozzá és jól beolvasott a hülye postásfőnöknek, vagy tetlegesség is volt.

ON: minap rendeltem  egy halom nyers/blank  dvd-t, és bizony féltem nagyon az utánvéttől, de azért kb 4 nap után ideért. Igaz csak értesítőt kaptam róla: itt a posta most 2 ablak,15000 lakosra (ideiglenes helyen) némi sorállás (30 perc) megkaptam a cuccost  és még a kocsiban kibontottam, bár olyan jól volt csomagolva, hogy lopi nem jöhetett szóba.

#326 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 21:04

Nemcsak nálunk  van postabunkó...

Reccs

#327 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 09:55

Aztaqrva  :eek:  :eek:
Kép

Xfire profil

LordRolee

#328 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 15:30

Nos, lenne egy csomagom, amit Németországból kellene eljuttatni Magyarországra, és mivel a nyolc éves öcsém születésnapi ajándékja lesz benne, ezért nem ártana, ha egyben és sértetlenül érkezne meg.  Hogyan és mivel küldjem?  UPS-en és FedEx-en kívül mivel lehet elkerülni, hogy a magyar posta bármely alkalmazottja hozzáérjen a csomagomhoz? (;  Ha DHL-lel adom itt fel, akkor azt odahaza a magyar posta kézbesíti majd, ugye? 

#329 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 18. 13:08

Nekem a 2 hónappal ezelötti tonline-s csekkemet nyúltákle,ezért nagyon mérges vagyok rájuk.
:rolleyes:  :reklamacio:
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#330 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 13:14

Idézet: szeder - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 15:30

Nos, lenne egy csomagom, amit Németországból kellene eljuttatni Magyarországra, és mivel a nyolc éves öcsém születésnapi ajándékja lesz benne, ezért nem ártana, ha egyben és sértetlenül érkezne meg.  Hogyan és mivel küldjem?  UPS-en és FedEx-en kívül mivel lehet elkerülni, hogy a magyar posta bármely alkalmazottja hozzáérjen a csomagomhoz? (;  Ha DHL-lel adom itt fel, akkor azt odahaza a magyar posta kézbesíti majd, ugye? 

DHL, Fedex, UPS, GLS és a német DPD is saját hálózatot használ itthon.

A GLS ezek közül talán a legolcsóbb, és kapsz tracking numbert is hozzá ezért az árért.
100%

#331 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 13:15

Idézet: adax01 - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 13:08

Nekem a 2 hónappal ezelötti tonline-s csekkemet nyúltákle,ezért nagyon mérges vagyok rájuk.
:rolleyes:  :reklamacio:

Az enyémet lenyúlhatják, de akkor fizessék is be a számlát :D
100%

#332 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 14:10

Idézet: LML - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 14:14

DHL, Fedex, UPS, GLS és a német DPD is saját hálózatot használ itthon.

TNT is.

Legalabbis mi veluk kuldozgettuk csehbe a csomagokat, mert a kamionos "gazdasagos expressz" szolgaltatasuk joval olcsobb, mint a DHL.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 08. 18. 14:12 -kor

#333 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 10:54

Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni, illetve tanulságból le szeretném írni a következő történetet.

HWSW-n vettem egy PS2-t. 20ezer ft volt, gyönyörű satin silver limited edition, 2 joyyal, 1 eredeti játékkal, 8mb memóriakarival mindennel. Ismerősömnek az ismerőse volt a srác. A géppel minden rendben. Végülis abba egyeztünk meg, hogy neki memóriára van szüksége, így A-Data 2x1 giga 800 ddr2 memóriámat postázom neki érte cserébe. Ő szeptember 5én szerdán adta fel a cuccot, csütörtökön hozta a postás minden faxa én viszont csütörtökön adtam fel a cuccot. Pénteken nem kapta meg (elsőbbségi ajánlottan adtam fel egy buborékos borítékba!), így mondom majd hétfőn. És ekkor megindult a keverés.X Y Nyzrt X Y észére lett feladva. Ajánlottat ugye csak ZÁRHATÓ postaszekrénybe (ennek a cégnek nincs) vagy kézbe lehet adni (24 órás portaszolgálat van!). Ezért mertem csak így simán feladni. Hétfőn állítólag a posta azt mondta kézbesítve, barátom akinek ment volna elkapta a postást aki azt mondta sorry de már visszavittem postára hozom stb... Ment a huzavona melynek a végén én intézkedtem tegnapelőtt szerdán. A következő a helyzet:

- a postás, kézbesítő nem emlékezik hova kézbesítette a csomagot. A nála lévő leporellóra az van írva, hogy levélszekrénybe kézbesítette. Tegnapi napon a postás + postai belső ellenőr (már postavezetővel beszéltem) kiment a helyszínen lévő szinte összes céghez hogy hol a csomag. Mai napon még ez folytatódik, de sok reményt nem fűzök hozzá.

Én voltam a fasz, mert nem adtam fel értékbiztosítva meg mittomén, de idáig életembe kb 300-400x postáztam SOHA NEM TŰNT EL SEMMIM. Durván 6000 forintot kapok ha nem lesz meg a csomagom. Tudok esetleg azzal kezdeni valamit, hogy feljelentem a kézbesítőt? Mert ha tudom igazolni bármivel hogy nekem ezzel mondjuk 20.000 forint károm származott (szerződést küldtem a cégnek amin munkám múlott ők visszaigazolják) vagy csak egy darab fát ami nekik kellett a munkához érek el valamit? Mivan ha azt mondom basszák meg a 6000 et nekem 20.000 kell... Nem tudok csinálni semmit? mert ugye egyértelmű hogy a postás keverte, lopta el a dolgokat...

Nah mind1, ez egy jó tanulság másnak is hogy csak értéknyilvántartva + tértivevénnyel szabad postázni bármit ami a feladási díj 15x énél nagyobb...

LACI

#334 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 11:32

Nekem az AXA-tól kapott borítékcsomagom tűnt el valahol. AXA-sok szerint Ők feladták (szerződés, kártya, stb.), de én nem kaptam semmi cetlit, hogy át kellene bármit is vennem a postán. Remélem a következő megérkezik :)

#335 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 14. 14:36

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 11:54

de idáig életembe kb 300-400x postáztam SOHA NEM TŰNT EL SEMMIM. Durván 6000 forintot kapok ha nem lesz meg a csomagom.

Akkor az csomagonként +20 forint bukaszorzó. Nem is sok.

A károd meg kutyát nem érdekli, ha ezt előre nem közölted. Ha feladáskor azt mondod, ez biza 5milliárdot ér, úgy csinázzák, akkor annyit fizetsz, de úgy is csinázzák.
Make love not Wor.

#336 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 15:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 15:36

Akkor az csomagonként +20 forint bukaszorzó. Nem is sok.

A károd meg kutyát nem érdekli, ha ezt előre nem közölted. Ha feladáskor azt mondod, ez biza 5milliárdot ér, úgy csinázzák, akkor annyit fizetsz, de úgy is csinázzák.

Persze Jahno. Csak mostmár elkezdődhetne valami rendrakás minden téren...

Durva hogy a posta ellen kell biztosítanom a csomagot amit kivisz..mert kb ez a helyzet. Illetve az a baj, hogy nem emlékezik (?) a postás hogy hova kézbesítette a levelet. Levélszekrénybe nem tudta, mert nincs a cégnek... Az biztos hogy nem oda ahova kellett volna, hanem valahova máshova, de nem emlékezik rá... Ezért mondtam hogy egyértelmű hogy Ő hibázott... Amúgy persze hogy fasz voltam, de már késő bánat... Sajnos, azért is írtam hogy más is tanuljon!

LACI

#337 Felhasználó inaktív   Linda26 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 22. 09:58

:confused:

Sziasztok!

El kell mesélnem valakinek, milyen "jól" jártam a postával én is. Teljesen ki vagyok akadva.
Párom külföldön dolgozik és sikerült nagyon jó konstrukcióban 2 mobiltelefont vennem, hogy olcsó legyen a beszélgetésünk.
Az egyiket alaposan becsomagoltam (eredeti doboz leragasztva, még egy dobozba rakva, az is leragasztva, vastag csomagolópapírba csomagolva, szintén leragasztva + spárgával átkötve). Nyomtatott betűkkel pontosan megcímeztem és megcéloztam a postát. A csomagos srác közölte velem hogy a kb. 1/2 kg-os kis csomag feladása Spanyolországba nagyon drága. Földi úton 8, légi úton 10 ezer forint. Javasolja, hogy inkább levélként adjam fel. Újra sorban álltam, a tarifa 2.800,- illetve 4.000,- forint. Ajánlott szelvény, stb. Mondtam, hogy kapja meg 3 munkanap múlva, legyen a légi szállítás. Ez volt pénteken délután. Kedden odaért a csomag de a munkahelyén nem vette át egy béna csaj, visszaküldték. Szerdán a párom már nem tudta átvenni a helyi postán, mert továbbították. Ez volt 1,5 hete, én azóta nem tudok semmit a csomagról.

#338 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 18:56

Múlt hét elején küldtem haza egy levelet, azóta se érkezett meg. :reklamacio:

Anyósjelölt pedig két helyre küldött haza fényképeket, az egyik helyre megérkezett, a másik eltűnt. :down:

#339 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 29. 08:47

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 12:32

Nekem az AXA-tól kapott borítékcsomagom tűnt el valahol. AXA-sok szerint Ők feladták (szerződés, kártya, stb.), de én nem kaptam semmi cetlit, hogy át kellene bármit is vennem a postán. Remélem a következő megérkezik :)

Hát eddig még nem érkezett meg, pedig augusztus 21-éhez képest 3-4 hét múlva küldték elvileg.

#340 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 29. 09:02

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. szept. 29., szombat - 9:47

Hát eddig még nem érkezett meg, pedig augusztus 21-éhez képest 3-4 hét múlva küldték elvileg.

Az a helyzet sokan várnak a cetlire hogy megérkezett és eleve nincs eszük hogy bemenjenek a postára.Most is szólt egy üzletfél nem kapta még meg,bementem az itteni postára és fű alatt lekérdeztem/ezt állitólag hivatalosan nem lehet csak a posta pack csomagoknál/ és ott volt az illető lakhelyén a postán 3 hete... szerencse hogy ne dobták ki ,elvileg 1 hétig örzik ..no comment
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »