HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#1661 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 25. 12:25

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 10:20

Szerintem sok oka lehet annak, ha ilyeneket tapasztalsz Windowson, mint rendszerfrissitesek, memoria, lapozofajl hollete, IDE kabelek, particiok toredezettsege, stb-stb. Es persze az is, hogy milyen verzioju programokat hasznalsz. ?

Izé, én úgy gondolom, egy felhasználónak nem feladata, hogy buzerálja a lapozófájl helyét, meg figyeljen az IDE kábelek hogylétére, sőt, egyáltalán semmilyen tweak nem kéne, hogy szükséges legyen a mindennapos munkához - az is igaz viszont, hogy a legáltalánosabb valószínűleg az irodai/otthoni irodai használat (már egy PC esetében), amihez úgymond "be van lőve" a Windows alaphelyzetben. Nálam pl. határozottan idegesítően jelentkezik a "screen-töredezés" (vagy mi) munka közben.
Személy szerint belefáradtam abba, hogy mindenféle finomhangolásokkal és kísérletezésekkel szenvedjek, de amíg itthon PC-t használok, ez elkerülhetetlen.

Tervezem, hogy nyitok egy topikot, amiben kivesézhetnénk a különböző szükséges/ajánlott beállítási módszereket egy Windows alapú DTP munkaállomás optimális működtetéséhez :)

Szerkesztette: Zoch 2006. 01. 25. 12:27 -kor

#1662 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 12:34

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 11:20

Ez tenyleg egy erdekes tema. En speciel nagyon regen tapasztaltam olyat, amit leirtal (es nem azert, mert csak emailezek a gepemen), hogy belassul a desktop, es kirajzolodnak az ablakok (de par eve meg igen). Tegnap vagy tegnapelott direkt kiprobaltam:
Elinditottam ket divx filmet, a photoshopot beallitottam, hogy meretezzen at egy kepet 10.000 negyzetpixelesre, kozben 2 darab 20GB-os file-t masoltam, az egyiket hdd1-rol hdd1-re, a masikat hdd1-rol hdd2-re, hatul flash animok mentek. Ez azert nem mindennapi felhasznalas. Ebben az esetben nem tortent semmi hasonlo, pedig a munkagepem nem egy eromu.
Szerintem sok oka lehet annak, ha ilyeneket tapasztalsz Windowson, mint rendszerfrissitesek, memoria, lapozofajl hollete, IDE kabelek, particiok toredezettsege, stb-stb. Es persze az is, hogy milyen verzioju programokat hasznalsz. ?

Hat nemtudom... nekem a munkahelyemen egy 1,5 eves konfig van: 2,8GHz P4, a legfrissebb Win XP prof ENG, 1GB RAM 80GB vinyo 2 particioval, ASUS P4C800 Deluxe alaplappal. Egy nagyobb file masolasa kozben alig mukodik. Ha photoshopban megy egy 5 perces filter, akkor mellette alig el a gep. Es sima grafikai melo kozben a Photoshopbol illustratorba ill vissza valtasnal, eleg darabosan epiti fel a kepet. A Mac-emen otthon fel evvel regebbi OS install van, es hasonlo szituacio meg nem fordult elo. Nemmondom hogy etalon ez a PC, de jo alkatreszekbol van (fagyas nem szokott lenni) egyedul a Win az ami nagyon hergya rajta. Rogton indulas utan, ha epp inditok egy programot, akkor kozben alig akar elojonni a startmenu. Nincsen teleszemetelve millio programmal mint az otthoni Mac-em, megis nagyon lomha.

Szerkesztette: Macc 2006. 01. 25. 12:35 -kor

PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1663 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 18:53

Ezt a képernyő "töredezést" megjelenési késleltetést, mér én is tapasztaltam, de én ilyenkor azt vettem észre hogy a hdd eszeveszettül dolgozik, és ezért akadozik a taszkváltás. Van egy olyan sejtésem hogy ezt az is okozhatja hogy a windowsban valamiért a lemezműveletek visszafogják a grafikus megjelenítést, a lemezműveletek a kelleténél több processzoridőt vesznek el. Szerintem ezt egy kellően erős, a procit nagyban tehermentesítő szkazi kártyával és egy jó szkazi vinyóval ki lehetne küszöbölni. Persze nem biztos hogy ez megoldaná a problémát, de érdemes lenne kipróbálni előjön e ez a taszkváltás gond ha a winows egy high end scsi rendszeren fut.
Persze egy elérhető áru szkazi rendeszer is lehet hogy sok javulást jelenetene.(Bár feltehetőleg nem tehermentesítené eléggé a procit az akadozás teljes megszűnéséhez) Ki kell próbálni.
Az apple valahogyan biztosan úgy oldotta meg a dolgot hogy kevesebb lemezművelet kelljen, és a dolgok nagyrészét igyekszik a ramban tárolni. Persze ettől még nem zárható ki hogy a "töredezés" az osx alatt is előjöjjön. Szerintem ez az EIDE/ATAPI rendszerek rákfenéje.

Szerintem ezzel az intelre váltással lehet hogy maga alatt vágja a fát az apple, márha továbbra is ragaszkodik ahhoz hogy a rendszerét csak saját építésű gépeire lehessen feltolni. Szoftveresen vagy  hardveresen de igyis ugyis kiiktatják a TPM-et, és nemcsak hackerek, hanem akár kormányok is, mert a rendszert megvenni olcsóbb lesz mint a gépet hozzá. Ha a konzoloknál van hardveres törés(chippelés) akkor miért ne terjedhetne el a TPM chip másolata, amit egy pci kártyára ültetve(vagy akár egy usb kulcsba ha lehetséges)  módosítás nélkül futna az OSX pc-n?
Mert az architektúra váltással az OSX azt a feltörhetetlen védemet veszette el hogy más gépen nem futott a teljesen eltérő procc miatt.
Kár szépíteni a dolgot, mert az intelre váltással az MAC is pc lett, ha tetszik ha nem. Kommersz x86-osok dübörögnek benne nem ?
A másik gond hogy a fejlesztők akik eddig ppc-re dolgoztak, nembiztos hogy egy kettőre átállnak intelre, a még mindig milliós powerpc-s táborra jobban megéri fejleszteni mint a most bontakozó intelesre. Az elmúlt években eladott ppc-s gépek azért még mindig jócskán benne vannak az életciklusukban, jópár év lehet mire amortizálódnak. Amíg egy nagy szeletet nem hasítanak ki az Inteles MAC-ek addig számottevő mennyiségű program sem lesz. Amíg nincs sok sok natív program addig ki a fene venne egy szinte csak rosettán keresztül használható MAC-et? Ördögi kör. Ha ez így lesz akkor az apple kénytelen lesz tovább nyomni a powerpc-t is hogy megmaradjon, igen ám de a kiszivárgó inteles rendszer miatt egyre kevesebben vesznek MAC-et, ez előbb utóbb elvezethet a csődhöz.
Az lenne a megoldás ha a MACesek elfelejtenék a sznobságot és rájönnének hogy a gépük ugyanazokból a távolkeleti alkatérszekből épül fel mint egy pc. A váltással mostmár semmi különbség nincs egy jobb alkatrészekből összerakott pc (pl: eredeti intel lap, proci, kingston ram, enermax táp, dögös TT ház) és egy MAC között.
Az apple adja ki az osx-et _minden_ x86-os gépre! Ha a windowsnál olcsóbban adnák akkor akár simán tarolhatna is annak piacán.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#1664 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:14

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 23:06

ezek az eheti hatoslotto nyeroszamai ;)

naaaaaaa :D
2x01:Man of Science, Man of Faith :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1665 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 19:14

naaaaaaa :D
2x01:Man of Science, Man of Faith :)

:p
+

#1666 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:22

Idézet: evone - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 11:10

jajh, tudom mirol beszelsz, meghallani mar az ac97 es az sb live kozotti kulonbseget is :D akarmilyen hangal. de nem szeretnek most masik jobb rendszert meghallgatni ugyanis nincs penzem uj rendszerre utanna meg ugyis elfogna a vagy :D

bocs az ac97 egy max 5.1 channeles 48/16-os szabvany. az sblive meg egy termek ami ennek a szabvanynak tobbe kevesbe eleget tesz.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1667 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:28

$5747 :)
winxponmac

#1668 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:49

Idézet: attilav - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 18:53

A váltással mostmár semmi különbség nincs egy jobb alkatrészekből összerakott pc (pl: eredeti intel lap, proci, kingston ram, enermax táp, dögös TT ház) és egy MAC között.

... és a grafikai stúdiók ezentúl a tízmilliós levilágítógép és a hatmilliós szkenner mellé házilag válogatott alkatrészekből álló PC-ket fognak venni (esetleg "brand" Mistral vagy Fefo matricás gépet), meg a (kevés kivétellel) tizen- és huszonéves FPS-fighter célközönségnek gyártott TT házat :) Aminél már csak az Alienware-féle gagyi ufófej-dizájn jobb

#1669 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 20:18

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 20:49

... és a grafikai stúdiók ezentúl a tízmilliós levilágítógép és a hatmilliós szkenner mellé házilag válogatott alkatrészekből álló PC-ket fognak venni (esetleg "brand" Mistral vagy Fefo matricás gépet), meg a (kevés kivétellel) tizen- és huszonéves FPS-fighter célközönségnek gyártott TT házat :) Aminél már csak az Alienware-féle gagyi ufófej-dizájn jobb

Miért ne? Ha ez best buy :Đ

Szerkesztette: attilav 2006. 01. 25. 20:19 -kor

Intel Pro/100S

#1670 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 20:22

Idézet: attilav - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 18:53

...scsi...
Az apple valahogyan biztosan úgy oldotta meg a dolgot hogy kevesebb lemezművelet kelljen, és a dolgok nagyrészét igyekszik a ramban tárolni. Persze ettől még nem zárható ki hogy a "töredezés" az osx alatt is előjöjjön. Szerintem ez az EIDE/ATAPI rendszerek rákfenéje.

... nemcsak hackerek, hanem akár kormányok is, mert a rendszert megvenni olcsóbb lesz mint a gépet hozzá. Ha a konzoloknál van hardveres törés(chippelés) akkor miért ne terjedhetne el a TPM chip másolata, amit egy pci kártyára ültetve(vagy akár egy usb kulcsba ha lehetséges)  módosítás nélkül futna az OSX pc-n?
Mert az architektúra váltással az OSX azt a feltörhetetlen védemet veszette el hogy más gépen nem futott a teljesen eltérő procc miatt.
Kár szépíteni a dolgot, mert az intelre váltással az MAC is pc lett, ha tetszik ha nem. Kommersz x86-osok dübörögnek benne nem ?
A másik gond hogy a fejlesztők akik eddig ppc-re dolgoztak, nembiztos hogy egy kettőre átállnak intelre, a még mindig milliós powerpc-s táborra jobban megéri fejleszteni mint a most bontakozó intelesre. Az elmúlt években eladott ppc-s gépek azért még mindig jócskán benne vannak az életciklusukban, jópár év lehet mire amortizálódnak. Amíg egy nagy szeletet nem hasítanak ki az Inteles MAC-ek addig számottevő mennyiségű program sem lesz. Amíg nincs sok sok natív program addig ki a fene venne egy szinte csak rosettán keresztül használható MAC-et? Ördögi kör. Ha ez így lesz akkor az apple kénytelen lesz tovább nyomni a powerpc-t is hogy megmaradjon, igen ám de a kiszivárgó inteles rendszer miatt egyre kevesebben vesznek MAC-et, ez előbb utóbb elvezethet a csődhöz.
Az lenne a megoldás ha a MACesek elfelejtenék a sznobságot és rájönnének hogy a gépük ugyanazokból a távolkeleti alkatérszekből épül fel mint egy pc. A váltással mostmár semmi különbség nincs egy jobb alkatrészekből összerakott pc (pl: eredeti intel lap, proci, kingston ram, enermax táp, dögös TT ház) és egy MAC között.
Az apple adja ki az osx-et _minden_ x86-os gépre! Ha a windowsnál olcsóbban adnák akkor akár simán tarolhatna is annak piacán.

Nem jól látod, normális multitaszk, és memóriakezelés a megoldás. A MacOS is szar volt, amíg unix-ra nem váltottak.

Nyilván a kormányok nem megvásárolható, hanem tört terméket fognak telepíteni a gépeikre.  :omg: Ha az ember ráért, eddig is "futtathatot" OSX-et, emulátor alatt :D

A fejlesztők (mellesleg a programok eddig is minden platformra elkészültek) nyilván nem processzorra programoznak. Amúgy ez az erre készül, arra készül témában olvass inkább először csak aztán írj.

És még adják is olcsóbban az oprendszerüket, mint a wint? Szerintem küldd be az önéletrajzod az Apple-nek :D
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1671 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 20:26

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 20:22

És még adják is olcsóbban az oprendszerüket, mint a wint? Szerintem küldd be az önéletrajzod az Apple-nek :D

Hat mar olcsobban adjak igyis. Raadasul van famili pakk is Mac OS-bol, mig a Windows-t csak OEM kornyezetben lehet viszonylag olcson megvenni, es annak ismerjuk a hatranyait.

#1672 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 20:38

Idézet: attilav - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 19:53

Az lenne a megoldás ha a MACesek elfelejtenék a sznobságot és rájönnének hogy a gépük ugyanazokból a távolkeleti alkatérszekből épül fel mint egy pc.

Tudom hogy azon kevesek koze tartozom, akik igenylik a szep, jominosegu targyakat. Na most nezz meg egy G5-os tornyot, annak minden apro reszletevel. Attol meg hogy Intel proci lesz benne, ez a minoseg mas gyartotot nem lesz beszerezheto. Tudom hulye vagyok, de nekem es IS szamit.

Fura, hogy szamitogepeknel ez altalanossagban nem szamit, sot furan neznek az emberre ha megemliti.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1673 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 20:46

"elérhető áru szkazi rendeszer"

Jajjj...
Szerintem még nem honosodott meg nyelvünkben annyira ez a kifejezés, hogy így írd az SCSI-t :)

"Szerintem ezzel az intelre váltással lehet hogy maga alatt vágja a fát az apple, márha továbbra is ragaszkodik ahhoz hogy a rendszerét csak saját építésű gépeire lehessen feltolni."

Ha kiadná simán PC-re, holnap bezárna..
Tessék végre megérteni, hogy az Apple hardver gyártó cég, nem a szoftverekből, hanem a gépek és egyéb hardver eszközök eladásából él..

"Szoftveresen vagy  hardveresen de igyis ugyis kiiktatják a TPM-et"

Pillanatnyilag úgy tűnik három lépcsős az új gépek védelme, de ez majd csak a nagyobb elterjedés után derül ki biztosan.
- Az első lépcső az EFI, ami PC-n még nincs túl sok gépben, és ha el is terjed, eléggé védett dolognak tűnik
- Ott van a TPM chip, amit nem olyan könnyű kikerülni, ha valóban használatba van véve (a developer gépekben ott volt, de gyakorlatilag nem volt használva)
- Ha a hirek igazak, akkor az Apple gépekbe nem teljesen mezei Intel procik kerulnek, hanem speciális ID-vel ellátott procik, ha a legtöbb alkalmazás ezt lekérdezi futás közben, akkor már fel van adva a lecke rendesen..

"A másik gond hogy a fejlesztők akik eddig ppc-re dolgoztak, nembiztos hogy egy kettőre átállnak intelre"

A fordítóprogramban egyetlen pipát kell bejelölni, hogy universal binary kód legyen a végeredmény.. Innentől ez nem probléma..

"Amíg egy nagy szeletet nem hasítanak ki az Inteles MAC-ek addig számottevő mennyiségű program sem lesz."

A legtöbb programnak március-április környékén már lesz nativ változata, de 100%, hogy minden program új verziója ilyen lesz már.

"Amíg nincs sok sok natív program addig ki a fene venne egy szinte csak rosettán keresztül használható MAC-et?"

Mindenki, akinek számít, hogy az új MacBook Pro Rosettával együtt is gyorsabb, mint a régi G4-es noteszek..

"A váltással mostmár semmi különbség nincs egy jobb alkatrészekből összerakott pc (pl: eredeti intel lap, proci, kingston ram, enermax táp, dögös TT ház) és egy MAC között."

Ebbe ne éld bele magad :)

Egy brand Sony, vagy IBM géphez képest semmi különbség nincs, ezt aláírom, de az életbe nem tudsz összerakni házilag egy olyan gépet, amiben 100%-osan minden alkatrész össze van tesztelve és garantáltan együttműködik mind hardveresen, mind szoftveresen (gondolj csak arra, hogy a PC-dben lévő rendszerkomponensek szoftvereit hány különálló cég fejlesztette egymástól függetlenül, egymásról nem véve tudomást..)
Tőlünk nyugatabbra nem sok embernek fordulna meg a fejében, hogy ilyen Lego-PC-t rakjon, vagy rakasson össze, nem véletlenül..

#1674 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 20:48

Idézet: Macc - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 20:38

Tudom hogy azon kevesek koze tartozom, akik igenylik a szep, jominosegu targyakat. Na most nezz meg egy G5-os tornyot, annak minden apro reszletevel. Attol meg hogy Intel proci lesz benne, ez a minoseg mas gyartotot nem lesz beszerezheto. Tudom hulye vagyok, de nekem es IS szamit.

Fura, hogy szamitogepeknel ez altalanossagban nem szamit, sot furan neznek az emberre ha megemliti.

Ez a tema folyton ujra es ujra elokerul. Es elorebocsatom, hogy jomagam is 95-99%-ban a legjobbnak tartom az Apple designt, de azt ne felejtsuk el, hogy ez erosen izles dolga. Nem szabad lenezni masokat azert, ha nem egyezik az izlesuk a tieddel. Ez az, amit a mekkesek nem tudnak elfogadni, tulsagosan magukbol indulnak ki. Van, akinek pl a ThinkPad vagy a Dzsunka® Tekk. design tetszik, akkor most tegyel igazsagot. Mondd meg neki, hogy hat fuu nahat de hat az milyen ronda. Neki meg nem fog tetszeni ez a minimalista (letisztult) design, hogy csak monokrom arnyalatok vannak, minden homogen, nincsenek kiemelve egyes dolgok peldaul szinekkel... akarmi. Ha mas nem is, de a kulcsin a szamitastechnikaban is ugyanolyan dolog, mint az autoknal vagy a ruhaknal - kirohoghetsz masokat, de attol meg nem lesz igazad, mert a szep iszonyatosan relativ fogalom. A jo minosegrol meg csak annyit, hogy demagog duma. Barmilyen mas pecegyartonal is ket perc alatt lehet talalni olyan fasza minosegu gepeket, hogy csak na.

Szerkesztette: ion 2006. 01. 25. 20:50 -kor

#1675 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 20:58

iMac Core Duo 17" 1,83 GHz 160 GB 512 MB SD BT AP :: 296000 forint+áfa (bruttó 355200Ft)
iMac Core Duo 20" 2 GHz 250 GB 512 MB SD BT AP :: 387500 forint+áfa (bruttó 465000Ft)

Nekem ez aránytalanul drága, és csak 1,83 vagy 2ghz, ennyiért 3+Ghz-s intelt kapok, eredeti intel lappal, kinstonnal corsairrel, jó táppal házzal. Most hogy az architektúra gyakorlatilag ugyanaz lett mint a PC-nél, nem tudom hogy megér e ekkora többletkiadást.
Ja és Jahno is az eredeti intel lappal kingston rammal házilag összerakott pc-kre mint megbízható munkaeszközre esküszik.

Gondoljátok hogy az apple-nak jobb a supportja egy akármilyen(HP DELL IBM) brandnál?
Intel Pro/100S

#1676 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:09

Idézet: attilav - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 21:58

iMac Core Duo 17" 1,83 GHz 160 GB 512 MB SD BT AP :: 296000 forint+áfa (bruttó 355200Ft)
iMac Core Duo 20" 2 GHz 250 GB 512 MB SD BT AP :: 387500 forint+áfa (bruttó 465000Ft)

Nekem ez aránytalanul drága, és csak 1,83 vagy 2ghz, ennyiért 3+Ghz-s intelt kapok, eredeti intel lappal, kinstonnal corsairrel, jó táppal házzal. Most hogy az architektúra gyakorlatilag ugyanaz lett mint a PC-nél, nem tudom hogy megér e ekkora többletkiadást.
Ja és Jahno is az eredeti intel lappal kingston rammal házilag összerakott pc-kre mint megbízható munkaeszközre esküszik.

Gondoljátok hogy az apple-nak jobb a supportja egy akármilyen(HP DELL IBM) brandnál?

ember...core duo!
hogy kerülne ez mellé egy 3GHz-es akármi?
miről beszélsz?

#1677 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:09

Idézet: attilav - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 20:58

Draganak kicsivel dragabb, de kapsz hozza egy csomo jo szoftvert, ami hasznalhatosagban jobb, mint barmi mas - ezt es a design-t, ami biztositja, hogy ugy erzi a vasarlo, hogy valami kulonlegeset kapott, ne felejtsd el beleszamolni az araba.
Az Apple-nek biztosan nem jobb a supportja, de nem ezert veszik az ilyen gepeket. Attila, sztem ne csocsald tovabb ezt a temat, mar sokszor megprobaltuk eldonteni, hogy mi az ultimate megoldas, de itt ilyen nincs.
Degradalod a mekket, mintha azt akarnad mondani, hogy teljesen felesleges a letezese. Az eszervek, amiket leirsz, nyilvanvaloan erre utalnak.

#1678 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:14

ma sikerült kézbefognom pár percre egy ibook-ot :) (pofás kis kütyü, de számomra elég gagyinak tünt a megjelenése, igaz, nemtudom milyen modell, majd holnap megnézem ujra, ha a gazdája is ott lesz )

egyik szomszédos grafikus dolgozgat rajta, legalábbis ott figyelt az asztalán - egy másik arc ott tolta épp mellette, amikor megkérdeztem, megkukkolhatom e a kollégája gépét.

- "persze, nézd csak meg, gondolom macbuzi vagy teis"
- "á, most látok ilyet először, csak kiváncsi vagyok"
- "annyival nemjobb, mint mondják és ..." és itt egy elég tárgyilagos értékelés következett arról, hogy az általa megismert mac-esek 80%-a mekkora öntelt hólyag, mert mekkje van, és ő semmivel sem találta használhatóbbnak a gépet, mint a saját munkaeszközét, ami egy pc, ofcoz.

ebből persze nemkell tanulságot levonni, simán csak elmosolyodtam a "bajszom alatt" :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1679 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:23

es hogy tetszett a dolog? nekem egyaltalan nem tetszett az ibook :)

ps. kulsore igen, hasznalatra nem nagyon jott be. egyebkent emlexem azis meleg volt. dehat 10 perc hasznaltbol nem vonok le semmi kovetkeztetest inkabb ...

Szerkesztette: evone 2006. 01. 25. 21:25 -kor

macbook air 2014

#1680 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:23

Idézet: kAy - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 21:14

ma sikerült kézbefognom pár percre egy ibook-ot :) (pofás kis kütyü, de számomra elég gagyinak tünt a megjelenése, igaz, nemtudom milyen modell, majd holnap megnézem ujra, ha a gazdája is ott lesz )

Nekem is pont ez volt az erzesem. Az egyik baratom megkert, hogy menjek el segiteni neki, mert hasznalt notit akar venni. Az egyik gep egy iBook volt, a masik egy ThinkPad T41. A ketto egymas mellett hevert egy asztalon, es hiaba csunyabb bizonyos reszleteiben az IBM, az ember megis ugy erzi, hogy az egyik igazi szamitogep, a masik pedig valami egesz mas.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.